Runda Fåtöljer (48 Foton): Vi Väljer Mjuka För Huset, På Ett Ben Och På Hjul, Små Och Stora Modeller, IKEA Och Andra Företag

Innehållsförteckning:

Video: Runda Fåtöljer (48 Foton): Vi Väljer Mjuka För Huset, På Ett Ben Och På Hjul, Små Och Stora Modeller, IKEA Och Andra Företag

Video: Runda Fåtöljer (48 Foton): Vi Väljer Mjuka För Huset, På Ett Ben Och På Hjul, Små Och Stora Modeller, IKEA Och Andra Företag
Video: IKEA PELLO ARM CHAIR UNBOXING & ASSEMBLY 2024, April
Runda Fåtöljer (48 Foton): Vi Väljer Mjuka För Huset, På Ett Ben Och På Hjul, Små Och Stora Modeller, IKEA Och Andra Företag
Runda Fåtöljer (48 Foton): Vi Väljer Mjuka För Huset, På Ett Ben Och På Hjul, Små Och Stora Modeller, IKEA Och Andra Företag
Anonim

Moderna möbler är ganska funktionella och varierade. Ett av deras huvudsakliga syften är en bekväm vistelse. Allt oftare i många hem kan du hitta sfäriska stolar. De ser inte bara original ut utan passar också perfekt in i inredningen.

Bild
Bild

Visningar

Alla runda fåtöljer kan delas in i modeller avsedda för hem- och sommarstugor. Den första av dem är oftast mjuk, men produkter för ett sommarresidens kommer komplett med en kudde. Bland dem är det värt att lyfta fram två typer av stolar.

Först och främst är det golvmodeller … De ser båda olika ut och skiljer sig åt i sin funktionalitet. Vissa fåtöljer är gjorda på ben eller på hjul, i andra är de inte alls. Golvstående runda stolar är perfekta för avkoppling.

En annan art värd att notera är hängande modeller … Dessa stolar har inget stöd, de kan svänga och rotera. Oftast är sådana modeller fästa antingen på en stav eller på en balk. Sittande i en sådan stol kan du sväva avslappnat utan att lägga mycket arbete på den. Det är värt att titta närmare på de vanligaste rundsitsmodellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Papasan

Detta är en mycket bekväm, mjuk och rymlig modell med en ganska solid bas. Papasanstolen ansågs ursprungligen vara ett traditionellt inslag i varje hem i Indonesien. Och för bara några decennier sedan började de använda den utanför detta land.

Basen i denna modell är gjord av naturligt trä . Dessutom är en fjädermekanism dold i mitten, med hjälp av vilken det visar sig att svänga sätet. Den övre delen av en sådan stol ser lite ut som ett halvklot. Den är klädd med antingen läder, mocka eller vanliga textilier.

Om stolen inte är stoppad kan den dekoreras med kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Botten av stolen är oftast gjord av rotting. Den övre delen kan ha en mängd olika färger, vilket gör att stolen kan användas för att dekorera alla interiörer. Kontrasten mellan den övre av textilier och den vävda botten ser väldigt fin ut.

Papasan kommer att se bra ut i vardagsrummet, på terrassen och till och med i köket eller matsalen. Små kuddar kan användas som extra inredning. I fallet när halvklotet är installerat i ett horisontellt läge, hämtas en vagga för små barn från det, vilket är mycket bekvämt. Dessutom är det i det här fallet inte alls nödvändigt att köpa en spjälsäng för en baby.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd

Till viss del liknar sådana modeller en gunga. Det kommer att vara väldigt bekvämt och trevligt att ligga i dem, hopkruvade samtidigt, eller bara sitta och försiktigt svaja. Till skillnad från sina motsvarigheter har hängande stolar en bredare bas, vilket gör den bekväm att använda.

En sådan intressant möbel kan passa in i alla rum

Till exempel, modeller av rotting , kommer att överraska alla med sin nåd. Deras tillverkare erbjuder sina kunder ett stort antal vävningsalternativ. Om stolar köps för att dekorera rummet, är det bäst att använda naturmaterial.

Om de behöver installeras utomhus är konstgjorda material också lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett stort antal modeller gjorda från sladdar och trådar , det vill säga gjord med hjälp av makrame -tekniken. Vacker genombruten vävning gör omedelbart möblerna eleganta. Men innan du köper måste du definitivt besluta om tillverkarens val.

De bästa rundstolarna i makrame -teknik produceras av italienare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ för att hänga runda stolar är modeller av transparent akryl … Materialets utseende liknar glas och verkar därför ömtåligt. Men samtidigt är en sådan produkt alltid ganska hållbar. Oftast används de för att dekorera högteknologiska eller loftstiliga rum. Vid behov kan stolarna kompletteras med vackra flerfärgade kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängda modeller också tillverkad av olika tyger. De används mest för barn. Tygstolar är trots allt säkrare, till skillnad från andra modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spinning

Moderna snurrmodeller är oftast gjorda av plast eller metall. De kan vara med både nackstöd och armstöd. Velour eller äkta läder används som material för klädseln. Deras utseende är mer som en hängmatta i form.

När du väljer bör särskild uppmärksamhet ägnas åt sätets elasticitet, liksom att se till att det inte finns några sprickor eller veck . Dessutom måste ramen nödvändigtvis vara gjord av ett styvt material, men samtidigt ha en låg vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtöljer-väskor

Denna möbel uppfanns av en grupp italienska designers för över 50 år sedan. Dess främsta fördel är ergonomi. På grund av närvaron av fritt flödande fyllmedel i locket kan stolväskan ha vilken form som helst. Detta gör att varje person som sitter i den kan få ortopediskt stöd för rygg- och nackmusklerna.

Formen på bönpåsar kan vara mycket olika . Sådana modeller köps ofta för spädbarn, eftersom de kan stiliseras för vilken mjuk leksak som helst. En av de främsta fördelarna med sådana alternativ anses vara ett avtagbart lock. Med dess hjälp kan du radikalt ändra inredningen i rummet.

Du kan installera dessa stolar var som helst, till exempel i vardagsrummet, på verandan eller i barnrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och färger

Runda modeller av stolar är gjorda av olika material. Så till exempel kan deras ram vara antingen metall eller trä. I det första fallet kan stolens form göras väldigt varierande, eftersom ett material som metall i sig är ganska plast. Oftast är ramen täckt med mjuka material . Den enda nackdelen med sådana modeller är deras tunga vikt.

Fåtöljer i trä klassas som elitmöbler . Olika träslag används för tillverkning, till exempel ek, al eller bambu. Alla har ett stort antal fördelar, men kostnaden för sådana modeller är ganska hög. Av denna anledning är det bäst att installera dem inomhus, så att stolarna håller så länge som möjligt. Båda alternativen faller i kategorin golvstående modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rotting används oftast för att hänga produkter. Dessa är stjälkarna av en viss mängd palmer. I vissa fall kan deras längd vara upp till 300 meter. Sådana palmer växer i Malaysia. De är indelade i tre styrka klasser. Samtidigt är rottingstolar av hög kvalitet flera gånger dyrare än de som är gjorda av material av låg kvalitet. För klädsel kan du använda material som velour, satin eller jacquard.

För att stolarna ska passa in i det övergripande interiören i rummet måste du välja rätt färger. Kontrasterande nyanser är lämpliga för ljusa och modiga människor: vita, svarta, röda eller andra toner som hjälper till att skapa värme och mys i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

En av de viktigaste parametrarna för en cirkulär stol är dess storlek, som direkt beror på rummet där den ska placeras.

Varje modell är lämplig för rymliga rum eller terrasser , de kan vara antingen stora eller små. Du kan använda både upphängda och golvalternativ. Men för små rum, till exempel för en plantskola eller ett kök, är det bäst att köpa en liten fåtölj.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Idag är många företag engagerade i produktion av kvalitetsmöbler. Men det mest populära bland dem är företaget IKEA … Utbudet av produkter är ganska varierat. Företaget bedriver tillverkning av inte bara vanliga stolar utan även upphängda stolar.

Tillverkarna tar hänsyn till alla funktioner i driften, liksom de faktorer som påverkar dem. De ogynnsamma faktorerna i detta fall inkluderar solens strålar och regn om stolen är i trädgården. Endast material av hög kvalitet används för tillverkning av möbler.

Om det är trä, då ek eller eukalyptus; om metall, sedan rostfritt stål eller aluminium.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Runda fåtöljer kommer att vara ett bra komplement till alla rumsinredning. Dessutom kommer de att ge värme och komfort till rummet.

Leksaker . För barn kommer ett sådant förvärv som en bönsstol att vara intressant. Det är trots allt lämpligt inte bara för ett bekvämt sittande, utan också som en leksak. Dessutom kan du placera den på valfri plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande stol . Denna modell är perfekt för en terrass. Om utrymmet är inrett i vitt, är fåtöljen också värd att köpa i vitt. Dessutom kan flera mindre modeller placeras bredvid den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väska stol . I en sådan stol kan du koppla av efter en hård dag på jobbet, för när den är nedsänkt tar den omedelbart formen av en person, vilket gör att du kan slappna av alla muskler. Denna modell passar bra till alla möbler i samma rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Papasan ". Det här alternativet ser bra ut med korgmöbler. Oftast köps de till barnrum. Barnet kommer att må bra i en så ovanlig stol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi säga att runda fåtöljer är en utmärkt möbel där du bekvämt kan koppla av efter en hård dag på jobbet. Dessutom kan de installeras inte bara bredvid en bekväm soffa, utan också nära bordet eller bara mitt i rummet.

Rekommenderad: