Moderna Väggar (58 Bilder): Vi Väljer Fashionabla Alternativ För Rummet, Snygga Nya Saker 2021 För Vardagsrummet Och I En Enrumslägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Moderna Väggar (58 Bilder): Vi Väljer Fashionabla Alternativ För Rummet, Snygga Nya Saker 2021 För Vardagsrummet Och I En Enrumslägenhet

Video: Moderna Väggar (58 Bilder): Vi Väljer Fashionabla Alternativ För Rummet, Snygga Nya Saker 2021 För Vardagsrummet Och I En Enrumslägenhet
Video: Hemstylisterna tipsar: Färgval 2024, Maj
Moderna Väggar (58 Bilder): Vi Väljer Fashionabla Alternativ För Rummet, Snygga Nya Saker 2021 För Vardagsrummet Och I En Enrumslägenhet
Moderna Väggar (58 Bilder): Vi Väljer Fashionabla Alternativ För Rummet, Snygga Nya Saker 2021 För Vardagsrummet Och I En Enrumslägenhet
Anonim

Möbler väggar har alltid haft särskild popularitet bland andra skåp och modulära möbler. Sådana modeller kommer inte bara att bli en vacker möbel, utan kommer också att ge många bekvämligheter till sin ägare. Moderna möbelväggar har mer funktionalitet, små dimensioner och snygg design.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Moderna väggar har mycket rymlighet och funktionalitet, trots att de visuellt kan verka små. Tack vare ett elegant sortiment av modeller i olika former, storlekar och stilar kan du enkelt välja rätt möbelvägg med hänsyn till alla kriterier (yta, design, layout och syfte med rummet).

Bild
Bild

Många tillverkare är redo att göra dessa artiklar på beställning enligt individuell storlek och skiss. Modulära möbler är mest efterfrågade för närvarande.

De främsta fördelarna med modulväggar inkluderar:

  • Möjlighet att kombinera enskilda block.
  • Sådana modeller tillåter rationell användning av området och är lämpliga för installation i små rum.
  • Kommer inte att orsaka svårigheter under transport och montering.
  • Stort urval av designlösningar. Tillverkare kan också göra möbler enligt kundens exklusiva design.
  • Moduler kan användas som avdelare i funktionella områden.
Bild
Bild

Visningar

Genom design kan moderna möbelväggar delas in i två huvudtyper: skåp och modulära.

  • Fodral modeller representerar en struktur i ett stycke, som har rygg- och sidoväggar, fästa ihop.
  • Modulära produkter består av många element som kan delas, bytas och läggas till. Möbelväggar är gjorda av en standard uppsättning block.
Bild
Bild
Bild
Bild

De vanligaste konfigurationerna är:

Väggar med en arbetsplats, som organiseras med hjälp av en modul i form av ett datorbord med hyllor

  • Rymlig design med en garderob (modul i form av en garderob) och med byråer.
  • Med en bar och en skänk för rätter.
  • Med öppna och stängda hyllor.
  • Med block i form av hängande och lådor.
  • Med TV -stativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En separat typ inkluderar inbyggda möbler … Inbyggda produkter kännetecknas av frånvaron av ett fodral och kan bara ha en fasad och falska paneler. I detta fall kan väggarna och taket i rummet fungera som en kropp. Nackdelen med denna modell kan betraktas som bristen på möjlighet till omorganisation till en annan plats.

Bild
Bild

Dimensioner

Moderna möbelväggar skiljer sig inte bara i form, utan också i storlek. Tillverkare tillverkar både övergripande modeller och miniväggar. Stora alternativ är lämpliga för ett rymligt vardagsrum med högt i tak.

  • Dimensionella modeller representerar en elegant komposition som består av många skåp, hyllor, piedestaler och andra moduler. En sådan produkt kommer utan tvekan att väcka uppmärksamhet.
  • Miniväggar är en utmärkt lösning för små utrymmen och minimalistiska vardagsrum. Fördelarna med sådana modeller inkluderar låg kostnad, lakonisk design och liten storlek.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en hel del varianter av miniväggar, här är bara några av dem:

  • med en plats för TV;
  • med hörnmodul;
  • glidväggar;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • med ett datorbord;
  • med garderob;
  • gångjärn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

En viktig faktor när du väljer en möbelvägg är den avsedda platsen för installationen. Efter att ha beslutat om detta är det viktigt att välja rätt form på produkten korrekt.

Följande modeller utmärks:

  • Hetero . Namnet på den raka strukturen talar för sig själv - en sådan modell placeras i en rak linje längs väggen. Det finns många färdiga produkter av denna typ i olika storlekar, lämpliga för alla rumstorlekar.
  • Hörnväggar ha en extra modul. Oftast fungerar ett skåp som en sådan del. Det finns alternativ för hörnenheter i form av ett TV -stativ eller ett ställ. Sådana produkter låter dig spara utrymme för andra möbler.
  1. L-formade hörnväggar upptar bara ett hörn i rummet, medan U-formade modeller har två hörn samtidigt.
  2. U-formade möbler är mer lämpliga för rymliga områden, eftersom de kan ta ganska mycket ledigt utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild

Glidväggar inte har en strikt form. En sådan modell består av många moduler som är placerade på olika nivåer (övergångar från ett block till ett annat liknar diabilder). Det finns alternativ för diabilder, både stora och små.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Tillverkare av moderna möbelväggar kan erbjuda produkter av olika design, från klassiska till icke-standardiserade författarmodeller.

  • Klassiska modeller kommer att se harmoniskt ut både i nya lägenheter med modern inredning och i rum med antika inredningselement.
  • Väggar barock främst tillverkad på beställning från naturligt trä och vintageglas. Denna modell är ganska massiv och lämplig för rum med ett stort område.
  • Modeller avantgarde - samtidigt kombinera element av material som trä, metall och glas. I ett vardagsrum i en sådan icke-trivial stil är ofta två små väggar installerade bredvid varandra och anslutna till en byrå med speglar.
  • Moderiktiga nyheter gjorda i författarens design , kommer att bli en original inredning. Sådana möbler tillverkas ofta på beställning och är dyrare än konventionella modeller. Utformningen av sådana alternativ kan utvecklas både av en specialist och av kunden själv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av moderna modeller kan både dyra och billiga material användas.

Det dyraste alternativet är massiva trämöbler. Trämodeller är av utmärkt kvalitet, hög hållfasthet och ädelt utseende.

I grunden används följande trädslag vid tillverkningen:

  • bok;
  • Rött träd;
  • ek;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Körsbär;
  • lönn;
  • alm;
  • Björkträd;
  • lärkträd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Billigare föremål inkluderar möbler. av fanerad eller laminerad MDF … MDF -skivor är tillverkade av träfibrer som pressas under högt tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det billigaste materialet för tillverkning av möbelväggar är spånskiva och fiberboard.

Spånskiva är en spånskiva, som erhålls genom att pressa sågspån och spån med tillsats av syntetiska (fenol- och formaldehyd) hartser. Spånskivor har hög hållfasthet och hållbarhet, förutsatt att själva materialet har tillverkats korrekt. Alla tillverkare övervakar inte koncentrationen av syntetiska hartser vid tillverkning av spånskivor.

Vid hög formaldehydhalt kan sådana produkter inte kallas miljövänliga.

Bild
Bild

Träfiberskiva är en träfiberplatta, som tillverkas genom att pressa träfibrer med tillsats av speciella bindemedel eller utan deras användning. Som regel används fiberboard för att styva strukturen på möbelväggen. Oftast är de nedre delarna av lådorna gjorda av detta material.

Bild
Bild

Stilar

Moderna möbelväggar kan komplettera och dekorera ett rum i vilken inredning som helst.

  • I rummen klassisk riktning massiva modeller av naturligt trä, som tillverkare ofta åldras för att ge dem en speciell charm, kommer att se bra ut.
  • Lantlig stil kan kompletteras med en modell med en åldrad yta som ser ut som ett sönderfallande trä. Glasögonen i sådana modeller är ofta dekorerade med sniderier och mönster. Sådana väggar liknar visuellt möbler installerade i gamla hus.
  • Inomhus högteknologi modeller som är utformade i en minimalistisk stil kommer att se harmoniska ut. Sådana väggar är lakoniska och har bara de mest nödvändiga modulerna, vilket sparar utrymme. Beslag i dessa modeller kan vara helt frånvarande. Möbler fasader är gjorda av plast i icke-standardiserade ljusa färger: grön, lila, orange, blå. Dekorationselement kan i sin tur vara gjorda av metall och glas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I inredningen av rum i moderna och minimalistiska stilar Wenge -väggar används ofta. Wenge är en grupp tropiska träd från Afrika, kongolesiskt rosenträ och rosenträ. Wenge har många nyanser: från mörk choklad till lila. Väggar av sådant material har inte bara ett elegant utseende, utan har också ett antal andra fördelar, till exempel hög kvalitet, fuktbeständighet och uttrycksfull textur.
  • Ungdomsstilar moderna miniväggar kompletterar interiören perfekt. Sådana modeller tar inte mycket plats och kommer inte att uppmärksamma sig själva och överskugga andra inredningsartiklar och inredningselement.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man möbler?

När du väljer möbler spelar storleken på rummet verkligen en nyckelroll. Möbelväggens mått och design beror på takhöjden, det fria området och formen på rummet.

I ett litet rum skulle det idealiska installationsalternativet vara små raka och vinklade L-formade väggar. För att korrigera smala layouter används modulsystem, där stora, rymliga block kompletteras med små och låga. I en enrumslägenhet installeras ofta en modulvägg med rymliga lådor och ett TV-stativ. Utrymmet som en sådan produkt kommer att uppta kompenseras av hög funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en modell för ett stort rum bör du dessutom vara uppmärksam på de mål som produkten ska installeras för. Osynliga små väggar är lämpliga för zonindelning av utrymmet, och för att fylla området krävs installation av massiva och högskåpsprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att väggen ska tjäna dig länge och inte deformeras under åren, när du köper, är det viktigt att vara uppmärksam på kvaliteten på själva produkten, vilket i sin tur beror på komponenternas kvalitet.

För en bra screed av stora delar av skåpsmodeller är det nödvändigt att ha metallfästen, som i framtiden kommer att rädda möbler från snedvridning

Lådor måste ha styrmekanismer (rull eller boll)

Det är också viktigt att gångjärnsdörrar säkras med starka gångjärn

Materialet i möblerna är inte mindre viktigt. Först och främst bör du föredra naturligt trä eller MDF

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket rum ska jag sätta in?

Vardagsrummet väljs oftast som ett rum för installation av en möbelvägg. Detta beror inte bara på att hallen i princip är det största rummet i huset, utan också behovet av att komplettera och dekorera interiören i ett sådant rum.

  • Modeller i alla former och storlekar kan vara lämpliga för vardagsrummet, men glöm inte områdets område, layout och design.
  • I en fyrkantig hall är raka modeller installerade längs hela väggens längd lämpliga.
  • I ett smalt rum är det värt att välja L-formade modulprodukter med block på olika platser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kompakta modulära väggmodeller är lämpliga för sovrummet. För att göra modulsystemet så funktionellt och bekvämt som möjligt används följande element ofta som block i väggarna för sovrummet: ett stativ eller en hylla för böcker, ett TV -stativ, ett bord för en dator, öppna hyllor, ett pennfodral, en garderob, en byrå

En bra lösning skulle vara att placera blocken på olika platser i sovrummet för att effektivt använda det lediga utrymmet. Från dessa moduler kan du skapa ett stort antal kombinationer för dina behov.

Bild
Bild

Snygga och vackra idéer i inredningen

  • Original högteknologisk blank modulär vägg.
  • Rak modell, gjord i strikta färger för vardagsrummet.
  • Kompakt hörnvägg med TV -modul för sovrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Minivägg i orange och beige toner med ett datorbord för ett barnrum.
  • Vägg av massiv ek i klassisk stil för hallen.

Rekommenderad: