Små Fåtöljer (61 Bilder): Välj En Minifåtölj För Hemmet. Typer Av Små Fåtöljer För Balkonger, Korridorer Och Andra Rum

Innehållsförteckning:

Video: Små Fåtöljer (61 Bilder): Välj En Minifåtölj För Hemmet. Typer Av Små Fåtöljer För Balkonger, Korridorer Och Andra Rum

Video: Små Fåtöljer (61 Bilder): Välj En Minifåtölj För Hemmet. Typer Av Små Fåtöljer För Balkonger, Korridorer Och Andra Rum
Video: Vi kan fåtöljer! 2024, Mars
Små Fåtöljer (61 Bilder): Välj En Minifåtölj För Hemmet. Typer Av Små Fåtöljer För Balkonger, Korridorer Och Andra Rum
Små Fåtöljer (61 Bilder): Välj En Minifåtölj För Hemmet. Typer Av Små Fåtöljer För Balkonger, Korridorer Och Andra Rum
Anonim

Var och en av oss vill bekvämt inreda vårt hem och fylla det med möbler där du kan koppla av och varva ner när som helst. Men inte alla människor har rymliga lägenheter där du kan gå utöver valet av möbler. I den här artikeln kommer du att bekanta dig med funktionerna, en översikt över typerna och reglerna för att välja exakt små stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Små fåtöljer idag är en integrerad del av alla moderna interiörer. De viktigaste för- och nackdelarna med små stolar kommer att diskuteras nedan. De har följande fördelar:

  • kompaktitet - små stolar tar liten plats och kan placeras i hörn och nischer där det inte finns möjlighet att placera möbler av standardstorlekar;
  • rörlighet - små möbler har mindre dimensioner och låg vikt, så det är lättare att bära och ordna om från plats till plats;
  • kostnad - eftersom mindre material och möbler läggs på tillverkning av sådana möbler, är dessa modeller vanligtvis billigare än vanliga stolar;
  • mångsidighet - små stolar kommer att se lämpliga ut i alla typer av rum; sådana möbler är ofta placerade i korridorer, på korridorer, loggior och balkonger;
  • stort urval - moderna butiker erbjuder ett stort urval av små stolar i en mängd olika färger och mönster;
  • praktiskt - vissa modeller av små stolar är utrustade med speciella fack för förvaring av kläder, samt hyllor och stativ för inredningsartiklar och böcker;
  • vård - eftersom dessa stolar bara är för tillfällig vila behöver de inte särskild vård.

Små fåtöljer har också en nackdel - de är inte avsedda för god vila. Du kan sitta på sådana möbler och läsa en bok, men du kommer inte att kunna sova på dessa stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns cirka 9 typer av mini -stolar - vissa är uteslutande utformade för bekväm vila, men andra kan utföra några ytterligare funktioner.

Traditionella mjuka fåtöljer . Det här är klassiska versioner av miniatyrfåtöljer som perfekt uppfyller deras direkta funktion - de ger en bekväm vila. Nyckeln till dessa stolar kan betraktas som mjuka armstöd eller handtag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformatorer . Dessa modeller av stolar kan anses vara det bästa alternativet för små rum-med hjälp av den inbyggda fällningsmekanismen kan denna möbel utvecklas och förvandlas till en fullvärdig sovplats.

Bild
Bild

Gungstolar . Denna grupp innehåller oftast korgmodeller av stolar installerade på en speciell mekanism. Dessa små fåtöljer är perfekta för fullständig avkoppling och avkoppling - de är mycket förtjusta i att installeras på balkonger eller loggior.

Sådana möbler ser särskilt intressanta ut i Provence- och countrystilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtöljer-väskor eller ramlösa modeller . Nyligen är sådana modeller särskilt populära, eftersom de inte tar mycket plats och perfekt kan anpassa sig till formen på någon persons kropp. Denna egenskap uppnås genom användning av polystyrenkorn som fyllmedel.

Bild
Bild

Banketter . Dessa modeller av stolar är en hybrid av väskor och vanliga ottomaner. Till skillnad från påsar har dessa möbler en bekväm och hållbar rygg som du kan luta dig mot, medan möblerna fortfarande anpassar sig efter formen på någon persons kropp.

Bild
Bild

Puffar - mjuka fåtöljer i miniatyr utan rygg som kommer att se underbara ut i korridoren och kommer att bli en favorit viloplats för husdjur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vridbara stolar . Huvuddragen i dessa stolar är en roterande bas, som gör att du kan ändra sitsens läge 360 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor . Huvuddragen i just dessa modeller av små fåtöljer är den mjuka delen, långsträckt och böjd under människofiguren. Detta är ett bra möbelalternativ för att läsa en bok eller koppla av, men dessa stolar är inte designade för att sova.

Bild
Bild

Vilstol . Denna version av stolar tillverkas sällan i små storlekar, men dessa stolar finns fortfarande i små storlekar.

Deras huvudsakliga funktion: justerbara fotstöd och möjligheten att ändra ryggstödets vinkel.

Bild
Bild

Regissörens stolar . Kanske är dessa de mest kompakta modellerna från hela listan. De är en vikbar stödkonstruktion utrustad med tygrygg och sits.

Bild
Bild

Material (redigera)

När det gäller val av material för tillverkning av stolar, brukar material av både fyllmedel och klädsel, liksom ramen beaktas. Nedan kommer vi att överväga de mest populära materialen som används vid tillverkning av stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

Vanligtvis är små stolar klädda med endast 4 material. Varje typ av klädsel har sina egna fördelar och nackdelar. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Läder . Produkter med sådan klädsel ser dyra och snygga ut, har utmärkt hållbarhet och är helt allergivänliga. Dessutom är lädervaror mycket enkla att rengöra och kan tillverkas i många färger - från svart till vitt. Det finns också nackdelar med stolar med läderklädsel: höga kostnader, liksom sannolikheten för sprickor vid låg luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ull erbjuder också ett stort urval av färger och texturer som klädsel. Det är ett relativt hållbart, elastiskt, andningsbart material som passar perfekt in i alla interiörer. Nackdelarna med naturlig ull kan åter betraktas som den höga kostnaden, liksom möjligheten till allergiska reaktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyester . Moderna syntetmaterial har utmärkt hållbarhet, behöver inte särskild vård och bleknar inte efter långvarig användning. Till skillnad från naturprodukter är polyester inte rädd för höga temperaturer och försämras inte vid hög luftfuktighet. Dessutom är syntetiska produkter mycket billigare än naturliga alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eco läder - ett billigare alternativ till äkta lädermodeller. De är inte så dyra, är inte särskilt krävande att underhålla och kan erbjuda ett bredare urval av färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel

Sittfyllning påverkar inte bara användarvänligheten, utan också utseendet, såväl som modellernas hållbarhet.

  • Skumgummi . Detta syntetiska porösa material kännetecknas av utmärkt elasticitet, ljudisolerande egenskaper, mjukhet och motståndskraft mot deformation. Och även skumgummiprodukter säljs till överkomliga priser.
  • Sintepon anses vara en av de mest budgetvänliga möbelklädseln. Trots detta har den goda värmeisoleringsegenskaper, förlorar inte sin form under lång tid och orsakar inte allergier (gäller inte modeller som skapats med limmetoden). Bland nackdelarna är dåligt motstånd mot låga temperaturer och dålig luftgenomsläpplighet.
  • Batting . Många jämför detta material med vadderad polyester, men vadd är i sig mer ett naturligt fiberduk. Den har bra hållbarhet, bra ljud och värmeisolering, och säljs också till ett överkomligt pris. Nackdelar: ganska stor vikt, absorberar aktivt fukt och torkar länge, rullar över tiden och bildar ojämna områden.
  • Känt . Normalt används detta material som en skyddande baksida mellan fjädermekanismer och klädsel. Det är mycket hållbart, behåller sin form väl och är allergivänligt, eftersom det är en naturlig duk.
  • Fågelfuff . Det är detta fyllmedel som endast används vid skapandet av dyra möbler. Det kännetecknas av dess motståndskraft mot deformation, utmärkt mjukhet, samt god luft- och vattenpermeabilitet.
  • Kokos . Ganska dyrt, men pålitligt fyllmedel som andas bra, tappar inte sin form även efter många år och är resistent mot hög luftfuktighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

Många köpare uppmärksammar inte möbelns ram, under tiden är det han som påverkar dess hållbarhet och tillförlitlighet. Vanligtvis används flera material vid skapandet av mini-stolar.

Metall . Detta avser möbelmodeller med ram av aluminium eller rostfritt stål. Fördelarna med metall är uppenbara - den är hållbar, går inte sönder eller spricker under tung vikt.

Bild
Bild

Trä . Modeller av stolar med bågar av naturligt trä utmärks också av god hållbarhet, särskilt om det här är ekprodukter, men de har en negativ inställning till fukt och behöver skyddande behandling eller impregnering.

Bild
Bild

Plast . Relativt lätt, bekväm och billig plast kan vara ett utmärkt alternativ till metall eller trä i ramen, om inte för den extremt svaga styrkan och rädslan för plötsliga belastningar.

Bild
Bild

Style riktningar

I olika stilar är det lämpligt att använda miniatyrstolar av olika sorter, former och mönster.

Bild
Bild

Klassisk

I klassisk stil, som föredrar varma färger och rika möbler med förgyllda element, passar mjuka modeller med armstöd av trä med förgyllning eller snygga sniderier perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land

I lantlig stil kommer möbelelement av mjuka, pastellfärger att se bra ut i kombination med träkomponenter: armstöd, rygg eller ben.

Mjuka fåtöljer i lantlig stil med mönster i form av blommor, färgglada celler och mönstrade linjer är mycket populära idag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Samma stolar är lämpliga här som för lantlig stil, men med ett litet undantag - i Provence ges företräde åt ljusa, krämiga toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Den högteknologiska stilen föredrar praktisk, funktionalitet och kortfattadhet i allt, därför är fåtöljer med enkla men moderna former och monokromatiska färger lämpliga för denna stil. Vanligtvis är dessa exakt långsträckta soffor på en metallbas. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt ramen och armstöden - krommetallelement ser bra ut i den här stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Etno

När du väljer möbler för rum i etno-stil, var uppmärksam på korgprodukter tillverkade av vinstockar eller rotting. Gungstolar av vattenhyacint kommer att se extremt framgångsrika ut i denna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Varje möbel påverkar rummets utseende, därför måste valet av små fåtöljer, trots sin lilla storlek, behandlas med extrem försiktighet. Det finns flera punkter eller faktorer som du bör tänka på när du väljer sådana möbler för ditt hem.

  • Tänk först på rummets storlek och platsen där du vill placera stolen. Det kommer inte vara överflödigt att göra en plan i förväg med placeringen av enskilda möbler.
  • Bestäm rammaterialet för din stol. Ramarna av högsta kvalitet är gjorda av metall, men de behöver särskild behandling mot korrosion, ramar av naturligt trä och spånskivor blir något mindre pålitliga, men starka, men de kan knarra efter lång användning.
  • Material. I klädseln är det bättre att föredra bomullsprodukter. De är allergivänliga, hållbara och behagliga för huden, men tappar ganska snabbt sitt attraktiva utseende. När du väljer fyllmedel, ta en närmare titt på modeller gjorda av skumgummi eller fågeldun. Latex- och periotecaprodukter skulle vara ett utmärkt alternativ.
  • Design. Det är viktigt att fåtöljen är i harmoni med rummets interiörstil och färgschema. Möbler ska inte se kontrasterande ut i någon stil.
  • Bekvämlighet. Innan du köper, utvärdera modellens bekvämlighet - sitt på fåtöljen och anta din vanliga hållning. Placera dina armar fritt, uppskatta mjukheten och komforten i armstöden, rör dig på sätet.
  • Ändamål. Fundera på varför du behöver en stol. Om du ska använda den varje dag, är det bättre att välja praktiska modeller av slitstarka material.

Om detta är en gäststol som kommer att stå i korridoren, överväg att köpa en modell med ett kreativt mönster, vackra ben eller extraordinär klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Nedan är utvalda snygga och vackra exempel på användning av olika typer av små stolar i utformningen av lokaler.

Ramlösa fåtöljer - det bästa alternativet för en fri stil i ett rum med varma färger. Du kan lägga till påsar, puffar och banketter till denna grupp.

Bild
Bild

Miniatyrtransformatormodeller - ett praktiskt alternativ för små rum utan kaj.

Bild
Bild

Puffar kommer att bidra till att skapa en ljus accent i rummets stil och ge den en speciell atmosfär av komfort.

Bild
Bild

Soffor med kromram ser bra ut i en minimalistisk och högteknologisk stil.

Rekommenderad: