Smala Garderober I Hallen (34 Bilder): Höga Modeller I En Lång Korridor, 30 Och 40 Cm Djup, Alternativ Med Spegel Och Hyllor

Innehållsförteckning:

Video: Smala Garderober I Hallen (34 Bilder): Höga Modeller I En Lång Korridor, 30 Och 40 Cm Djup, Alternativ Med Spegel Och Hyllor

Video: Smala Garderober I Hallen (34 Bilder): Höga Modeller I En Lång Korridor, 30 Och 40 Cm Djup, Alternativ Med Spegel Och Hyllor
Video: Så inreder du barnrummet - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Smala Garderober I Hallen (34 Bilder): Höga Modeller I En Lång Korridor, 30 Och 40 Cm Djup, Alternativ Med Spegel Och Hyllor
Smala Garderober I Hallen (34 Bilder): Höga Modeller I En Lång Korridor, 30 Och 40 Cm Djup, Alternativ Med Spegel Och Hyllor
Anonim

En stor, rymlig korridor är önskan hos nästan varje lägenhetägare. Detta är särskilt drömmen för ägarna till små lägenheter. I ett litet område måste du hitta en plats för gatukläder, skor, speglar och förvaringsutrymmen. Speciellt för små korridorer började skåp med icke -standardiserade djup dyka upp i butiker - från 30 centimeter . Men förutom ett smalt skåp kan du använda flera tekniker som visuellt gör ett litet rum mer rymligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i den nära layouten

Med smala korridorer träffas vi särskilt ofta i Chrusjtjov, husfartyg. Layouterna för dessa typer av lägenheter kännetecknas av lågt i tak och mycket trånga korridorer. Rummen själva är rektangulära, vilket komplicerar arrangemanget av möbler kraftigt.

När du installerar ett smalt skåp i korridoren kan du också använda tekniker som visuellt gör rummet friare. Så till exempel är det bättre att välja en färg. Designers rekommenderar att reparera i vita färger för att få rummet att verka så fritt som möjligt. Denna teknik har dock en nackdel - sådana ytor är kraftigt förorenade.

Vita rum kan utrustas med vita eller ljusa skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra tipset - golvets, takets och skåpets ytor måste vara blanka . Tips nummer tre - ge upp ljuskronan . Installationen av en ljuskrona påverkar designen av ett litet rum negativt; det är bättre att installera strålkastare i små korridorer. Ytterligare belysning kan tillhandahållas nära spegeln och i garderoben. Du kan kombinera takbelysning med väggbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att lyfta fram funktionerna hos smala skåp som är installerade i korridorerna, deras fyllning. För modeller med ett minimidjup på 60 mm kan kompletta skåp, hyllor och hängare installeras inuti. I smala modeller (från 30 till 45 cm) är det inte möjligt att installera en konventionell hängare - skåpdörrarna stängs helt enkelt inte. Därför installeras för icke-standardiserade modeller strömavtagare av metall, utdragbara hängare och så vidare.

Dessutom är det i smala skåp bättre att vägra trähyllor och lådor. Istället för trä är det lättare att installera metallkorgar eller hyllor. Kläder och skor i sådana garderober kommer att "andas".

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig fråga när du väljer ett skåp är vilka dörrar som ska installeras: fack eller behåll de vanliga. Här samlas åsikter mer och mer om garderober. Om din garderob är installerad längs väggen, och rummet i sig är väldigt smalt, är det bättre att installera skjutdörrar.

Om utrymme tillåter kan vanliga dörrar installeras i korridoren. Ett annat alternativ är att installera ett "dragspel". Dessa dörrar är mycket praktiska i små utrymmen.

Höga garderober har extra takhöjd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan punkt när du väljer möbler i en smal hall är rätt arrangemang. Det är bättre att välja i förväg inte bara den lämpliga modellen, utan också belysningen i rummet. Det är värt att uppmärksamma det faktum att för en icke-standardkorridor är det bättre att göra skräddarsydda skåp och inte köpa dem i kedjebyggande stormarknader.

En individuell order har ett antal betydande fördelar . I vissa hus kan till exempel väggarna i korridorerna ha ytterligare utsprång som mätaren kommer att ta hänsyn till när han gör möbler. Den enda nackdelen är kostnaden för en sådan modell. Skräddarsydda möbler kostar flera gånger mer jämfört med standardalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

För smala rektangulära korridorer är det bättre att använda kupémodeller. Utformningen av sådana möbler låter dig installera dörrar i korridoren som inte kommer att störa öppningen. Skjutdörrar ger tillgång till alla lådor och hyllor. Antalet hyllor och lådor varierar beroende på höjden på den modell du väljer.

Det är bättre att dela in sådana modeller i flera fack där du kommer att lägga dina kläder. Till exempel är det bättre att ta bort barnkläder på en avdelning och arbetskläder på en annan. Det är nödvändigt att tänka över området för tillbehör: handskar, hattar, nycklar och väskor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med hyllor passar också perfekt in i alla interiörer. Om skåpet "stängs" av väggar på båda sidor kan öppna hyllor göras på den återstående sidan eller i mitten. Modeller med öppna hyllor sparar avsevärt utrymme - på grund av frånvaron av gångjärn eller skjutdörrar.

Vanliga galgar kan finnas i stället för hyllorna. Dessa lösningar gör att säsongskläder kan”andas” även om du lägger på den efter regn eller snö. Dessutom kan sidoenheten fungera som en liten bänk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett spegelskåp kommer visuellt att utöka utrymmet i din lilla hall. Modeller med spegel kan vara med eller utan dörrar. I modeller med skjutdörrar ersätter en spegel ofta en av dörrarna. Det är lite svårare med vanliga garderober - i sådana modeller gör spegeln bara dörren tyngre.

Bild
Bild

Dimensioner

Modeller med ett djup av 30 till 45 cm anses vara smala. För sådana skåp säljs speciella tillbehör i järnaffärer. Möbler med ett djup på 45 cm - reducerat djup. Sådana modeller kan inte alltid passa in i en vanlig Khrushchev -korridor. Därför finns det idag ett brett utbud av möbler i butiker med ett djup på mindre än 45 cm.

Det smalaste skåpet anses vara möbler med ett djup av 30 cm . Oftast är dessa modeller delvis öppna. Inuti skåpet kan du använda en speciell hängare och näthyllor eller lådor. Modellen kompletteras med öppna galgar, ett litet skåp för förvaring av skor och speglar.

Bild
Bild

35 och 40 cm djup är de vanligaste bland smala möbler. I sådana modeller kan du fritt använda skjutdörrarna. För ett sådant system är det nödvändigt att tillhandahålla ytterligare 5-10 cm för rullsystemet. Alternativt kan du köpa ett system med dammskydd, alternativ utan rullglidning. En av de största nackdelarna med detta system är dess kostnad.

När du installerar långa möbler (över 190 cm), använd de översta hyllorna för att förvara saker du inte använder särskilt ofta. Många grunda skåp är högre än standard, vilket kompenserar för bristen på bredd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

De billigaste möblerna är gjorda av spånskiva, men det har en betydande nackdel - dess bräcklighet. Spånskiva är en träskiva gjord av spån. De smörjs med formaldehydhartser. Hög luftfuktighet i lägenheten kan orsaka defekter. Dessutom kan skadliga ångor avges från sådana möbler.

Oftast används spånskivor för rysk eller tysk produktion. Ryska tillverkare begränsade sig till en standarduppsättning av träliknande färger. Du kan också hitta färgat möbelmaterial bland tyskarna. Färgen på spånskivan tillhandahålls med hjälp av en hartsfilm.

Fiberboard eller hardboard används också. Vanligtvis är huvudväggarna i möbler inte gjorda av sådana material. Oftast används de för att producera bakväggarna, botten för lådorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett alternativ till spånskiva är MDF. Idag är detta material ett av de mest efterfrågade vid tillverkning av garderober i korridoren. Detta material är något dyrare än spånskiva, men praktisk och hållbarhet är dold bakom priset.

Dessutom håller MDF skruvarna väl, och själva materialet avger inte formaldehydångor. MDF är ett brandsäkert material.

Bild
Bild

Färglösningar

Designers rekommenderar när du installerar möbler i små korridorer att använda en primärfärg och en kontrast . I små rum är det bättre att använda ljusa nyanser med ljusa accenter - gul, röd, lila, blå.

När du väljer ljusa färger som de viktigaste måste du komma ihåg huvudkombinationerna. Till exempel går rött inte bra med lila, apelsinbrun och olivolja. Det är bättre att inte kombinera brunt med lila och rosa. Gult ser inte ut med rosa och vinrött, och blått med grönt, rosa och brunt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar ett spegelskåp kan du använda frostat glas med ett mönster eller ett realistiskt foto. Idag är en teckning gjord genom sandblästring på glas mycket populär. Detta är en metod för att skada glasytan med sand - som ett resultat kan alla mönster erhållas. Med djup bearbetning kan du skapa en 3D -teckning på glaset.

En perfekt lösning skulle också vara en kombination av vita möbler med en ljus dörr. Sådana modeller kan bli grunden för en designlösning.

Material kännetecknas av utsläppsklasser. De säkraste är erkända som E0 och E1.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

Butikerna erbjuder ett brett utbud av smala hallmöbler:

  • Står ut Ikea , vars produktion i Ryssland ligger i Veliky Novgorod. Varumärkets möbler är gjorda av MDF, produkterna skiljer sig åt i färg och bredd.
  • Ett annat företag som tillverkar möbler - " Sevzapmebel " … Produktionen ligger i S: t Petersburg. Företagets sortiment innehåller ett stort antal garderober för korridorer (både standard- och icke-standardstorlekar).
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

När du väljer smala möbler bör du komma ihåg några regler:

  • Besluta om utformningen av rummet. I små utrymmen är det bättre att använda ljusa nyanser med ljusa tillägg.
  • Välj ett miljövänligt material. Försök att ge upp spånskivemöbler, eftersom de innehåller skadliga komponenter.
  • Det är bättre att välja modeller av fackdörrar eller svängalternativ. Delvis stängda möbler kan göras i mycket smala korridorer.
  • Försök att ta reda på vilken typ av fyllning som är rätt för dina möbler. För icke-standardalternativ är vanliga stavar inte lämpliga, som används i skåp med ett djup av 60 cm. Välj endast högkvalitativa beslag. Bättre att överge kinesiska tillverkare till förmån för inhemska företag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om väggen där skåpet kommer att ha urtag är det bättre att göra skräddarsydda möbler. Så du kan vara säker på att produkten kommer att vara idealisk för ett visst rum.

Det finns en mängd olika faktorer att tänka på när du väljer rätt alternativ. Välj möbler med fokus på rummets egenskaper, och resultatet kommer inte att göra dig besviken. Naturligtvis bör du bara kontakta betrodda tillverkare. Sådana företag erbjuder produkter av hög kvalitet som tjänar sina ägare så länge som möjligt.

Rekommenderad: