En-dörr Garderober (41 Bilder): Enkeldörr Linne Modeller Med Hyllor Och En Spegel, Glas Sektion Alternativ Med En Bar Och En Klädhängare

Innehållsförteckning:

Video: En-dörr Garderober (41 Bilder): Enkeldörr Linne Modeller Med Hyllor Och En Spegel, Glas Sektion Alternativ Med En Bar Och En Klädhängare

Video: En-dörr Garderober (41 Bilder): Enkeldörr Linne Modeller Med Hyllor Och En Spegel, Glas Sektion Alternativ Med En Bar Och En Klädhängare
Video: MIRRO - Snedkapade skjutdörrar & valfri färg 2024, Mars
En-dörr Garderober (41 Bilder): Enkeldörr Linne Modeller Med Hyllor Och En Spegel, Glas Sektion Alternativ Med En Bar Och En Klädhängare
En-dörr Garderober (41 Bilder): Enkeldörr Linne Modeller Med Hyllor Och En Spegel, Glas Sektion Alternativ Med En Bar Och En Klädhängare
Anonim

En praktisk produkt som en garderob har värderats högt i samhället i många hundra år. Garderober är av olika slag och syften - bokhyllor, porslin, linne, garderober. Dessa viktiga föremål klassificeras också efter design. Men bland ett brett utbud av möbelprodukter har enbladiga garderober blivit de vanligaste. Deras andra och mer vanliga namn är pennfodral.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Enkeldörrskåpet är en hög design med en liten bredd. Den kan installeras i nästan alla rum i en bostadshus / lägenhet eller kontorsutrymme. Det finns en användning i varje hörn av pennfodralet och varje alternativ har många funktioner. Enbladiga skåp kan ha:

  • öppna eller stängda hyllor;
  • lådor;
  • ett litet omklädningsrum och ett fönster;
  • lådor för förvaring av små tillbehör och personliga föremål.
Bild
Bild

Olika modeller skiljer sig åt varandra och strukturellt. Det finns klassiska system med ett block eller flera ytterligare element (hylla, låda, vitrin), modulära enkla bladskåp, bestående av två och ibland fyra celler, som var och en placeras ovanpå den föregående. Det finns även fristående och väggmonterade enkeldörrskåp.

De flesta golvmodellerna är låga. Detta beror på att stora möbelstrukturer är farliga att använda. Sådana system tillhör kategorin lösa möbler, vilket innebär att de är lätta att kroka och välta. Det är därför högskåp oftast fästs på väggen med fästen. Upphängda modeller kan vara av vilken höjd som helst, så länge denna faktor inte skadar rumets inre idé.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smala men rymliga enkla blad garderober tillåter rationell användning av utrymme, tillåter inte tomma hörn, hjälper till att praktiskt taget utnyttja även det minsta området. De kan installeras i alla rum - vardagsrum, sovrum, arbetsrum, kök och till och med badrum.

Listan över fördelarna med pennfodral är ganska stor:

  1. Spara utrymme genom att ta upp ett litet område.
  2. Rymlig, trots sin lilla storlek.
  3. Byt ut den stora väggen.
  4. Multifunktionell. Beroende på det inre innehållet i det envingade skåpet kan du lagra olika föremål, kläder, sängkläder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Endörrsskåp har också negativa sidor som måste beaktas:

  • För höga skåp är ganska farliga att använda utan extra fästelement, särskilt om tunga föremål förvaras på de övre hyllorna. I detta fall kan skåpet välta. Därför rekommenderar tillverkare inte att förvara skrymmande föremål i enbladiga fodral.
  • Pennfodralet passar motvilligt in i det stora rummet. Han kan "gå vilse" i rummet eller, ännu värre, förstöra designen med sin närvaro. I stora rum bör sådana skåp omröras strikt i enlighet med designreglerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

Huvudskillnaden mellan denna möbel från andra skåp är en enda vertikal cell. I vissa modeller är den solid, i andra är den uppdelad av hyllor i flera fack. Ett högt skåp med hyllor stängs av en dörr med eller utan spegel. Dörrar kan vara blinda eller genomskinliga med glas. Vissa modeller har en entresol och är utrustade med lådor på utdragbara guider som finns längst ner på produkten. I sovrummet hjälper sådana praktiska designlösningar att dölja sängkläder och personliga tillhörigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det övre facket i ett enda bladskåp, stängt av en dörr, kan utrustas med en hängare. I detta fall erhålls en bekväm minigarderob. Nedan kan du sätta skor, i mitten kan du hänga kläder som bara behöver förvaras i avstängt tillstånd och ovanpå kan du förvara hattar och handväskor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns andra designalternativ - allt internt utrymme är upptaget av hyllor. Sådana skåpsmodeller är lämpliga för förvaring av handdukar, sängkläder, överkast och olika hushållstextilier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Olika modeller av enkla bladskåpet har olika innehåll bakom dörren. En en-dörrs garderob för kläder, som står i en smal hall, måste säkert ha en bar för att hänga ytterkläder. Den nedre lådan kan användas för att förvara skor och skötselprodukter. En dörr med en spegelinsats hjälper dig att klä dig snyggt, sminka dig och visuellt utöka rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter för ett sovrum eller ett barnrum har som regel ett fack bakom dörren med säkert fixerade eller infällbara hyllor, två eller tre lådor på utdragbara mekanismer för förvaring av underkläder, strumpor och andra icke-skrymmande föremål. Inuti linneskåpet kan du förvara sängkläder och nya sängkläder.

Bild
Bild

I pennfodralet i badrummet kan du gömma alla badtillbehör, kosmetika, hygienprodukter, handdukar och andra textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Idag kan du köpa möbelprodukter från olika råvaror. Naturligt trä anses vara den klassiska grunden för tillverkning av möbelsystem. Dessutom används absolut alla träslag i produktionen. Varje kund kommer att älska denna eleganta massiva trägarderob. En sådan produkt har inte bara ett vackert utseende, den kommer att hålla i mer än ett dussin år, är miljövänlig och har unika egenskaper. Den enda nackdelen med ett sådant skåp är dess höga pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Billiga skåp, som är mycket populära och efterfrågade bland konsumenter, tillverkas ofta av MDF, spånskiva och plywood. Mönstret för sådana konstgjorda råvaror är inte värre än naturligt, ibland kopierar det helt naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller livslängd och konsumentkvaliteter är det också praktiskt taget inte sämre än virke. Nackdelarna kan bara hänföras till dålig fuktbeständighet. Det är bättre att inte lägga skåp av konstgjorda råvaror i badrummet, deras paneler kommer snabbt att svälla och möblerna måste kastas.

Den ursprungliga lösningen är ett glas med en ving. Denna design kommer att pryda alla moderna interiörer.

Bild
Bild

Färger

Valet av skåp beror till stor del på dess interna innehåll, men färgen på möbelstrukturen spelar också en stor roll. Moderna tillverkare erbjuder skåp i en mängd olika färger, nyanser och texturer. Varje konsument kommer att kunna leva upp någon designidé.

Populära skåpfärger: wenge, mjölk ek, körsbär, zebrano, al, italiensk valnöt, bok. Monokroma produkter presenteras också på marknaden. Kunder kan hitta pennfodral i valfri regnbågsfärg. En kombination av olika färger kommer att se moderiktig och snygg ut: till exempel är de nedre lådorna mörka och de övre är lätta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Ensidiga skåp kännetecknas av sina kompakta mått. Som regel varierar deras bredd inom 40-50 cm, djup - 35-60 cm, höjd - 250 cm (oftare är höjden mycket lägre). Hörnmodeller har en bredd på 50-80 cm, en höjd på 200-250 cm. Dessa parametrar kan ändras om produkten görs på beställning. I det här fallet kommer befälhavaren att kunna göra ett pennfodral enligt de mått som kunden anger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

Den linjära formen av pennfodralet, liten bredd och hög höjd är en särskilt fördelaktig lösning för små moderna lägenheter, där det inte finns mycket extra utrymme, men en garderob är nödvändig.

Utformningen av ett enda dörrskåp gör att du ekonomiskt kan göra dig av med utrymme i en vägg, nisch eller ett litet hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompakt pennfodral kan placeras i ett rum i vilken stil som helst. De produceras i både klassiska och moderna stilar. Möbelprodukter skiljer sig åt i färg, inredning och invändig fyllning. Till exempel är det nästan omöjligt att hitta en halvantik garderob med konstgjord belysning. Eller ett modernt system där lådor glider ut på trälister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på den framgångsrika kombinationen av klassisk sofistikering och modern precision i garderober med en dörr erbjuds av italienska möbeltillverkare. Deras kompakta och multifunktionella produkter, skapade i de bästa europeiska traditionerna, utmärks av noggrant utvalda basmaterial. Raffinerade modeller uppskattas av konsumenterna för deras goda kvalitet, vackra utseende och praktiska funktionalitet. Systemet för att lagra saker i alfärg ser bra ut i korridoren med tapeter i färgen på havssand. Ett svart och vitt ensidigt pennfodral i vardagsrum i minimalistisk stil kommer också att vara ett vinn-vinn-alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Släpa inte efter utländska och inhemska tillverkare. Eleganta trämodeller kompletterar lokalerna i klassisk stil perfekt. Moderna designidéer pryder flerfärgade enbladiga garderober, de fungerar som en ljus accent, en höjdpunkt i rummet.

Rekommenderad: