Skåp I En Liten Hall (40 Bilder): Små Alternativ I En Lång Smal Korridor, Designidéer, Rymliga Modeller Med Spegel Och Med Ett Rundat Hörn

Innehållsförteckning:

Video: Skåp I En Liten Hall (40 Bilder): Små Alternativ I En Lång Smal Korridor, Designidéer, Rymliga Modeller Med Spegel Och Med Ett Rundat Hörn

Video: Skåp I En Liten Hall (40 Bilder): Små Alternativ I En Lång Smal Korridor, Designidéer, Rymliga Modeller Med Spegel Och Med Ett Rundat Hörn
Video: 45 BEST SMALL KITCHEN CONCEPTS / Kitchen designs and Set-up / Simple and Fantastic 2024, April
Skåp I En Liten Hall (40 Bilder): Små Alternativ I En Lång Smal Korridor, Designidéer, Rymliga Modeller Med Spegel Och Med Ett Rundat Hörn
Skåp I En Liten Hall (40 Bilder): Små Alternativ I En Lång Smal Korridor, Designidéer, Rymliga Modeller Med Spegel Och Med Ett Rundat Hörn
Anonim

Som du vet börjar en teater med en galge och som regel börjar små lägenheter på grund av att många typiska hus har små korridorer också börja med det. Ett stort antal familjer, särskilt stora familjer, plågas av frågan om hur man ska ordna saker på ett sådant sätt att de vet var och vad som ligger. En väg ut ur denna situation är att installera ett skåp i en liten hall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Möbelbutiker har ett brett utbud av korridorer som skiljer sig åt i färg, design och pris. Men glöm inte samtidigt att de flesta vanliga garderober i korridoren inte fysiskt kan passa in i korridoren i en liten lägenhet.

Trots storleken bör det komma ihåg att skåpet enkelt ska rymma:

  • Kläder av alla familjemedlemmar som används för vardagligt bruk följer det att det ska finnas så många hyllor som möjligt.
  • Hattar och andra tillbehör, inklusive handskar och halsdukar. Håller med om att det på sommaren inte ska ses saker på vintern, vilket innebär att skåpet ska ha en rymlig överhylla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skor . För detta väljs skåpmodeller med speciella fack och hyllor. Glöm inte att det är lämpligt att ha ett fack för förvaring av oanvända skor på sommaren eller vintern.
  • Ytterkläder . Det kan inte bara vara pälsrockar, jackor och regnrockar, utan också klänningar, kostymer. Detta fack i skåpet måste vara lämpligt både i bredd och längd.
  • Övrig . Inklusive kuddar, filtar, handdukar, sängkläder. Listan kan vara oändlig och variera beroende på familjens preferenser och ekonomiska situation.

Som du kan se från listan har alla familjer massor av saker som måste sättas in i en garderob i en liten hall.

Därför, först och främst, när du väljer en viss modell av ett skåp i korridoren, är det nödvändigt att bygga på antalet saker och först senare uppmärksamma storlek, färg och designlösningar.

Bild
Bild

Dimensioner

Det finns inga standardlösningar när du väljer en garderob i korridoren, men det finns punkter som är värda att uppmärksamma. På grund av att korridoren är liten bör man komma ihåg att det är nödvändigt att använda ungefär varje kvadratcentimeter ledigt utrymme.

Om lägenheten har en smal korridor bör du välja höga modeller av skåp, helst till själva taket. Tack vare detta arrangemang av hyllor och fack kan du rymma ett stort antal saker.

Detta alternativ för att ordna korridoren kombineras ofta med en byrå och ett sängbord. Hyresgästerna som bodde i lägenheter med en lång korridor hade mer tur. De har inte ett sådant problem. De kan välja antingen flera garderober eller beställa en rymlig i hela korridorns längd.

I vissa lägenheter och i familjer med två personer är det rätt lösning att installera ett hörnskåp. En sådan garderob i en liten hall kommer att vara rymligare än den vanliga modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standardalternativet är som regel en liten garderob med ett litet antal hyllor för vardagskläder, ett fack för skor och en plats för förvaring av hattar. Den andra halvan av denna garderob består av klädhängare.

Om korridoren i lägenheten är mycket liten, försök sedan välja eller beställa en garderob där du kan passa de mest nödvändiga sakerna och skorna. Du måste visa din fantasi, det skulle vara rätt att göra en skiss av det framtida skåpet, schematiskt fördela hyllorna för saker, ett skoskåp och hängarnas höjd.

Om det är möjligt att flytta dörrens position, ta bort de inre skiljeväggarna och därmed öka utrymmet för att placera skåpet i korridoren, bör detta alternativ också övervägas.

Bild
Bild

Material (redigera)

Det är ingen hemlighet att priset på en färdig produkt främst beror på materialet från vilket den är tillverkad. Låt oss bo mer i denna fråga.

Oftast är det produkter som tillverkas på försäljning från MDF eller fiberboard … Detta beror på det faktum att tekniken för att tillverka fina träflisar genom torrpressning har varit känd i mer än ett decennium, och för det andra, den billiga kostnaden för råvaror, därför är slutkostnaden för produkten mycket demokratisk. Men var inte nedlåtande inför valet.

Om familjen har allergier eller små barn, kom ihåg att denna teknik har sina nackdelar, vars nyckel är frisättning av formaldehyd.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det näst mest populära materialet från vilket skåp är gjorda i korridoren är trä … Det är inte bara miljövänligt, utan också lätt att bearbeta material. Tack vare detta kan hela konstverk göras. Men denna teknik har också sina nackdelar: det är mycket viktigt att den färdiga produkten behandlas med ett antiseptiskt medel eller målas i önskad färg.
  • Under det senaste decenniet har produkter tillverkats tillverkad av plast … Sådana produkter kan ha ovanliga storlekar och färger, men de kan knappast kallas hållbara. Det följer av detta att om plasten spricker eller går sönder blir det problematiskt att reparera skadan. Kom ihåg att plasten kommer att "slita ut" ett tag.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • De mest hållbara, massiva och följaktligen de tyngsta är tillverkade produkter tillverkad av metall … Men på grund av deras höga kostnad, driftskomplexitet och skydd mot den yttre miljön, liksom ett oattraktivt utseende, är produkterna inte efterfrågade på marknaden.
  • Nyligen började tillverkarna erbjuda garderober i små korridorer från kombinerade material som metall, MDF och plast. Skåp av denna typ passar in i vilken inredning som helst, du behöver bara välja rätt färg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

På senare tid, för trettio år sedan, dikterades valet av skåp, skänk och väggar av färdiga förslag. Färgschemat presenterades i klassiska standardfärger, antingen ljusbrun eller mörkbrun. Idag kan du i möbelbutiker hitta produkter inte bara i klassiska, utan även i exotiska färger.

Om du närmar dig valet av en garderob i en liten hall ur designmässig synvinkel är det värt att notera att produkter gjorda i ljusa färger visuellt ökar storleken. Och de mörka, tvärtom, "äter upp" utrymmet.

Ur praktisk synvinkel är damm alltid synligt på en mörk yta, och på en ljus yta kan damm så småningom äta in.

Var uppmärksam på färgkombinationer. Om ytterdörren eller innerdörrarna är gjorda i ett visst färgschema, bör garderoben i korridoren vara gjord i samma färg. En sådan inredning ser genomtänkt och estetiskt tilltalande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designidéer

När man utrustar en liten hall bör man utgå från minimalism. Ju färre saker som visas, desto bättre. Därför bör du vägra från öppna galgar, från onödiga inredningsartiklar och från att placera onödiga saker ovanpå skåpet. Kom ihåg att för en liten hall är ett lättskåp mer lämpligt, upp till 50 cm djupt eller mindre. Även i den här storleken passar ytterkläderna lätt.

Så att utrymmet inte "äts upp" av öppna dörrar bör du överväga alternativet att köpa en garderob. Dörrarna till en sådan produkt öppnas med en liten rörelse av handen längs väggen.

Den inbyggda garderoben eliminerar bakväggen, vilket ger dig några centimeter extra utrymme.

Glöm inte hörnutrymmet. Ytterligare förvaringsutrymme kan tillhandahållas genom att använda ett skåp med ett rundat hörn. Det är värt att notera att användningen av ett hörn i vissa skåpmodeller inte är särskilt bekvämt, men med korrekt fyllning av sådana platser kan du ordna saker på ett sådant sätt att detta utrymme blir användbart.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte nödvändigt att dörrarna är döva, garderoben ser väldigt vacker ut i en liten hall, vars dörrar är gjorda av glas med ett mönster. Dessa kan vara ovanliga prydnader eller till och med fotoutskrifter.

Idag är nästan vilken garderob som helst i hallen utrustad med en spegel. Det spelar ingen roll för tillverkaren vilket material produkten är tillverkad av. När du använder en spegel i skjutbara garderober, var uppmärksam på måtten, om skåpet är stort, används högkvalitativa beslag.

Det är också viktigt att spegeln visuellt förstorar utrymmet, och detta är extremt nödvändigt i lägenheter med en liten hall.

Bland annat är det spegeln som är det viktigaste elementet i interiören i korridoren. I hans frånvaro måste hushållsmedlemmar som ska arbeta eller studera flytta runt i lägenheten hela tiden för att se vad som är försenat. Kom alltid ihåg detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Andra halvan av förra seklet präglades av byggandet av de så kallade "Chrusjtjovshusen". Ett stort antal familjer som en gång bodde i gemensamma lägenheter fick plötsligt sitt eget bostadsutrymme. Arkitekterna på den tiden tänkte inte riktigt på korridorens storlek, och det var på grund av detta som värdinnorna berövades sitt eget hörn. Moderna designers kunde lösa detta problem, och nu är många garderober i korridoren utrustade med ett toalettbord och en ottoman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det verkar för många människor att syftet med skåpet i en liten hall är rent praktiskt. Och de ser inte på möbler ur estetisk synvinkel. Men moderna material gör att du kan slå utrymmet på rätt sätt.

Om lägenheten har en tom nisch kan du göra ett rymligt omklädningsrum av det. Å ena sidan kan du ta bort alla ytterkläder från nyfikna ögon, och å andra sidan all kommunikation, inklusive telefonkablar och kabel -tv -kablar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns någon nisch i lägenheten kan du alltid hitta en plats för ett nattduksbord eller byrå utöver garderoben. Den fristående hängaren för lätta ytterkläder ser också vacker ut.

Om det finns en lång korridor, installera målmedvetet en garderob med spegel på svängdörrar. Tack vare detta arrangemang expanderar utrymmet även i en smal korridor visuellt två gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Föredra ljusa färger. Kom ihåg att om du har en garderob i mörka färger behöver du ytterligare belysning, annars kommer hallen att likna en garderob.

Kom ihåg att skåp med öppna förvaringssystem inte bara behöver noggrann ytvård, främst våt- och kemtvätt, utan också säsongsförnyelse av saker. Vinterkläder som hänger på en galge på sommaren kommer att se absurda ut. Därför är det lämpligt att ha ytterligare garderober eller garderober för förvaring av oanvända ytterkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om utrymmet i korridoren tillåter dig att placera ett paraplyställ, använd det för all del. För det första kommer det att komplettera miljöns utformning, och för det andra kommer det att låta dig inte glömma paraplyet i grumligt väder. Ytterligare utrymme för att lagra olika små saker - ett gäng nycklar, tidningar eller reklamblad och visitkort - kommer inte att vara överflödigt.

I många lägenheter har effektmätare flyttats från trappan till sin egen korridor. Installerade rör av porttelefoner, och på vissa ställen och säkerhetsutrustning. Tack vare garderoben i hallen kan alla ledningar och sensorer enkelt döljas från gästernas ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det största problemet i små korridorer är det begränsade utrymmet för att placera möbler. De flesta av de föreslagna lösningarna som implementeras i möbelbutiker är inte lämpliga för en liten hall. Men köparen har alltid valet och möjligheten att montera sin egen hall, som följer rummets allmänna stil. Nyckeln i en liten hall kommer alltid att vara en garderob.

Kom ihåg att förutom den funktionella komponenten spelar det estetiska utseendet också en viktig roll i denna fråga. Det är inte för ingenting som folket säger att en person hälsas av sina kläder, varifrån man lätt kan dra slutsatsen att en åsikt om hyresvärden görs i hans hall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du väljer en garderob för en liten hall i följande video.

Rekommenderad: