Smala Ställ: Metall Och Trä, Höga 15-20, 30 Cm Och Andra Djup, Hyllor För Hemmet Och Andra Modeller, Deras Bredd

Innehållsförteckning:

Video: Smala Ställ: Metall Och Trä, Höga 15-20, 30 Cm Och Andra Djup, Hyllor För Hemmet Och Andra Modeller, Deras Bredd

Video: Smala Ställ: Metall Och Trä, Höga 15-20, 30 Cm Och Andra Djup, Hyllor För Hemmet Och Andra Modeller, Deras Bredd
Video: Montering Jula Förvaringshylla 2024, Maj
Smala Ställ: Metall Och Trä, Höga 15-20, 30 Cm Och Andra Djup, Hyllor För Hemmet Och Andra Modeller, Deras Bredd
Smala Ställ: Metall Och Trä, Höga 15-20, 30 Cm Och Andra Djup, Hyllor För Hemmet Och Andra Modeller, Deras Bredd
Anonim

För att spara så mycket utrymme i huset som möjligt är ett av de bästa alternativen att köpa en hylla. Dessa bekväma flervåningskonstruktioner tar väldigt lite plats, och det stora utbudet av produkter som erbjuds av marknaden gör att du kan välja det perfekta alternativet för alla interiörer.

Racket kommer att vara en bekväm ersättning för en bokhylla, köksskänk, garderob och till och med ett sängbord. Dessutom är strukturer gjorda av flera typer av material, vilket väsentligt utökar produktsortimentet. Detta gör att du kan ge din fantasi fria tyglar och få din dröminredning att gå i uppfyllelse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hyllor i flera våningar är bekväma och praktiska möbler som passar perfekt in i atmosfären i alla bostadsutrymmen eller kontor, du kan till och med använda den i garaget för bekväm placering av verktyg. Öppna hyllor utan bakvägg kommer visuellt att utöka utrymmet i rummet, till skillnad från skrymmande garderober och stora skåp . I de flesta fall är denna design en budget och ett praktiskt alternativ för att lagra en mängd olika saker - från böcker och dokument till leksaker och utmärkelser.

Huvuddragen i vad som inte är att de har ett stort antal hyllor, och ofta finns det ingen bakvägg. I lätta modeller kan sidoväggar också saknas. Smala ställningar produceras i de mest olika:

  • låg eller hög;
  • rak eller vinklad;
  • med eller utan dörrar;
  • avsedd för zonindelning av lokaler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja en produkt som passar dina behov. En smal hylla är mycket populär i hem, eftersom den inte tar mycket plats och rymmer tillräckligt med föremål på grund av dess höjd och antalet hyllor. Denna design kan användas för att dela rummet i två delar - ett arbetsområde och en rastplats . Zoner med ett smalt ställ kommer inte att störa upp rummet, eftersom det inte har en bakvägg, ger detta möblerna lätthet och viktlöshet. Det finns också speciella kombinerade hyllor , där det samtidigt kan finnas en hög smal del och en låg bred, som ersätter ett TV -stativ.

Denna modell ersätter perfekt den "gamla väggarna" i den gamla modellen och ljusnar inuti rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns en hel del mönster för att lagra saker, deras syfte och funktionalitet beror till stor del på komponenter, parametrar och ytterligare element. För att hitta rätt hyllor för din inredning, kolla in typerna av sådana möbler.

Garderobshylla . Denna typ av möbler är den mest mångsidiga och bekvämaste för förvaring av böcker, kläder eller olika småsaker. Oftast är ett sådant skåp tillverkat enligt konsumentens krav, eftersom hyllornas storlek och kapacitet är individuell för varje hus. Rackets struktur kan vara av flera olika typer: öppen - utan dörrar, stängd - med dörrar, sektion - bestående av flera delar, hopfällbar, inte hopfällbar och transformerbar. Materialet för tillverkning är oftast trä, och enskilda delar av beslagen är gjorda av metall. Skåpets höjd bestäms endast av kundens krav, men det finns vissa standarder för hyllornas storlek - nischens djup bör vara minst 15 och inte mer än 40 cm och bredden bör vara minst 18 -20 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvhylla . Ett sådant rack kan vara lågt eller högt - det här låter dig använda det för olika ändamål. Den låga hyllan kan användas som sängbord eller som TV -stativ. En hög, halvstängd hylla kompletterar perfekt små hyllor, för att spara utrymme så mycket som möjligt kan du använda tunna hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pennfodral-rack . Denna design kommer att vara en utmärkt ersättning för skrymmande skåp och skänk, eftersom den har samma kapacitet, men samtidigt är den mer kompakt och lättare att använda. Pennfodralet kan vara öppet eller stängt, med extra utdragbara hyllor eller lådor - allt beror på dess syfte. Det mest praktiska hylldjupet för ett vertikalt köksställ är 25-30 cm. Dessutom kan designen göras utan en bakvägg, i vilket fall pennafodralet kan användas för att zonindela rummet. Det är bekvämt att lagra fotografier och utmärkelser på en öppen hylla, för på en sådan plats kommer de alltid att vara i sikte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Hyllor, som alla andra möbler, är gjorda av olika material. Råvaror kan ha olika vikt och kvalitet, beroende på deras framtida användning. Det finns tre huvudmaterial för att göra vad som helst: trä, metall och plast.

Var och en har sina egna fördelar och nackdelar, så det är lämpligt att överväga varje material mer detaljerat. Detta gör att du kan välja den optimala rackmodellen för olika behov.

Bild
Bild

Trä

Naturligt trä är ett mycket raffinerat och vackert material som kommer att ge värme och komfort till ditt hem interiör. Trähyllor passar perfekt in i vilken design som helst och håller, om de används korrekt, tillräckligt länge . Den viktigaste fördelen med trä är dess miljövänlighet, det är helt säkert under drift och efter utgången av dess livslängd utgör materialet inget hot mot miljön.

Nackdelen med produkter tillverkade av naturmaterial är deras stora massa och volym . Om du har valt ett sådant material, var beredd på transportens svårigheter. Dessutom kan trä lätt antändas, så placera inte hyllor gjorda av denna råvara nära användning av eld eller värmare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Sådant material kan vara antingen tungt eller lätt - det beror på den förväntade belastningen på hyllorna. Metallstället är mycket hållbart och har en ganska lång livslängd. Böcker, verktyg eller andra hushållsartiklar förvaras perfekt på järnhyllor. Metall kan vara annorlunda, till exempel om hyllan är gjord av stål, kommer den att vara stark, pålitlig och klara alla påfrestningar.

Aluminiumprodukter ser väldigt intressanta ut, oftast är vägghyllor gjorda av detta material, eftersom materialet är mycket lätt och håller bra tack vare fästelementen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer en konstruktion av stålstöd och glashyllor blir hyllan en utsökt och sofistikerad möbel. En sådan hylla används uteslutande för dekorativa lätta föremål; det är omöjligt att ladda sköra hyllor med tunga föremål . Ett annat viktigt plus med järnprodukter är deras brandsäkerhet, eftersom metallen inte alls kan antändas.

Med alla dess fördelar har metall också några negativa egenskaper. Färgpaletten skiljer sig inte åt i olika nyanser, och produktens form begränsas starkt av materialets egenskaper . Om fukt kommer in kan järn börja rosta - billiga metallprodukter kan sakna korrosionsbehandling. Men även om produkten är dyr, vid höga luftfuktigheter, kan metallen fortfarande börja försämras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Detta material är det mest mångsidiga i valet av färger och har också tillräcklig styrka och estetik. Till skillnad från metall är plast fuktresistent och kräver inga speciella funktioner för lagring och drift. Plaststället kan när som helst kompletteras med nya sektioner med hjälp av speciella krokar och clips . Polymerstrukturer tål tung belastning, därför används de för att lagra saker både i vardagsrum och i lager och garage.

Nackdelen med plast är att materialet efter användning är sällan återvinningsbart. Polymeren som kastas i en deponi kan brytas ned i mer än hundra år och samtidigt släppa ut giftiga ämnen och förorena miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att framgångsrikt välja en smal hylla för ditt hem måste du på förhand bestämma dess syfte, parametrar och stil. Universalkabinettens framtida utseende beror på dessa egenskaper. Tänk på de viktiga nyanserna när du väljer ett ställ.

  • Mått . Det här är vad du bör uppmärksamma först och främst - strukturen ska inte bara vara tillräckligt rymlig för de planerade behoven, men inte heller för stor.
  • Material . Beror på placeringen av hyllan - om det här är ett rum, välj mer estetiska och vackra trämodeller. Om hyllan kommer att användas i ett grovkök eller garage kan du välja ett enklare järnalternativ.
  • Design . Det är mycket viktigt att ta hänsyn till antalet sektioner, maximal belastning och produktens höjd. Detta måste bestämmas för att racket ska uppfylla dina krav.
  • Vikt . Denna egenskap är särskilt viktig för zon- och järnmodeller. Den förstnämnda bör vara tillräckligt tung för att undvika oavsiktlig vältning av stället. Och metallkonstruktioner måste väljas bland lätta alternativ, eftersom hyllor med stor vikt oftare används för att lagra skrymmande och tunga föremål i företag. Dessutom är tunga modeller svåra att transportera.
  • Se . Tänk på närvaron av lådor eller stängda hyllor med insatt glas i designen. För att lagra saker i vardagsrummet är det bättre att välja hyllor med slutna sektioner, och för omklädningsrum kan du använda öppna för att lättare komma åt saker.
  • Form . För vardagsrummet och sovrummet är det klokt att välja dekorativa väggkonstruktioner av trä. Det är viktigt att välja en hylla som matchar stilen på din inredning.
  • Plats . Hyllan i vardagsrummet kommer att skilja sig från den i garaget eller biblioteket.
  • Färg . Trämodeller är vanligtvis begränsade till trätoner, men du kan hitta många intressanta andra toner för en trämodell om du vill. Metallstrukturer är oftast täckta med ett lager skyddande färg, men det skiljer sig inte åt i palettens variation. Plastprodukter kan ha absolut valfri färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

boende

Det finns många typer av hyllor och det är väldigt lätt att bli förvirrad bland detta sortiment. De kan vara lätta och multifunktionella, olika i typ, design och material. Det kan också finnas ett annat sätt att installera strukturen - fäst på väggen, integrerad med andra möbler och golvstående. Därför kommer vi att överväga kriterierna för att välja ett rack, beroende på dess placering.

In i vardagsrummet . Vardagsrummet är vanligtvis tillräckligt stort för att lätta zonhållare kan användas. Böcker, fotografier, blommor eller andra dekorativa föremål kommer att se bra ut på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

För hallen . En TV är oftast placerad i detta rum, så det vore klokt att välja en uppsättning med ett lågt stativ och två smala högskåp. Plasma är mycket bekvämt beläget på den låga centrala hyllan, och olika små föremål kan förvaras i höga glasstrukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

In i sovrummet . I ett pausrum kan hyllor användas på olika sätt, till exempel förvaring av kläder eller sängkläder. I ett litet rum kommer ett hörnställ perfekt att spara utrymme. För samlarföremål finns praktiska roterande hyllor för varje utställning.

Och för rymliga studiolägenheter kan du köpa zonhyllor som skiljer rummet från andra rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Det första fotot visar de inbyggda hyllorna för hemmet . Denna design tar väldigt lite plats, men samtidigt kan den rymma många föremål. Dokument eller böcker placerade på en sådan hylla kommer alltid att vara i sikte och i snabb åtkomst.

Bild
Bild

Den andra varianten av stället är mångsidig och dekorativ . Placeringen av hyllor låter dig förvara föremål inte bara inuti cellen, utan också i separata sektioner eller ovanpå. Vissa fack i denna modell är stängda med dörrar, vilket utökar strukturens funktionalitet. På dessa hyllor kan du förvara saker som är känsliga för solljus, liksom föremål som måste skyddas från damm. Modellen fästs på väggen, så att du kan placera den både vertikalt och horisontellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

På den tredje bilden kan du se rackets mest kompakta design - hörnet . Ett sådant val kommer att vara en utmärkt dekoration för ett litet rum, eftersom den här modellen har en mycket praktisk överblick över objekt. Det vore klokt att placera fotografier, troféer och andra minnessaker på hyllorna, och sedan blir hörnet till ett litet familjemuseum.

Rekommenderad: