Skåpfyllning (52 Bilder): Lådor Och Hyllor Inuti Förvaringssystemet, Hängande Korgar, Inredning, Installationsalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Skåpfyllning (52 Bilder): Lådor Och Hyllor Inuti Förvaringssystemet, Hängande Korgar, Inredning, Installationsalternativ

Video: Skåpfyllning (52 Bilder): Lådor Och Hyllor Inuti Förvaringssystemet, Hängande Korgar, Inredning, Installationsalternativ
Video: The Easiest Fastest and Most Accurate Way To Install Any Drawer Slides In 2min or Less | Woodworking 2024, April
Skåpfyllning (52 Bilder): Lådor Och Hyllor Inuti Förvaringssystemet, Hängande Korgar, Inredning, Installationsalternativ
Skåpfyllning (52 Bilder): Lådor Och Hyllor Inuti Förvaringssystemet, Hängande Korgar, Inredning, Installationsalternativ
Anonim

För att skåpet inte bara ska vara en vacker låda, utan en verkligt funktionell produkt måste du noga överväga dess fyllning. Varje fack i skåpet ska användas med maximal nytta och bekvämlighet. För att göra detta är det nödvändigt att på förhand bekanta dig med alla nyanser och möjligheter att fylla olika modeller av garderober.

Särdrag

Innan du avgränsar garderobszonerna bör du bekanta dig med nyanser som bör beaktas.

Skåpets storlek spelar en avgörande roll. Det inre utrymmet för enbladiga strukturer skiljer sig från flerbladiga strukturer. Små skåp är mycket lättare att dela upp i fack eftersom de inte används för att lagra ett stort antal föremål

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis beräknas fyllningen för skjutbara garderober, bestående av många fack. Det är också viktigt att vara uppmärksam på produktens form, eftersom det finns linjära, vinklade och inbyggda mönster, som alla har sitt eget speciella fyllmedel. Produkttypen påverkar det utrymme som facken kommer att uppta när de förlängs

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att överväga vilken typ av föremål som kommer att lagras i garderoben. Klädhyllorna skiljer sig markant från skofacken. Vissa garderobsprodukter kräver utdragbara sektioner, medan andra kräver breda horisontella sektioner

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du installerar ett system för att placera kläder och andra föremål i garderoben, analysera din ekonomiska förmåga. Beroende på hur komplex "fyllningen" är modellerad kommer en viss mängd extra material att krävas. Kostnaderna blir betydande när du väljer komponenter från dyra råvaror

Skåpstyper

Det finns tre typer av garderober. De klassificeras efter kroppens egenskaper och form.

Linjära skåp

Linjära garderober - skåpdesigner med skjutdörrar. De kan ha två eller flera ventiler. För sådana produkter sammanfaller antalet vertikala huvudfack inuti med antalet dörrblad.

I sin tur kan de vertikala sektionerna delas upp i mindre delar. Om garderoben är hög, har den ett speciellt utrymme högst upp - en entresol som används för förvaring av skrymmande föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan alla skåp är utrustade med utdragbara sektioner. Dessa lådor används för underkläder och hygienartiklar. Så att strukturen passar in i spåret kompakt och inte stör stängningen av skåpdörren, är dess frontpanel utrustad med en speciell urtagning upptill. Det fungerar som ett alternativ till det utskjutande handtaget.

Det är viktigt att lådan inte faller ut ur facket när den är helt utsträckt, men detta händer bara med produkter av låg kvalitet.

Hörn

Att göra inredningen till hörngarderober är något svårare än för linjära produkter. Det är nödvändigt att ta hänsyn till produktens form, som kan vara antingen trapetsformad eller triangulär eller diagonal.

Storleken bestämmer skåpets inre yta och antalet fack som det ska delas in i. Det kan vara svårt att fylla utrymmet i hörnet själv, så en universell lösning är att installera stänger i detta område för att placera klädhängare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggt

En speciell typ av fackkonstruktioner är inbyggda garderober. De är de mest kompakta, eftersom de sparar utrymme i rummet, men det betyder inte alls att skåpkomponenterna inte kommer att glida ut ur dörrarna under drift.

Om du inte gillar standardinnehållet kan du skapa ett helt omklädningsrum från en sådan struktur, utrusta det med speglar och elektrisk belysning. Vissa gör till och med ett arbetsområde i en liknande garderob och placerar där ett skjutfack för en bärbar dator, samt en relaxavdelning, som inbäddar en TV i garderoben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för fyllningselement

Det är viktigt att komma ihåg om alla element som garderoben kan fylla. Bara genom att känna till detaljerna i varje detalj kommer du att kunna designa en produkt på ett kompetent sätt.

Huvudelementen i innehållet inkluderar följande

  • Skoavdelningar;
  • Hängare och krokar avsedda för rynkfria kläder;
  • Plats för galgar;
  • Strömavtagare - en nedåtgående mekanism utrustad med ett handtag som tillåter användning av utrymmet ovanför;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Byxhållare med infällbar teknik;
  • Utdragbara korgar för små föremål, som kan placeras på olika nivåer;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hängare för små garderobartiklar som herraccessoarer.
  • En väggnisch för ett strykjärn (ibland finns ett speciellt fack för ett strykbräda i garderoben);
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Linneshyllor eller specialkorgar. Dessa fack finns i alla storlekar och är avsedda för tvätt som kan vikas.
  • Utdragbara fack för underkläder;
  • Utdragbara korgar.

Alla dessa artiklar är gjorda av olika material.

För glidkorgar används ofta metallstavar, spåren i själva glidfacken är också metall. För att produkterna ska hålla längre används krom som en extra beläggning.

Ibland installeras tygkorgar som har en rektangulär ram på toppen. Lådans ytor är ibland gjorda av glas. Transparenta eller frostade glaselement ger designen en originalitet och accentuerar designfacket.

Bild
Bild

Hur man organiserar utrymmet korrekt

Det är viktigt att komma ihåg att alla fack kan placeras i ett skåp i en annan ordning.

Enligt ett individuellt schema kan du göra en ovanlig skåplayout, men d isiners rekommenderar att du följer vissa standardrekommendationer vid valet av fyllning.

Botten av garderoben är vanligtvis upptagen av ett skofack, om det behövs. Den måste placeras i en av produktens dörrar. Ibland är det tillåtet att ha flera nivåer nära skofacket om det är nödvändigt att lagra många skopar. Detta element kan vara utdragbart eller utdragbart

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Beroende på garderobens storlek är en eller två sektioner reserverade för placering av ytterkläder. Enligt en liknande princip kan utrymmet för ett skåpsskärm delas in i två delar - en övre och en nedre, som var och en är utrustad med en klädstång på galgarna.
  • Vanligtvis gränsar öppna hyllor i den övre eller mellersta delen av fönstret till de nedre lådorna. Det är dessa lådor som används för att lagra små klädesplagg.
Bild
Bild
  • En hängande hylla, som består av flera fack, kommer att bli en originalplats för förvaring av användbara bagateller. Det kan fyllas med ledigt utrymme genom att placera strukturen på baren. Detta fack är perfekt för förvaring av babykläder.
  • För att skapa ytterligare utrymme för ett specifikt föremål, använd hyllor med önskad storlek. De bör inte överstiga parametrarna för bredden på hyllan som de är fästa. Själva infästningen utförs på grund av närvaron av speciella spår för huvudhyllans kropp.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Korgar finns främst i den nedre halvan av garderoben. Detta gör dem enklare att använda och gör att du snabbare kan ta ut och lägga innehållet i dem.
  • Ofta skapas ett väggfack på sidan av produkten för strykbräda, strykjärn och andra plaggvårdstillbehör.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man beräknar dimensioner

För att varje fack i skåpet ska se proportionellt ut mot alla andra delar och vara bekvämt att använda är det nödvändigt att beräkna måtten på varje hylla och låda i förväg.

Det finns ett antal tips som hjälper dig att bestämma parametrarna för att fylla garderoben

För att placera ytterkläder måste du välja ett omfattande skåpfack. Produktens minsta bredd bör vara 0,8 m. Fackets föredragna höjd är minst 1,4 m. För att korrekt sätta skivstången, lägg till ytterligare 0,2 m till storleken på det längsta ytterplagget

Om du vill dela utrymmet för att fästa kläder på galgar i två rader, skapa öppningar med en längd på 0,8 till 1 m. Det rekommenderas att välja en stav med en längd på 0,9 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardlängden på hyllorna för förvaring av vikta kläder är 0,6 m. För att skapa djupa skåp ökas bredden på hyllorna, men det rekommenderas inte att skapa ett djup som överstiger 0,6 m, annars måste du vika kläder i 2 rader, och det kommer att vara obekvämt att ta ut de nödvändiga sakerna. Hyllor med ett djup på upp till 90 cm är endast lämpliga i skåp för stora föremål, textiltillbehör och olika husgeråd

Om du bara använder en mezzanine för stora saker, gör den från 40 till 60 cm hög.

I skåp med en höjd av 3 meter ordnas ytterligare fack för hushållsapparater, vars parametrar väljs för ett specifikt objekt - en dammsugare, en TV -apparat, en trappstege

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man fixar

Om du designar en garderob på egen hand är det användbart att känna till funktionerna i att fästa alla detaljer i fyllningen.

För att göra hyllor i en garderob bör du utföra följande sekvens av åtgärder

  • Gör dubbelsidiga märken för ytterligare fastsättning av strukturen;
  • Mät nivån på vilken hyllan kommer att ligga;
  • Bygg i hyllan med hjälp av snabbklämmande käkar;
  • Borra hål och dra åt bekräftelser.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra fästelement för lådor och korgar kan du använda:

  • Rullguider;
  • Teleskopiska guider;
  • Legrabox;
  • Tandem;
  • Metallådor.

Varje mekanism har sina egna egenskaper och kostnader, fästen av högre kvalitet har en mer komplex installation.

Bild
Bild

Ibland är mekanismen utrustad med ett mjukstängningssystem. Det gör att du inte bara kan stänga lådan tyst, utan också att förlänga dess livslängd.

Stavar och hyllor hålls ofta på plats med hjälp av speciella vertikala avdelare. Installationen av en sådan hållare måste göras först. Stången är väldigt lätt att fästa själv. För att göra detta behöver du bara köpa speciella fästelement från en möbelaffär och fixa baren på önskat avstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer och exempel i inredningen

Garderobens fyllning kan varieras. Det beror mycket på rummet där strukturen ligger och vilka saker som huvudsakligen lagras i den.

I korridoren är huvuddelen av garderoben reserverad för att placera kläder för gatan. Dessa kan vara bomfack eller enkla krokar som ligger på en öppen fasad. Sällan är en garderob i korridoren utrustad med små lådor, men det finns alltid övre hyllor för förvaring av hattar

Bild
Bild

I sovrummet har designen ett mer varierat innehåll. Vanligtvis tilldelas en skärm för streetwear. En rad små lådor kan ses i den centrala delen av produkten. En utdragbar korg kan också placeras längst ner. Ett eller två fack för förvaring av kläder på galgarna krävs. Ibland är en hopfällbar spegel inbyggd i skåpet, vilket är en viktig del av omklädningsrummet

Bild
Bild

Nyligen, i stället för trivial förvaring av saker på hyllorna, har det blivit viktigt att lägga dem i lådor. Lådorna väljs specifikt för utbudet av skåpfyllning. De placeras sida vid sida på mezzaniner eller övergripande hyllor. Detta arrangemang av saker gör garderoben mer snygg och lakonisk

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att skapa innehåll för en barns garderob är en separat process som kräver ett kreativt förhållningssätt. Hyllorna med det väsentliga bör vara inom räckhåll för barnet, med tanke på hans höjd och byggnad. Den kompletta uppsättningen av garderoben för två barn kommer att vara original. Det är att föredra att strukturen har ett jämnt antal klaffar som delar den i symmetriska delar

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta har fyllningen av skåpet något gemensamt med inredningsstilen. På vissa områden, som engelsk stil, dominerar ett konservativt koncept, så garderoben innehåller många stängda lådor och korgar. Andra stilar tillåter användning av högst ett par stängda delar, medan resten av kläderna ligger på hängare eller hyllor i fri åtkomst

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på dina preferenser kan du göra övervägande av horisontella eller vertikala sektioner. Ibland ligger klädförvaringsområdet ovanför skivstångsområdet. Hyllan är placerad horisontellt och är inte uppdelad i ytterligare fack. Smala vertikala och breda horisontella sektioner skapas för förvaring av hushållsapparater, resväskor

Ibland är garderoben utrustad med en intressant draghängare, som kan dras ut med en spak och kompakt kombinerar tillbehören till en herrgarderob.

Bild
Bild
Bild
Bild

En chiffonier är en integrerad del av inredningen i varje rum. Den utför en viktig funktion för att lagra olika saker och är en väsentlig detalj i det inre konceptet. Endast kompetent fyllning kan göra det riktigt bekvämt och funktionellt, därför är det viktigt att noggrant närma sig frågan om att dela in din garderob i zoner.

Rekommenderad: