Hyllor Med Lådor: Med Lådor För Förvaring Av Saker, Med Hyllor Och Med Dörrar Väljer Vi För Ett Sovrum Och Ett Annat Rum

Innehållsförteckning:

Video: Hyllor Med Lådor: Med Lådor För Förvaring Av Saker, Med Hyllor Och Med Dörrar Väljer Vi För Ett Sovrum Och Ett Annat Rum

Video: Hyllor Med Lådor: Med Lådor För Förvaring Av Saker, Med Hyllor Och Med Dörrar Väljer Vi För Ett Sovrum Och Ett Annat Rum
Video: Fixar Alma & Harrys rum! Total room makeover VLOGG 2024, April
Hyllor Med Lådor: Med Lådor För Förvaring Av Saker, Med Hyllor Och Med Dörrar Väljer Vi För Ett Sovrum Och Ett Annat Rum
Hyllor Med Lådor: Med Lådor För Förvaring Av Saker, Med Hyllor Och Med Dörrar Väljer Vi För Ett Sovrum Och Ett Annat Rum
Anonim

Moderna möbler ska vara estetiska och funktionella. Skrymmande väggar ersattes av hyllor med hyllor. I materialet i denna artikel kommer vi att överväga deras funktioner och sorter. Dessutom kommer vi att visa dig vad du ska leta efter när du köper det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Lådställningar är praktiska möbler som har flera funktioner. De behövs för att lagra saker, zonindelning och organisera det.

Strukturellt är de ett system med hyllor och lådor, förenade av en ram eller låda.

Tack vare närvaron av öppna hyllor lägger de till lätthet i rummet. På grund av funktionella lådor lossar de interiören och skapar effekten av ordning . De är ett slags arrangörer för många saker, lämpliga för installation i bostäder och lokaler. Strukturerna har optimal vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De utmärks av:

  • enkel installation och underhåll;
  • variation i färglösningar;
  • förmågan att motstå tunga belastningar;
  • hållbarhet och driftsäkerhet;
  • variation av former och storlekar;
  • ekologisk i vilken designstil som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild

De är prisvärda, lämpliga för inredning av vardagsrum, sovrum, barnrum, kontor, garage, inglasade balkonger och loggior . Ser perfekt ut under trappor i rekreationsområden utrustade med bibliotek. Hyllor med lådor sparar värdefullt utrymme. De kan installeras i verkstäder. De är oumbärliga för att organisera kreativa hörn, ger skönhet och ordning på arbetsplatsen. Samtidigt kan de ha lådor av samma färg med ramen eller i kontrast till den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Utformningen av ställen med lådor är annorlunda. I tillverkarens rader finns modeller med många hyllor för förvaring av små föremål, dörrar, pallboxar. Enligt transformationsprincipen är lådmodeller utdragbara och utrullningsbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Externt kan produkterna vara klassiska eller kombinerade . Produkter av den första typen är rader med hyllor och lådor inbyggda i ramen. De andra alternativen är inget annat än hyllskåp, hyllskåp. Dessa modifieringar kombinerar funktionerna i hyllor och skåp. I dem kan du organisera lagring av saker för olika ändamål.

Efter typ av design är modeller oftast linjära (raka). Lådorna är olika: plast, mjuk, korg, inbyggd i fodralet och fäst.

Oftast ligger de längst ner i lådan i 1 rad. Om detta är ett pennfodral kan behållarna placeras ovanför varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller för lagring av föremål kan ha olika konfigurationer av lådor. Om alternativen för huset vanligtvis görs med två nedre lådor, kan de för lagringsändringar placeras nerifrån och upp . I det här fallet kan själva lådorna vara enkla och i sektion (i längden på en rad rack, bestående av 4 eller 6 st.).

Beroende på typen av stöd är ställen med lådor upphängda, väggmonterade, inbyggda . Med antalet sidor kan de vara en- och tvåsidiga. Den första typen har 1 lådplattform. Dubbelsidiga ändringar kännetecknas av närvaron av två plattformar med containrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lagersorter är utformade för förvaring av hårdvara, bultar, muttrar, skruvar, samt verktyg och små föremål som lagras i stora mängder . Behållare av sådana modeller har fack för taggar, på vilka namnen på de lagrade produkterna tillämpas. Detta gör det lättare att organisera lagring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Beroende på syftet är hyllorna gjorda av olika material. Oftast används trä, dess derivat, metall och plast i produktionen.

  • Trästrukturer är hållbara och miljövänliga . De passar perfekt in i interiören, utmärker sig genom estetisk dragningskraft, hållbarhet och kombineras med andra möbler i rummet. Oftast presenteras som en kombination av hyllor och skåp. De kan ha stöd i olika höjder.
  • Produkter från MDF, laminerad spånskiva har högpresterande egenskaper. De är inte mindre estetiska, har en blank och matt yttyp. De kännetecknas av det bredaste utbudet av färger, på grund av vilka de framgångsrikt passar in i färgschemat i alla interiörer. Lätt att ta hand om, med noggrann hantering fungerar de länge.
  • Metallkonstruktioner är hållbara , men inte lika estetiskt som de tidigare motsvarigheterna. De köps inte för estetik, utan för funktionalitet. De tål en ganska stor vikt, rymmer många föremål och organiserar dem för enkel förvaring. De skiljer sig inte åt i en särskild variation av modeller. Dessa är lakoniska produkter med plastbehållare.
  • Plast används inte bara för behållare . I sortimentet av enskilda tillverkare används den för tillverkning av små hyllkonstruktioner. Som regel är dessa monterade modeller av en kompakt storlek. De kan användas för att utrusta barnrum.
  • Plast som används vid tillverkning , kännetecknas av styrka, tillförlitlighet, optimal tjocklek, som klarar vikten av lagrade föremål. Plastbehållare är alltid ljusa och färgglada.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

För att köpa ett bra ställ med lådor måste du ta hänsyn till dess syfte, mängden saker för förvaring, principen för att organisera ett visst område i rummet. Förutom, tillverkningsmaterialet, köparens behov samt det enkla underhållet beaktas.

Bild
Bild

Rumstyp

Om du planerar att köpa ett ställ för ett barnrum, fortsätt från säkerhetshänsyn och rationell användning av rymden. Till exempel, för ett litet barn måste du välja alternativet med hyllor för böcker och lådor där leksaker kan tas bort . Det är bättre för ett skolbarn att köpa en modell med rymliga lådor för förvaring av läroböcker, liksom andra skolmaterial. Beroende på möblernas egenskaper kan stället utformas som en liten gångjärnsstruktur. Det kan fixas över skrivbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pantry -alternativ kan vara kantiga. Lådorna kan förvara ämnen, tvättmedel, skor eller kläder som inte används för närvarande, diskar . Dessa produkter måste ha en trä- eller metallram. När det gäller särdragen i lådornas placering, förutsätter vissa modeller installation av behållare inte på den nedre hyllan, men under den (på golvet).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrum och rum för ungdomar är det lämpligt att ta väggmodeller.

Bild
Bild

Om budgeten är obegränsad är det värt att beställa ett inbyggt rack . Den passar perfekt in i den befintliga nischen, sparar utrymme för att placera många föremål, inklusive kläder, skor, böcker, sängkläder. För arrangemang av ett privat eller lanthus kan du köpa en utställningsmodell eller ett ställ med ett antal nedre insatslådor. För ett sommarresidens är ett pennaalternativ lämpligt. Den kan placeras i hörnet av ett kök eller annat byggnadsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvyta och kundbehov

Storleken på strukturen beror på det utrymme som tilldelats den. I en garderob kan ett rack ta upp nästan allt utrymme . I vardagsrummet ska det inte störa territoriet. Vanligtvis tas en större produkt för att utrusta vardagsrum (de största urbana lägenheterna eller privata husen i fråga om areal).

I sovrummet, barnkammaren, köket, balkongen tar de ett kompakt typalternativ . Köksstället ska vara bekvämt för att placera disken. Lådor kan användas för att lagra stora grytor, ångkokare, kastruller, skärbrädor. Kontorsprodukter bör ha sådana parametrar för lådor och hyllor att dokument kan placeras i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en öppen planlösning är det bättre att ta ett ställ, som kan användas för att dela upp utrymmet i separata funktionszoner. I sovrummet, baserat på funktionerna i rumsperspektivet, kan du ta två pennfodral och placera dem på båda sidor av fönstret . På övervåningen i dem kan du lagra böcker, foton i ramar. Lådor kan användas för att lägga kläder, till exempel.

Om du vill använda stället som avdelare mellan korridoren och vardagsrummet är det bättre att köpa en modell utan bakvägg . Ett dubbelsidigt ställ med ett ställ och stora översta hyllor gör att du kan placera nödvändiga saker eller inredningstillbehör (små vaser, foton, figurer, blommor) på dem. Ett ställ för att ordna ett arbetsområde (till exempel en verkstad) har en tydlig struktur med ett symmetriskt arrangemang av lådor och hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på design kan dess lådor placeras inte bara längst ner . Det finns produkter, vars lådor kan ordnas om från en sektion till en annan. För ett garage måste du ta ett metallställ med pallbehållare. Helst är det bättre att ta alternativet med slutna lådor. De kommer inte att få damm och smuts.

Bild
Bild

Vad mer att tänka på?

När du beställer ett ställ måste du vara uppmärksam på ett antal punkter. Den viktigaste av dem är materialets kvalitet, dess utseende. Förekomsten av synliga defekter är utesluten. Dessutom ska du inte ta möbler från skyltfönstret. Trots att det är dåligt fixat, som säljarna försäkrar, har det redan monterats.

Demontering och transport av det kan skada själva materialet och dess gängade anslutningar. Det är värdelöst att dra åt den trasiga tråden. Det kommer ständigt att varva ner. I det här fallet kommer racket i sig att vara instabilt och därför osäkert i drift.

Om de fortfarande köper en modell från en utställning, tittar de på lådans mekanism. Rörelsen för det utdragbara / utdragbara systemet måste vara smidig, utan att fastna . Varje bromsning av det indikerar förekomsten av en defekt som förkortar livslängden. Guiderna måste vara raka. Stödet är starkt och pålitligt. Det är bättre att välja en produkt under vilken du kan ta bort damm och tvätta golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller modellens design beror det på sortimentet av en viss butik, kundpreferenser, interiörfärg, funktionalitet och dekorativitet .… Vissa köpare föredrar att köpa modeller med garderober eller bord. Andra gillar trappstegsprodukter, vars nedre fack kompletteras med en korglåda eller en liten låda som inte är inbyggd i ramen. Pantry -modeller kan vinklas.

Rekommenderad: