Skåp För Linne (48 Bilder): Linnemodell Med Hyllor Och Lådor, Utdragbara Korgar För Kläder

Innehållsförteckning:

Video: Skåp För Linne (48 Bilder): Linnemodell Med Hyllor Och Lådor, Utdragbara Korgar För Kläder

Video: Skåp För Linne (48 Bilder): Linnemodell Med Hyllor Och Lådor, Utdragbara Korgar För Kläder
Video: LIVING OFF GRID in a FOREST CABIN - What We Do at Night | BLOWTORCH & FIRE to PROTECT WOOD - Ep.134 2024, Maj
Skåp För Linne (48 Bilder): Linnemodell Med Hyllor Och Lådor, Utdragbara Korgar För Kläder
Skåp För Linne (48 Bilder): Linnemodell Med Hyllor Och Lådor, Utdragbara Korgar För Kläder
Anonim

Idag är det helt enkelt omöjligt att föreställa sig det inre i ett rum utan garderob - för kläder, linne och små saker. Sådana möbler är särskilt viktiga för en familj där mycket sängkläder har samlats - i det här fallet passar en multifunktionell garderob bäst. Sängkläder kan enkelt tas bort från det - filtar, kuddar och allt som behövs för en natts sömn. Vilka modeller att välja en praktisk värdinna - låt oss ta reda på det tillsammans.

Bild
Bild

Särdrag

Garderober för sängkläder och kläder är idealiska för både ett litet rum och ett rymligt sovrum. Allt beror på skåpens funktionalitet.

Linneskåp kommer perfekt att ersätta olika byråer och sängbord, liksom olika vägghyllor som tar upp extra meter i rummet. I garderober med skjutdörrar kan du lagra inte bara sängkläder utan även badrockar, handdukar, dukar. Det rekommenderas inte att förvara skor, gatukläder, sportutrustning i sådana möbler.

När du väljer en garderob för sängkläder, undersök kritiskt rummet där det kommer att ligga. Vanligtvis finns sådana möbler i sovrummet eller badrummet. Till exempel kommer en modell med svängdörrar att se harmonisk ut i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns nischer i ditt rum passar den inbyggda modellen av ett linneskåp perfekt in i dem, där du kan fälla underkläder om du vill.

Tillverkare erbjuder ofta kunder modeller av ett smalt pennfodral - utrullningsbara lådor är installerade i det, och detta är en betydande platsbesparing. Hörngarderoben är idealisk för ett avlägset område i sovrummet: det kommer inte ens att märkas utåt, men det passar de flesta sängkläderna.

Om kvadratmeter i ditt rum tillåter, välj pennfodermodeller som tar plats från tak till golv - volymen på dessa modeller gör att du inte kan "stoppa" saker i det tätt, vilket gör att de kan ventileras och skyddas från obehaglig lukt. Vinterkläder kan vid behov packas i speciella väskor och snyggt vikas i par från de många kombinerade hyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

För många hemmafruar är det viktigt hur garderoben öppnas. Enligt denna princip kan skåp delas in i följande typer.

Klassisk gunga

En sådan garderob är endast lämplig för ett rymligt rum. Många tror att sådana underklädsmodeller redan går på modet, eftersom de tar mycket plats. Fördelen med denna modell är dock att det inte är nödvändigt att flytta panelerna. Vanligtvis är gungskåp för sängkläder och underkläder skåpmöbler, vilket gör att de enkelt kan flyttas till en annan plats i rummet.

Om det här alternativet är valt för ditt sovrum, så är det oftast tre- eller fyrdörrars garderober. Ytterligare sektioner levereras vanligtvis till en sådan modell, där du kan vika nödvändiga sovtillbehör: underkläder, nattrockar, strumpor, handdukar. Vid behov är denna modell utrustad med olika invändiga fyllmedel: sektioner med lådor, stavar för hängare och lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande

Skjutdörrarna till linneskåpet sparar naturligtvis plats i rummet. De är visuellt effektiva, mångsidiga och låter dig placera andra möbler mycket nära dem.

De så kallade skjutbara garderoberna har länge vunnit popularitet bland hemmafruar: de är lätta att använda, men de är inte riktigt lämpliga för garderober inbyggda i en nisch. Men inuti är det möjligt att ordna ett stort antal förvaringsalternativ för olika saker: många hyllor, lådor, fack för förvaring av ytter- och underkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

Ett slutet hörnskåp kan vara en rationell lösning. Ibland är dörrar perfekt installerade i den - dragspel av linne. Detta minskar modellens vikt avsevärt, men har ett antal olägenheter: sådana dörrar passar inte tätt mot väggarna, men fästelementen är inte billiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För badrum

När det gäller modellerna för badrummet kommer skåp med glas eller en speglad dörr att se väldigt harmonisk ut där. Färska handdukar, badrockar och hygienartiklar kommer att kännas mycket bekväma i ett sådant skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggt

Inbyggda garderober med glasdörrar hjälper till att spara utrymme i ditt sovrum - det är bekvämt att gömma filtar, kuddar, ibland dukar i dem - det vill säga vad du kanske inte behöver omedelbart, men vid en viss tidpunkt.

Det rekommenderas att förvara sängkläder i sådana produkter i uppsättningar - byt en, skicka den till tvätten, ta nästa från hyllan. Detsamma är med handdukarna i badrummet: det är modernt att förvara dem i en kompakt linneskåp i storlek - stora bad, till exempel i den nedre lådan, mindre föremål i en annan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpens färger spelar också en viktig roll: främst är det ljusa nyanser, beige, vita, men vissa kreativa ägare föredrar också svart. Vanligtvis väljs sådana möbler enligt det allmänna färgschemat. I sovrum rekommenderas att installera modeller av lugnare färger: beige, naturligt trä, elfenben

Bild
Bild
Bild
Bild

Intern fyllning

Linne garderobens huvudroll är funktionalitet, och i vårt fall mångsidighet. Naturligtvis kommer den nitiska värdinnan definitivt att stanna vid en modell med olika hyllor och delande förvaringssystem.

Skåp med lådor i olika storlekar är också populära, där inte bara sängkläder passar, utan också de nödvändiga små sakerna: slipsar, strumpor, underkläder, hattar. Sådana lådor är också praktiska genom att du kan vika saker i dem genom att vrida dem med ett rör - detta gör utdragningsanordningen mer rymlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skiljeväggar av kartong kan fungera som avdelare. Det här är till exempel en bra lösning om du har många säsongsunderkläder.

När det gäller hyllorna kan du lagra kuddar, vinterfiltar och omfattande filtar på själva överdelen och bulk: dessa produkter är inte efterfrågade varje dag, och under den nödvändiga säsongen kommer du alltid att veta var dessa sovtillbehör finns.

I snygga skåp erbjuder tillverkarna idag att installera utdragbara eller inbyggda korgar-korg, plast, stiliserade, de är utrustade med en rullmekanism. Dessa korgar kan användas för att lagra föremål som inte kräver strykning: handdukar, sportkläder eller ullkläder. Vissa modeller är utrustade med en mycket bekväm sak - utdragbara byxhängare. Många ägare kommer att uppskatta detta alternativ, men möblerna i detta fall måste planeras ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badrumsskåpet innehåller praktiska handdukstorkar, samt separata behållare för smutsiga och rena sängkläder.

Hängaren kan placeras mitt i linneskåpet, detta fack är vanligtvis större än för hyllorna. Idag erbjuder många tillverkare hissar (strömavtagare) istället för klassiska stavar, en mycket bekväm lösning, en slags U-formad metallstruktur, vilket möjliggör mer praktisk användning av utrymmet i din garderob. Tack vare strömavtagaren kan du byta, det vill säga flytta de hängande vintergrejerna, och istället sätta sommarens närmare.

Bild
Bild
Bild
Bild

I den nedre delen av en sådan linneskåp placeras lätt olika lådor där du kan förvara underkläder, skokartonger. För enkelhets skull kan du signera lådor med säsongsartiklar, och då kan du inte oroa dig för lagringsordern alls.

Många behållare och nät hjälper dig att ordna saker i dina möbler - de sparar perfekt utrymme och tillåter inte att de nödvändiga småtingarna "kryper" över hela garderoben.

Välj skåp med hål i lådorna: sängkläder bör ventileras för att inte få en obehaglig lukt från långtidsförvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skiljande lagringssystem

En linneskåp kan inte bara vara en bekväm behållare för dina tillhörigheter, men om den är korrekt utformad kan den också vara ett attraktivt element i ett rums design. Originallådor för linne av kartong, plast, läder, säckväv och metall, och rotting- eller pilkorgar kommer att dekorera ditt sovrum eller badrum med värdighet.

I rad i garderoben till sovrummet är de det perfekta gömstället för sängkläder, säsongsartiklar. Du kan beställa dem specifikt för dina möbler.

Tillverkare erbjuder idag sådana separerade förvaringssystem som nät, dukarrangörer, takräcken, där säsongsartiklar kan lagras separat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ditt linneskåp ligger i badrummet finns det några saker att tänka på. Med tanke på den lilla storleken på badrummet och det stora antalet nödvändiga små saker som måste placeras i en linneskåp, ska det vara bekvämt och rymligt.

För badrummet kan du överväga flera typer av skåp med delande lagringssystem:

  • upphängd;
  • hörn;
  • garderob pennfodral.
Bild
Bild

Avstängd - det här är en mycket praktisk lösning för ett litet rum. De kan speglas, vilket visuellt kommer att öka bildmaterialet i rummet. Många hyllor kommer att samla en massa småsaker och linne. Dessutom installeras behållare för smutsigt och fräscht linne i sådana skåp. Rätt tvättkorgar och behållare spelar en viktig roll.

Intressant nog syntes tvättkorgar just på grund av behovet av att lagra inaktuell tvätt som kunde tvättas efter en viss tid, och inte omedelbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att det alltid finns fukt i det här rummet. Tvättförvaringsenheten i din garderob ska skilja smutsig tvätt från ren tvätt. Dessutom rekommenderas det att förvara gammal tvätt i högst två dagar.

En bakgrundsbelysning kan installeras ovanpå linneskåpet. Förvaringsområdet kan maskeras med spegelskåp. Många människor skulle inte ens gissa att bakom en bekväm spegel finns ett förvaringsutrymme för sängkläder.

I hörnskåp kan du installera små lådor - behållare där du, förutom rena handdukar och badrockar, kan förvara hygienprodukter, badrumskosmetik och separat - inaktuellt linne. Hörnskåp kan placeras högst upp i badrummet eller under, bredvid handfatet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett pennfodral är mycket mångsidigt för förvaring av saker. Den kan delas in i flera fack; lägg en tvättkorg i den nedre. Detta gör att du inte kan störa rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man skall registrera?

Hur och var din linneskåp är installerad har ingen liten betydelse. I många fall är detta inte bara en bekväm förvaringsplats för linne och nödvändiga saker, utan också ett designelement. Om ditt rum är litet, förnek inte dig själv att det är bekvämt att köpa en bekväm garderob: lägg den i ett mörkt hörn eller bakom dörren. Så det kommer inte att ta betydande utrymme, men det kommer att vara till stor nytta: saker kommer att vara i perfekt ordning.

Bild
Bild

I ett litet rum kan en linneskåp placeras i en nisch, avlastande utrymme. Om du inte vill uppmärksamma ditt skåp, välj skåp i en neutral färg. Detta gäller förresten också för fyllmedel - korgar och lådor ska inte sticka ut från det allmänna färgschemat och också ha ett färdigt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att placera en linneskåp i vardagsrummet eller i köket, välj den för att matcha det inre av rummet. Och om du inte vill visa sitt syfte, dekorera med speglar eller målat glas. Välj annars sektioner med blinddörrar av material som imiterar naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designers rekommenderar att du installerar en inbyggd garderob i vardagsrummet - det passar harmoniskt in i alla interiörer, och närvaron av matta dörrar eller dörrar med stiliserade mönster kommer att se bra ut i rummet.

Rekommenderad: