Hyllor I Provence -stil (54 Bilder): För Kryddor Och Tallrikar, Hängande Hyllor För Tallrikar Och Trähyllor För Böcker, Andra Vägg- Och Golvmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Hyllor I Provence -stil (54 Bilder): För Kryddor Och Tallrikar, Hängande Hyllor För Tallrikar Och Trähyllor För Böcker, Andra Vägg- Och Golvmodeller

Video: Hyllor I Provence -stil (54 Bilder): För Kryddor Och Tallrikar, Hängande Hyllor För Tallrikar Och Trähyllor För Böcker, Andra Vägg- Och Golvmodeller
Video: Homemade simple book shelf from pallet wood DIY. 2024, April
Hyllor I Provence -stil (54 Bilder): För Kryddor Och Tallrikar, Hängande Hyllor För Tallrikar Och Trähyllor För Böcker, Andra Vägg- Och Golvmodeller
Hyllor I Provence -stil (54 Bilder): För Kryddor Och Tallrikar, Hängande Hyllor För Tallrikar Och Trähyllor För Böcker, Andra Vägg- Och Golvmodeller
Anonim

Provence -stilen är mycket igenkännlig. Möblerna tillverkade i stil med franskt land är kända för sin mångsidighet. Sådana produkter är inte bara funktionella, de har en dekorativ funktion. Hyllor spelar en enorm roll i inredningen. De kan vara gjorda av olika material, ha olika former och mönster.

Beskrivning

En egenskap hos möbler i provensalsk stil är att det ska se lite illa ut, som om det har använts av mer än en generation. För detta ändamål är produkterna särskilt åldrade.

Funktionerna i det franska landet inkluderar:

  • användning av naturmaterial;
  • förekomsten av grova balkar under taket, deras imitation;
  • förekomsten av blommönster och blommotryck i textilier.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor i Provence -stil spelar en framträdande roll inom inredning. Spår av nötning, repor eller flisar kan ofta ses på deras yta . Interiören innehåller vanligtvis trä- och korgprodukter, en karakteristisk egenskap är förekomsten av smidda delar.

För att kombinera möbler kan du måla dem i en färg och sedan åldra dem . Decoupage -tekniken, som passar bäst i Provence -stilen, gör det möjligt att uppnå en liknande effekt. Craquelure används ofta för produkter i provensalsk stil. Denna färg med en sprickande effekt får dina möbler att se slitna ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

En av huvudartiklarna i alla rum i Provence-stil är hyllorna. De tjänar till att placera och lagra saker, dessutom utför de också en dekorativ funktion.

Du kan ge nya eller hemlagade produkter ett gammalt utseende med:

  • färgning av produkten;
  • med hjälp av olika tekniker som decoupage och craquelure;
  • målning.
Bild
Bild

Hyllor väljs beroende på rummets layout, dess storlek. Produkter kan ha olika former och mönster, tillverkade av olika material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllan kan vara:

  • gångjärn, vägg eller golv;
  • stängd och öppen;
  • bred eller smal;
  • med stativ eller med krokar;
  • med lådor eller dörrar.

Hyllor i fransk lantlig stil kommer kompetent att betona deras tillhörighet till den valda stilen, ge ett inslag av lyx och elegans till atmosfären.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppen

Det finns många små dekorativa föremål i inredningen i rummen i rustik stil. Vanligtvis visas de för allmänheten . Antika ljusstakar, graciösa porslinsfigurer, bleka inramade foton samt blomsterbuketter i sköra vaser används som inredning. Alla dessa prydnadsföremål fyller rummet med mysighet, charm och personlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppna hyllor har ett antal fördelar:

  • alla produkter är små;
  • med tanke på att sådana modeller inte har svängdörrar, de sparar betydligt tid på att öppna dem, döljer inte utrymmet;
  • de nödvändiga föremålen är alltid i sikte.

Öppna hyllor har ofta en dekorativ funktion. De används som ett slags utställningsfönster för att visa upp souvenirer, vackra rätter och andra knicknacks. Nackdelen med öppna modeller är att damm samlas på dem och måste rengöras regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppna hyllor i fransk lantlig stil är ofta gjorda av trä. Du hittar smidda produkter, överdådigt dekorerade med blommiga genombrutna mönster med släta konturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd

Stängda strukturer används också för rum i rustik stil, särskilt om produkterna är grova och massiva. Deras fördel är rymlighet och bekvämlighet. Den imponerande storleken på sådana strukturer kommer att ta upp området, så de är mer lämpliga för ägare av rymliga rum . I ett litet rum kommer en sådan stor sluten hylla, garderob eller byrå att se ut på sin plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från öppna hyllor har stängda modeller fördelen att de inte kräver regelbunden våtrengöring . Dessutom, med dörrarna stängda, är det mindre chans att bryta någon ömtålig sak, vilket är viktigt i hus där det finns små barn eller djur. I slutna strukturer kan du också lägga objekt som du inte skulle vilja visa upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Hyllor i provensalsk stil är lätta att tillverka. De ser mysiga och söta ut, hemma. Naturmaterial används vanligtvis för dem.

Bild
Bild

Oftast är sådana produkter gjorda av naturligt trä eller material som imiterar trä . Modeller tillverkade av naturlig ek, tall, kastanj eller körsbär är vanligtvis ganska dyra. De kan ersättas av produkter av MDF, som professionellt "åldras" av skickliga hantverkare. Lackerade modeller i ljus valnöt, ek eller kastanj kommer att se bra ut i rum i fransk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trähyllan i provensalsk stil är vanligtvis åldrad . Detta görs genom att slipa materialet med sandpapper eller måla produkten med hjälp av craquelure- och klapptekniker. Tack vare speciell teknik och teknik är det möjligt att skapa flis, repor och grovhet på möbler, vilket ger produkterna ett slitet utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även populära är smidda metallmodeller i Provence-stil som ger en ljus accent till inredningen i alla rum. Vanligtvis placeras sådana modeller i små siffror, annars kommer de att överbelasta rummet.

Smidda hyllor:

  • utåt ser de lätta ut och skapar luftighetens effekt;
  • de har en lång livslängd;
  • produkter är mycket resistenta mot negativa naturliga faktorer;
  • ser rik och lyxig ut.

Smidda vita produkter ser särskilt imponerande ut i inredningen, de lägger till lätthet och luftighet i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Rustik inredning innehåller ofta anteckningar av den brännande franska solen, azurblå himmel, ängsgräs. Ljusa färger är inte inneboende i denna stil.

Designers rekommenderar att man föredrar följande färger:

  • beige;
  • gul;
  • sandig;
  • kaffe.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mer färgstarka nyanser kommer att betona dessa lugna toner. Tillåten:

  • citron;
  • grön;
  • lavendel;
  • Orange;
  • akvamarin.
Bild
Bild

Vitt är traditionellt för denna stil, men mörka nyanser kan också användas i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer hyllor som helst skulle passa in i en provensalsk stil, bör du vara uppmärksam på några punkter

  • Var noga med att ta hänsyn till rummets plan, rummets storlek.
  • Det är viktigt att prioritera artificiellt åldrade ytor.
  • Det är önskvärt att naturmaterial används vid tillverkning av möbler.
  • Komfort är ett av huvudkriterierna när du väljer modeller. Det är viktigt att rummet inte är rörigt, det ska finnas mycket ledigt utrymme i det.
  • Det är bättre att föredra hyllor som ser grova ut. Designers rekommenderar att du väljer produkter i ljusa nyanser. Färgpaletten ska vara tyst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Platsalternativ

Hyllorna i rummet ska placeras på rätt ställen, organiskt passa in i interiören. Hängande hyllor är perfekta för att placera dem i köket. De används av:

  • för förvaring av kryddor;
  • för dekorativa tallrikar;
  • för köksredskap.
Bild
Bild

I köket är stängda hyllor med transparenta eller blinda dörrar också lämpliga.

Bild
Bild

En bokhylla kommer till nytta i sovrummet. Den kan hängas på väggen nära sängen och användas till böcker, tidskrifter och annat.

Bild
Bild

För små lokaler är det bättre att välja multifunktionella hängande produkter med krokar och stativ . Modeller kan vara vinklade, så att du kan hänga dem i ett litet rum, vilket är särskilt viktigt om rummet är litet. Sådana produkter är perfekta för badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

När du inreder rum i provensalsk eller annan stil är det värt att överväga framgångsrika foton

Öppna hyllor är ett bra ställe att placera knicknacks på. Ofta är sådana modeller dekorerade med spetsformade servetter

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana snidade hyllor fungerar som ett slags utställningsplats för vackra rätter, familjefoton, blomkrukor med dekorativa blommor, korgar

Bild
Bild

Vita modeller ser bra ut i rum inredda i fransk lantlig stil

Bild
Bild

Söta och originella vägghyllor i Provence -stil

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler gjorda med decoupage -teknik ser väldigt imponerande ut

Bild
Bild
Bild
Bild

Att måla fasader och ramar i ljusa pastellfärger med ytterligare konstnärlig målning hjälper till att göra hyllorna mer intressanta och originella

Bild
Bild
Bild
Bild

Luftsmidda hyllor ger rummet en speciell charm

Rekommenderad: