Hur Lagrar Man Vinylskivor? Stativ Och Hyllor. Lagringsregler. Ramar Och Ställ, Lådor Och Skåp, Lådor, Ställ Och Andra Förvaringsalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Hur Lagrar Man Vinylskivor? Stativ Och Hyllor. Lagringsregler. Ramar Och Ställ, Lådor Och Skåp, Lådor, Ställ Och Andra Förvaringsalternativ

Video: Hur Lagrar Man Vinylskivor? Stativ Och Hyllor. Lagringsregler. Ramar Och Ställ, Lådor Och Skåp, Lådor, Ställ Och Andra Förvaringsalternativ
Video: Vinyl Record Storage and Wall Display Racks 2024, April
Hur Lagrar Man Vinylskivor? Stativ Och Hyllor. Lagringsregler. Ramar Och Ställ, Lådor Och Skåp, Lådor, Ställ Och Andra Förvaringsalternativ
Hur Lagrar Man Vinylskivor? Stativ Och Hyllor. Lagringsregler. Ramar Och Ställ, Lådor Och Skåp, Lådor, Ställ Och Andra Förvaringsalternativ
Anonim

Vinylskivor kom in i våra liv i slutet av 1800 -talet, men idag är de inte bara föråldrade, utan upplever också en pånyttfödelse. Sanna musikälskare föredrar att köpa till och med nya album av sina favoritartister på sådana medier. Men oavsett om vi talar om moderna eller sällsynta skivor, är korrekt lagring nödvändig. Det kommer att bidra till att förlänga livslängden avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i vinylskivor

Det är inte alla som ser musiken som bara en trevlig tidsfördriv. Det finns människor för vilka denna process blir en slags hobby. De får riktigt glädje av själva proceduren när posten skrivs ut och installeras i spelaren. Att lämna blir också en slags ritual.

En av funktionerna är oförmågan att byta vissa spår. Skivan kommer att behöva lyssnas från början till slut, vilket kommer att hjälpa en djupare uppfattning.

Kännare noterar också utmärkt ljud. Utbudet är bredare än för digitala medier. Detta ses främst när man jämför ljudet när man lyssnar på en viss komposition. Dessutom noteras att verk från 50-60-talet låter särskilt imponerande på den tidens skivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

I detta fall är den största skillnaden mellan vinyl exakt analogt ljud … Musik presenteras som en fysisk inspelning i form av en kontinuerlig elektrisk signal. Detta tjänar till att visa förändringen i ljudvågor som motsvarar originalstycket. I enklare termer skärs spåren ut på en schablon med hjälp av en speciell maskin.

Skivan spelas under en viss tid, varefter den måste ändras.

Denna period är cirka 20-25 minuter. Detta är den största skillnaden från moderna CD -medier, som kan spela låtar kontinuerligt. Det bör också noteras att spela en vinylskiva kan göras på olika sätt . Det är möjligt att anpassa korrektorer eller andra funktioner som ändrar uppspelningen. Sådana ögonblick finns ursprungligen hos spelare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ge utmärkt ljudet av kompositioner från skivor, måste du ta hand om inställningarna … Underlåtenhet att göra detta kan leda till oväntade problem. Det måste dock sägas att detta bör göras av en person som förstår sådana spelare. Ett antal nyanser kan uppstå vid installation.

För det första det är svårt för en otränad användare att rikta in nålen korrekt . Det kan också finnas problem med azimut eller otillräcklig inställning av spårningskraft … Du måste också justera valsningskompensationen. Endast en specialist kan förstå detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland funktionerna är det också värt att notera ganska höga produktkostnader … Vanliga CD -skivor blir betydligt billigare. Därför tillhör denna hobby kategorin dyra.

Dessutom bör man komma ihåg att vissa element slits ut med tiden, vilket resulterar i att de måste bytas ut, vilket också kommer att kräva ytterligare pengar.

Dessa inkluderar till exempel nålar, bälten etc. Deras snabba ersättning påverkar direkt produktens hållbarhet.

Bild
Bild

Lagringsregler

För att posterna ska hålla längre måste de lagras korrekt. Experter rekommenderar att du gör detta vid rumstemperatur.

Det är strängt förbjudet att placera vinylprodukter nära värmare eller på en hylla vid spisen.

Förutom, det rekommenderas att undvika direkt solljus, även om exponeringen inte är för lång . Faktum är att kuvert kan brinna ut ganska snabbt och höga temperaturer kan leda till deformation av skivorna, vilket gör det omöjligt att lyssna på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som praktiken visar ser många användare inget fel med att lagra vinylskivor i staplar. Det noteras dock att detta inte är värt att göra. Oftast har produkter olika tjocklekar. Det kanske inte ens är visuellt slående, men det är bättre att förvara dem vertikalt. Detta undviker deformation. Förutom, en speciell hållare kan användas.

Närvaron av ett speciellt kuvert skyddar produkter från damm och smuts. Användare noterar att det är irrationellt att vägra användning. Vart i vi får inte glömma att kuvert oftast är gjorda av papper, och det har förmågan att absorbera fukt . Det finns förbättrade modeller täckta med polyeten, deras skyddande egenskaper är mycket starkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontakt med plattans yta är oönskad, eftersom den kan repas. Defekter kan göra det oanvändbart. Därför bör denna process minimeras. Du måste ta produkten med båda händerna, bara vidröra ytterkanten och etiketten på den centrala cirkeln.

Under uppspelning behöver du inte flytta pennan manuellt till en viss plats, eftersom det kommer ytterligare repor på ytan. Det är bättre att lyssna på skivan från början till slut. Repor orsakar buller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man förvara den?

Ett separat skåp, skåp eller byrå är perfekt för lagring av vinylskivor. Det är bäst om möblerna är gjorda av trä . Speciellt värdefulla föremål kan placeras i en speciell ram eller på ett stativ och stativ.

Lagringssystemet förutsätter att det finns optimalt utrymme för vinylskivor . Naturligtvis måste du välja det med ett öga på kollektionens storlek, eftersom det är mycket lättare att placera 20-30 föremål än till exempel 80-100 föremål. Små samlingar kan stuvas undan i en låda, ett fodral, en behållare, en garderobsstam, en arrangör, ett nattduksbord eller en väska. Låt oss överväga de mest populära alternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett magasinställ är perfekt. Dessutom ger dess användning rekordhållaren möjlighet att slå på fantasin. Kubformade ställ är också lämpliga. I det här fallet blir det möjligt att dela in produkter i vissa grupper.

Bild
Bild

Vissa människor föredrar att köpa speciella hyllor för lagring av vinylskivor eller göra dem själv. Materialet kan variera. Lådor är också ett bra alternativ. Den enda nackdelen är att det i det här fallet är problem att titta igenom ryggraden på kuverten på vilka namnet anges.

När du väljer möbler för lagring av skivor måste du tänka på att avståndet mellan hyllorna ska vara minst 33 centimeter.

Faktum är att höjden på ett standardkuvert är 32 centimeter, och placeringen blir så bekväm som möjligt. Men i det här fallet det viktigaste är att inte överdriva det, eftersom för mycket ledigt utrymme nödvändigtvis kommer att fyllas med någonting med tiden och förvandlas till ett lager av onödiga saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också bättre om facken är stängda. Detta hjälper till att minska inträngning av ljus och damm. Du måste också ta hand om att installera partitioner var 20-30 centimeter. Detta skapar små celler med 30-35 plattor som inte böjer sig och påverkar andra produkter.

Expertråd

Experter ger ett antal tips för att hjälpa dina produkter att hålla längre.

Först och främst, förvara dem inte utan kuvert. Faktum är att damm lägger sig på plattorna, vilket har en slipande effekt på ytan vid kontakt med nålen.

Följaktligen slits spårväggarna snabbare.

Bild
Bild

Det rekommenderas att ta bort damm från ytan före och efter uppspelning. Detta görs med en mjuk trasa eller speciella tamponger, du kan använda mikrofiberdukar. Materialet ska inte lämna ludd. Använd inte antistatiska medel eller blåsa bort damm eftersom det kan orsaka fukt och ytterligare kontaminering . Cirkulära rörelser görs i spårens riktning.

Det rekommenderas inte heller att röka i samma rum som skivspelaren. Partiklar av tjära och nikotin är mikroskopiska i storlek, medan deras slipande effekt är inte mindre stark än från damm. Samtidigt är en sådan plack ganska svår att rengöra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, kräver noggrann uppmärksamhet för att fästa lösa etiketter på tallrikarna . Limmet måste vara syrafritt. Det kan köpas i specialaffärer som erbjuder hobby- eller bokreparationsprodukter.

Särskilt envis smuts kan avlägsnas med tvättmedel.

Perfekt, till exempel "Fairy", du bör dock försöka välja en komposition utan vitaminer och andra ytterligare tillsatser . Trots att det inte låter särskilt trevligt noterar användarna att processen är säker och ganska effektiv.

Rekommenderad: