Metallbordsfot: Justerbart Vikstöd, Jämförelse Med Bordsfot I Trä, Krom Eller Gjutjärn

Innehållsförteckning:

Video: Metallbordsfot: Justerbart Vikstöd, Jämförelse Med Bordsfot I Trä, Krom Eller Gjutjärn

Video: Metallbordsfot: Justerbart Vikstöd, Jämförelse Med Bordsfot I Trä, Krom Eller Gjutjärn
Video: Lasse trädfällarn 2024, Maj
Metallbordsfot: Justerbart Vikstöd, Jämförelse Med Bordsfot I Trä, Krom Eller Gjutjärn
Metallbordsfot: Justerbart Vikstöd, Jämförelse Med Bordsfot I Trä, Krom Eller Gjutjärn
Anonim

Så bra som bordet är, utan ytterligare element är det mycket mindre funktionellt. Samma delramar är mycket viktiga för utformningen av utseendet, därför bör du räkna ut efter vilka kriterier de behöver väljas, samt var den lösningen är lämplig.

Bild
Bild

Särdrag

Metallramen för bordet kan vara antingen stål, gjutjärn, aluminium eller koppar. Varianter är också gjorda av mässing. Deras sorter är anpassade till en specifik tillämpningsplats. Det finns alternativ för en restaurang och bar, café, för ett lantbord, samt en utsökt heminredning. Det finns ett antal relativt billiga modeller på marknaden som skapades på grundval av enkla gjuttekniker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern produktion gör att vi kan producera mer avancerade mönster. De är lättare att montera och transportera, de håller längre och är mer praktiska i vardagen. Möbelstödet måste vara starkt och stabilt, oavsett var det används.

Jämförelse av material

En gjutjärnsram är att föredra för en restaurang eller bar, eftersom den optimalt matchar de flesta designmetoder och ser elegant ut i svag belysning. Utställningsproverna är mestadels gjorda av aluminium - de är lätta att installera och demontera utan stora ansträngningar. För ett glasbord är produkter av aluminium och mässing att föredra. Gjutjärn är också lämpligt, men bara för komplexa färger. Produkter med förkromning är pålitliga och estetiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta metallramar är gjorda av kallvalsade stålrör av olika storlekar. Förkromning är ganska sällsynt, mycket oftare kan du hitta strukturer målade med pulverlack.

Metallramar är mycket hållbara. De finns i en mängd olika storlekar och kräver endast minimalt underhåll, även när de installeras utomhus. Träalternativ är för mindre hållbara och opraktiska. Vid användning kommer de att kräva betydande kostnader.

Bild
Bild

Ändå har massivt trä sina fördelar. Det är mycket mer elegant och naturligt än några andra alternativ. Trä betonar inredningens sofistikering. Tyvärr kan möbler av detta material svälla när de utsätts för vatten. Med tiden deformeras och till och med sjunker.

Bild
Bild

Underramen av ristad ek och andra ädla träslag skiljer sig lite i styrka och tillförlitlighet från stålalternativ. Men dess viktiga nackdel är dess höga kostnad och otillräckliga stabilitet. Försök att använda MDF och andra billiga material leder inte till bra resultat - styrkan blir för låg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att köpa plastsystem, eftersom den allra första starka vinden kan blåsa av dem och skada dem.

Konstgjord sten är tung och dyr. Stenkonstruktioner bör endast användas för helt exklusiva bord. Som du kan se finns det inget särskilt alternativ till metall vid tillverkningen av underredet.

Bild
Bild

Designalternativ

Det fällbara systemet är attraktivt eftersom det sparar utrymme i rummet. Men du måste alltid se till att mekanismen är tillräckligt tillförlitlig, annars kan du en dag hamna i en mycket obehaglig situation, särskilt när det är en viktig galalunch (middag) framför dig.

Den justerbara designen gör att du flexibelt kan ändra bordets höjd. Det är bekvämt för en bar, ett kafé eller en matsal, liksom för de privata kunder som besöks av många gäster. Tillförlitligheten för de flesta regleringsenheterna är ganska hög, men ändå kommer det att vara användbart att kontrollera det igen genom att läsa de medföljande dokumenten och lära sig egenskaperna. Fråga alltid vilka specifika gränser du kan ändra bordets höjd. Fällbara undermappar är bra där du ständigt behöver ändra antalet tillgängliga platser utan att röra på extra utrymme.

Det rekommenderas att använda sådana konstruktioner för:

  • snabb start av konferenser, möten, möten;
  • organisera en tillfällig publik;
  • hålla andra storskaliga evenemang med inblandning av ett stort antal människor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av uppenbara skäl är de också idealiska för fältservice (catering). En mycket användbar funktion som möjliggör autonom justering av varje ben. Tack vare henne kan du tryggt visa möbler även på ojämna golv eller på marken.

Design

Typen av underrede får inte skilja sig från bordsskivans typ. Den fyrkantiga basen är kompatibel med den rektangulära delen, men de runda alternativen passar bara varandra. Ett loftstil passar harmoniskt in i ett rum i industriell stil, även om det är utspätt med skandinaviska element eller varvat med andra stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffbordet kan ges en mängd olika former, även om ovala lösningar är mest lämpliga. De låter dig spara utrymme, och detta är kanske den viktigaste uppgiften i de flesta lägenheter och privata hus. Den optimala designlösningen för en industriell inredning (loft) är en grov och obehandlad yta. Men detta är bara ett utseende, en speciellt skapad designeffekt. Det industriella formatet kräver att möblerna är utåt hållbara och framkallar tanken på oövervinnlighet. Barockstil uttrycks enkelt och elegant genom applicering av förgyllning och användning av andra frodiga dekorelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stödets V-form anses vara en av de vanligaste, eftersom den kan användas vid tillverkning av bord i en mängd olika utföranden.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett skrivbord krävs en något annorlunda underram än för ett matbord. De böjda benen ser extremt originella ut och kan till och med bli en av de viktigaste dekorationerna i rummet.

De infällbara mekanismerna är delvis placerade inuti tsarovy-bälten (undertabeller). Det är här guiderna finns. Om lådorna installeras direkt under bordsskivan hjälper det att få bordet att se högre ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

När man väljer uppsättningar måste man utgå från att de harmoniskt måste passa in i det omgivande rummet - bordet kan inte användas för experiment med kontraster!

Den lyxiga retromodellen på underredet passar knappast i en högteknologisk inredning, men i ett provensalskt rum är det tolerant och omgivet av klassiker är graciöst och attraktivt. I nautiska rum är det en bra idé att använda bollfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Bottenramen för bänkskivan väljs i höjd över golvet. Om möblerna är av standardform bör de vara 71-73 cm. Vid användning av ett barbord är minimivärdet 1 m, men med soffbord kan du använda strukturer på endast 45-50 cm i höjd.

Det finns en mängd olika modeller på marknaden, vars dimensioner är:

  • 500 mm (diameter);
  • 400x400x720;
  • 750x400x720.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också ett antal andra alternativ. Det viktigaste är att välja den storlek som passar dig. Idag är det inte svårt.

Färglösningar

Underramen kan också vara svart, om det är lämpligt i en viss interiör. Principerna för att välja färger är desamma som för andra möbler. När du behöver inreda ett rum på ett klassiskt sätt finns det inget bättre än vita toner, och gula och blå färger är optimala för att locka uppmärksamhet. Varje varm ton hjälper till att göra utrymmet lite bredare, och när fönstren vetter mot norr är beige och persika idealiska.

Rekommenderad: