Säng Med Sänggavel Och Lyftmekanism: Modeller Med Mjukt Tyg, Lågt Eller Justerbart Huvudgavel

Innehållsförteckning:

Video: Säng Med Sänggavel Och Lyftmekanism: Modeller Med Mjukt Tyg, Lågt Eller Justerbart Huvudgavel

Video: Säng Med Sänggavel Och Lyftmekanism: Modeller Med Mjukt Tyg, Lågt Eller Justerbart Huvudgavel
Video: Cuties Thong Try On Haul // Pink G-Strings // Asian Girl 2024, April
Säng Med Sänggavel Och Lyftmekanism: Modeller Med Mjukt Tyg, Lågt Eller Justerbart Huvudgavel
Säng Med Sänggavel Och Lyftmekanism: Modeller Med Mjukt Tyg, Lågt Eller Justerbart Huvudgavel
Anonim

Den enklaste designen av en säng är en bas och en madrass. Sådana modeller är inte särskilt attraktiva för vanliga köpare, och ännu mer är de inte de mest bekväma och funktionella. Särskilt sådana möbler är inte lämpliga för lägenhetsägare, för vilka varje kvadratcentimeter är guld värd. För att inte oroa sig för bristen på ledigt utrymme och sova bekvämt på en stor säng, kom konstruktörerna på hur man funktionellt utrustade sovrummet och har utvecklat moderna modeller med sänggavel och en lyftmekanism.

En stor rymlig nisch för förvaring av saker gömmer sig under madrassen. Den mjuka bekväma sänggaveln slappnar av och utför en avslappningsfunktion, och lyftmekanismen gör att du kan använda sovrummet så effektivt som möjligt. Du kan luta dig på ryggen och läsa en bok, titta på TV eller dricka ditt morgonkaffe i ett bekvämt läge.

Läs om hemligheterna och hur du väljer rätt säng med sänggavel och en lyftmekanism i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Sängar med sänggavel passar perfekt in i en mängd olika inredningsstilar - från klassisk till modern. Men idag är ergonomin i en lägenhet den viktigaste aspekten av modern design.

Fördelar med modeller med sänggavel och rymliga nischer:

  • Praktik och funktionalitet beror på närvaron av rymliga förvaringsfack.
  • Bra rum för kreativitet och fantasi.
  • Spara pengar - en säng i rätt storlek eliminerar behovet av ytterligare möbler.
  • Fritt utrymme - sängen kombinerar funktionerna i en garderob, en byrå och en skänk.
  • Det inre facket kan lagra många saker: hemtextilier, sängkläder, samt out-season kläder och andra föremål.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lätt att använda - ingen extra ansträngning krävs för att lyfta madrassen med en speciell mekanism.
  • Designens tillförlitlighet gör att lyftmekanismen kan användas dagligen i tio år.
  • Saker och föremål som lagras under madrassen är pålitligt skyddade från damm och vatten.
  • Sovsängen skiljer sig inte från den vanliga sängmodellen, så en högkvalitativ och fullständig vila garanteras.
  • Ett brett urval - moderna designers erbjuder olika modeller med en sänggavel av alla storlekar, som passar perfekt in i nästan alla interiörer i ett sovrum eller barnrum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi jämför modeller med lådor och med en lyftmekanism har alla alternativ sina fördelar och nackdelar.

Till exempel, om en person sover i sängen, är det mycket lättare att komma till önskat objekt med hjälp av lådor. Men beslagen misslyckas här och kräver byte oftare än lyftmekanismens. Och lådor behöver extra utrymme nära sängen, medan en hissbädd kan placeras mot en vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner och typer av mekanismer

Storleken påverkar valet av lyften.

För dubbelsängar är endast lyftmekanismen med gasdämpare lämplig. Han lyfter basen horisontellt. För tillförlitlighet och bekvämlighet är mekanismen placerad på den smala sidan vid sänggaveln. Standardbredden på en dubbelsäng börjar vid 140 cm och går upp till 220 cm.

Bild
Bild

För en och en halv säng börjar storlekarna från 100 cm till 150 cm. Enstaka och några en och en halv modeller kan höjas både horisontellt och vertikalt. Längden väljs individuellt för varje, det viktigaste är att madrassen är minst 15 cm mer än personens höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyftmekanismen spelar en nyckelroll och påverkar komforten och användarvänligheten. Det är viktigt att tänka på vikten av madrassen och vem som ska lyfta basen. Det finns tre huvudtyper av mekanismer.

Var och en av dem har sina egna egenskaper som påverkar driftsprocessen:

Fjäderlyftmekanism - den mest populära typen på grund av en acceptabel kombination av pris och kvalitet. Den enda nackdelen är att fjädrarna misslyckas, slits ut, slits ut och kan knarra. Därför kräver strukturen utbyte vart 3-5 år. Men om du inte tillgriper att höja sängen dagligen kan fjädermekanismen pågå i årtionden.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gaslift stötdämpare . Denna typ av mekanism är den mest praktiska att använda. Ingen ansträngning krävs för att lyfta madrassen. Även ett barn kan lyfta basen, varför gasdämpare ofta används för barnmöbler. Livslängden är cirka 10 år, varefter ett komplett byte krävs. Kostnaden för sådana sängar är mycket högre än andra alternativ.
  • Manuell lyftning (på gångjärn) . Som namnet antyder använder en sådan mekanism inte ytterligare stötdämpare eller fjädrar. Designen är enkel - lyft och håll. Inte det bekvämaste sättet, men det billigaste. Insatser kommer att krävas för att höja kajen. Och samtidigt kommer det att vara nödvändigt att frigöra sängbotten från madrassen och sängkläderna, för annars kan vikten vara för tung. Det är bäst att använda den manuella typen för små enkelsängar. Samtidigt anses en sådan mekanism vara den säkraste och mest hållbara.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det finns många modeller av sängar av trä eller spånskiva med ett mjukt huvudgavel av läder eller tyg på marknaden.

De mest populära sänggavelmaterialen:

  • Mocka - lyxigt och stämningsfullt material. Fuskmocka är mer hållbart och mer hållbart än naturligt. Lämplig för sängar där lyftmekanismen inte används dagligen.
  • Läder - dyrt kvalitetsmaterial. Ger ett respektabelt utseende till sovrummet och talar om ägarnas status. Läderklädsel slits inte, är lätt att underhålla och behåller sitt ursprungliga utseende länge.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Eco läder - sämre än lädergavel i hållbarhet och slitstyrka. Men priset är också mycket lägre. Lämpligt material för modeller med sänggavel och lyftmekanism.
  • Arpatek - ett populärt konstgjort material som liknar läder. Hållbar, behaglig vid beröring och lätt att rengöra.
  • Velours - ett vackert, trevligt och billigt naturmaterial. Nackdelarna inkluderar bara en snabb förlust av utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall, trä och material som ersätter trä är lämpliga för ramen:

  1. Metalsängar - stark och hållbar. Metall är opretentiös i underhåll och priset för sådana modeller är inte särskilt högt. Men att sova på en sådan säng kan orsaka obehag på grund av kylan vid beröring av basen.
  2. Trä - Massiva träbäddar är mycket starka, pålitliga och säkra. De kommer vackert och graciöst att komplettera alla sovrum. Bok, ask, ek används vid tillverkning av sängar.
  3. Spånskiva, spånskiva och MDF - låter dig avsevärt spara din familjebudget. Vackert, men inte lika hållbart som naturliga träalternativ. Men sådana modeller är inte lämpliga för barn och personer som är utsatta för allergier.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Några tips:

  • För en barnsäng eller en stor dubbelsäng är det bättre att välja en modell med en lyftmekanism med gasdämpare.
  • Anförtro samlingen av möbler med mekanismen till proffs. Inte bara vilans kvalitet beror på detta, utan också säkerheten.
  • För en enkelsäng är lyftmekanismen bekvämare att placera vid den långa delen; denna enkla teknik gör att du bekvämt kan komma åt de saker du behöver och spara utrymme.
  • Madrassen och basen måste ha samma storlek.
  • Det rekommenderas att dela basen under sängen i flera fack. Detta gör det möjligt att inte bara organisera rätt lagringssystem och upprätthålla ordning, utan också minska risken för deformation av lådan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Snåla inte med blockerare och förstärkare, särskilt för spjälsängar och stora skrymmande sängar. Närvaron av ytterligare mekanismer skyddar dig och dina nära och kära från skador.
  • Köp den största sängen som får plats i ditt sovrum.
  • Välj bara en säng med lyftmekanism när det är absolut nödvändigt. På grundval av detta ventileras inte madrasserna och försämras därför snabbare.

Populära modeller

  • Ljus dubbelsäng " Amelie " med hög sänggavel. Passar perfekt in i både ljus och mörk sovrumsinredning, där det kommer att bli en behaglig mjuk accent. Baksidan är dekorerad med tydliga geometriska romber.
  • Dubbel känslig modell " Camelot " med svängd sänggavel. Denna vackra och graciösa modell är gjord av en kombination av naturligt trä och MDF.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modern snygg modell Lucca tillverkad av Ormatek har en mycket ovanlig form. Justerbara sänggavlar kan ändras och det mest bekväma alternativet kan väljas. Tillverkaren erbjuder denna modell i olika färger och klädmaterial: läder och tyg.
  • Lakonisk och snygg säng " Ophelia " med låg sänggavel. Nedan, under madrassen, finns en djup, rymlig nisch. Denna modell finns i två färger: wenge eller mjölk ek. Denna säng är perfekt för en stram budget.

Rekommenderad: