Sanitetslås: Funktioner I Sifoner För En Bidé Och För En Toalett, Vi Väljer En Sifon För Ett Badkar I Akryl Eller Gjutjärn, En Avloppssifon Med En Bottenventil

Innehållsförteckning:

Video: Sanitetslås: Funktioner I Sifoner För En Bidé Och För En Toalett, Vi Väljer En Sifon För Ett Badkar I Akryl Eller Gjutjärn, En Avloppssifon Med En Bottenventil

Video: Sanitetslås: Funktioner I Sifoner För En Bidé Och För En Toalett, Vi Väljer En Sifon För Ett Badkar I Akryl Eller Gjutjärn, En Avloppssifon Med En Bottenventil
Video: Installation av TOTO eBide på en befintlig toalett 2024, Maj
Sanitetslås: Funktioner I Sifoner För En Bidé Och För En Toalett, Vi Väljer En Sifon För Ett Badkar I Akryl Eller Gjutjärn, En Avloppssifon Med En Bottenventil
Sanitetslås: Funktioner I Sifoner För En Bidé Och För En Toalett, Vi Väljer En Sifon För Ett Badkar I Akryl Eller Gjutjärn, En Avloppssifon Med En Bottenventil
Anonim

Sifoner är en integrerad del av alla VVS -enheter som är avsedda att tömma använt vatten. Med deras hjälp är badkar, handfat och andra enheter anslutna till avloppssystemet. De fungerar också som ett hinder för att avloppslukt tränger in i hemmet och är ett hinder mot förorening av avloppsrör med alla sorters sopor.

Bild
Bild

Sorter och tips för att välja

Sifoner är enheter tillverkade i form av böjda rör. Baserat på de fysiska lagarna för en vätskes egenskaper utför dessa enheter en vattentätning, där en speciell böjning skapar en vattenmiljö med ett luftgap. Beroende på vilka VVS -anordningar de är avsedda för, skiljer dessa enheter sig strukturellt och i tillverkningsmaterialet.

Sådana anordningar är tillverkade av både plast och icke-järnmetaller och är strukturellt uppdelade i följande typer

  • Rörformig . Formad som ett U- eller S -krökt rör.
  • Korrugerad . De är plastprodukter bestående av anslutningselement och en korrugerad slang för anslutning till avloppet.
  • På flaska . De består av en sedimenteringstank, som kan skruvas av från botten vid kontaminering, och ett rör anslutet till ett avloppsrör. Böjningen i röret säkerställer att vätskan förblir permanent tätad och effektivt skyddar mot obehaglig lukt.

Alla dessa strukturer är gjorda av olika material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Detta är den vanligaste typen. De är hållbara och lätta att använda, eftersom de lämpar sig för enkel montering utan specialverktyg. Ge obegränsade möjligheter till systematisk avloppsrening, kräver inget särskilt underhåll. Deras anslutning till avloppet utförs som regel genom korrugering. Detta stimulerar rörligheten hos VVS -enheterna. Dessutom är deras kostnad ganska låg jämfört med motsvarigheter till icke-järnmetaller.

Men installationen av dessa enheter anses lämplig med avloppssystemets dolda plats, det kommer inte att kränka integriteten och attraktiviteten hos den övergripande designen.

Sifoner av plast har praktiskt taget inga andra nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter från brons och koppar

Hållbara och robusta, de används baserat på designkraven för de rum där VVS -enheten är installerad. Detta gäller bidéer, handfat och badkar, där det finns ett öppet utrymme för dräneringskommunikation för avloppssystemet.

Dessa produkter är vackra och ger sin lyster ett rikt utseende till rummet, men de kräver konstant och noggrant underhåll ., eftersom koppar och brons snabbt oxiderar och mörknar i fuktiga rum. Sådana sifoner är mycket dyrare än plast, och kräver en exakt plats från rörmokaren för att ansluta till avloppet.

Liknande enheter köps för interiörer där andra tillbehör motsvarar en liknande stil: handdukstorkar, kranar, toalettpappershållare och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mässing

Pålitliga men väldigt dyra produkter. De tillverkas oftast i förkromad form. Detta gör att de kan användas i kombination med andra toaletttillbehör som har en kromfinish, vilket för närvarande är det vanligaste. De används också i interiörer som ger ett öppet utrymme under badrum, handfat och andra VVS -armaturer. Till skillnad från brons och koppar kräver förkromad mässing ingen särskild vård och rengöring med speciella medel.

När du väljer en sifon är det nödvändigt att ta hänsyn till installationsplatsen, eftersom dessa enheter har sina egna egenskaper för tvätt i kök och toalett

  • I köket används dold installation av VVS -utrustning och metallfat installeras, därför är en stel anslutning av dräneringsanordningar med avloppet att föredra. I det här fallet används rörformade plasthävertar oftare, vilket gör det möjligt att använda lösningar för rengöring av köksrör från fettavlagringar.
  • I tvättrum, med dold installation i tvättställ, används flaskanordningar av polymermaterial.

För öppna installationer används sifoner av icke-järnmetaller i enlighet med rummets utformning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för användning för en bidé

Bidet -sifonen utför standardfunktioner, som alla avtappningsanordningar:

  • fri dränering;
  • täppningsskydd;
  • skydd mot obehaglig lukt.

För bidéer används rörformiga eller flaskanordningar.

Med ett dolt dräneringssystem används plastprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att ansluta en bidé till ett avlopp har vissa funktioner:

  • enheten som ska installeras måste exakt matcha diametern på utlopps- och inloppsanslutningarna för att säkerställa att avloppsfogen är tät.
  • sifonens genomströmning måste tåla trycket från det dränerade vattnet och förhindra överflöd;
  • du måste vara uppmärksam på vinklarna för anslutning av rören och vid behov installera adaptrar med önskad vinkel och diameter;
  • metoden för att ansluta bidé och sifon måste beaktas (närvaron av en tråd eller annan anslutning).

Avloppsanordningen, som strukturellt möjliggör flera stängningar (spole), eliminerar risken för att lukt läcker ut från avloppet, men är endast lämplig för dold installation av bidéavloppssystem. Bidets är som regel utrustade med automatiska bottenventiler utrustade med svängbara dräneringsmekanismer.

Bild
Bild

Ansökan om badkar i akryl eller gjutjärn

Dessa enheter är till sin natur hydrauliska lås. Dessa badkomponenter måste ha två komponenter: ett avlopp och ett överflöde. Ett överflöd skyddar mot överflödigt vatten i tanken, och ett avlopp ger ett vattenutlopp till avloppet.

Alla dessa funktioner kombineras i en VVS -enhet som kallas en sifon. Fästning sker oftast på två sätt:

  • anslutningsändarna på avlopps- och överflödesdelarna är direkt anslutna till varandra och sedan anslutna till sifonen;
  • avlopps- och överloppsröret fästs i en vinkel mot sifonen i separata kontakter.

Två typer av badkar är vanligast: S- och P-liknande. De förra är av rund typ, och P är kantiga. P-formade är utformade för direkt anslutning till avloppsavlopp. I denna infästning är det oönskat att använda korrugerade dräneringsrör, raka används här. Denna typ föredras för gjutjärnsbad. Produkter av S-typ används ofta för badkar i akryl, medan det rekommenderas att använda en korrugering för anslutning till avloppet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder någon sifon uppmuntras närvaron av en bottenventil på denna enhet. Materialet som sifonen är tillverkat av väljs utifrån om installationen av VVS -utrustning kommer att vara dold eller öppen.

Bild
Bild

Bottenventil

Bottenventilen på alla VVS -anordningar för dränering av vätska har en stängningsfunktion. Det är faktiskt en kork, men den fungerar genom att trycka på en knapp eller en spak.

Bottenventiler är mekaniska och automatiska och består av:

  • stoppa avtappningspluggen;
  • spak eller avtappningsknapp;
  • ekrar som förbinder kontrollmekanismen (knapp eller spak) med avtappningspluggen;
  • en sifon genom vilken avloppet i avloppet genomförs;
  • gängade komponenter för anslutning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mekaniska ventilen är baserad på en enkel fjäder. Den fästs direkt i avloppshålet. Dessa ventiler är enkla att installera, pålitliga och billiga, men för att använda dem måste du sänka handen i vattentanken, vilket inte alltid är bekvämt, särskilt i diskbänkar. Därför installeras de främst i tvättställ.

Det finns två typer av automatiska enheter: med och utan överflöd . Överströmningsventiler installeras i handfat och andra tankar där det finns ett motsvarande hål. De har en extra gren för att förhindra överfyllning av behållaren med vatten. De sätts i rörelse med hjälp av en spak eller en knapp under handfatet eller bidén.

Det finns bottenventiler med en sidoknapp som passar in i lämpligt överloppshål för ett handfat, bidé eller annan VVS -armatur. Var uppmärksam på packningarnas integritet när du installerar den här enheten.

Anslutningarna måste vara täta och förhindra läckage vid manuell installation, eftersom det finns risk för skador på ventilen och själva badrummet vid användning av verktyg.

Rekommenderad: