Justerbart Bord (26 Bilder): Med Höjdjustering På Ett Metallben, Hur Man Väljer Bord Med Ett Automatiskt Justerbart Ben

Innehållsförteckning:

Video: Justerbart Bord (26 Bilder): Med Höjdjustering På Ett Metallben, Hur Man Väljer Bord Med Ett Automatiskt Justerbart Ben

Video: Justerbart Bord (26 Bilder): Med Höjdjustering På Ett Metallben, Hur Man Väljer Bord Med Ett Automatiskt Justerbart Ben
Video: LCD recycling and repurposing- uses for an old LCD/LED monitor or laptop display 2024, April
Justerbart Bord (26 Bilder): Med Höjdjustering På Ett Metallben, Hur Man Väljer Bord Med Ett Automatiskt Justerbart Ben
Justerbart Bord (26 Bilder): Med Höjdjustering På Ett Metallben, Hur Man Väljer Bord Med Ett Automatiskt Justerbart Ben
Anonim

Det är svårt att föreställa sig vårt liv utan sådana möbler som ett bord. Ja, oavsett om vi äter mat, arbetar eller studerar, allt detta är nära besläktat med denna möbel. Inse längden på din vistelse vid bordet, kan man inte annat än hålla med om att det ska vara bekvämt. Sådan bekvämlighet uppnås främst genom att parametrarna i möblerna överensstämmer med egenskaperna hos en persons fysik. Ett justerbart bord hjälper till att uppnå detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och alternativ för mekanismer

Externt är transformatorn en justerbar bas och bordsskivor i olika former, mönster och färger. Bordsskivor kan också justeras och justeras till en specifik vinkel. Sådana alternativ har olika justeringsmekanismer:

  1. Mekanisk mekanism är den mest tillförlitliga med tanke på dess enkelhet. Denna grupp inkluderar:

    • skruva mekanismen innebär justering genom att rotera bordsbenen;
    • steg sättet att ändra höjden är att flytta bordsskivan i spår som förberetts i förväg på olika nivåer eller justera höjden på benen genom att sätta in speciella pluggar i hålen på de inre och yttre bordsstöd.
  2. Elektrisk mekanism - det bekvämaste, enklaste och snabbaste alternativet. Därför, om du under dagen måste arbeta både sittande och stående, eller ofta justera höjden för olika familjemedlemmar, är ett bord med automatisk justering det bästa valet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I modeller av barnmöbler kan bordsskivorna vara lutade permanent eller också ha möjlighet att anpassa.

Justeringen av bänkskivorna kan också vara mekanisk eller elektrisk. Mekaniskt innebär rörelsen på bordsskivans stöd, på grund av vilken den önskade lutningsvinkeln uppnås.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Du kanske tvivlar på behovet av att köpa sådana möbler. För att bekräfta eller motbevisa dem måste du bestämma om de fördelar som ett sådant köp kommer att medföra för dig är betydande för dig.

  • Möjligheten att bibehålla hälsan hos ryggraden . Sådana möbler anpassar sig efter en persons höjd och ergonomi, vilket gör att han inte kan slinka medan han arbetar vid bordet och är ett utmärkt förebyggande av olika sjukdomar i ryggraden.
  • Möjligheten att spara . Genom att köpa ett ställbart bord för ett barn tar du inte bara hand om hans hälsa utan undviker också betydande utgifter i framtiden för att byta möbler på grund av barnets tillväxt. Marknaden erbjuder många modeller som”växer” med barnet. Många av dem är konstruerade för en mycket lång driftstid - från grundskolealder till examen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Löser problemet med ojämna golv . Du behöver inte längre lägga bitar av papper och kartong under benen på bordet så att det inte svänger. För att göra detta, justera varje ben till önskad nivå.
  • En anledning att inte oroa sig för att byta stol . Genom att ersätta gamla stolar med nya behöver du inte oroa dig för att välja önskad höjd. Om det behövs kan du faktiskt justera bordets höjd till önskat värde.

Den enda nackdelen med ett högkvalitativt transformerande bord är att du helt enkelt kan bli uttråkad av det eller bli irrelevant på grund av önskan att ändra inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vem är det till?

Denna hållning anses vara korrekt när fötterna på den sittande personen ligger på golvet och en rät vinkel bildas mellan vaderna och underbenet. Bordsskivan ska vara på ett sådant avstånd från ögonen att den är lika med avståndet från fingertopparna till armbågen. Allt detta kan uppnås med hjälp av det justerbara bordets funktioner.

Bild
Bild

Sådana möbler är ett måste för skolelever. Barnet måste mycket ofta sitta vid bordet i skolan och hemma och göra läxor. Barnets kropp är vid denna tidpunkt i tillväxt- och bildningsstadiet. Och sjukdomar i muskuloskeletala systemet är lättare att förebygga än att bota.

Därför kommer justering av bordets höjd att undvika olika krökningar i ryggraden, och den extra förmågan att justera lutningsvinkeln på bordsskivan kommer att rädda nacken från överbelastning och klämning. När allt kommer omkring kommer en sådan funktion att låta dig inte böja dig över bordsskivan utan hålla huvudet rakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontorsarbetare eller personer vars aktiviteter är förknippade med långsiktigt datorarbete, till exempel programmerare, behöver också sådana möbler. Naturligtvis kan du försöka köpa ett bord som passar din höjd perfekt och utan justering. I det här fallet är det bra om du är av standardhöjd, men vi är alla olika i fysik, och modellen för den önskade höjden kan helt enkelt inte hittas.

Dessutom behöver du inte oroa dig för mycket för stolens höjd, eftersom du har möjlighet att justera bordet. Dessutom, om flera familjemedlemmar är engagerade vid samma bord, kommer anpassningsalternativet att låta dig välja den optimala höjden för varje familjemedlem.

Bild
Bild

Om golvets ojämnheter tydligt uttrycks i rummet är ett bord med variabel höjd helt enkelt frälsning. Men ett sådant bord borde kunna justera varje ben separat.

Hur väljer man?

När du väljer ett bord är det naturligtvis bättre att föredra naturliga material. Metall anses vara mycket stark och hållbar. Vid tillverkning av stöd använder tillverkare det ofta.

Bänkskivor i glas ser väldigt snygga och ädla ut, men de är mycket känsliga för skador och repor är nästan oundvikliga. Därför, när du köper sådana möbler för köket, väga noggrant fördelarna och nackdelarna. Individuella servetter för rätter och bestick hjälper till att rädda situationen för att undvika kontakt mellan den senare och glasytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller färgerna ska de naturligtvis vara i harmoni med rummets övergripande färg.

När du köper möbler till ett barn bör du inte föredra ljusa modeller, eftersom detta avsevärt distraherar barn från tankeprocessen. Ett bord av trä kommer att vara perfekt för barn - det är naturligt, miljövänligt och ingenting distraherar från att studera.

Det är nödvändigt att vara försiktig med plast, eftersom material av låg kvalitet kan avdunsta skadliga ämnen i den yttre miljön.

När du väljer en regleringsmekanism, tänk på hur ofta du kommer att behöva använda den. Om du bara behöver justera en viss höjd på köksbordet kan du välja en mekanisk mekanism. Om du föredrar att arbeta antingen sittande eller stående, är det bästa alternativet ett elektriskt styrsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Barnbord med höjdjusterbara metallben " Trapets " har ett stegvis inställningssystem. Den trapetsformade bordsskivan gör att du kan skapa sådana bord så att du utnyttjar utrymmet bäst. Detta alternativ är relevant för dagis, bibliotek och konsthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell UNO A - bord med ett elektrisk styrsystem. Bordet har ett stöd, vilket gör att det ser väldigt kompakt ut. Perfekt för att komplettera arbetsområdet med flera bord. Förändringen i höjd sker i intervallet från 88 till 118 cm. Därför kan du arbeta bakom den både sittande och stående. Om du vill lyfta bordsskivan högre är det inte alls nödvändigt att frigöra den, eftersom ett sådant bord kan lyfta vikter upp till 100 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta alternativ har två fasta höjder. Du kan använda det som ett soffbord, eller välja det du vill ha från två höjder. Bordsskivan i denna modell är gjord av härdat glas. Marknaden erbjuder dock olika alternativ för bänkskivor för liknande modeller, både i form och tillverkningsmaterial.

Modellversion med skruvhöjdsinställning. Detta betyder dock inte rotationen av stöden, utan själva bordsskivan. Modellen ser väldigt kompakt ut. Detta alternativ är mer lämpligt för offentliga institutioner, till exempel för ett snabbt mellanmål på ett kafé.

Rekommenderad: