Storlekar På Köksbord: Hur Man Väljer Rätt Modell Av En Standardstorlek För Köket, Vad är Standarderna För Bänkskivornas Höjd Och Bredd

Innehållsförteckning:

Video: Storlekar På Köksbord: Hur Man Väljer Rätt Modell Av En Standardstorlek För Köket, Vad är Standarderna För Bänkskivornas Höjd Och Bredd

Video: Storlekar På Köksbord: Hur Man Väljer Rätt Modell Av En Standardstorlek För Köket, Vad är Standarderna För Bänkskivornas Höjd Och Bredd
Video: EXTREM MAKEOVER I BÅDE KÖK & VARDAGSRUM DIY - byggt som fan 2024, Maj
Storlekar På Köksbord: Hur Man Väljer Rätt Modell Av En Standardstorlek För Köket, Vad är Standarderna För Bänkskivornas Höjd Och Bredd
Storlekar På Köksbord: Hur Man Väljer Rätt Modell Av En Standardstorlek För Köket, Vad är Standarderna För Bänkskivornas Höjd Och Bredd
Anonim

Köksinredningen måste verkligen vara tillräckligt snygg och så praktisk som möjligt. Klassiska och sofistikerade köksbord är absolut oersättliga egenskaper som är nödvändiga för alla typer av familjefester, vardagliga måltider och matlagning. Denna möbel för köket ska kombinera effektivitet, funktionalitet och icke-trivial design, motsvara rummets yta och stil. Du kan installera sådana interiörartiklar i köket, i matsalsstudion, på ett café, på sommarverandor på restauranger eller lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och typer

Ett modernt kök kan inte längre föreställas utan en så viktig möbel som ett köksbord. Snygga bord för köket hjälper till att billigt förvandla inredningen till en integrerad komposition, harmonisera interiören och bli huvud accent på grund av det ursprungliga utförandet.

Bordet kommer att hålla i decennier, om du väljer lämpligt material, var särskilt uppmärksam på byggkvaliteten, kvalitetsfaktorn för varje komponent.

Dessa produkter har för närvarande många former och stilar som enkelt kan matchas till inredningen i alla kök. Men om du bestämmer dig för att köpa denna möbel kan du inte bara lita på dess utseende. Du måste noga överväga dess plats i köket, välj den optimala formen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är köksbord gjorda av tre huvudtyper:

  • runda;
  • fyrkant;
  • rektangulär.

Ovala, böjda och många vinklade modeller är mindre populära modeller, men de har också en plats på marknaden.

Bild
Bild

I ett kök i klassisk stil är ett rektangulärt bord lämpligt, som ekonomiskt kan fylla utrymmet, och det kan bekvämt rymma en familj eller en grupp vänner. Beroende på syftet kan produkterna ha en annan yta och vara gjorda av praktiska material: glas och trä.

Bild
Bild

Runda eller fyrkantiga bord ser bra ut i rymliga rum. De spelar mer en dekorativ än en praktisk funktion. Det är trevligt att samlas vid ett runt bord med en stor familj, eftersom cirkeln länge har ansetts vara ett magiskt tecken.

Bild
Bild

Enligt köksbordets uppläggning består det av två delar:

  • bänkskivor;
  • stöd (ben).

Populära material för tillverkning av stödet är fiberboard, naturligt trä och stål. Självklart är stöden av naturligt trä och stål ett bekvämt material som ser original ut och tål tung belastning. Den här typen av bord kommer dock inte att vara billig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köksbord av fiberboard kan köpas billigt. Detta material har lägre lastkapacitet. Därför är benen på sådana bord ofta massiva, och därför blir det inte så bekvämt att sitta vid det.

Det finns vanligtvis fyra ben vid köksbordet.

Det finns olika alternativ:

  • trebenta;
  • enbent;
  • alternativ med många ben.

Valet beror på din smak och hur många som planerar att rymma bakom det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkskivan är vanligtvis gjord av sten, glas, plast eller naturligt trä. Bänkskivor av glas och plast kan köpas billigt. De är lätta att ta hand om och moderna möbeltillverkare erbjuder ett brett utbud av modeller i olika former och färger.

Köksbord i stål, plast, glas passar perfekt in i den högteknologiska stilen, och bord av naturligt trä passar för klassiska köksalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Om du nyligen har renoverat din lägenhet eller flyttar in i en ny lägenhet kan du ha en idé att köpa ett matbord för köket.

Trots att köksspecialiserade L-formade hörn fortfarande är populära är vanliga köksbord i kombination med pålitliga pallar fortfarande i stadig efterfrågan bland vår befolkning.

Bild
Bild

Men i grunden vill våra landsmän köpa inte bara ett utåt attraktivt köksbord, utan en funktionell, fullvärdig och riktig möbel för köket, som kommer att kombineras perfekt inte bara med en modern köksinredning, utan kommer också att vara mycket användbart både för matlagning och för ytterligare arrangering av rätter.

Omedelbart innan du handlar i butiken måste du förstå att när du väljer storleken på själva köksbordet måste du först och främst utgå från hela familjens sammansättning och storlek. Varje robust köksbord ska vara minst 70 centimeter brett.

Du bör också ta hänsyn till en enkel regel: köksbordet bör placeras på ett avstånd av minst 80 centimeter från närmaste vägg. Sådana avvikelser är nödvändiga så att personen som sitter vid bordet kunde röra sig fritt i detta trånga tillåtna utrymme och inte var rädd för att röra vid eller vända något med en extra rörelse.

Bild
Bild

Om köksstorlekarna tillåter, skulle en utmärkt lösning vara att köpa ett speciellt runt köksbord, vilket kommer att vara särskilt användbart för en stor och vänlig familj, där varje medlem tydligt vet sin plats. Du kan välja ett sådant köksbord, som kommer att ha en speciell skjutanordning. Ett sådant standardbord passar perfekt in i designen och har ett användbart område som krävs om till exempel gäster samlas.

Om du vill köpa en modell med originaldesign, är det bästa valet i det här fallet att köpa ett specialbord i glas. Förutom att lägga till en speciell stil till interiören, kan du visuellt utöka utrymmet och verkar inte besvärligt även i det minsta köket. Glasbordet passar perfekt in i köket och vardagsrummet.

Bild
Bild

Form

Tillverkare erbjuder dig ett ganska stort urval av olika köksmöbler. Köksbord är inget undantag. När du väljer, kom ihåg att inte alla former är lika lämpliga i kök med olika layouter.

När det gäller formen måste den motsvara proportionerna och dimensionerna i själva rummet. Vi får inte glömma att det måste harmoniskt passa in i rummets inredning och sammanfalla med dess design. För små kök är det bästa valet modeller med en fyrkantig bänkskiva. Standard rektangulär form är också lämplig för en bekväm liten matplats. Ett köksbord i trä ska rymma cirka 3-4 personer. De två föregående modellerna kan säkert göra detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller inredningen i rymliga rum, kommer stora, till och med massiva modeller att vara lämpliga i dem. Ovala eller runda bänkskivor är idealiska. Deras främsta egenskap är att de installerar produkter av denna form i mitten av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten, båda dessa alternativ är de säkraste. Det finns inga skarpa hörn i dem och detta val kommer att vara mycket användbart om små barn växer upp i huset. När de spelar och springer skadas de inte av misstag av de utskjutande delarna av produkten. Om din matplats är mer än 10 kvm. m, välj sedan just sådana modeller. Dessutom kommer de att bli en riktig dekoration för alla rum, även om köket kombineras med vardagsrummet garanteras förfinad stil och lyx.

Vilken storlek ska jag välja?

Köket är en av platserna i vårt hus där det är vanligt att hela familjen samlas för en kopp kaffe, te, frukost eller middag. Alla lokaler av denna typ i våra hem är inte tillräckligt stora för att rymma alla familjemedlemmar, särskilt om det är stort. Ganska akut i sådana fall är frågan om att välja en plats som alla kommer att samlas till.

Formerna och storlekarna på bänkskivorna på de flesta modellerna är varierande, vilket inte kan sägas om höjden. Låt oss börja med henne. I de flesta produkter varierar den från 70 till 75 cm. Det är denna parameter som kommer att vara lika bekväm för nästan alla användare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om din matplats kombineras med ett vardagsrum, till exempel, är det bättre att vara uppmärksam på produkter med en höjd över 75 cm. Ett massivt bord kommer säkert inte bara att bli en bekväm plats att äta, utan också en full dekoration av hela rummet. I alla fall bör du välja en modell baserad på reglerna för ergonomi. Det är önskvärt att avståndet mellan väggen och möblerna i sig är cirka 80 cm. En person ska ha cirka 80 cm i längd och 40 cm i bredd, detta är en allmänt accepterad standard.

Köksbord ska vara så stora att de passar stolen. Avståndet från sätet till golvet ska vara 40-45 cm.

Rekommenderad: