Hur Väljer Man En Barnmadrass? 38 Foton Vad är Det Bästa Fyllmedlet För Ett Barn 3-5 Och 7 år, Hur Man Väljer Rätt I En Spjälsäng, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Hur Väljer Man En Barnmadrass? 38 Foton Vad är Det Bästa Fyllmedlet För Ett Barn 3-5 Och 7 år, Hur Man Väljer Rätt I En Spjälsäng, Recensioner

Video: Hur Väljer Man En Barnmadrass? 38 Foton Vad är Det Bästa Fyllmedlet För Ett Barn 3-5 Och 7 år, Hur Man Väljer Rätt I En Spjälsäng, Recensioner
Video: Nursery Tips - What You Need to Know About Crib Sizes-Types - Find the Best Baby Crib - Part 2 of 4 2024, Mars
Hur Väljer Man En Barnmadrass? 38 Foton Vad är Det Bästa Fyllmedlet För Ett Barn 3-5 Och 7 år, Hur Man Väljer Rätt I En Spjälsäng, Recensioner
Hur Väljer Man En Barnmadrass? 38 Foton Vad är Det Bästa Fyllmedlet För Ett Barn 3-5 Och 7 år, Hur Man Väljer Rätt I En Spjälsäng, Recensioner
Anonim

Sömn är en viktig process för varje enskild person. En hälsosam sömn för barn är ännu viktigare, eftersom människokroppen bildas redan från födseln. Om ett barn får tillräckligt med sömn, kommer hans andliga och fysiska utveckling alltid att vara harmonisk. Glöm inte att det är under sömnen som hela barnets kropp är helt avslappnad när det får styrka nästa dag.

Bild
Bild

Visningar

Moderna madrasser för spädbarn finns i olika typer. En av de mest populära är en dubbelsidig madrass. Det här är produkter, å ena sidan, skapade för vinterkylan, och å andra sidan är de lämpliga för varma somrar. Ull används vanligtvis på den sida av madrassen som är avsedd att användas under årets svala årstid - detta är ett av de bästa isoleringsmaterialen med fuktavvisande egenskaper. För den sida av plagget som är bra för sommaren används vanligtvis bomull eller jacquard. Det finns också kombinerade barnmadrasser, som på ena sidan har ett standardfyllmedel av kokosfibrer och latex på den andra, som ett "vinter" fyllmedel.

Du bör också vara uppmärksam på högkvalitativa madrasser med ett fjäderblock, som, även om de är mindre hållbara, eftersom de genomgår deformation, men ändå låter barnet känna sig bekvämast under vila och sömn. Fjäderlösa produkter behåller den nödvändiga styvheten mycket längre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket är det bästa fyllmedlet för att sova?

När du väljer en madrass för ett barn måste du vara särskilt uppmärksam på de material som den består av, eftersom barnets fysiska tillstånd direkt kan bero på deras kvalitet. Det är därför vilken specialist som helst kommer att råda dig att välja en produkt endast med de naturliga fyllmedlen som inte är kontraindicerade för användning i madrasser för spädbarn . Till exempel är sådana populära naturmaterial som filt och ull allergener, absorberar fukt perfekt och börjar efter ett tag avge dålig lukt, vilket är oacceptabelt för barnsängar.

Följande fyllmedel används oftast i moderna barnmadrasser:

  • Coira - dessa är kokosfibrer, komprimerade eller latexbundna av hög kvalitet. Detta material är allergivänligt och har höga bakteriedödande egenskaper.
  • Hästhår är också ett vanligt fyllmedel i barnmadrasser. Det är ett ganska fjädrande material, dess fibrer smuler inte även efter en lång tids användning och skapar inte dammpartiklar.
  • Bovete skal , om det behandlas korrekt, inte orsakar allergiattacker, skadliga mikroorganismer eller kvalster kommer aldrig att starta i det.
  • Latex oftast gjord av gummi. Det är ett av de mest motståndskraftiga materialen för att tillverka barnmadrasser. Sådana madrasser absorberar inte fukt och damm, men de har inte allergiframkallande egenskaper.
  • Polyuretanskum Är det billigaste konstgjorda latexersättningen. Det är helt säkert för barn, miljövänligt, brandsäkert och därför populärt.
  • Sådant modernt högteknologiskt material som minneskum det är inte så vanligt, eftersom det inte är billigt jämfört med andra fyllmedel för barnmadrasser. Sådant skum kan snabbt anpassa sig till alla slags kroppsställningar och skapar till och med effekten av "temperatursolidaritet". Om barnet i en dröm vänder sig på andra sidan, tar skummet på platsen där barnet låg innan snabbt sin ursprungliga form.
  • Vissa föräldrar, som försöker spara pengar, köper en billig madrass med spackel för sina barn. från bomull och skumgummi , vilket är helt oacceptabelt. Dessa fyllmedel är för mjuka, dessa typer av madrasser förlorar sin ursprungliga form för tidigt och utför inte funktionen av högkvalitativt stöd för smulorna i vila och drömmar.

Bomullsfyllmedlet kan också ackumulera fukt, vilket kommer att vara en utmärkt grogrund för skadliga organismer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Vilken typ av spjälsängskydd behövs?

När du väljer en madrass för ditt barn bör du vara särskilt uppmärksam på skalet - ett överdrag, eftersom ditt barns kropp kommer i kontakt med det.

Ett överdrag till en barnmadrass måste vara tillverkat av högkvalitativa naturmaterial . I billiga modeller av madrasser för ett lock kan material som calico och chintz användas, som är 100% luftgenomsläppliga och ganska behagliga vid beröring. Tätt jacquardmaterial är det mest hållbara och lättskötta.

Det är bäst att välja en madrass för barn med ett omslag med en snygg dragkedja, eftersom det gör att du kan upprätthålla hygien och renhet i barnets säng utan några problem under madrassens livslängd.

Ett överdrag till en babymadrass kan också bestå av olika lager. Övre ytan kan vara gjord av jacquard och skikten inuti produkten kan vara gjorda av ull, vadderad polyester eller bomull. Detta madrassöverdrag ser inte bara vackert ut, utan ger också en plan yta för din lilla att vila. Kontrollera noga madrassöverdraget innan du köper, se till att det inte finns några sömmar på det - de skapar vanligtvis en obehaglig känsla för barnet under sömn och lek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur hög ska den vara?

Madrassens höjd bör direkt bero på barnets ålder som du köper den här produkten för. Till exempel kan produktens höjd för nyfödda och barn under 3 år vara från 5 till 10 cm. För barn från 3 till 6 år gamla madrasser upp till 10-15 cm höga väljs, från 6 till 10 år rekommenderas höjden av produkten ska vara 10-16 cm. 16-20 cm-den optimala höjden på en bra madrass för tonåringar som ännu inte är 18 år.

Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer en madrass måste du komma ihåg storleken på själva spjälsängen, där barnet sover. Ett tomrum kan bildas mellan madrassen och sidan, men det bör inte vara mer än 4 cm - annars kan smulorna skadas.

Standard spjälsängar för spädbarn har tre storlekar: 120x60 cm, 120x65 cm, 140x70 cm, men innan du köper en madrass för en spjälsäng, dubbelkolla och ange dess ursprungliga mått - längd och bredd. Bra spjälsängar för spädbarn ska inte ha en solid botten. Basen i dem ska vara gjord av lameller - då kommer madrassen att "andas" och ditt barn kommer att sova mer bekvämt.

Om madrassen ändå visar sig vara större än nödvändigt, kan böjningar uppstå i sängen, vilket är extremt skadligt för barnets växande ryggrad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi väljer rätt efter ålder

Så snart en spjälsäng dök upp i barnrummet måste du tänka på vilken typ av sängkläder som måste finnas i den. Kom ihåg att barnet tillbringar större delen av sin tid i spjälsängen, måste du välja rätt madrass för honom - så att barnet är bekvämt att sova, leka, röra sig på spjälsängen, krypa på det. Samtidigt rekommenderar experter inte att använda de gamla madrasser som dina tidigare barn hade, eftersom de kan skada barnets hälsa.

Bild
Bild

Hur väljer man rätt madrass för olika barns åldrar?

Fram till barnet är 3 år förbjuder läkare användning av mjuka madrasser i sin spjälsäng. För ett fyra månader gammalt och ettårigt barn måste du välja en måttligt hård madrass-så att barnets sköra ryggrad bildas korrekt . I det här fallet skulle den mest korrekta lösningen vara att köpa en fjäderlös madrass, vars båda sidor kommer att ha olika grader av elasticitet. Den hårdaste sidan ska användas tills barnet är på fötterna. Det är bäst att använda kokosnötfyllmedel här. En sådan madrass kommer att ha en utmärkt ortopedisk effekt. Madrassmodeller som inte har fjädrar är verkligen säkrare för barn, eftersom de inte agerar med sin elektrostatik på sin kropp som fortfarande utvecklas.

Bild
Bild

När barnet fyller 2-3 år börjar de nödvändiga böjningarna av benen dyka upp, och det är då som madrassen kan vändas och försöka använda den sida för barnets sömn som bättre anpassar sig till den naturliga hållningen hos barn. Försök samtidigt att inte vara för nitisk när du väljer en hård madrass, eftersom din baby inte får tillräckligt med sömn på en alltför hård yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ett barn är 3 år börjar de vanligtvis lägga honom i en större säng. Ungefär 4-5 år börjar moderna barn aktivt visa ryggradens böjningar. I detta fall bör madrassytans styvhet kvarstå, bara toppskiktet kan vara något mer flexibelt. Här kan du redan överväga möjligheten att köpa madrasser med separata fjädrar. Det är sant att om din baby är mycket aktiv och gillar att hoppa på sängen, behöver du en madrass utan fjädrar, och du kommer att använda den mycket längre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en produkt för barn 6-7 år bör du veta att deras liv är övermättat med studier och utomhusspel. Hos barn i skolåldern bildas ländryggen och en korsett av muskler, och den flexibla vävnaden från brosk ersätts med benvävnad. Otillräcklig sömn kan minska elevens prestationer, orsaka snabb trötthet och humörsvängningar. Därför måste du ta hänsyn till alla åldersrelaterade förändringar som uppstår i deras växande kropp när du köper en madrass för barn 8-9 år. För en yngre student är en medelhård madrass med ett naturligt fyllmedel som latex perfekt.

Om ditt barn inte har problem med hållning kan du köpa en madrass med en mjukare fyllning.

Tonåringar tillbringar för mycket tid att sitta, så kvalitetssömn är särskilt viktigt för dem . Vid 10-12 års ålder börjar många barn växa snabbare och deras kroppsvikt förändras. Experter rekommenderar föräldrar att köpa fjäderlösa madrassmodeller för tonåringar eller system med separata fjäderblock som inte är mer än 20 cm höga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

Ett stort antal tillverkare idag kommer att erbjuda dig sina madrasser, som har höga kvalitetsegenskaper och kan tillfredsställa smaken hos även de mest krävande konsumenterna. Bland dem är det nödvändigt att särskilt markera de inhemska fabrikerna för tillverkning av madrasser, för bland dem finns det favoriter, vars produkter utmärks av en högteknologisk komponent. Det här är företag som:

  • Konsul - ett välkänt ryskt företag som har producerat produkter för sömn och avkoppling i ett dussin år och i separata serier har producerat utmärkta madrasser med olika parametrar för barn och ungdomar.
  • Ormatek - ett företag som är en av ledarna inom den inhemska möbelindustrin, men också specialiserat sig på produktion av sömnprodukter. I hennes katalog kan du enkelt hitta många modeller av madrasser avsedda för barn i olika åldersgrupper från 0 till 12 år.
  • Drömlinje - en grupp företag som producerar olika sömnprodukter och erbjuder vårdande föräldrar ett urval av olika modeller av barnmadrasser, med hänsyn tagen till karaktärerna hos ett modernt barns kropp.
  • Ascona - ett företag som tillverkar vårmodeller av barnmadrasser och modeller utan fjädrar med Bonnel -blocket, vilket är mycket populärt bland vanliga människor. Dessa anatomiska madrasser för barn utvecklades med deltagande av de bästa barnläkarna i landet.
  • Violait - en välkänd tillverkare av mer än 40 typer av ortopediska madrasser i Ryssland och utomlands, som erbjuder ett brett utbud av madrasser för barn med olika höjder, storlekar, ett stort utbud av fyllningsmaterial.
  • Avita - en ung fabrik för tillverkning av högkvalitativa barnmadrasser, prisvärd för alla vanliga män på gatan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad behöver du veta när du köper?

Många föräldrar undrar vilken madrass som ska väljas för en barnsäng, så att barnets sömn är så bekväm som möjligt och resten är komplett. När du väljer en madrass är det viktigt att ta hänsyn till barnets ålder, vikt och höjdparametrar . Och om barnet också har vissa ortopediska problem, är det nödvändigt att rådgöra med en kompetent specialist innan du köper en produkt.

De viktigaste kriterierna för att välja en kvalitetsmadrass är:

  • Slät sovyta.
  • Bekväm styvhet som inte kommer att överbelasta barnets kropp.
  • Styrka och hållbarhet.
  • Fyll- och täckmaterial av hög kvalitet.
  • Bekvämlighet med regelbunden skötsel av produkten.
  • Förekomsten av antibakteriell impregnering av alla komponenter i madrassen.
  • Bearbetar en produkt med silverjoner.

Kom alltid ihåg att det är viktigt att köpa en ny madrass för storleken på en viss säng - det ska inte vara mer eller mindre plats att sova.

Du bör inte lämna madrassen i förpackningen på länge, så snart du köpte den - bli av med cellofan omedelbart så att mikroklimatet inuti produkten inte störs allvarligt. Lägg inte omedelbart en ny madrass på sängen och täck den med linne - låt madrassen lufta lite.

Glöm inte att vända madrassen var 3-4: e månad, ventilera den väl på sommaren och tvätta locket ett par gånger om året. I det här fallet kommer en sådan madrass att tjäna dig under mycket lång tid.

Bild
Bild

Recensioner

Innan du köper en madrass för en baby från en eller annan tillverkare bör du veta vilken typ av recensioner lämnar konsumenterna om madrasser från kända tillverkare:

  • Till exempel i mer än 20 år har företagets madrasser Ascona De kännetecknas av hög hållfasthet, ortopedisk effekt, och har också överkomliga priser för köpare, vilket gör dem så populära.
  • Ortopediska madrasser från företaget Konsul kommer att ge dina barn en riktigt bekväm vila, särskilt eftersom de utvecklats i samarbete med ortopediska läkare och därför har höga hälsoskyddande funktioner.
  • Barnmadrasser Ormatek med varierande grad av styvhet från olika sidor kommer att ge barn en känsla av komfort även med mycket stark trötthet, och deras överkomliga kostnad kommer att avsevärt glädja sina föräldrar när de väljer denna produkt. Förresten, om det behövs, kommer företaget att göra en barnmadrass enligt individuella parametrar.
  • Barnmadrasser från Drömlinje - det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet, företaget erbjuder ett stort utbud av produkter med naturliga och konstgjorda fyllmedel och olika hårdhetsgrader.
  • Företag Våld producerar billiga barnmadrasser för barn i olika åldrar. Madrasser från denna tillverkare behåller sin form perfekt, har standardstorlekar och ett sortiment av produkter med de mest populära fyllmedlen.
  • Madrasser Avito locka köpare med användning av miljövänliga material och en lång livslängd med den mest aktiva användningen.
Bild
Bild

Om du närmar dig valet av en madrass för din baby med all omsorg, samtidigt som du tar hänsyn till detaljerna i hans ömma ålder och rekommendationer från kompetenta läkare, kommer du säkert att göra rätt val och få den bästa produkten för ett fullvärdigt barn sova och vila.

Rekommenderad: