Modulära Väggar För Vardagsrummet (49 Bilder): En Bild Och Hörnskåp I Hallen, Vackra Vita Moduler I "klassisk" Stil, Valmöjligheter För Vardagsrumsdesign

Innehållsförteckning:

Video: Modulära Väggar För Vardagsrummet (49 Bilder): En Bild Och Hörnskåp I Hallen, Vackra Vita Moduler I "klassisk" Stil, Valmöjligheter För Vardagsrumsdesign

Video: Modulära Väggar För Vardagsrummet (49 Bilder): En Bild Och Hörnskåp I Hallen, Vackra Vita Moduler I
Video: 150 Modern TV wall units design ideas Living room TV cabinets 2021 2024, April
Modulära Väggar För Vardagsrummet (49 Bilder): En Bild Och Hörnskåp I Hallen, Vackra Vita Moduler I "klassisk" Stil, Valmöjligheter För Vardagsrumsdesign
Modulära Väggar För Vardagsrummet (49 Bilder): En Bild Och Hörnskåp I Hallen, Vackra Vita Moduler I "klassisk" Stil, Valmöjligheter För Vardagsrumsdesign
Anonim

Vardagsrummet är huvudplatsen i lägenheten, där alla familjemedlemmar samlas varje dag, regelbundet bjuder in vänner, släktingar och affärspartners. Den övergripande komforten i huset beror på hur väl utrymmet i detta rum är organiserat. Valet av en modulvägg spelar en nyckelroll i utformningen av vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Sådana möbler har ett antal fördelaktiga funktioner. Även med tanke på det faktum att varje vardagsrum är begränsat till ett visst område och en layout kan en modulvägg som ett hopfällbart system som innehåller en hel uppsättning olika element organiskt passa in i rummet i ett sådant rum. Tack vare detta har ägarna till lägenheten möjlighet att använda lokalerna så effektivt som möjligt, med hänsyn till alla familjemedlemmars behov och livsstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modulära väggar väljs bland olika element i olika variationer. Om vardagsrummet för någon delvis är ett bibliotek, kan du bilda en uppsättning objekt, om rummet också spelar rollen som ett sovrum, vilket inte är ovanligt i små lägenheter, en något annan uppsättning moduler. Samtidigt låter moderna möbeldesigner dig ändra ändamålet med enskilda element från den allmänna uppsättningen. Så om det behövs blir skåpet lätt till en bokhylla. I detta fall behöver du bara byta ut vissa delar av strukturen.

Alla väggkomponenter är också lätta att byta när som helst, vilket uppdaterar rummets övergripande utseende. För människor som känner behov av att omvandla något runt sig själv då och då är denna funktion i modulsystem mycket användbar.

Tja, om något börjar saknas i situationen kan du när som helst köpa den nödvändiga modulen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Det finns två typer av moduluppsättningar för vardagsrummet - en vägg och en rutschkana.

  • Väggar består vanligtvis av sådana element som skåp, hyllor, skåp och så vidare, som utåt representerar en riktigt sorts vägg.
  • Glida - konstruktion på flera nivåer. Dess element finns på olika höjder. Dessa kan vara hyllor, hängande sektioner, stativ och liknande. Fördelarna med bilden är dess största rörlighet och därmed enkelheten att bygga om rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du behöver bara alltid komma ihåg att rutorna innehåller ett stort antal moduler utan dörrar och lådor. Därför är deras innehåll alltid i sikte. För att behålla ordningen på öppna ytor, kommer headsetet att kräva noggrann uppmärksamhet från värdinnan.

Principen att ordna möbler i ett vardagsrum härrör från konfigurationen av själva rummet och dess område, antalet dörröppningar, platsen för fönster och så vidare.

Beroende på situationen kan delarna av modulväggen ordnas i en linjär ordning - längs en vägg eller längs två motsatta. Ett bra hörnalternativ. I det här fallet kommer möblerna att stå mot två intilliggande väggar, och hörnet kommer att vara upptaget av en rymlig garderob eller ett pennfodral.

I stora vardagsrum är det bra att använda ett U-format arrangemang av en modulvägg med en stor uppsättning komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

Möbelbutiker säljer både kompletta uppsättningar väggar och individuella moduler. Deras antal i olika uppsättningar når två dussin.

Köparen kan forma sin egen individuella uppsättning med byrå, hyllor, sidobord, bord, en garderob eller två förvaringsfack, med garderober på sidorna. Det finns många alternativ. Den modulära principen låter dig harmoniskt kombinera allt detta i ett rum. Med ett rimligt val kan även en vägg med bara tre element - med ett TV -stativ och skåp på sidorna, se ut utan att vara för tung och samtidigt mycket bekväm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För små vardagsrum har miniväggar utvecklats, som innehåller helt olika element beroende på köparens behov.

Till salu finns det även möbeluppsättningar upp till 4 meter långa, som är lämpliga för ett imponerande vardagsrum. En sådan vägg passar ett stort antal saker som är nödvändiga i hushållet - från rätter och kläder till samlarobjekt.

Om det finns utrymme förvärvas vissa block helt enkelt för att få idén om inredningen till perfektion.

Det är inga problem att montera en uppsättning moduler för ett medelstort vardagsrum. Allt kommer att bestämmas av behoven hos en viss familj. Funktionalitet i detta fall avgör allt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det är också nödvändigt att välja en modulvägg med hänsyn till materialet från vilket den är skapad. När jag köper ett headset vill jag att det ska fungera pålitligt i flera år och behålla sitt attraktiva utseende så länge som möjligt.

Den bästa kvaliteten och samtidigt de dyraste möblerna är solitt trä … Du kan vara säker på att förvärvet blir hållbart utan att förlora sin yttre elegans och nyhet. Det är ingen slump att möbler i massivt trä anses vara elit. Den är gjord av mahogny, bok, ek - alla dessa är dyra arter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett alternativ till naturligt trä för att skapa modulväggar är MDF och spånskiva … Ofta samexisterar båda materialen i en produkt. Kroppen är tillverkad av möbellaminat, MDF används för framdelarna. I detta fall kan faner av ek, al eller gran användas direkt för fasad. Sådana headset är hållbara, ser väldigt värdiga ut och pryder alla vardagsrum.

Modulära väggar av MDF och laminerad spånskiva är mycket billigare än massiva trämöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Valet av en modulvägg beror också på de föreslagna färglösningarna, och det finns många alternativ.

Naturliga nyanser tappar inte popularitet - valnöt, blekt ek, wenge och så vidare. Lösningar erbjuds i rött, blått, blått, orange. Ljusa färger ser fördelaktiga ut i en neutral miljö, utan att skapa en prickig variation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den svarta väggen kan se uttrycksfull ut. Samtidigt ska rummet i sig inredas i ljusa färger så att en mörk uppsättning mot bakgrunden inte ser dyster och hotfull ut. Svart går bra med många andra färger. Genom att kombinera dem kan du få en original stilistisk lösning. Grannskapet svart och vitt har länge bevisat sig.

Ett vitt headset kommer att göra vardagsrummet unikt. Sådana modulväggar är mycket populära hos kunden. Och detta är ingen slump. Vita möbler expanderar visuellt vardagsrummet. Det finns en känsla av ljus i ett sådant rum. Själva den vita färgen i detta fall lämnar en känsla av renhet och fred.

Väggens yttre attraktivitet kan betonas av väggarnas mörka bakgrund, och kombinationen med beige tapeter skapar en speciell, känslig atmosfär i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Idag öppnar en mängd olika stilar där modulväggar är gjorda ett brett utbud av val för köparen. De mest populära riktningarna för idag:

  • Modern . Denna stil är intressant för sina naturliga symboler. Ornament i form av en vinstock eller blommönster appliceras på kroppen, till exempel på en kantsten eller skåp. Inredningen är gjord med släta linjer. Sådana möbler utmärks av sin enkelhet och mångsidighet i användning.
  • Minimalism . Detta är motsatsen till modernitet. Ett särdrag hos sådana väggar är deras absoluta yttre lakonism. Modulerna är kompakta, rymliga och kan kombineras i en mängd olika alternativ. Headsetelement kan enkelt placeras i form av en fyrkant, stege, sicksack och så vidare. Allt beror på fantasin.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Provence . Det kännetecknas av lätthet och enkelhet av yttre uppfattning. Modulära väggar är ofta gjorda i beige eller vita. Naturligt trä eller dess imitation används för tillverkning.
  • Orientalisk . Detta är en stil för lyxkännare. Den kombinerar indiska, arabiska, japanska inredningsmotiv. De som föredrar det kan välja möbler med frodiga indiska element eller med tunna linjer och återhållsamma toner i kinesiska och japanska traditioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Högteknologisk . Modulära väggar i denna stil kommer att uppskattas av människor med moderna åsikter som inte ger utlopp för sina känslor. Hi-tech betonar dess avlägsenhet från den naturliga världen. Skarpa linjer i bisarra former, kalla toner, glas, metall, ett stort antal hyllor och andra apparater för modern utrustning - så skiljer sig högteknologiska möbler från alla andra. Dess designfunktioner markeras med kontrasterande nyanser av färger. Fasader lockar uppmärksamhet med sin glans. För större effekt används bakgrundsbelysning.
  • Klassisk . Detta är en stil för finsmakare av strikt elegans och speciell sofistikering. Klassiker uttrycks i symmetri av linjer och enkelhet i former. Naturliga färger, naturliga trämönster på möbelfasader själva ser väldigt rika ut. Modulära väggar i denna stil är också dekorerade med sniderier. Dessa är blommiga och växtmotiv, liksom geometriska former och fantasifulla mönster.

Den klassiska stilen används vid tillverkning av dyra möbler. Därför används endast naturligt trä. Vita och gula metallbeslag används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

När du väljer en modulvägg är det inte tillräckligt att bestämma över sin egen stil, materialet från vilket den är gjord och priset. Det är nödvändigt att designen matchar den allmänna stilen i vardagsrummet, det huvudsakliga färgschemat som finns där.

Ett rum i minimalistisk stil domineras vanligtvis av 1-3 färger. I kombination med dem måste du välja väggens ton. En säker färg är vit som den går med alla andra. Det är sant att det smutsas lätt. Därför måste möblerna torkas regelbundet.

Externt kan headsetet se matt eller glansigt ut. Glansiga mönster är mycket populära idag. De expanderar visuellt utrymmet och fyller det med ljus. Ofta blir tonat glas och bakgrundsbelysning lampor element i sådana väggar.

Figuriner och målningar i abstrakt stil kommer att komplettera den yttre prydnaden hos sådana möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett vardagsrum i ekostil är det bättre att välja en modulvägg i tränyanser. Ljusa färger, till exempel björk, ser mest organiskt ut.

En väggmodell är lämplig för den allmänna högteknologiska stilen, där en speciell öppning för en imponerande TV tillhandahålls. När det gäller färg bör headsetmodulerna vara monokromatiska och liknande i nyanser till andra möbler i vardagsrummet.

Någon hittar skönhet i illa. Så en mörk träfärgad vägg, som täckt med damm, passar ett shabby-chic vardagsrum med sin tråkiga och rent hemtrevliga interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrummet i Art Deco -stil, i huvudsak arvtagaren till barocken i det moderna livet med sin bredd och prakt, kommer att passa möbler dekorerade med förgyllning.

I ett rum genomsyrat av popkonstens anda, som kombinerar ljusa, hårda färger och ovanliga designartiklar, skulle en vägg vara lämplig utan många dekorelement. Dess färg bör också väljas noggrant så att headsetmodulerna inte går vilse i den allmänna variationen och inte förvandlar rumets färgbild till fullständigt kaos. Bättre att ha mycket glas i en sådan vägg.

Ovanliga figurer ser bra ut i skåp med transparenta dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man moduler?

Men valet av varje enskild modul för vardagsrummet kräver särskild omsorg, inte bara när det gäller färg och stilistiska lösningar. Det finns många lösningar för att inreda ett rymligt rum. Det är svårare att välja en uppsättning modulära element för ett litet vardagsrum.

För att rummet ska förbli en plats för människor, och inte bara för möbler fyllda med saker, bör du kasta det tillgängliga utrymmet på rätt sätt med komponenterna i modulväggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

I det här fallet är det hörnmodellerna som kommer att rädda. Det är möjligt att inte förlora användbart utrymme på grund av hörnelementet, som har formen av en likbent höger triangel. Denna design gör att du kan placera i vardagsrummet, till exempel samma garderober, för vilka det i små lägenheter ibland inte finns någon annan plats.

Tack vare hörnmodulerna är det enkelt att montera även en U-formad vägg i vardagsrummet. Detta ger dig ännu mer lagringsutrymme. För att alla dessa möbler inte ska se skrymmande ut måste de ha glas och spegeldörrar och innehålla vad som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en rimlig organisering av utrymme måste du vara uppmärksam på sådana små saker som beslag, belysningselement, lätt att öppna skåpdörrar och så vidare. Väggen ska inte bara vara rymlig och se vacker ut inuti, utan också möta användarvänligheten för var och en av modulerna.

När du väljer måste du också i förväg uppskatta hur möbelns dimensioner kommer att motsvara rummets storlek - ytan, takhöjden.

I ett litet rum ser skrymmande rymliga garderober ut precis som malplacerade som en snygg, blygsam vägg i en rymlig hall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer för att dekorera en hall i en lägenhet

Det breda utbudet av modulsystem på marknaden ger ett brett spektrum av kreativitet när du sätter upp ett vardagsrum. Kännare av elegans kommer att tycka att kombinationen av beige och wengefärger som kontrasterar med varandra är intressant. Återhållna färger passar perfekt in i interiören med en ljus bakgrund. Om du dekorerar resten av vardagsrummet i ljusa färger kommer det att betona fördelarna med modulsystemet, vilket ger hela miljön en speciell känslig, sofistikerad stil.

Bild
Bild

Det är lätt att skapa en rameffekt med två färger i modulväggen. Och om du lägger till ritningens konsistens i färgkontrasten, kommer detta att lägga till uttryck för helhetsintrycket av möbeldesignen. Headsetet kan placeras både mot bakgrunden av en ljus vägg och i det allmänna återhållsamma färgschemat i vardagsrummet, vilket skapar stämningen av lugn värdighet i rummet.

Bild
Bild

Invånarna i lägenheten, som kännetecknas av en glad inställning till världen, kommer att gilla en uppsättning möbler i ljusa färger. Med hjälp av elementen i headsetet i en saftig crimsonfärg fylls rummet med en speciell positiv anda och underbart humör. Sådana möbler är lämpliga i ett rum inrett i en neutral stil. Ett komplett och harmoniskt utseende av vardagsrummet kommer att ges av tillbehör som ekar i färg med skuggan på den modulära väggen.

Bild
Bild

För ett vardagsrum i ett litet område kommer en minivägg med garderob, TV-stativ och öppna hyllor att vara en bra lösning. Även ett så blygsamt headset kommer att kännas imponerande med sin blanka svarta yta. I ett rum inrett i ljusa färger kommer en sådan uppsättning inte att se hård ut. Han kommer snarare att visa sig vara hennes prydnad och locka ögonen på alla i rummet.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om modulväggar för vardagsrummet i följande video.

Rekommenderad: