Stolar För Vardagsrummet (72 Bilder): Vackra Mjuka Produkter Med Armstöd För Hallen I "klassisk" Stil, Elit Och Snygga Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Stolar För Vardagsrummet (72 Bilder): Vackra Mjuka Produkter Med Armstöd För Hallen I "klassisk" Stil, Elit Och Snygga Alternativ

Video: Stolar För Vardagsrummet (72 Bilder): Vackra Mjuka Produkter Med Armstöd För Hallen I
Video: American Chopper Officially ENDED After This Happened... FAMILY DRAMA AND ANGRY EMPLOYEES 2024, April
Stolar För Vardagsrummet (72 Bilder): Vackra Mjuka Produkter Med Armstöd För Hallen I "klassisk" Stil, Elit Och Snygga Alternativ
Stolar För Vardagsrummet (72 Bilder): Vackra Mjuka Produkter Med Armstöd För Hallen I "klassisk" Stil, Elit Och Snygga Alternativ
Anonim

Vardagsrummet är ett av de viktigaste rummen. Detta är både ansiktet och hjärtat i huset. I vardagsrummet tar vi emot gäster, arrangerar högtider för släkt och vänner, här på fritiden från andra bekymmer samlas hela familjen. Därför är det så viktigt att det här rummet speglar karaktären hos husets ägare, deras smak och preferenser, men samtidigt är det mysigt och bekvämt för alla familjemedlemmar.

För att skapa en harmonisk inredning måste du välja rätt stilriktning, välja färger, möbler och textilier.

Bild
Bild

Om vardagsrummet är stort, kommer det troligtvis att innehålla ett bord och stolar. Valet av det senare kommer att avgöra hur bekväma och bekväma hushåll och husgäster kommer att känna sig vid bordet. Vad ska vara stolarna i vardagsrummet?

Vyer

För närvarande erbjuder möbeltillverkare det bredaste utbudet av stolar för varje smak och budget. Deras mångfald är indelad i ett antal kategorier beroende på material, typ av säte, klädsel, transformering och produktion.

Stolarna i vardagsrummet skiljer sig också åt i sin design. Det finns modeller av följande ändringar:

  • Icke-transformerbart fast ämne . Ramen för sådana produkter monteras, justeras och limmas så att den inte kan demonteras. Dessa strukturer är de starkaste och mest pålitliga, har en lång livslängd och tål alla påfrestningar.
  • Vikbar . Denna typ av möbler är mest lämplig för små rum, eftersom de snabbt och enkelt kan tas bort för att spara utrymme. Detta alternativ skulle vara bäst i harmoni med en låg bardisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hopfällbar . Sådana strukturer monteras med hjälp av konsoler, skruvar och skruvar som säkert fixerar alla element. Om det behövs kan du demontera dem, men man måste komma ihåg att med frekvent montering / demontering minskar konstruktionens tillförlitlighet.
  • Stapelbar . Dessa modeller viks in i varandra under transport (till exempel plast).
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom varierar vardagsrumsstolarna i sittplatser. På den moderna möbelmarknaden finns det följande sorter:

  • Tuff . En hård sits förutsätter ingen klädsel. Sådana möbler är kompakta och funktionella. När du väljer en sådan stol måste du vara uppmärksam på sitsens bredd och djup, särskilt om stolen är utrustad med armstöd.
  • Halvmjukt . Denna möbel har ett medelstort säte utan fjädrar. Golvet har en tjocklek på högst 20 cm. Sådana modeller används oftare i vardagsrum / matsalar, där familjen samlas vid bordet varje dag.
  • Mjuk . Sådana möbler har en mjuk sits med fjädrar inuti. Dessa modeller är mycket bekväma och ser bra ut i stora rum där gäster ofta tas emot.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt produktionsmetoden är stolarna uppdelade i böjda, snickerier och snidade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna modeller av stolar för vardagsrummet skiljer sig från varandra i sin design.

Idag finns följande alternativ i många interiörer:

  • Klassiska stolar har raka ben, hårt eller halvmjukt säte, hård rygg.
  • Stolar som liknar en tron har hög rygg och armstöd.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stolar med inredning kan dekoreras med sniderier, intressanta finish och har böjda ben.
  • Stolar-stolar.
  • Det finns också stolar med vadderad rygg och sits;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Vardagsrumsstolar kan tillverkas av:

  • Solitt trä. Detta material används för att producera elitstolar för vardagsrummet i Empire, barock, rokoko, gotiska, renässansstilar. För produktion av sådana möbler används ek, valnöt, päron, ask, alm, bok oftast;
  • Rotting och andra liknande naturmaterial. Detta är lätta och eleganta möbler, som också är gjorda av miljövänliga naturmaterial;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Metall;
  • Spånskiva och MDF;
  • Syntetiska material (plast, akryl). Från sådana råvaror erhålls flerfärgade, transparenta och genomskinliga alternativ. Dessutom har plastmodeller en original form, de är lätta och praktiska.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sittmöbler kan också kombineras, det vill säga tillverkade av olika material.

Detta är den mest spektakulära typen av stolar. Kombinationen av olika metaller gör det möjligt att tillverka ultramoderna möbler;

Bild
Bild

Klädda stolar är stoppade med följande material:

  • Tyg (oftast sammet och velour);
  • Hud;
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Stolar av valfri storlek kan placeras i vardagsrummet. Det viktigaste är att ta hänsyn till rummets yta. Låt oss titta närmare på vilka produkter som är mer lämpliga för kompakta och rymliga layouter.

  • Kompakta modeller är mer lämpliga för små utrymmen;
  • medelstora alternativ bör väljas med den optimala kombinationen av sittdjup och bredd.
  • Stora storlekar har bekväma och eleganta stolar eller halvstolar. Det är bättre att placera dem i rymliga rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Färgen på stolarna i vardagsrummet kan vara annorlunda. Allt beror på vilka material som används för att göra dem. Om det här är trämodeller kan deras färg variera från ljusbeige till mörkbruna nyanser. Rottingmöbler finns i vita, svarta och naturliga brunaktiga toner.

Den rikaste färgpaletten i plastkopior.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

När du väljer stolar för vardagsrummet är det nödvändigt att dessa möbler kombineras harmoniskt med andra möbler och stöder dess stilistiska riktning.

  • Så för interiörer i klassisk stil är det nödvändigt att välja möbler av bästa kvalitet för sätet, eftersom vårdslöshet i denna stil är oacceptabelt. Den mest bekväma av de historiska modellerna är "Wienstolen", som är gjord av ångande trä.
  • Den klassiska interiören kommer också att stödjas av rymliga halvstolar med små armstöd. De kan samtidigt spela både rollen som en fåtölj och rollen som en stol i vardagsrummet, även om det kommer att vara svårt att flytta dem runt i rummet, eftersom de är tunga på grund av deras massiva. När du inreder vardagsrummet i klassisk stil är det bättre att välja stolar i ädla tränyanser: honung, mörkt trä, grädde. Adel av naturligt trä bör betonas av utsökta finish och dyra klädsel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modeller av plast eller metall är perfekta för en minimalistisk inredning. De tar inte mycket plats, har en extremt enkel design och kan enkelt flyttas från plats till plats.
  • Stolar med ovanliga halvrumsformer kommer att hitta sin plats i avantgarde-interiörer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modeller med rottingmöbler är lämpliga för vardagsrum i retro, country, fusion, bungalow eller boho. Korgstolar är mycket bekväma, kompletterade med textilsäten. De ser ut som mysiga fåtöljer. Korgstolar kan också vara i form av en bankett eller ett glas.
  • Vardagsrum i grekisk stil kräver möbler av ljust trä med fina sidenklädsel i bleka nyanser.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Medelhavet temat bör stödjas av smidesjärn sittplatser med trästolar.
  • Och för den japanska och indonesiska stilen är genomskinliga och viktlösa möbler mer lämpliga.
  • För lantlig inredning, de perfekta grova stolarna klädda med fina blommönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Vardagsrumsstolar kan dekoreras med följande dekorativa detaljer:

  • konstnärligt smide:
  • träsnideri;
  • klädsel med ljusa tryck;
  • ytterligare element av andra material (metall, plast, glas).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Stolarna ska passa perfekt med andra möbler i vardagsrummet. Allt beror på ensemblens stil och dess färgschema. Till exempel, i ett mörkt rum, rekommenderas det inte att placera svarta eller mörkgrå stolar. Det är bättre att föredra ljusa och pastellfärger.

På en ljus bakgrund kommer både pastell och mörka alternativ att se spektakulära ut, eftersom kontrasterande lösningar i vardagsrummet alltid är intressanta och fashionabla. Stolar kan inte bara vara en infästning på bordet i rummet, utan också en separat enhet som kompletterar ensemblen. Till exempel kommer en liten graciös stol med böjda ben att framhäva den eleganta interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Hur väljer man?

Som regel närmar man sig valet av en sådan möbel som en stol formellt. Faktum är att denna artikel bör väljas lika vördnadsfullt som resten av hemmiljön.

Det första och huvudkravet för en stol är komfort. Det kan vara mjukt eller hårt, med låg eller hög rygg, med eller utan armstöd, men samtidigt ska det vara trevligt och bekvämt att sitta och äta på det. För att förstå om en stol är bekväm eller inte, måste du försöka sitta på den. Optimala sittmöbler är modeller utrustade med armstöd. Tack vare dessa detaljer uppnås ett muskeltillstånd där de inte upplever spänningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att välja den mest bekväma modellen måste du också vara uppmärksam på förhållandet mellan ryggstödets höjd, avståndet från golvet till sätet och bredden. Om möblerna är för höga kommer familjemedlemmar med lägre statur att ha benen hängande när de sitter, och en låg stol kommer att orsaka obehag för långa hushåll och gäster. Om sätet är smalt, är det osannolikt att en hel person uppskattar det, därför bör du gå vidare från tillväxten och byggandet av familjemedlemmar när du köper även de mest snygga stolarna för vardagsrummet. När du väljer dessa möbler och jämför de modeller du gillar måste du dessutom avgöra hur obekväma stolar skiljer sig från bekväma eller mycket bekväma och dra en lämplig slutsats.

Bild
Bild

Det andra kriteriet är styrka. Hållfasthetsindikatorn står i direkt proportion till materialet från vilket produkten är tillverkad och dess design. Därför är det viktigt att vara uppmärksam på vad stolen är gjord av, hur solid dess struktur är, hur många fästelement den har och om alla delar är väl anslutna. Trä, böjda och limmade modeller har höga hållfasthetsindikatorer. Om stolen sitter på en metallram, beror dess styrka på metallens tjocklek, arbetsstyckets kvalitet och fästets tillförlitlighet. Om valet föll på plastmöbler, kommer produktens form och plastens kvalitet att påverka styrkan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det tredje kriteriet är hållbarhet. Denna indikator beror på hur och hur ofta stolen ska användas. För att produktens livslängd ska bli lång måste den ha stabila ben av medeltjocklek, och träet (om möblerna är av trä) får inte ha flis och knutar.

Bild
Bild

Klädseln måste också vara nötningsbeständig.

Dessutom bör du vara uppmärksam på att stolarna ska vara i harmoni med bordet och resten av möblerna i vardagsrummet i storlek, färg och stil. Innan du köper möbler måste du tydligt mäta hur många stolar som passar runt bordet.

Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Idag anses möblerna från italienska och tyska fabriker vara av högsta kvalitet.

Bland tillverkare Från Italien Ashley, Prama, Maronese, Bakokko, Camelgroupe, BrunoPiombini och GiorgioCasa kan särskiljas. De flesta av dem producerar utsökta sittmöbler av ädelträ i klassisk stil. Italienska produkter, enligt kundrecensioner, är av hög kvalitet och unik design, men det finns också designermodeller med en ovanlig design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolar från Från Tyskland kombinera klassisk stil, tillverkbarhet och unik design. Tyska tillverkare har etablerat sig väl på den ryska marknaden och erbjuder sittmöbler för alla inkomster och smaker. Du kan passa in modeller från Tyskland i vilken inredning som helst på grund av deras mångsidighet.

Bild
Bild

Ryska möbelfabrikerna hänger också med sina europeiska motsvarigheter och erbjuder kunderna ett brett utbud av stolar för vardagsrummet. Företagen "Shatura", "Mebel Chernozemya", "Angstrem" och andra har bevisat sig bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Billigare modeller kan köpas från kinesiska tillverkare.

Vackra exempel och alternativ

Massiva fåtöljer med böjda ben och armstöd dekorerade med sniderier användes för att dekorera denna inredning. Sidenklädsel i siden med blommönster ger vardagsrummet en speciell sofistikering och finess.

Bild
Bild

Vardagsrum i engelsk stil. Mjuka halvstolar med ljus klädsel gör stämningen i huset varmare och bekvämare.

Bild
Bild

Massiva mjuka stolar med armstöd och mjuka säten i en Provence -stil. Möblernas grova träbearbetning framhäver interiörens rustika karaktär.

Bild
Bild

Vardagsrumets pompöshet betonas av den pretentiösa inredningen i matsalsmöblerna, gjorda i barockstil.

Rekommenderad: