Byråer I Klassisk Stil (72 Bilder): För Vardagsrummet, Vitt, Smalt Och Långt, Andra Byråer I Klassisk Stil, Från Italien Och Ryssland, Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Byråer I Klassisk Stil (72 Bilder): För Vardagsrummet, Vitt, Smalt Och Långt, Andra Byråer I Klassisk Stil, Från Italien Och Ryssland, Exempel I Interiören

Video: Byråer I Klassisk Stil (72 Bilder): För Vardagsrummet, Vitt, Smalt Och Långt, Andra Byråer I Klassisk Stil, Från Italien Och Ryssland, Exempel I Interiören
Video: Irit - Shifshuf Naim 2024, April
Byråer I Klassisk Stil (72 Bilder): För Vardagsrummet, Vitt, Smalt Och Långt, Andra Byråer I Klassisk Stil, Från Italien Och Ryssland, Exempel I Interiören
Byråer I Klassisk Stil (72 Bilder): För Vardagsrummet, Vitt, Smalt Och Långt, Andra Byråer I Klassisk Stil, Från Italien Och Ryssland, Exempel I Interiören
Anonim

Den klassiska stilen kan inte förväxlas med någon annan. Dess karakteristiska drag är adeln och skönheten som finns i alla delar av inredningen. Denna stil föredras av människor som förlitar sig på komfort och estetisk komponent. Ett oumbärligt attribut för en klassisk inredning är en byrå - ett skåp med flera lådor.

I vardagsrummet är sådana möbler valfria, men i sovrummet måste det ges en hedersplats. Möbelprodukten väljs inte så mycket för funktionaliteten som för att skapa en komplett sovrumsinredning i klassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Trots att det i vår tid finns många stilar, upphör klassikerna inte att vara populära. En byrå i klassisk stil kan vara av olika typer av design, färgvariationer, men glöm inte att först och främst denna möbel används för att lagra saker, så den ska inte bara dekorera rummet utan också fylla sin huvudfunktion.

Funktioner i en byrå i klassisk stil:

  • material - en byrå i klassisk stil är gjord av dyra ädla träslag;
  • inredning - skiljer sig åt i symmetri, svårighetsgrad, brist på prakt;
  • färg - som regel är modellen målad i sådana färger som valnöt, honung, elfenben, brun;
  • ben - kan vara antingen böjda eller rektangulära.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorationen av produkten kan innehålla skär: spegel eller glas samt originalbeslag.

Vanligtvis, Byråns material är trä, medan det är polerat eller lackerat . Den klassiska modellen för vardagsrummet har en mer estetisk funktion, och för sovrummet är en produkt med djupa lådor bäst lämpad, där det är bekvämt att förvara filtar, sängkläder och andra saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Klassiska modeller av byråer är mycket olika: med skjut-, vik- eller svängdörrar, med glas, med sniderier och andra . Standardmodellen har följande parametrar : höjd - 130 cm, djup - 50 cm, längd - 180 cm, men om du vill kan du välja en icke -standardmodell: smal, hög, lång eller bred.

Tänk på de vanligaste typerna av byråer

Smal och lång … På ett annat sätt kallas de underkläder. Dessa byråer är utformade för förvaring av små föremål, till exempel underkläder. De når 130-160 cm i längd och 30 cm på djupet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bred och låg . Kistor av denna typ är lämpliga som sängbord, det är bekvämt att placera klockor, belysningsarmaturer och andra saker på dem. De överstiger inte 100 cm i höjd.

Bild
Bild

Byrå-utställning . Detta alternativ är mycket effektivt och lämpligt för vardagsrummet. Det spelar en dekorativ roll, så det är värt att se till att det finns en vacker teservering bakom glaset, originalfigurer - gästerna i husets invånare kommer att glädjas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkel … Det finns ofta ett tomt hörn i sovrummet. Detta problem kan enkelt lösas med en hörnkista. Dess särdrag är hörnfacket - precis som i utdragbara lådor kan du förvara saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med en bar . Skiljer sig från vanligt. Används främst i matsalen eller vardagsrummet. Huvudsyftet med den klassiska byrån är att förvara vinflaskor. Det finns en varning: en ädel dryck kan bara lagras horisontellt, annars försämras vinets smak.

En byrå med en bar uppfyller detta krav - som regel innehåller dess design sektioner för lagring av vin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byråer i klassisk stil kan delas in i två typer: stillastående med ben och utrustade med hjul, vilket är mycket bekvämt. Hjulmodellen kan enkelt flyttas från rum till rum när reparationer eller omläggningar krävs.

Bild
Bild
Bild
Bild

De skiljer också mellan golv byråer och en hängande typ - de senare är fästa på väggen och passar mest av allt in i ett litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av en byrå i klassisk stil används ädelskog oftast, men material som MDF och spånskiva är också populära. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Trä

Som regel är en trä byrå gjord från al, lönn, ek och andra sorter . Dessa material är dyra. De många fördelarna med dessa träslag vid skapandet av byråer har gjort dem efterfrågade på marknaden. De viktigaste fördelarna inkluderar: lång livslängd, tillförlitlighet, miljövänlighet. Byråer mahogny, tall eller bok de ser väldigt attraktiva ut, dessutom är de hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva

I praktiken är 80% av möblerna gjorda av laminerad spånskiva. Ekonomiklassalternativ löser vardagsproblem i människors hem. Den första fördelen är den låga kostnaden jämfört med dyra träalternativ, dessutom är produkten mycket hållbar och kräver inte mycket underhåll . Lyxiga element saknas i laminerade spånskivemöbler, men dess funktionella egenskaper är ganska bra. Ibland kombineras laminerad spånskiva med andra material - i detta fall förbättras möbelns design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MDF

MDF - ett av de mest populära materialen, ganska attraktiva möbler är gjorda av det. Materialet är mycket miljövänligt eftersom det är tillverkat av en träfiberbas med slipmetoder … Detta material kännetecknas av ett brett urval av färger och texturer, en lång livslängd. MDF -byrån är lättskött - det räcker med att torka av produkten med en lätt fuktig trasa med hjälp av en möbelvårdsprodukt.

För bänkskivor i stora byråer kan dyra material som naturlig marmor eller granit användas. Sådana bänkskivor är mycket tunga, men de har ett fantastiskt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Utformningen av alla rum måste vara holistisk, därför måste en klassisk byrå följa denna regel, det vill säga vara i harmoni med takets, väggarnas och golvets färg. Den vita modellen anses vara en klassiker, lämplig för både sovrum och vardagsrum.

Denna vita byrå är gjord av naturligt trä och passar perfekt in i Empire, barock och klassisk inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På kontoret för en förmögen person kommer en byrå av massiv mahogny att se bäst ut . Den har ett imponerande utseende - tack vare statusmöblerna kan du betona din höga position. I ett rymligt vardagsrum ser modeller av naturligt trä bra ut: hornbalk, tall eller bok, olika i mättnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att lägga byrån i barnrummet är det lämpligt att välja ljusa nyanser av trä - ett mörkt träd i plantskolan blir olämpligt. Ljusa nyanser inkluderar asp, mjölk ek. Färgmättnaden i barnkammaren kompenseras av ljusa gardiner, kuddar, målningar och andra dekorativa föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgschemat på byrån bestäms helt av färgen på vardagsrummet och andra möbler.

Om vardagsrummet är litet bör byrån matcha skåpets eller soffbordets färg . Ett undantag från regeln är alternativet när byrån ska bli en accentplats. I detta fall måste han låna de nyanser som finns i väggdekoration eller textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Det är lämpligt att kontrollera med tillverkarna innan du köper. Möbler från Italien är kända för sin unika stil, sofistikering och personlighet. Giovanni Visentins fabrik har etablerat sig som ett företag av högsta kvalitet och klassisk design av sina produkter - i butikens katalog kan du hitta många intressanta modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Italienska möbler showroom Casa Bella produkterna från de bästa fabrikerna i Italien presenteras - här kan du också hitta din idealiska byrå i klassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturliga trämöbler från företaget "BELFAN " erbjuds av en tillverkare från Ryssland. Företaget är känt för sitt brett utbud av produkter - en byrå av naturligt trä kan ge ditt hem komfort och värme. Klassiska möbler kan också ses från tillverkaren. San Teodoro - spektakulära möbler från detta företag förvånar med sin sofistikering och perfektion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man för olika rum?

Klassisk stil innebär sofistikering och lyx - och detta bör vara utgångspunkten när du väljer en byrå.

Skåp

Byrån måste användas som avsett. Kontor finns som regel i huset för högt uppsatta tjänstemän, därför bör modellen betona en persons status. En klassisk byrå för en affärsperson ska vara utrustad med lådor som skiljer sig i höjd … Till exempel har den översta den minsta höjden så att det är bekvämt att lagra dokumentation i den, medan dyra tillbehör lagras i breda. När det gäller färg är mörkare träslag lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

För vardagsrummet väljer de som regel en modell som huvudsakligen utför en dekorativ funktion. Bäst lämpad för en byrå av naturligt trä … Trä gör att du kan använda en mängd olika finish: lackering, åldrande, carving och mer. En mycket framgångsrik vardagsrumsmöbler är byrå , där du kan visa eleganta rätter och unika figurer. Dessutom gör sådana byråer visuellt rummet mer rymligt, vilket reflekterar ljus och utrymme. Mycket snygg modell - byrå med stång , du kan hålla vin, glasögon, vinglas i den. Samma modell är också lämplig för matsalen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

En byrå för ett sovrum kan vara gjord av alla träslag, men det finns en viktig nyans - den måste ha djupa lådor för att lagra saker. För ett sovrum är det värt att välja en byrå som matchar interiören. Överdriven mörk väggdekoration kräver en ljusare nyans av möbler, om sovrummet vetter mot söder och ofta badar i solen kan du välja en byrå av mörkt trä . Huvudmålet med sovrummet är att koppla av, vanligtvis vilar folk i det, så byrån ska inte irritera med dess kontrast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum

Du kan ofta se en byrå i badrumsinredning. Det kan kombineras med ett handfat eller utan det. Som regel levereras den med ett stort antal lådor där det är bekvämt att förvara handdukar, underkläder, kosmetika . Det kan tyckas att den klassiska trämodellen i badrummet är olämplig, men så är inte fallet. För att trä ska tjäna länge måste det regelbundet behandlas med speciella ämnen. Den mest pålitliga men dyra metoden är polymerfilm . En trä byrå ser harmonisk ut i ett rymligt badrum.

För rum med hög luftfuktighet är sådana träslag som brasiliansk valnöt, bok, ask, alm och ek lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

På bilderna kan du se hur vacker en byrå är i en naturlig träinredning. Den uttalade strukturen passar perfekt in i den klassiska ensemblen och betonar dekorationens rikedom . Dessutom är trämöbler hållbara, hållbara och fungerar i många år.

Bild
Bild

Byråer i klassisk stil betonar lyx och ger en känsla av stabilitet i interiören . Modeller dekorerade med sniderier, glasinsatser och intressanta beslag är original och kan inte gå obemärkt förbi. Bänkskivor i naturlig marmor ser särskilt lyxiga ut.

Bild
Bild

Tillverkare erbjuder en mängd olika alternativ för byråer som passar vilken stil som helst minimalism eller klassiker . Byråer i klassisk stil imponerar med sin skönhet och ädelhet. De kan ersätta skrymmande möbler - de har djupa lådor, så det är bekvämt att förvara alla nödvändiga saker i dem .… En korrekt vald modell kommer att bli höjdpunkten i hela interiören.

Rekommenderad: