Moderna Väggar I Vardagsrummet (74 Foton): Vackra Hörn- Och Minimodeller I Hallen I Modern Stil, Vitt Och Svart I En Elegant Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Moderna Väggar I Vardagsrummet (74 Foton): Vackra Hörn- Och Minimodeller I Hallen I Modern Stil, Vitt Och Svart I En Elegant Inredning

Video: Moderna Väggar I Vardagsrummet (74 Foton): Vackra Hörn- Och Minimodeller I Hallen I Modern Stil, Vitt Och Svart I En Elegant Inredning
Video: KÖPT HUS MITT I SKOGEN 2024, Maj
Moderna Väggar I Vardagsrummet (74 Foton): Vackra Hörn- Och Minimodeller I Hallen I Modern Stil, Vitt Och Svart I En Elegant Inredning
Moderna Väggar I Vardagsrummet (74 Foton): Vackra Hörn- Och Minimodeller I Hallen I Modern Stil, Vitt Och Svart I En Elegant Inredning
Anonim

Vardagsrummet är den mest besökta delen av alla hem. Och det är mycket viktigt att just den här delen av huset eller lägenheten ser attraktiv, snygg och smakfull ut. En väsentlig del av alla vardagsrum. Det sparar mycket utrymme och passar perfekt in i en modern inredning. Moderna väggar i vardagsrummet kan överraska dig med en mängd olika storlekar, former, färger, material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Glöm inte att möblerna idag är fyllda med olika former, färger och modeller. Vardagsrumsväggarna i den nya generationen skiljer sig väsentligt från deras sovjetiska föregångare.

Moderna modeller har följande egenskaper:

  • En struktur som består av utbytbara element . Sovjetväggar i vår vanliga syn är integrerade strukturer, vars delar inte kan separeras från varandra. I modern design kan komponenterna grupperas på en bekväm och acceptabel plats för ägaren;
  • Förekomsten av sektioner i olika format . De kan hängas, golvstående, med gångjärn, vikbara eller skjutbara dörrar, med glas-, trä- eller plasthyllor, med öppna och stängda fasader, med element av olika bredd och höjd. Genom att beställa ett sådant kit får du själv möjlighet att komplettera det med nya avsnitt från samma tillverkares samling;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fristående moduler . Detta är en fördel med moderna väggar, eftersom de kan ordnas om, tas bort från kompositionen eller kompletteras med ett nytt element. I de gamla möblerna var allt sammankopplat och detta gick inte att göra;
  • Färgspektrum . Dagens modeller utmärks också av närvaron av flera färger eller nyanser.

Glöm inte att denna del av interiören köps med hänsyn till rummets storlek.

Omfattande, massiva garderober och skåp är inte lämpliga för en liten lägenhet, och en kompakt, platsbesparande vägg passar inte in i en stor hall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av vardagsrumsmöbler. Valet av en viss typ beror först och främst på hallens område. Genom design skiljer sig rymliga box-typ och modulära headset:

Kropp eller fast vägg är en enda komposition, som består av flera sektioner, som ligger tätt mot varandra. Detta är vanligtvis en massiv struktur som tar upp det mesta av väggen. Du kan inte byta sektioner, ta bort eller späda ut modellen med nya element, eftersom detta är ett specifikt typsnitt. Bra kapacitet är ett plus.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den mest populära och efterfrågade idag modulära objektglas … De är multifunktionella, praktiska, mångsidiga och mobila. De nödvändiga elementen kan väljas oberoende och komponera den slutliga kompositionen från dem. Om det inte finns pengar att köpa hela headsetet på en gång kan du gradvis köpa ytterligare moduler. Det är inte skrämmande, även om exakt samma färg inte är tillgänglig, eftersom spelet med olika nyanser av möbler nu är ett djärvt designbeslut.

    I en sådan design kan elementen bytas ut utan rädsla för att förlora sin presentation. En skadad eller defekt modul kan bytas ut. Då sparar du dig besväret med att ta isär eller byta hela headsetet. Utrymmet är fyllt med sektioner på ett sätt som passar dig: effektivt, ekonomiskt och estetiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom konfiguration skiljer sig följande typer av väggar:

  • Linjär . Möbler installeras längs väggen i en rak linje. Dessa är standarddesigner. Moderna modeller, till skillnad från sovjetiska, upptar inte hela väggområdet. I sådana uppsättningar finns det stängda skåp och golvstativ och öppna hyllor.
  • Hörn . Sådana produkter använder hörnet av väggen. Detta möjliggör en ekonomisk användning av utrymme. Särskilt lämplig för små vardagsrum. Vid korsningen av två väggar, i hörnet, som regel är en garderob placerad, resten av sektionerna är placerade på sidorna av den. Hörnmodeller är bra när man utvecklar en atypisk, icke-standardiserad rumsdesign.
  • U-formad . Dessa överdimensionerade kit är lämpliga för rymliga, rymliga rum. Sideboard, ställ, hyllor, skåp är vanligtvis installerade på sidorna, och en nisch för ljud- och videoutrustning är placerad i mitten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konfigurationsalternativ

Innan du väljer de delar som ingår i headsetet måste du bestämma för vilka ändamål det kommer att tjäna dig. Beroende på detta kan plockversioner vara mycket olika:

  • Om det inte finns mycket utrymme i lägenheten för installation av separata garderober för kläder, välj sedan en vägg med garderober. En eller två sektioner för en garderobsfunktion kommer att räcka. Om uppsättningen är modulär kan skåpet placeras utan att binda det till resten av sektionerna, lite längre bort. Men det här är helt för din smak.
  • För lagring av klädesplagg är alternativet med byrå också lämpligt.
  • Om du vill ge möblerna i vardagsrummet funktionen på en arbetsplats (eller omständigheterna kräver det), överväg sedan en typ av uppsättning med ett bord. Ett datordisk är arbetsplatsen för alla företagspersoner, liksom alla skolbarn. Du behöver inte fylla utrymmet igen med denna plats, det kommer redan att ingå i designen. Denna uppsättning passar både vardagsrummet och barnrummet. Det ser väldigt intressant ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En vägg med en nisch avsatt för en TV har blivit ett ganska vanligt och välbekant alternativ. Detta är praktiskt och bekvämt, eftersom det är vardagsrummet som är platsen för kvällsfilmer. Nu är det omöjligt att föreställa sig en hall utan en TV, som är placerad på en speciell hylla i en möbeluppsättning eller på en vägg i den.
  • Numera finns det ett stort utbud av produkter med ytterligare funktioner som barer eller vitrin. En vägg med stång är inte den vanligaste och mest bekanta designlösningen. Sådana kit ser ganska imponerande ut och visar deras intressanta innehåll.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En bar i ett headset kan fungera som ett snyggt element i interiören. Glasdörrar döljer inte samlingsdrinkar och bra dyra rätter från gästernas ögon. En vägg med en roterande stång kommer att dekorera rummet avsevärt.
  • En annan trendig sak är eldstaden i vardagsrummet. Vi är vana vid att detta attribut bara är inneboende i hus, men idag kan nästan alla boende i en lägenhet köpa det (beroende på naturligtvis ekonomi). Naturligtvis kommer detta inte att vara en öppen spis med skorsten, utan en dekorativ. I lägenheter är detta dess huvudsakliga funktion - att vara dekoration.
Bild
Bild
Bild
Bild

En elektrisk eldstad, som en klassisk, har ljudeffekten av ett brinnande virke som sprakar och imiterar också en riktig eld, så det är praktiskt taget oskiljbart från en naturlig. Du kan köpa en sådan öppen spis komplett med en vägg. Nu är det tillgängligt, men nöjet är inte billigt.

Mer lämplig för rymliga vardagsrum i klassisk stil.

Bild
Bild

Dimensioner

Storleken på vardagsrumsmöbeluppsättningen ska stå i direkt proportion till rummets yta.

  • I ett stort vardagsrum - en stor vägg. Det kommer att fylla det tomma utrymmet, det kommer att vara användbart för många funktioner. Glöm skrymmande storlekar om rummets rymlighet inte tillåter.
  • Små uppsättningar är lämpliga för medelstora vardagsrum. Det mest optimala är den gyllene medelvägen.
  • Litet rum, liten svit. Försök inte att fylla hälften av området med en vägg - det kommer inte att se bra ut.

Mini-diabilder är populära idag. Platser tar lite, men rymmer om möjligt allt som behövs

De kommer harmoniskt att passa in i en minimalistisk design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man lägga den?

Om vardagsrummet är rymligt och du har ett skåpset i ett stycke, ordna alla sektioner efter varandra som det ska vara mot den längsta väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om uppsättningen är modulär med många sektioner kan de flesta också placeras mot en förlängd vägg, och resten kan placeras på sidorna av den. Till exempel en byrå, en kantsten, bokhyllor. Om vardagsrummet inte är särskilt stort och uppsättningen är modulär och ganska omfattande, placera också modulerna mot flera väggar.

Om väggen är liten kan du försöka placera den mot den smalare väggen, men detta förutsatt att rummet är medelstort, inte för litet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Möblernas design och rummets stil måste verkligen vara i harmoni. Innan du köper en vägg måste du tänka igenom hela interiören, i vilken stillösning den kommer att utföras. Och beroende på detta, välj en kompositionsmodell.

De vanligaste är:

Klassisk stil . Den kännetecknas av en ganska skrymmande linjär vägg med en elegant design. Imponerande garderob, massiv byrå, strikta linjer, naturmaterial och färger. För små rum är det svårt att hitta en sådan uppsättning, eftersom den är ganska stor. Moderna klassiker kan kännetecknas av en mängd olika färger och större klarhet i linjerna. Det kan också vara mindre omfattande.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Högteknologisk . Denna stillösning kännetecknas av minimalism, så möblerna ska vara kompakta men rymliga. Ett litet antal hyllor, glasdörrar, en kombination av flera material i en uppsättning, en kombination av grå, vit, beige, svarta färger är välkomna. Utseendet på ett sådant kit bör framkalla en känsla av lätthet, diskrethet.
  • Provence . I denna stil kan headsetet likna gamla möbler eller speciellt åldrade möbler. En sådan uppsättning kännetecknas av många böjar, släta linjer, förekomsten av mönster, grovhet, ljusa fasthållna nyanser. Trä eller dess imitation är ett lämpligt material.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modern . En av de mest populära stilarna. Det sticker ut för sin enkelhet, närvaron av böljande böjar, metalliska och blanka ytor.
  • Östlig stil . Kurvor är också inneboende, men de kan redan vara mer imponerande. Sådana headset är dekorerade med mönster, gyllene skär, dekorativa element.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Utformningen av vilken vägg som helst kan inte utformas utan att ta hänsyn till dess färg, som direkt beror på vardagsrummets färgschema och ägarnas preferenser. När du väljer vad ditt headset ska målas med ska du tänka på flera nyanser: rummets storlek, belysning, praktiken hos den valda nyansen, dess relevans och vilken effekt det kommer att ha på familjemedlemmarnas humör och mentala tillstånd.

Här är flera alternativ:

  • Vit . Glöm inte mångsidigheten i denna färg. Lämplig för vardagsrum i nästan vilken stil och storlek som helst. Men sådana möbler måste ständigt övervakas och tas om hand så att de inte tappar presentationen.
  • Svart . Lämplig för rymliga, ljusa rum. Det kännetecknas av sin svårighetsgrad, ett sådant val är inneboende i återhållsamma ägare.
  • Se original och snygg ut svartvitt kombinationer.
  • Det anses också framgångsrikt kombination av vitt med mörkt , djup nyans. Presentatören ska vara vit, och mörka nyanser av blått, grått, körsbär kommer att vara ett bra tillägg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Konstruktioner ljusa neutrala färger (grädde, beige, ljusbrun) passar bra in i ett vardagsrum med en ljus inredning.
  • Headset är ganska populära och efterfrågade wenge eller ekfärg … De är särskilt lämpliga för skåpmöbler. Det är bra att placera en sådan vägg i ett rymligt rum, inrett i ljusa kalla färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Varma färger (persika, ljusbrun, gyllene). Ett lämpligt alternativ om vardagsrummet är en arbetsplats, eftersom nyanserna är lugnande och bidrar till mental aktivitet.
  • Ljusa och fängslande färger (körsbär, röd, rosa, orange, lila, gul). Denna typ av möbler är för dig om du vill att rummet ska se extraordinärt, originellt, excentriskt ut. Lämplig för orientalisk eller modern stil. Även om du vill kan du placera dem i klassikerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är att inte överdriva det med färgexperiment för att inte förvandla rummet till en smaklöst arrangerad bostad.

Design

En viktig designdetalj för headsetet är dess inredning. Du kan dekorera väggen med hjälp av olika element, som till exempel inkluderar belysning, prydnad, fototryck, ritningar på dörrarna, sniderier på fasaderna:

  • Idag är ekostil ganska populärt. Följaktligen är naturmaterial också efterfrågade. Ett nytt sätt att använda dem är att kombinera med moderna ytor. Modulära väggar kan till exempel kombinera träbaserade material och blanka ytor.
  • Glans reflekterar solljuset väl, vilket gör att du visuellt kan utöka utrymmet. Ljusa ytor kommer att göra vardagsrummet rymligare och ljusare, medan mörk glans kommer att lägga till mystik och intimitet i designen. Matt finish skapar en mysig familjemiljö.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett annat sätt att dekorera är att kombinera färger. En skicklig kombination av nyanser kan göra möbler mer attraktiva, intressanta, trots allt är detta den centrala delen av rummet, och det bör väcka positiva känslor.
  • Fotoutskrifter applicerade på några av fasadens dörrar kommer att dekorera headsetet perfekt, liva upp hela rummet.
  • Konstnärlig målning kommer att göra möbler till ett konstverk. Vilket mönster som helst kan appliceras på kitens yta med en acceptabel teknik.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett annat sätt att dekorera väggen är speglar. De kommer att förvandla möbelns fasad och visuellt korrigera rummet. Men det borde inte vara många av dem.
  • Asymmetri kan också ses som ett designalternativ för ett headset. Lämplig för modulmodeller. Olika bredder, längder, höjder på skåp och hyllor gör det möjligt att skapa originalkompositioner och sätta stämningen i vardagsrummet.
  • Ristningen ger möblerna en speciell lyx. Passar perfekt in i klassisk och orientalisk stil. Lämplig för dem som inte är rädda för att sticka ut och verkar konservativa. Sådana möbler skapar en vintagestämning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • De dekorerar också med fresker. Alternativet är inte billigt, men det ser väldigt imponerande ut.
  • Setet med målade glasdörrar hyllar den klassiska stilen och dekorerar perfekt vardagsrumsdesignen.
  • Bakgrundsbelysning är ett mycket moderiktigt element i inredningen idag. Du kan dekorera på detta sätt både den yttre delen av möblerna och den inre. Armaturer finns antingen separat i hyllorna, eller så är LED -listan utsträckt längs hela sektionen. Det ser imponerande ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Hur länge dina möbler håller dig beror på vilket material de är tillverkade av. Samma faktor kommer också att påverka dess utseende. De material som används är MDF, spånskiva, fiberboard, trä, plast, metall, glas:

MDF . Detta är en bräda gjord av mycket fint sågspån. Det är ett miljövänligt material som lämpar sig för fin bearbetning. Detta är modernt formgivares favoritfasadematerial. Hållbarhet och styrka är inneboende i det. Täck MDF -möbler med lack eller laminat.

Materialet är ganska krångligt att ta hand om, men väggarna på det har ett attraktivt utseende på grund av den jämna strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Spånskiva . Detta är det vanligaste materialet för tillverkning av möbler i ekonomiklass. Spånskiva innehåller träspån, bundna med formaldehydhartser. Sådana paneler täcks av laminering eller laminering.
  • Träfiberskiva . Den används för tillverkning av bakväggar i skåp, botten av lådor. I dyra modeller används plywood istället för fiberboard, även om dess egenskaper inte är mycket bättre. Det visar sig en träfiberbräda från trädamm med metoden för våtpressning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Trä . Elite dyra möbler är gjorda av detta material. Vanligtvis tas ek, valnöt eller körsbärsträ. Men främst gör de fasader, efterbehandlingselement av det, och för resten använder de MDF, spånskiva.
  • Metallisk elementen som finns i designen av moderna möbler överraskar inte någon. Dessa detaljer kan användas inte bara för dekoration, utan också utgöra grunden för designen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid tillverkning och dekoration av väggar används idag material som plast, glas, spegel och konstläder.

Bild
Bild

Hur väljer man möbler?

Valet av möbler i vardagsrummet utförs i samband med flera faktorer:

  • Rummets dimensioner. När du väljer väggens dimensioner är det nödvändigt att ta hänsyn till rummets yta. Ett stort utrymme låter dig köpa ett massivt headset, för ett litet vardagsrum måste du köpa en kompakt, snygg och rymlig vägg.
  • Färgschemat för interiören som helhet. Färgen på satsen beror på detta. I ett ljust rum är det lämpligt att placera en mörk vägg eller göra den till en ljuspunkt som sticker ut med prickiga färger. Om vardagsrummet är litet och inredningen domineras av mörka färger, är det bättre att välja en design i ljusa färger, det är möjligt med en blank yta för att visuellt öka utrymmet.
  • Och storleken och färgen och utformningen av vardagsrumsväggen beror på rummets stil i allmänhet. Om du vill modernisera ditt hem så mycket som möjligt, tänk på en modern eller högteknologisk stil. I det här fallet stannar valet av ägarna ofta vid kompakta headset med en del minimalism. Du kan kombinera olika färger, former, material, använda upphängda strukturer. Modeller som ligger helt på väggen ser intressanta ut.
Bild
Bild
  • Om du håller dig till traditioner, och området i hallen tillåter, välj den klassiska versionen av skåpsväggen. Du kommer inte att förlora det minsta.
  • Skynda dig inte att köpa det första headsetet du gillar. Då kan du få blicken ännu bättre, men du kan inte spela om längre. Välj noga, ta dig tid, gå runt i många butiker, bläddra i flera kataloger. När du jämför allt, studera noga, då är ditt val medvetet.
  • Om du är säker på vad du behöver, men ingen av butikerna har det, lägg en beställning. Nu är det inte svårt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra och snygga idéer i hallen

Arrangemanget av vardagsrummet beror bara på dina egna preferenser. Du ska inte ständigt uppmärksamma vilket år det är, vad som är på modet idag, hur alla gör det. Fokusera på din smak, ditt humör.

Men för att göra det lättare att bestämma, här är några exempel på idéer för att skapa en snygg inredning.

Nu allt oftare på olika livssfärer återgår vi till ursprung, till traditioner. Detta gäller även arrangemang av bostadslokaler. I en tid av informationsteknik, en livlig takt i livet, vill man ofta ha fred, värme och komfort. För sådana ändamål skapas en klassisk inredning.

En kombination av varma sommarfärger, mjuka former, en kombination av gammalt och nytt. Lägg en gammal byrå, ett träskåp i vardagsrummet, täck bordet med en spetsservett.

Valet av klassiska linjära väggar är stort, det kommer inte att vara svårt att välja en lämplig. Möbler i Provence-stil med graciösa linjer och antika finish är också lämpliga. En elektrisk eldstad kommer att se spektakulär och lyxig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill överraska och chocka behöver du ovanliga former, ovanliga färgkombinationer, originalbeläggningar (glansiga, spegel). Det viktigaste är att inte gå över gränsen så att rummet inte ser vulgärt ut.

Bild
Bild

Loftstilen blir allt populärare. Den har tegelväggar, en avsiktligt grov finish och ett betonggolv. Lägenheten ska ge intryck av en tidigare fabriksbyggnad. Men det är ingen mening att ordna ett rum i en sådan design, du behöver förvandla allt.

Denna inredning kännetecknas av minimalism, tydliga linjer, slarviga möbler. Väggen ska vara kompakta, mer upphängda moduler, separerade sektioner, som står som själva.

Bild
Bild

Om du vill ha en hörnvägg kan du välja en modell med smala skåp för att inte överbelasta rummet. Prova till exempel att matcha gardinerna eller soffdynorna.

När du ordnar ett rum, glöm inte heller en känsla av proportioner. En överdos har inte gynnat någon ännu. Ansök denna fråga ansvarsfullt, rådgör med nära och kära och glöm inte alla ovanstående rekommendationer.

Rekommenderad: