Vardagsrumsdesign Med En Yta På 16 Kvm. M (85 Bilder): Utsmyckningen Av Hallen I Lägenheten, Det Inre Av Vardagsrummet Med En Yta På 16 Meter I Modern Stil

Innehållsförteckning:

Video: Vardagsrumsdesign Med En Yta På 16 Kvm. M (85 Bilder): Utsmyckningen Av Hallen I Lägenheten, Det Inre Av Vardagsrummet Med En Yta På 16 Meter I Modern Stil

Video: Vardagsrumsdesign Med En Yta På 16 Kvm. M (85 Bilder): Utsmyckningen Av Hallen I Lägenheten, Det Inre Av Vardagsrummet Med En Yta På 16 Meter I Modern Stil
Video: Södra Långgatan 36 - 2:a · 65m2 - Råsunda : Via Notar mäklare Solna 2024, April
Vardagsrumsdesign Med En Yta På 16 Kvm. M (85 Bilder): Utsmyckningen Av Hallen I Lägenheten, Det Inre Av Vardagsrummet Med En Yta På 16 Meter I Modern Stil
Vardagsrumsdesign Med En Yta På 16 Kvm. M (85 Bilder): Utsmyckningen Av Hallen I Lägenheten, Det Inre Av Vardagsrummet Med En Yta På 16 Meter I Modern Stil
Anonim

Hallen ska fylla sina funktioner både i ett rymligt rum och i en skala på 16 kvadratmeter. Hans arbetsuppgifter inkluderar att ta emot gäster och skapa mys för ägarna. Det är fullt möjligt att klara denna uppgift även i ett litet område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huvuddragen i ett litet vardagsrum är dess storlek. I de flesta fall finns rum av denna typ i panelhus utformade på NS Chrusjtjovs tid. Tunna väggar med dålig värme och ljudisolering, trånga layouter är typiska för lägenheter under denna period.

Hall på 16 kvm m - ingen anledning att bli upprörd, eftersom moderna byggmaterial hjälper till att förvandla det till perfektion av designidéer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan starta en storslagen renovering med förstörelse av väggar och en fullständig ombyggnad, men uppgiften är att kunna organisera en vacker funktionell inredning i ett litet område. Varje arrangemang i ett litet rum bör följa en enda regel - för att göra det visuellt rymligare. Många faktorer fungerar för denna regel: färg, belysning, möbler, textilier och olika små saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

Stil återspeglar en människas inre värld. Människor kommer inte att omge sig med föremål som de inte gillar, eftersom de kommer att behöva leva med dem i många år. Ibland, genom inredningen i rummet, kan du förstå ägarens karaktär.

Lyxälskaren kommer att välja barocken. Den asketiska naturen kommer att föredra minimalism. De som inte har tillräckligt med rustik mys kommer att ordna sin inredning i lantlig, Provence eller skandinavisk stil. Vissa människor gillar urbana (urbana) motiv. En finsmakare av modern komfort och verklig skönhet kommer att gilla modern. Känslomässiga ljusa personligheter kommer att föredra popkonst, en stil som fångar alla världens färger och en explosion av energi. Reseälskare kommer att uppskatta den etniska stilen, medan unga människor kommer att välja högteknologi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du utför reparationer, köper möbler och skapar en inredning måste du tänka på stil. Redan innan du påbörjar byggnadsarbetet bör du ha en klar uppfattning om det slutliga resultatet. Om vardagsrummet ska användas av flera generationer av familjen måste deras preferenser förtydligas. De kan visa sig vara radikalt motsatta. Att tillfredsställa allas smak innebär att få ett collage av möbler och inredning istället för en snygg inredning.

Det finns bara en väg ut - den gyllene medelvägen mellan lakonisk techno och barockens lyx. Du kan konvergera till modern, klassicism eller modern stil, de är funktionella, vackra och saknar överdrivna överdrifter.

När det gäller ett rum på 16 kvadratmeter, kommer en enklare stil att göra. Rummet kan möbleras med lakoniska möbler i ljusa färger, inte överbelastade med små föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Enkelhet, perfektion och komfort har alltid uppskattats. Interiören har dyrt trä, möbler av graciösa proportioner, massiva gardiner med luftig tyll, naturliga textilier i överkast och kuddar. Klassiker i inredningen är stuckaturer, brons, kristall, sten. För närvarande producerar de tillräckligt med material som kan ersätta dyrt trä, till exempel laminat och naturliga textilier med syntetiska tyger, vilket gör att du kan skapa en inredning med en liten budget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Stilen i södra Frankrike är älskad av romantisk natur. Det finns inga ljusa färger i den, bara pastell, dämpade, mjuka toner. Interiören är överbelastad med möbler: sängbord, byråer, skåp, ottomaner. Påminner om grungestilen - snuskig nåd. Samma mättnad finns i inredningen: statyetter, ljusstakar, stickade dukar, gardiner med volanger, inomhusblommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

Föredrar vit eller blek beige. Möblerna är enkla men funktionella, med funktioner i förvaringssystemet (korgar, lådor, lådor). När du skapar en inredning kan du använda Ikea -möbler. En speciell plats ges till belysning. Inredningen innehåller ljusa rätter, djurskinn, ljusstakar, produkter tillverkade av naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Huvuduppgiften är att skapa en bekväm multifunktionell inredning. Denna stil är älskad av många, men inte alla har råd. Vitvaror, möbler, inredning - allt gott. Hela stoppet känns förkroppsligandet av skönhet och komfort. Interiören måste vara helt original.

Bild
Bild
Bild
Bild

Popkonst

Stilen för ett upplopp av färger och explosiva känslor för positiva människor med god fantasi. Inredningen kan innehålla olika konstiga saker gjorda i form av DIY -hantverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Etnisk

Visar traditioner för etniska grupper (Afrika, Asien och andra). Interiören innehåller exotiska element. Du kan säkert använda rottingmöbler, djurskinn, textilier med folkmönster, masker, snäckskal, elfenben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Det är mycket glänsande metall och glas i inredningen. Möbler av tydliga former, rationellt använda i rymden. Rummet, gjort i vitt, svart och grått, ser mer ut som en teckning. En ljus färg i form av accenter är tillåten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Övervägande av enkla stora möbler med släta ytor, mycket ljus och tomhet, en enhetlig färg varvat med neon. Det är en blandning av konstruktivism och japansk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och inredning

Efter att ha bestämt stilen blir färgschemat för den framtida interiören tydligt.

Färg

Men allt är inte så enkelt med valet av färg på ett område på 16 rutor. Varje designer som skriver ett projekt kommer att använda färgpaletten för att visuellt förstora utrymmet.

Du behöver bara veta några hemligheter:

  • Ljusa färger skapar volym, höjer taket.
  • Mörka - de landar, men de gör ytan djupare.
  • Vitt - bländar och löser sig, fungerar för volym.
  • Orange gör rummet smalare.
  • Gult ökar utrymmet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Grått och grönt är neutrala färger.
  • Svart begränsar rummet.
  • Brun - krossar, betecknar gränser.
  • Röd - kan skapa en trång effekt.
  • Blå - minskar utrymmet.
  • Blått - förstorar visuellt territoriet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett litet rum ska väggar, golv, tak vara ljusa och glada. Inte bara vitt eller beige kommer att göra - alla känsliga nyanser av färgpaletten.

Det är bättre att inte vara smart med taket, måla det i en traditionell vit färg eller två toner ljusare än väggarna. Ett glansigt tyg är idealiskt, och reflektionen av mörkgrå glans är mycket högre än vitt.

En ljusfärgad golvbeläggning kan göras i längdriktningen om rummet är fyrkantigt, eller tvärs om det är långsträckt. En liknande teknik kommer också att fungera på väggarna: ett vertikalt tapetmönster drar upp taket, en horisontell kommer att skjuta isär väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte lätt att inreda ett rum på 16 kvadratmeter, och om det är en genomgång, förstärkt med ett stort antal dörrar, måste du också arbeta med deras färg. I de flesta fall imiterar dörrbladet trä, men det kan målas i valfri nyans. Om han kommer närmare väggens ton, kommer rummets gränser helt enkelt att lösa sig.

Dörrar ser bra ut i harmoni med möbler eller i kontrast med dekoration. Här bestämmer var och en själv vilket alternativ som är acceptabelt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett fantastiskt exempel på optisk illusion är stereoskopisk tapet. Oftare klistrar de över en vägg, eller en del av den. En 3D -teckning som visar en något öppen dörr som leder ut i en trädgård eller skog utökar inte bara utrymmet utan imponerar också.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tunga färger i dekoration är dåligt lämpade för ett litet område. De krossar med sin dysterhet och skapar obehag.

Möbler, om stil kräver det, kan vara svart, blått, rött och andra nyanser, men det är bättre att lämna väggar och golv i ett litet rum ljus. De varma tonerna av något åldrat trä gör rummet särskilt mysigt. Färgen på möblerna ska matcha den valda stilen. Det finns inget popkonst -vardagsrum med en svartvit vägg eller en klassisk soffa med regnbågskläder.

Dekor

Precis som färg ger dekorativa element en trevlig touch till omgivningen. Att fylla bostaden med textilier, speglar, mattor, fotografier, målningar, statyetter, blomkrukor gör inredningen komplett och mysig. Inredningen kan påverka utrymmet, till exempel kan accentmålningen distrahera ögat från rummets storlek. Även i ett lakoniskt vardagsrum med tydliga linjer och en svartvitt palett kommer ljusa fläckar av textilier att skapa ett känslomässigt utbrott.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I små rum är det bättre att välja dekorativa föremål som bär en funktionell belastning: tallrikar, bordsduk, matta, spegel, kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller gardinerna: genomskinliga tyger skapar en känsla av lätthet och utrymme, medan täta, tunga tyger skapar säkerhet och komfort. Långa gardiner som sträcker sig in i golvet kommer att höja taket. Med tanke på rummets lilla höjd bör du överge lambrequin; fläta, fransar, penslar, krokar kan bli fönsterets dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du introducerar trevliga små saker i interiören, bör du alltid komma ihåg om stil. Till exempel kan minimalism eller högteknologi klara sig utan tillbehör alls, och principen om Provence: "Det finns aldrig för mycket inredning." Modern välkomnar dyra saker, antikviteter är möjliga. Popkonst kan ta collage och hantverk bokstavligen från tidningar och plastflaskor. Etnisk, kolonial stil kommer att fylla utrymmet med exotism i form av koraller, pärlor, utomeuropeiska figurer och trummor där och där.

När du inreder ett hem med inredning bör du komma ihåg att tre eller fyra färger räcker för en bra inredning.

Designtips

I ett litet vardagsrum bör alla åtgärder syfta till att utföra två till synes motsatta uppgifter: att använda varje centimeter av området maximalt och arbeta med den visuella volymen av rymden. Uppgifterna är ganska verkliga och lösbara, du behöver bara lyssna på råd från designers.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vardagsrummet med balkong eller loggia är ett bra tillfälle att utöka rummet på bekostnad av dem. Fönstret och dörrarna demonteras, och radiatorerna är gömda under kantstenen. När allt är klart kan du göra isoleringen på ditt territorium. Resultatet är ett separat arbetsområde, en vinterträdgård, ett rekreationsområde eller vad fantasin kräver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns någon balkong är det fullt möjligt att låta hallen, till exempel med ett podium eller en hörnsoffa med ett soffbord (sittgrupp). Denna lösning är lämplig för en kvadratisk yta; i ett rektangulärt rum är en linjär soffa lämplig. I alla fall är det bättre att placera stoppade möbler bort från ingången för att frigöra mitt i rummet.

När det gäller resten av möblerna ska det inte vara stort och överväldigande med sin betydelse. Bättre att använda funktionsuppsättningar med inbyggda moduler. Transformatorer har bevisat sig bra. Om du använder hyllor (även delvis stängda) istället för tomma skåp blir utrymmet mer luftigt. Du kan aktivt ladda väggarna med upphängda strukturer (hyllor, TV på en arm), den frigjorda botten av rummet kommer att göra rummet mer rymligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla vet hur speglar lurar. De borde definitivt introduceras i en trång interiör. Detta kan vara en garderob med speglad yta, en zonavskiljning eller i särskilt vågade fall ett reflekterande tak.

Stora blanka golv- och takytor fungerar utmärkt för volym. Ett sträcktak med god reflektivitet kommer visuellt att fördubbla rummet. För botten av rummet är blank parkett, laminat eller självutjämnande golv lämpliga. Om rummet är tillräckligt varmt, dekorerat med en öppen spis, kan du lägga ut golvet med marmorerade plattor och placera en liten matta eller djurhud i soffområdet (beroende på stil).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överflödet av inredning, små prydnadsföremål, psykologiskt minska utrymmet, det är bättre att begränsa dig till några dyra saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stort fönster och korrekt placerade ljuskällor kommer att skapa en illusion av luftighet och rymlighet. Belysningens roll ska inte bara spelas av den centrala ljuskronan. Zonljus för ett litet rum är av särskild vikt. Genom att placera belysningen längs väggarna kan du klara dig utan en ljuskrona, men om det finns behov av det bör du välja små, eleganta modeller.

I varje zon är det tillåtet att använda sin egen grupp lampor, till exempel golvlampor är lämpliga för avkoppling, en bordslampa för arbete, en garderob, speglar, målningar, hyllor med samlingar är zonbelysta med strålkastare eller LED -remsor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel på inredning

Interiörens stil beror på antalet familjemedlemmar och deras smak. Unga positiva människor som uppskattar kommunikation, musik och rörelse föredrar mer minimalism, popkonst eller högteknologi. I deras miljö kommer det att finnas en minsta mängd möbler och en maximal mängd utrustning för ljud- och ljuslösningar.

Interiören är antingen svala svartvita toner med ljusa accentfläckar, eller glas och blank metall, eller fyrverkerier med några funktionella popkonstdesigner. Rummet kan ha moduler för apparater, små stolar, en bar för drycker, ett litet bord eller en bardisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barnfamiljer kan designa vardagsrummet som en biograf. I det här fallet behöver du rymliga möbler i form av en hörnsoffa eller en mjuk modulär komposition med många puffar. Det finns få lagringssystem i ett sådant rum. En bild för utrustning och flera strukturer är möjliga för att hjälpa till att ordna passiv vila.

I ett rum kombinerat med en balkong kan du ordna en vinterträdgård med fåglar i burar eller ett akvarium. Du behöver fuktresistenta, men miljövänliga möbler. Växthuset passar fint in i koloniala eller etniska stilar. Stora växter ser attraktiva ut i kombination med inredningen i utomeuropeiska länder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många designalternativ för ett litet rum, du behöver bara välja ett acceptabelt och bestämma dig för att renovera det.

Rekommenderad: