Modulära Väggar (49 Bilder): Möbler I Form Av En Bild, Hörn Och Raka Moderna Versioner Av 2021 Med Garderob Och Ett Datorbord För Barnkammaren Och Hallen

Innehållsförteckning:

Video: Modulära Väggar (49 Bilder): Möbler I Form Av En Bild, Hörn Och Raka Moderna Versioner Av 2021 Med Garderob Och Ett Datorbord För Barnkammaren Och Hallen

Video: Modulära Väggar (49 Bilder): Möbler I Form Av En Bild, Hörn Och Raka Moderna Versioner Av 2021 Med Garderob Och Ett Datorbord För Barnkammaren Och Hallen
Video: Städar mitt YouTube kontor🛋 2024, Maj
Modulära Väggar (49 Bilder): Möbler I Form Av En Bild, Hörn Och Raka Moderna Versioner Av 2021 Med Garderob Och Ett Datorbord För Barnkammaren Och Hallen
Modulära Väggar (49 Bilder): Möbler I Form Av En Bild, Hörn Och Raka Moderna Versioner Av 2021 Med Garderob Och Ett Datorbord För Barnkammaren Och Hallen
Anonim

Den modulära väggenheten har varit mycket populär sedan starten. Det är lämpligt även i de största rummen, det låter dig organisera utrymmet på det mest funktionella sättet i mycket små lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Modulära möbeluppsättningar har detta namn på grund av särdragen i deras design. Själva garderoben består av individuella element, från vilka du kan göra olika varianter av denna möbel, byta dem, ordna om och köpa nya.

Oftast är stora företag engagerade i produktionen av sådana skåp, som producerar en serie möbler i olika konfigurationer. Därför är det så lätt att välja den design som är mest lämplig för dig själv, och de nya elementen i samma företag passar perfekt in i de befintliga möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med sådana strukturer är närvaron av en mängd olika zoner:

  • öppna och stängda hyllor;
  • skyltfönster;
  • lådor;
  • sektioner i olika storlekar.
Bild
Bild

Allt detta gör att du kan placera saker i dem på det mest bekväma sättet (till exempel kan du lagra kläder, böcker och tallrikar i en garderob).

Visningar

När det gäller modulväggar finns det mycket att välja mellan. Jag måste säga att modulära garderober kan kombinera flera möbler samtidigt.

Du kan själv välja de nödvändiga zonerna . Till exempel, om skåpet innehåller hyllor för lagring av vin, som har en speciell konfiguration, men de inte behövs, kan de enkelt kasseras utan extra kostnad.

Å andra sidan, om väggen kommer att ligga i vardagsrummet eller sovrummet, där TV: n ska placeras, är det värt att välja en modell med en speciell nisch, där det inte finns någon bakvägg eller hål för kabeluttag, vilket gör det till ett mycket bekvämt alternativ. Möbler utan en nisch för en TV kommer att uteslutas när du väljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller av modulväggar med en kaj är allmänt kända. Den kan placeras ovanför skåpet, utdragbar eller hopfällbar. Denna teknik är populär i utformningen av barn- och tonåringsrum, särskilt om det finns flera barn, eftersom det finns garderober med många sovplatser. Genom att köpa en sådan möbel kan du avsevärt spara inte bara pengar utan också utrymme i rummet. När det gäller komfort är sådana alternativ på inget sätt sämre än vanliga sängar.

Du kan också köpa en modulär möbelvägg med ett datorbord. Konsolen kan vara av alla storlekar, den kan vara transformator och kan dras ut vid behov.

Detta alternativ är populärt i sovrum och vardagsrum och ger ett bekvämt utrymme för att skriva eller arbeta vid datorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbelväggar med en arbetsplats är mycket praktiska, särskilt för människor som vanligtvis inte arbetar hemifrån, men ibland känner att de behöver ett skriv- eller datorbord. Så du kan spara på att köpa ett speciellt bord, utan att förneka dig själv komforten när du arbetar vid bordet.

Dessutom finns det modeller som kan ersätta hela möblerna i ett rum (det vill säga innehålla en garderob, ett bord, en säng och hyllor för böcker). Barn gillar dem särskilt och låter dem inreda ett rum så snabbt som möjligt, utan att försvåra valet av modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av de mest populära alternativen för en modulär vardagsrumsvägg är en uppsättning skåpmöbler med byrå. Det är en vägg med separata styva komponenter som bildar en stilistisk enhet.

En halvväggs byrå ser bra ut i rum inredda i klassisk eller modern stil. Ovanför den kan du hänga en bild eller ett annat dekorativt element som uppmärksamheten kommer att fokuseras på (till exempel kan du placera en spegel eller TV).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär modell av möbelvägg för sovrum och vardagsrum, särskilt små, är "diabilder". Dessa skåp är utformade på ett sådant sätt att de nedre zonerna är de mest rymliga och massiva (oftast stängda), och de övre är lättare och viktlösa. Denna design ser original ut: den rör inte upp utrymmet visuellt, även om modellens höjd når taket.

Öppna och sida öppna hyllor används ofta för att anpassa ett rum genom att dekorera med dekorativa porslin, vaser, fotoramar och figurer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Modernt mode kräver av möbler en kombination av funktionalitet och estetiska egenskaper.

Modulära väggar används för rymdzon . De gör ett utmärkt jobb med denna uppgift, och för ett harmoniskt arrangemang behöver dessa modeller inte installeras längs väggen. Det finns glidstativ utan bakvägg som perfekt delar upp en enrumslägenhet eller studio i två olika utrymmen. Denna teknik gör att du kan använda varje kvadratcentimeter så effektivt och estetiskt som möjligt: ett sådant skåp är mycket mer funktionellt än någon skiljevägg eller skärm.

Dessa modeller kännetecknas av ökad kapacitet. De låter dig organisera utrymmet mest effektivt genom att tillhandahålla olika ytor för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det för många viktigt att ha ett "utställningsutrymme": små söta hyllor och ställningar där du kan ordna olika dekorativa bagateller, souvenirer eller samlingar av små figurer. Den modulära möbelväggen tillåter detta.

Blanketter

Tack vare sin fria form och tendens att modifiera ger modulära möbler ett rikt fält för fantasi vid planering. Det finns två typer av modeller, som konventionellt är uppdelade i standard rak och kantig. De kan placeras längs väggen, tvärs över rummet, dela den i två olika funktionella områden.

Oftast är sådana modeller i form av en bild, eftersom de är avsedda för små rum. De fyller i de tomma hörnen, så att de kan vara användbara och ser väldigt diskreta ut.

Dessa modeller kan organiseras i små”tematiska grupper” genom att dela garderoben i olika ändar av rummet. Designers använder ofta sådana väggar på jakt efter nya tekniker för att organisera bostadens inre utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Valet av väggstorlek beror på mängden ledigt utrymme i rummet och dess dimensioner. Du kan köpa en jätte som tar upp hela väggen från golv till tak eller en mer kompakt version som inte rör upp i rummet.

Om rummet där du planerar att sätta den modulära garderoben redan har andra möbler för att lagra saker (till exempel hyllor, byråer eller kistor), bör du vara uppmärksam på minialternativen. En smal modulär garderob kan vara inte mindre användbar i vardagen än en riktig möbelmassa, om den används korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Den oslagbara mästaren i valet av material för tillverkning av modulära möbelväggar är naturligt trä. Allt på grund av dess naturliga ursprung, distribueras allestädes närvarande, miljövänlighet och höga hygieniska parametrar. Beundrare av sådana möbler är de som värdesätter sin hälsa och omger sig med saker av högsta kvalitet. Massivt trä har en vacker konsistens och färg, och har också en positiv effekt på den känslomässiga bakgrunden i huset.

Å andra sidan är detta material inte alls billigt. Därför ersattes den av mer ekonomiska moderna brädor, som är en produkt av träbearbetning (brädor av MDF, spånskiva eller laminerad spånskiva). Möblerna tillverkade av dem är högt värderade på marknaden. Allt beror på typen av produkt och materialets kvalitet. Skivorna är komprimerade träfibrer eller spån. Råvaran är noggrant polerad och täckt med ett dekorativt lager. Spånskiva är det senaste generationens material med laminerad beläggning.

Tallrikar som erhålls med denna teknik ligger i det mest prisvärda prisklassen, utmärks av sin hållbarhet och styrka (en högkvalitativ produkt kan hålla mer än 15 år). Dessutom ger de ett brett utbud av imitationer av olika färger och texturer, inklusive ädla träslag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Med modern produktionsteknik kan du inte begränsa dig själv i valet av färger och material i modulväggen.

Många föredrar ädla mörka färger med lackade ytor av mahogny, valnöt eller wenge. Det är dock allmänt trott att de inte är lämpliga för små rum och mörka rum, där det är bättre att placera möbler i vita eller ljusa nyanser.

Minimalistiska svartvita väggar ser ut med äkta skandinavisk chic. De kan enkelt kompletteras med samma svartvita eller kontrasterande tillbehör som gör denna möbel till en riktig installation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Ovanliga fashionabla lösningar hjälper alltid till att diversifiera interiören. Till exempel, för att få ett rum att se mer modernt ut eller för att framhäva en samling värdesaker, köps ofta bakgrundsbelysta skåp. Detta måste beaktas vid planering, placera sådana modeller av modulväggar bredvid uttaget.

Förutom skåpets färg är det nödvändigt att vara uppmärksam på dess struktur och notera ytans glansiga eller matta struktur. Vanligtvis beror valet av en eller annan modell på personliga preferenser. Om det finns så många dekorativa föremål på väggen är det bättre att välja ett mindre prickigt alternativ (matt).

För resten måste det komma ihåg att alla designartiklar i rummet måste matcha varandra. Kombinationen av trä med olika färg och komposition i ett rum ser extremt dåligt ut. Detta är ett obefogat beslut som inte är vettigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När man väljer möbler bör man utgå från principen om harmoni.

Stilar

För att få atmosfären av hemkomfort till rummet så mycket som möjligt är det bäst att välja möbler i samma stil. Endast människor med mycket god smak och erfarenhet kan skapa en eklektisk inredning som inte ser konstig och otrevlig ut. Om det i en modern lägenhet finns enkla massiva möbler från massproducenter, kan den högteknologiska stilen kompletteras med modeller för träets struktur och barock interiörer kan kompletteras med dyra snidade uppsättningar av naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer och placerar rymliga möbler i ett rum?

Det finns flera huvudfaktorer att lita på när man väljer möbler. Som regel är de av intresse för ägarna till små lägenheter och de som bor i "Chrusjtjov", eftersom ägarna till ett stort område inte är begränsade i valet:

  • Rymlighet . Modulväggen ska innehålla allt du behöver så att inga ytterligare nischer behövs. Detta är just dess syfte, så du bör inte köpa modeller bara för att dekorera rummet.
  • Kvalitet . Möbler måste tillverkas tillförlitligt, till en hög standard, så att de inte behöver bytas ut efter ett eller två år. Dessutom är det värt att se till att inget giftigt lim eller lack med giftiga föroreningar användes vid tillverkningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Storleken . Väggens dimensioner bör vara tillräckliga för antalet meter i rummet och inte störa fri rörelse längs den. Om det när du köper i en butik är klart synligt att väggen kommer att störa rummet, är det bättre att vägra att köpa en specifik modell och välja det mest acceptabla alternativet.
  • Design . Det är viktigt att den modulära garderoben ser ut på sin plats i rummet, kombinerar i färg och stil med andra föremål och med rummets övergripande design. Det kan vara en oberoende accent i ett rum eller vara ett gäng individuella inredningsartiklar.
  • Funktionalitet . Modulära möbler kallas så för att de är utformade för att kombinera flera egenskaper och helst delvis ersätta andra möbler. Därför är det värt att uppmärksamma transformatormodeller med en utdragbar säng eller en arbetsplats, som ofta kombinerar oväntad potential.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att följa dessa grundläggande principer kan du välja en modulvägg, som kommer att bli en oumbärlig vara i en lägenhet eller hus och inte kommer att göra dig besviken i framtiden.

Vackra interiörer

  1. En stor modulär garderob av naturligt trä ser varm och mysig ut inuti ett varmt vardagsrum. Kombinationen av olika sektioner, inklusive en rymlig vägg, gör den till ett utmärkt val för alla vardagsrum.
  2. En monolitisk vägg av blank svart plast och spånskiva är ett lämpligt alternativ för en liten lägenhet. Denna garderob är idealisk för att placera kläder och böcker, särskilt om den har en nisch för en TV.
  3. Väggmonterad snygg garderob i minimalistisk stil är oumbärlig för att komplettera vardagsrummets inredning. Det passar perfekt med omgivningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nedan följer en översikt över den modulära vardagsrumsväggen.

Rekommenderad: