Ikea Våningssäng (55 Bilder): Monteringsanvisningar, Idéer I Inredningen För Barn Och Vuxna, Vita Modeller Med Bord, Storlekar Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Ikea Våningssäng (55 Bilder): Monteringsanvisningar, Idéer I Inredningen För Barn Och Vuxna, Vita Modeller Med Bord, Storlekar Och Recensioner

Video: Ikea Våningssäng (55 Bilder): Monteringsanvisningar, Idéer I Inredningen För Barn Och Vuxna, Vita Modeller Med Bord, Storlekar Och Recensioner
Video: Ikea Stuva assembly - how to build the loft bed, in time lapse! 2024, April
Ikea Våningssäng (55 Bilder): Monteringsanvisningar, Idéer I Inredningen För Barn Och Vuxna, Vita Modeller Med Bord, Storlekar Och Recensioner
Ikea Våningssäng (55 Bilder): Monteringsanvisningar, Idéer I Inredningen För Barn Och Vuxna, Vita Modeller Med Bord, Storlekar Och Recensioner
Anonim

Ett brett utbud av möbler gör det möjligt att välja den mest bekväma sängen i sovrummet, acceptabelt vad gäller design och pris. Bland de befintliga modellerna finns det ett inte riktigt bekant alternativ - ett tvåskiktat. Många är skeptiska till en sådan säng, men ägarna som tog en risk har redan uppskattat dess fördelar. Ikea våningssängar har blivit särskilt populära.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det viktigaste pluset är en betydande besparing av plats i rummet. Även om rummet är tillräckligt stort kan det vara svårt att placera två enkelsängar i det samtidigt.

Bild
Bild

Dessa sängar är lämpliga inte bara för ett barn- eller tonårssovrum, utan också för en vuxen .… En våningssäng med ledigt utrymme i botten sparar också plats. Det kan göras till ett rekreations- eller arbetsområde genom att tvinga lådor, ett bord.

Detta gör det lilla sovrummet mer rymligt, vilket har en positiv effekt på den övergripande atmosfären.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om Ikea -produkter kan det noteras att de också har många fördelar. En av de viktigaste är materialkvaliteten och konstruktionernas tillförlitlighet . En våningssäng håller i flera år.

Det räcker bara ibland för att ge en förebyggande kontroll av alla fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mängd olika modeller, material och färger gör det möjligt att passa Ikea -möbler i alla interiörer . Trä är till exempel lämpligt för country och klassiker, och metall för minimalism och högteknologi.

Det stora antalet modeller ger ett brett spektrum av priser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängarnas storlek är universell, så att de kan användas av både barn och vuxna . För båda är säkerheten garanterad, eftersom varje modell har tvärstänger som inte tillåter dig att falla under sömnen. Den maximala vikten som sängen tål är 150 kg. Det finns inga vassa hörn och kanter i konstruktionen, och flis visas inte på det hållbara materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som alla möbler från detta företag är sängen extremt enkel att montera . Varje säng är utrustad med instruktioner som du kan använda för att montera och installera nya möbler i sovrummet själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland nackdelarna bör lyftas fram det begränsade utrymmet. På en vanlig säng kan du lugnt sträcka ut armarna åt sidorna för att bli bekväm, och på en våningssäng stör skiljeväggarna. Om det på nedre våningen finns hyllor eller ett bord fäst direkt på ramen, kommer små saker på det att skaka under varje rörelse på sängen. På sommaren kan det vara för varmt att sova under taket.

Om du kan sitta på en vanlig säng och koppla av under dagen, så är det problematiskt med några tvåvåningsmodeller.

Bild
Bild

Typer och modeller

Företagets sortiment omfattar följande typer av våningssängar:

  • Båda våningarna överlämnas till sovplatser . Om det finns en infällbar extra plattform dold under den nedre nivån, så finns det totalt tre platser.
  • Loftsäng . Det finns en sovplats på den övre nivån och ledigt utrymme nedanför. Den kan tillverkas med nödvändiga föremål och utrustas beroende på behoven.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns fem modeller av våningssängar i Ikea -katalogen:

" Midal" - en våningssängram i massiv furu med två sovplatser . En stege med smala lameller är fäst på båda sidor, beroende på placeringen av möbler i sovrummet. Eftersom det är tillverkat av naturmaterial bör du använda torra trasor och speciella tvättmedel för trä vid rengöring. Den lamellära basen är stark, sjunker inte med tiden, eftersom belastningen är jämnt fördelad. Säkerheten garanteras av höga sidor på den övre delen.

Bild
Bild

Sturo är en annan trämodell av massiv furu . Det är mycket högre än den tidigare versionen. Det är en loftsäng med ledigt utrymme nedanför. Stegen kan fästas både till höger och till vänster.

Bild
Bild

" Tuffing" - en stålram för en loftsäng eller våningssäng med två kojer . Trappan ligger i mitten, och i dubbelmodellen är den kort och förbinder nivåerna. Sidan är gjord av polyester mesh. Det kan tas bort och tvättas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stålram "Svert" presenteras i två versioner - loftsäng och dubbel tvåvåningsmodell. Den är högre än Tuffing och stegen kan placeras till höger eller vänster. För två sovplatser är trappan kort och förbinder nivåerna. Utrymmet nedan kan utrustas med möbler från samma serie - utdragbar säng och hängande bordsskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Stuva" är en loftsäng med en fullt utrustad arbetsyta nere . Setet innehåller ett bord, ett rack, en garderob. Ett stort urval av möbler gör att du självständigt kan montera en uppsättning möbler utformade för ett annat antal dörrar och lådor. Modellens storlek gör den relevant för ett litet sovrum för vuxna och barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

De minsta modellerna är”Midal” 157 cm, dubbel”Tuffing” 130 cm och dubbel”Svarta” 159 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loftsängar är mycket högre, vilket gör att du kan sätta även en garderob i ledigt utrymme . Höjden på Tuffing -modellen är 179 cm, Swart -modellen är 186 cm, Stuva -modellen är 193 cm och Sturo -modellen är 214 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla modeller är minst 200 cm långa och 97 cm breda. Den bredaste modellen är Sturo (153 cm).

Bild
Bild

Rammaterial och färger

För tillverkning av sängar används trä, liksom metall och plast. Alla material är av mycket hög kvalitet:

Spånskiva används endast för ytterligare element - till exempel lådor och hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Massivt trä är det mest hållbara materialet … För sängar används främst tall eller björk. Tall är det vanligaste träet för våningssängar. Det är hållbart och den färdiga produkten har en genomsnittlig kostnad. Som jämförelse är björkmöbler dyrare.

Träet bearbetas, men när du köper en säng bör du vara uppmärksam på materialets homogenitet. Det ska vara fritt från grader och sprickor.

Bild
Bild

Metalsängar är gjorda av stål . Dessa modeller är hållbara och kommer att hålla i många år. Utåt ser de snyggare ut och mindre än trämodeller. Stål används också för att skapa hyllkrokar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Midalsängar har en naturlig färg, som behandlat trä - ljusgult. En annan modell av naturligt Sturo -material har en vit färg. Tuffing finns i mörkgrå. Möblerna på "Sverta" är gjorda i grått, men ramen finns även i vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stuva -modellen har den största färgsorten. Basen är alltid vit, men dörrarna till lådor, garderober och bänkar kan vara gula, ljusbeige, gröna, orange, rosa eller samma som hela ramen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en våningssäng bör du noga överväga ett sådant element som en sida. Dess höjd bör vara minst 20 cm, för när madrassen är placerad kommer faktiskt cirka 5 cm att finnas kvar. Självklart är det nödvändigt att kontrollera styrkan på själva sidorna, samt hur fast de är fästa.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt styrkan på sängbotten.

Bild
Bild

För barn från sju år är sängar upp till 170 cm långa och upp till 80 cm breda. För ungdomar och vuxna, upp till 190 cm långa och upp till 90 cm breda. För barn under sex år är sådana sängar inte rekommenderas av säkerhetsåtgärder.

Det är värt att överväga inte bara möbelns höjd, utan också rummet som helhet. Det är nödvändigt att förstå: ju närmare ytorna är, desto mer besvärligt blir det att klättra, bädda sängen på morgonen och byta sängkläder.

Bild
Bild

Stegar kan orsaka betydande besvär, så du bör välja de som inte gräver i foten . För enkelhets skull kan du klistra över trappans yta med en speciell beläggning som förhindrar att dina bara fötter glider.

Bild
Bild

Trämodeller bör inte ha några defekter - sprickor, flis eller grader, blåsor, eftersom de talar om dåligt kvalitets "råmaterial". En bra modell håller inte ihop den, och själva träytan är jämn och jämn. Det rekommenderas inte att ta en säng gjord av massiv tall med spår av knutar. Designmässigt ser de imponerande ut, men dessa produkter är mindre hållbara.

Om sängmodellen har ytterligare möbler (till exempel lådor, garderob eller bord) är det nödvändigt att kontrollera dessa också . Lådor och dörrar får inte fastna, det får inte vara några främmande ljud, beslagen måste vara ordentligt fastsatta och fria från defekter.

Bild
Bild

monteringsanvisningar

Alla instruktioner för montering av möbler från detta företag är gjorda i den mest förenklade versionen som skulle vara förståelig för alla. De använder bilder och bilddiagram, inte beskrivningar. I de flesta fall, under montering, behövs bara en skruvmejsel, en hammare, en skruvmejsel och ledigt utrymme för att lägga ut delarna och sedan sätta den färdiga strukturen.

Bild
Bild

I början dras alla typer av fästelement, deras antal anges och diagrammen visar tydligt vilken sida de behöver installeras eller i vilken riktning att vrida. Varje monteringssteg ritas och markeras. Om du följer instruktionerna tydligt kommer det att vara problematiskt att bli förvirrad. När det gäller våningssängar ges diagram som visar hur man sätter trappan på ena eller andra sidan.

Bild
Bild

I vissa fall ges exempel på hur man inte ska dra åt eller slå på fästelement. För att undvika förvirring bland köparna streckades sådana exempel med ett svart kors . Instruktionerna anger också tydligt huvudpunkterna för att kontrollera bultarna, brädans höjd och madrassen. Alla diagram är enkla och intuitiva, men Ikea erbjuder en monteringstjänst på plats.

Bild
Bild

Recensioner

De flesta av de positiva recensionerna handlar om att spara plats. För dem med två barn och begränsat utrymme är denna säng en bra lösning. Rädslan för människor att barn plötsligt kan falla erkänns som omotiverad - alla köpare är nöjda med sidornas kvalitet.

Bild
Bild

Strukturens tillförlitlighet, som fortsätter att stå stadigt - trots att den spelas aktivt, fick bra recensioner. Många noterade enkel montering, vilket är ett särdrag hos företagets möbler.

När det gäller bristerna är de främst förknippade med rädsla för människor och bristande iakttagande av säkerhetsåtgärder. Nästan alla modeller av våningssängar är utformade för barn från sex år. Många köper dem till tvååringar som fortfarande inte klarar de höga trapporna.

Bild
Bild

Trämodeller orsakar viss kritik, eftersom det händer att materialet är dåligt bearbetat. På grund av detta är det väldigt lätt att få splinter och skala bort huden. Det rekommenderas att du går på träet med sandpapper och täcker det, till exempel med lack, för att skydda dig själv och dina barn från skador.

Det största besväret är kopplat till byte av sängkläder, det är ganska svårt att bädda sängen varje dag. Det är verkligen obekvämt att göra detta med särskilt höga modeller. Många noterar det verkliga behovet att regelbundet dra åt bultarna och fästelementen när sängen börjar knarka.

Bild
Bild

Ikeas produkter är av hög kvalitet, men möbler bör fortfarande kontrolleras för defekter. Ibland stöter du på recensioner om bulthålens krökning.

Inredning idéer

Även om alla modeller är monokromatiska och inte skiljer sig åt i ovanlig design, kan du göra dem ljusare med hjälp av sängkläder. Det räcker med att välja mönstrade textilier - och sovplatsen blir genast "livligare".

Du kan välja mattor eller dekorativa kuddar under linnet.

Bild
Bild

Vita modeller passar in i den populära skandinaviska stilen, som är lakonisk . I det lilla sovrummet under loftsängen kan du organisera en sittgrupp - med en soffa och ett soffbord. Om väggarna är klädda med träpanel, kommer en säng av naturmaterial att smälta in i inredningen och skapa en känsla av ett riktigt vindrum.

I ett svartvitt rum är det tillräckligt att göra några färgade accenter (med hjälp av sängkläder och levande växter).

Bild
Bild

Det lediga utrymmet under loftsängen kan användas för att lagra många saker . Det räcker med att sätta skåp och lådor. Du kan skapa en hel kreativ workshop som du kan gömma dig i med en gardin utsträckt över sängens botten.

Rekommenderad: