Skyddssängar (77 Bilder): Vita Och Svarta Modeller För Vuxna Och Tjejer, Idéer I Inredningen, Gör Det Själv Steg För Steg, Monteringsalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Skyddssängar (77 Bilder): Vita Och Svarta Modeller För Vuxna Och Tjejer, Idéer I Inredningen, Gör Det Själv Steg För Steg, Monteringsalternativ

Video: Skyddssängar (77 Bilder): Vita Och Svarta Modeller För Vuxna Och Tjejer, Idéer I Inredningen, Gör Det Själv Steg För Steg, Monteringsalternativ
Video: Inred hållbart med Myrorna och Maria Celin 2024, Maj
Skyddssängar (77 Bilder): Vita Och Svarta Modeller För Vuxna Och Tjejer, Idéer I Inredningen, Gör Det Själv Steg För Steg, Monteringsalternativ
Skyddssängar (77 Bilder): Vita Och Svarta Modeller För Vuxna Och Tjejer, Idéer I Inredningen, Gör Det Själv Steg För Steg, Monteringsalternativ
Anonim

Skyddssängar är en lyxig och romantisk lösning för klassisk inredning. Men det finns också mer avslappnade modeller som kombinerar funktioner i flera stilar. Möblerna har en hög komfort och kommer att tilltala alla som är vana vid att känna sig fria medan de sover.

Bild
Bild

Fördelar och syfte

Kapellet är förknippat med epoker av härskare, kungar och kungligheter som försökte utrusta sovrummet i enlighet med deras status. Sängarna var dekorerade med ädelstenar, ramen var gjord av sällsynta trädsorter, endast dyra tyger användes. Dessutom var möblerna massiva och hade stora dimensioner, även om de var avsedda för endast en person.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan sängmodell dök dock upp långt innan den blev en del av palatsets interiörer. Kapellet användes ursprungligen för att skydda mot mygg, och nu kan det fortfarande användas för detta ändamål. Och i Ryssland täcktes barns vaggar traditionellt med tyg för att dölja barnet från drag, insekter och fukt. För närvarande utför baldakiner två funktioner samtidigt: estetiska och skyddande

Bild
Bild
Bild
Bild

För att inreda ett sovrum i traditionell stil köps en säng oftast . Det är elegant och centralt i inredningen. Som regel är modellerna stora, därför ligger de i rymliga rum. Sängar är lämpliga för par, och nygifta kommer att känna en speciell, romantisk atmosfär. Gardiner skyddar freden för det sovande folket, skapar en känsla av att vara stängd från allt; detta märks särskilt när det finns andra människor i rummet.

Bild
Bild

En baldakin sydd av täta textilier skyddar en person från solljus på morgonen och kommer dessutom att dämpa ljud från gatan och från angränsande rum. Tyget förhindrar också att damm och smuts lägger sig på sovplatsen. Denna modell väljs av både vuxna och barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tjejer kommer att kunna känna sig som prinsessor och kommer att glädjas före varje läggdags. För mycket små barn kommer gardinerna att skydda dem från yttre påverkan.

Bild
Bild

Himmelsstrandsängar är en originallösning för hotell, hotell, fritidshus eller för sommarstugor . Möblerna ligger utomhus och är avsedda för avkoppling på dagtid; tyget används för att skydda en person från starkt solljus. Ett bra läge för modellerna kommer att vara en terrass, en herrgårdspark eller en balkong i ett lanthus.

Bild
Bild

Typer av strukturer

Det finns flera typer av baldakiner. De kan sys av flytande genomskinliga tyger som skapar en romantisk atmosfär eller tunga gardiner som skyddar en sovande person från omvärlden . I upphängda strukturer utför baldakinen dekorationens huvudsakliga funktion, och för att skapa effekten av lätthet, slarv, tas textilkompositioner av vilken form och längd som helst som beskriver den avsedda bilden något. Till skillnad från det senare kan tyg placeras på stöden för att tydligt definiera det fria utrymmet ovanför sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kan du hänga en baldakin:

Klassisk infästning med ram . Det ramar in utrymmet ovanför sängen och ligger under taket, det är till det som baldakinen fästs. På sidan finns det trä- eller metallställningar, som kan vara minimalistiska, dekorerade med snidade och smidda element.

Bild
Bild

Med ett horisontellt stöd . Baren ligger på väggen ovanför den centrala delen av kajen. I detta fall är taket inte en del av sängen och kan ändras eller tas bort helt.

Bild
Bild

Cantilever konstruktion . Den kan vara rektangulär eller rund och installeras ovanför mitten av sängen. Mycket utrymme krävs för installationen av strukturen, därför ligger den bara i stora sovrum.

Bild
Bild

På gesimsen . Den kan vara rektangulär, triangulär eller krökt och installeras i taket.

Bild
Bild

Det finns också ett ramlöst sätt att fästa baldakinen, vilket skapar effekten av ett flygande tyg. För montering används krokar och andra hållare som monteras direkt på väggen.

Det här alternativet ser särskilt spektakulärt ut i rum med högt i tak, eftersom taket kommer att ligga mycket högre än sängen och smidigt falla ner på det, vilket skapar en känsla av mysighet.

Bild
Bild

Stilar

Kapell finns i interiören i olika länder och folk, så att du kan plocka upp gardiner i nästan vilken stil som helst. Populära märken erbjuder en mängd olika mönster, färger, dekorativa element, vilket gör det enkelt att hitta den perfekta modellen. Typer av himmelssängar:

Traditionell . Historiskt etablerade stilar inkluderar barock, rokoko, gotik, romantik. De kräver att strikta regler och förordningar följs, som inkluderar ett överflöd av lyx och inredning. Ursprungligen användes himmelssängar just för sådana sovrum, så modeller kommer att se bäst ut i en klassisk inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orientalisk stil . Skyddssängen finns i kulturen i länder som Japan, Marocko, Indien, Kina. Gardiner hängande ovanför sängarna bidrar till avkoppling och lugn. Känslan av lycka underlättas av baldakiner gjorda i passionerade skarletoner och dekorerade med gyllene mönster. Halvtransparenta tyger ser fördelaktiga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern . Vi pratar om stilar som country, Provence, etnisk, skandinavisk. För dem är vanliga gardiner lämpliga, vilket kommer att bli en symbol för europeisk lugn och återhållsamhet. Ramen är av trä, den måste behålla sin naturliga färg, så färg och lack är olämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft, hi-tech, minimalism . En original och mindre vanlig lösning som ser inte mindre attraktiv ut med ett kompetent urval av inredningsartiklar. Sängarna har metall- och plastdelar, baldakinen består av tygpaneler, den saknar veck och draperier. För överkast är det bättre att välja vanliga tyger.

För dem som inte vill hålla sig inom samma stil är alternativet med en kombination av olika riktningar lämpligt. Asiatiska motiv kan införlivas i ett loftinteriör, medan historiska trender kan förenklas för minimalismens skull.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du kombinerar stilar bör du överväga de grundläggande designreglerna . I synnerhet ta 1-2 färger som grund, överdriv inte det med inredning och använd element som liknar ton eller mönster som pärmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Kvaliteten och estetiska egenskaper hos en säng beror på de råvaror som den är gjord av. Det är uppdelat i två typer: tyg och basmaterial . Klassiska modeller har en ram av trä - massiv tall, gran, körsbär, ask, ek. Dessutom kan spånskivor användas för att skapa enskilda partitioner. En järnsäng fungerar länge, den är lätt att montera och fälla ut i dess beståndsdelar, men den saknar elegans och fungerar inte för traditionella interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möblernas slutliga utseende beror på valet av tyg, eftersom det är på taket och överkasten som mest uppmärksamhet kommer att ägnas. Gardiner kan ha tunga veck eller lutning nedåt, som beskriver sängens silhuett.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett överkast eller sängkläder bör kombineras med en baldakin . Om toppen är dekorerad med smycken, välj en solid botten och vice versa. Annars blir designen övermättad med detaljer.

Bild
Bild

Dimensioner

Möblernas dimensioner beror på sovrummet. Kojens storlek motsvarar storleken på vanliga sängar. De är singlar, avsedda för par eller lastbilar . Den enda modellen har en bredd på 90 cm, den köps för smala, långsträckta sovrum och ligger mot väggen. Kapellet ska inte heller vara skrymmande så att det inte kommer i kontakt med taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En stor säng är en lyxig lösning för rymliga lägenheter . Placera sådana möbler i studior, du bör dela in rummet i zoner. Sovplatsen kan vara i mitten, resten av föremålen kommer sedan att placeras längs väggarna. Det är viktigt att överväga höjden på själva sängen och dess ram, annars passar den inte i ett rum med lågt i tak.

Bild
Bild

Färg

Eftersom himmelssängen kommer att stå i centrum i sovrummet, kommer den att ställa in huvudfärgen i rummet. Vita eller svarta möbler innebär en minimalistisk stil i rummet. Dessa nyanser kallas universella, eftersom de kombineras med nästan allt, men monokroma färger är också lämpliga . En ljus säng ser ut med liknande väggar, neutralt golv. Om rött, blått eller smaragdtyg användes för att dekorera det, kommer resten av föremålen att ha en liknande färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den valda färgen beror enbart på de personliga preferenserna för lägenhetens ägare och den valda stilen, därför finns det inget universellt alternativ för att ordna ett sovrum . Den enda regel som inte kan brytas är behovet av att välja nyanser som är kompatibla med varandra. Rummets syfte är också viktigt: sovrummet är avsett för avkoppling, så färgerna ska ha en lugnande effekt på psyket.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en himmelssäng, ta hänsyn till rummets yta och funktionerna i dess design. För ett litet sovrum köps små enkelmodeller; i detta fall ska gardinerna inte heller lyftas för högt . Man bör komma ihåg att en massiv säng visuellt kommer att minska rummet. Denna effekt minimeras genom att använda ljusa nyanser och inte överbelasta utrymmet med inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inköpskriterier:

  • Sängens mått . Eftersom det kommer att ligga i ett specifikt rum, väljs möbler av lämplig storlek för det. Det beror också på om modellen kan tas in i rummet. Om den inte är helt demonterad kanske den inte passar i dörröppningen.
  • Canopy tyg . Alla är draperade på sitt eget sätt och kräver särskild omsorg. Tunga sammetgardiner ser rika ut, men för att installera dem behöver du en särskilt hållbar gardinstång. Tunna genomskinliga tyger skyddar inte en person från ljus på morgonen, de kan lätt riva. När du köper är den bästa lösningen att röra vid materialet från vilket baldakinen är gjord, eftersom mycket också beror på varje persons känslor.
  • Materialet från vilket ramen är gjord . Produktens livslängd beror direkt på detta. Träarrays är starka, motståndskraftiga mot mekaniska stötar, men de tål inte hög luftfuktighet och är känsliga för förbränning, därför bör ramar behandlas med speciella lösningar. När det gäller metall- och plastelementen är de bara lämpliga i moderna sovrum.
  • Snygg lösning av sovrummet . Oavsett hur vacker sängen är, kommer den att se dum ut i fel interiör. Innan du köper möbler rekommenderas att du kontaktar professionella designers eller läser särskild litteratur om färgernas kompatibilitet och individuella inredningsartiklar.
  • Tillverkare . Jaga inte efter billiga möbler. Kinesiska fabriker erbjuder dock billiga produkter, och deras livslängd är flera gånger lägre på grund av användning av dåliga råvaror. Det bästa är särskilt europeiska möbler, tillverkade i Italien.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en vuxen säng kan du ta en stor baldakin fäst med vertikala balkar. Alla färgkombinationer är tillåtna: både kontrasterande ljusa tyger och material i pastellfärger, dekorerade med en bur, blommiga ornament.

Klassiska stilar kännetecknas av gyllene mönster, som dock inte kommer att se bra ut i barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en säng för tjejer, välj en mer neutral stil, ljusa, men inte prickiga nyanser . I detta fall kommer modellen att vara en enkelsäng eller en och en halv lastbil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det själv: en steg-för-steg-beskrivning

Lägenhetsägare, som tänker över inredningen i lägenheten från början till slut, kan göra en baldakin på egen hand i enlighet med det valda konceptet. Innan arbetet påbörjas bestäms de med den önskade formen på baldakinen och sättet att fästa den . Som material köps tyger med en bredd på 1,5 meter. Oftast köps organza, chintz och siden som skapar lätta veck och är lätta att ta hand om. Dessutom behöver du en ram, ringar med en diameter på 2-5 cm.

Bild
Bild

Att göra en baldakin för en säng:

  • Tyget skärs och skärs i bitar. Delarnas kanter bearbetas för hand, med hjälp av en symaskin eller överlock. I den övre delen görs märken på lika avstånd från varandra och hål skärs ut: fästelement kommer att placeras där.
  • Ramen är fixerad i taket, så att den inte bara tål lätta utan även tunga tyger. Alternativt kan du förstärka kapellet på ett stöd med vertikala balkar som vilar på golvet.
  • Ringar placeras på de övre balkarna och tyg fästs på dem. Beroende på storleken på de utskurna delarna kommer det att nå golvet självt eller bara till sängkanterna; båda alternativen är acceptabla beroende på idén. Kapellet är dekorerat med sladdar. Om så önskas kan du lägga till ett andra lager tyg, i detta fall ska en av dem vara tunn och lätt.
Bild
Bild

Kapellet kan placeras vid fönstret, samtidigt som det fungerar som gardiner. En annan ovanlig installationsmetod är på kedjor. Krokar eller fästen är installerade på det tak som tyget hängs till.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga inredningsidéer för sovrum

Kapellmöbler kommer att förvandla alla interiörer, ge det originalitet och kommer säkert att locka uppmärksamhet från gästerna. Eftersom sovrummet är avsett för avkoppling, rekommenderas det att dekorera det i ljusa färger, glädjande för ögat och bidrar till normalisering av den mentala bakgrunden. Det snövita rummet kommer att bli en bastion av renhet, harmoni och lugn. För att förhindra att dekoration och möbler smälter samman med varandra bör du kombinera olika nyanser, späda dem med gråtoner . Svarta detaljer som sängkuddar kan användas för att lägga till färg accenter.

Bild
Bild

Den cirkulära modellen, som ligger i mitten av rummet, är ett lyxigt alternativ för stora rum . Den kan placeras på mattan eller direkt på golvet. För att effektivt passa en möbel i inredningen rekommenderas det att välja ett överkast, gardiner och andra element med liknande mönster och färger, medan den bästa lösningen vore en monokromatisk baldakin. Annars blir det för många detaljer i utformningen av rummet.

Bild
Bild

Trots den populära uppfattningen att en baldakin endast är lämplig i stora lägenheter, är den också lämplig för ett litet rum . Ett typiskt exempel är den smala plantskolan. Att placera sängen mot väggen sparar utrymme; gardiner är fästa på väggen eller taket, de kan täcka sovplatsen antingen helt eller halvt. För baldakiner, välj ljusa tyger dekorerade med en bur, mönster eller kontrasterande detaljer - så barnkammaren kommer att se ljus och livlig ut.

Bild
Bild

En baldakin av separata lappar som faller på ett betydande avstånd från en möbel skapar känslan av en sfär, ett separat rum . Ljuset från sänglampan, som sipprar genom gardinerna, kommer att spridas på ett originellt sätt, och sängens synliga siluett kommer att skapa en atmosfär av mystik och mystik. Alternativet är lämpligt för ett modernt sovrum och andra moderna interiörer. Preferens ges till släta ytor, överkast och beläggningar; kontrasterande detaljer kan finnas.

Bild
Bild

Ramen skapad av stockar kommer att komplettera rummet i Provence eller lantlig stil . Hänvisningen till de rustika motiven är förknippad med mysighet och komfort, vilket gör vistelsen i rummet trevligare. Överkast och kuddar i textil är gjorda i neutrala färger och träelement förblir obehandlade.

Rekommenderad: