Våningssäng I Trä (54 Foton): Massiv Träram - Tall, Ek Och Bok, Vit För Vuxna Och Barn, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Våningssäng I Trä (54 Foton): Massiv Träram - Tall, Ek Och Bok, Vit För Vuxna Och Barn, Recensioner

Video: Våningssäng I Trä (54 Foton): Massiv Träram - Tall, Ek Och Bok, Vit För Vuxna Och Barn, Recensioner
Video: Barnrum med våningssäng! 2024, Maj
Våningssäng I Trä (54 Foton): Massiv Träram - Tall, Ek Och Bok, Vit För Vuxna Och Barn, Recensioner
Våningssäng I Trä (54 Foton): Massiv Träram - Tall, Ek Och Bok, Vit För Vuxna Och Barn, Recensioner
Anonim

Våningssängar är mycket populära eftersom de är funktionella och kan placeras i både rymliga och små utrymmen. Dessa alternativ är särskilt användbara för familjer med två barn. När det gäller en bekväm tvålagersmodell kan du betydligt spara ledigt utrymme i barnrummet. De mest framgångsrika är träbäddar, som kännetecknas av sin miljövänlighet och attraktiva utseende.

Fördelar och nackdelar

Det finns ett stort antal olika sängar på möbelmarknaden idag. De är gjorda av en mängd olika material. De mest populära och högkvalitativa produkterna är dock gjorda av naturligt trä.

De främsta fördelarna med sådana alternativ är deras styrka och tillförlitlighet. När det gäller deras stabilitet och hållbarhet är träkonstruktioner endast andra för metallsystem. Om vi talar om hårdare träslag, så är de nästan oskiljbara från metall alls.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att inte notera hållbarheten hos sådana sovplatser. Få människor vet, men bok eller ek kan tjäna i århundraden, medan sådana material aldrig slutar vara vackra. Naturligtvis är barns våningssängar sällan gjorda av färgat trä, men även en vanlig ek kan tjäna i decennier utan problem.

Som regel används ek, bok eller tall för tillverkning av högkvalitativa och pålitliga babysängar. Den senare trädarten är mindre stark och hållbar, men är mycket billigare än andra alternativ. Barnsängar rekommenderas för barn 6-10 år.

Om du planerar att köpa en våningssäng för en tonåring, är det bättre att bo på ek- eller bokmodeller som kommer att hålla i många decennier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligt trä har ett unikt utseende som inte upprepar något annat naturmaterial. En mängd olika mönster och texturer kan ses på ytan av en miljövänlig säng. Trädet har en unik glans, vilket ser särskilt attraktivt ut på olika inredningsartiklar.

Det finns inte många nackdelar med denna möbel. Vissa föräldrar är rädda för att köpa våningssängar på grund av hotet om att ett barn faller från den övre våningssängen, men inte på grund av det material som de är gjorda av. Det rekommenderas att placera ett vuxet barn på övre "golvet", eftersom barnet kan ramla omkull, även om möblerna har sidostötfångare.

Bild
Bild

Våningssängar är inte de mest bekväma för mödrar av liten storlek. För att hämta ett barn och lägga det på den övre sängen måste du byta ut en liten bänk eller stol.

Visningar

Det finns flera typer av våningssängar:

Bekväma och attraktiva är våningssängar för spädbarn … Moderna tillverkare producerar högkvalitativa modeller gjorda i ett färgstarkt sagotema. Sådana möbler ser harmoniska ut i ett barns sovrum, det pryder en positiv inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vanligtvis, sådana modeller är utrustade med höga stötfångare för att skydda barn från att falla . I många versioner finns det rymliga och bekväma lådor där du inte bara kan lagra sängkläder, utan även leksaker, liksom andra liknande saker.
  • Idag är original våningssängar för vuxna mycket populära .… Oftast har dessa modeller en modern och minimalistisk design som enkelt passar in i många miljöer. Vuxna exemplar är rymligare. Det rekommenderas att endast välja modeller från slitstarka och hårda träslag som lätt tål tung belastning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mångsidig och bekväm är modeller med en byrå i botten, sidosteg eller en enkel stege … Sådana alternativ kan ersätta flera interiörartiklar samtidigt. Dessa alternativ är dyrare, men de är mer praktiska och praktiska att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barn i olika åldrar är en våningssäng i trä med möjlighet till separation idealisk . I denna design är den övre kojen utformad för att rymma ett äldre barn, tonåring eller vuxen, och den nedre våningen upptar en kompakt spjälsäng med höga sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar med tak ser intressanta ut . Sådana modeller är utrustade med en dekorativ design. Som regel installeras alternativ med tak i barns sovrum. De kan också kompletteras med dekorativa rör eller flaggor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

En våningssäng av hög kvalitet tillverkad av naturligt trä bör helst matcha inredningen i sovrummet. Ensemblens harmoni beror främst på rummets stil:

Trämöbler ser bra ut i klassiska interiörer . För sådana miljöer kan du välja en modell gjord av både ljusa och mörkare och grövre stenar. Du kan hämta en originalversion med snidade tillägg, mönstrade sidor och en byrå längst ner med gyllene handtag. En sådan sovplats kommer att se mer attraktiv ut om den kompletteras med en klassisk trä byrå eller toalettbord.

Bild
Bild

En träsäng kommer att se bra ut i en minimalistisk inredning . För att göra detta bör du välja en vanlig ljusmodell. I ett sovrum med en våningssäng bör du inte placera ett stort antal olika inredningsartiklar. Det är tillräckligt att ordna en sovplats och en dator / toalettbord på ett sådant område, eftersom minimalism ger en minimal mängd möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen i två våningar i massivt trä är idealisk för en inredning i stil med franska Provence . Denna riktning ger närvaro i rummet av möbler tillverkade av naturliga och miljövänliga material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana möbler ser harmoniskt ut i lantlig stil . För sådana interiörer är råa, grovformade sängar idealiska. När de kompletteras med matchande sängkläder och lapptäcken ser de väldigt attraktiva ut i en rustik ensemble.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rammaterial

Våningssängar är gjorda av olika träslag.

Ett av de mest hållbara och praktiska materialen är ek. Det kan kallas evigt utan tvekan. Ekbäddar kännetecknas av en ädel konsistens, ett elegant utseende och maximal hållbarhet.

Modeller med bokram kan skryta med särskild skönhet. Många köpare väljer möbler från denna träslag, eftersom den har en trevlig naturlig nyans, med vilken du kan skapa en mycket mysig atmosfär i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket ofta används billig tall vid tillverkning av våningssängar. Det är mjukare och smidigare. Livslängden för detta material är inte lika lång som för ovanstående alternativ.

Sovrumsmöbler av al är populära bland köpare. Detta material är inte rädd för exponering för fukt och fukt, vilket är dess stora fördel. Med hjälp av en våningssängal kan du förvandla interiören, eftersom denna träslag har en fantastisk och uppfriskande nyans.

Färger

Trämöbler finns i en mängd olika färger. Naturliga sängar målas uteslutande med giftfria och högkvalitativa färger, så att de kan placeras säkert i både ett vuxen- och ett barns sovrum.

För ett litet rum är en vit modell idealisk. Det kommer inte visuellt att "äta upp" utrymmet, vilket gör det trångt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en mysig plantskola kan du välja en version av rosa, gul, blå, ljuslila, grön och andra positiva färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var försiktig med mörksvarta eller mörkbruna våningssängar. Sådana produkter rekommenderas inte för användning i små sovrum. Dessa möbler kommer att se för dystra ut i ett rum dekorerat med mörka färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Omålade modeller ser väldigt attraktiva ut i många interiörer. Charmen med dessa bitar ligger i deras naturliga mönster och tryck, vilket skapar en mysig atmosfär i rummet.

Dimensioner

Storleken på en våningssäng beror direkt på vem den är gjord för: för en bebis, tonåring eller vuxen.

Om du planerar att använda sängen i flera år är det värt att välja en rymligare modell, särskilt om du köper en säng för ett växande barn.

För spädbarn är en låg modell med stötfångare längs kanterna mer lämplig.

När du väljer en säng för en vuxen bör du vara uppmärksam på att den överstiger ägarens höjd med 20 cm, och bredden är maximalt lämplig för placering och hälsosam sömn.

När du väljer en säng för en vuxen bör du vara uppmärksam på att den överstiger ägarens höjd med 20 cm, och bredden är maximalt lämplig för placering och hälsosam sömn.

Tillverkare och modeller

Högkvalitativa tvåvåningsmöbler från företaget är gjorda av massiv furu Ikea . De mest populära är följande modeller:

  • Kira . Denna säng är enkel och har en ram och en sovplats. "Kira" har en låg höjd och är lämplig för barn från 6 år.
  • Den högre är modellen " Yrel " … Den har en lutande trappa.
  • En säng är idealisk för barn 6-8 år " Midal " … Dess bredd är också utformad för ett äldre barn.
  • Intressant loftsäng " Saturo "har en koja och är avsedd för en tonåring. Ikea föreslår att självständigt välja den kompletta uppsättningen av denna modell.
  • Utmärkta våningssängar tillverkas av en tillverkare från Polen - Olmar , den ryska möbelfabriken "Harmony of Space" och "Knerzer Group", som tillverkar sängar för små barn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man tänka på när man väljer?

Det är nödvändigt att välja sängar med stabila ben och pålitliga strukturer. Den övre delen måste vara utrustad med stötfångare, särskilt om du köper möbler för ett litet barn. Det bör finnas ett sådant utrymme mellan nivåerna där en vuxen lätt kan sitta ner. Det rekommenderas att välja modeller med bekväma trappor eller trappsteg.

Köp endast möbler från pålitliga tillverkare med gott rykte och positiva recensioner från köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Det rekommenderas att torka av träsängen en gång i veckan med en fuktig svamp eller en mjuk trasa. Grundligare rengöring bör göras minst 3-4 gånger i månaden.

Det är nödvändigt att regelbundet slå ut madrassen så att det inte samlas damm i den. Om det finns ett lock på madrassen, bör den tas bort varje månad och skickas till tvätten. Det rekommenderas att kontrollera alla sängfästen då och då och dra åt bultarna vid behov.

Hur gör man det själv?

Att göra en våningssäng med egna händer kan delas in i tre steg:

  1. Montering av ramstrukturen.
  2. Att göra ben.
  3. Montering av ramdelar.

För tillverkning av ramen är vanliga tallskivor lämpliga, som måste anslutas till varandra med trälim och skruvar. Sedan bör du installera rackbotten från lamellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

L-formade stänger är lämpliga för benen, som ska fästas på basen med lim och skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I slutet bör alla element i ramen (ramar och lameller) kopplas ihop. Alla ytor måste slipas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Våningssängar glädjer särskilt föräldrar till små barn och tonåringar. De noterar det faktum att sådana möbler tar väldigt lite plats, och detta påverkar inte bekvämligheten på något sätt.

Många köpare noterar styrkan och hållbarheten hos modeller av naturligt trä. Ägarna till sådana sovrumsmöbler hävdar att det inte medför några besvär eller problem även efter många års användning.

Det enda som upprör konsumenterna är kostnaden för naturprodukter. Alla har inte råd med en säng av hög kvalitet (till exempel gjord av ek eller al). Många väljer det billigare massiva tallalternativet.

Vackra idéer i inredningen

En våningssäng av ljust trä kommer att harmonisera med gråa väggar dekorerade med vita fresker och ljust laminat. Interiören bör kompletteras med genomskinliga gardiner på fönstren, en fluffig gräddmatta och linnefärgade sängkläder.

Bild
Bild

"Vuxen" -modellen av mörkt trä med trappsteg, en koja och en mjuk sittplats på bottenvåningen kommer att se spektakulär ut mot bakgrunden av gröna väggar, ett vitt tak och ljust laminat. Du kan komplettera interiören med en krämig golvmatta, ljusa sängkläder, flerfärgade kuddar och ett dekorativt korgbord.

Bild
Bild

En vit träbädd kommer att se bra ut med blå väggar prydda med vita tryck, mörkt brunt parkettgolv och ett vitt tak. Du kan komplettera interiören med en korgfåtölj, flätade romerska gardiner, ett mörkt bord nära fönstret och en vit ljuskrona.

Rekommenderad: