Våningssäng För Barn (93 Bilder): Typer Av Våningssängar För Barn, Storlekar På Modeller I Två Nivåer

Innehållsförteckning:

Video: Våningssäng För Barn (93 Bilder): Typer Av Våningssängar För Barn, Storlekar På Modeller I Två Nivåer

Video: Våningssäng För Barn (93 Bilder): Typer Av Våningssängar För Barn, Storlekar På Modeller I Två Nivåer
Video: Barnrum med våningssäng! 2024, April
Våningssäng För Barn (93 Bilder): Typer Av Våningssängar För Barn, Storlekar På Modeller I Två Nivåer
Våningssäng För Barn (93 Bilder): Typer Av Våningssängar För Barn, Storlekar På Modeller I Två Nivåer
Anonim

Att klättra uppför stegen till sängens övre nivå är roligt för barnet. Förskolebarn och ungdomar älskar den här typen av sängar. Detta gör deras rum speciellt och öppnar nya möjligheter för lek.

Föräldrar är ofta intresserade av hur man väljer en våningssäng för barn, för att inte ångra köpet efter den första skadan, om sådana möbler är bekväma och hur snart de måste bytas. Rädslan för skada är helt ogrundad. En väl vald våningssäng i rätt ålder kommer bara att ge barn glädje.

Fördelar och nackdelar

Ett barnrum ska vara bekvämt, funktionellt och säkert samtidigt. Och när rummet delas av flera barn samtidigt är det viktigt att spara så mycket plats som möjligt för aktiva spel.

Vanliga enkelsängar kan inte lösa ett så komplext interiörproblem . Utdragbara soffor uppfyller inte heller alla krav. Vägen ut är att utrusta en våningssäng för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med våningssängar

  • Mer boyta i rummet . En babysäng i två plan upptar ett vertikalt utrymme. Detta är ett funktionellt område som fortsätter uppåt, inte i bredd. På grund av denna konfiguration kan även det minsta rummet göras rymligare.
  • Visuellt ser rummet större ut .
  • En möbel har flera funktioner . Barn älskar att använda sängen utanför etiketten. Detta är deras personliga utrymme, lekplats, lagringsutrymme och till och med, trots mammas invändningar, matplatsen. Designen av moderna våningssängar tar hänsyn till denna funktion. Den har ofta lådor för leksaker, sängkläder, kläder. Ett tillägg kan vara ett bord, hyllor, flyttbara moduler, justerbar belysning, spelattribut, väggstänger.
  • En bädd med två våningar innebär inte nödvändigtvis två sovplatser . Det finns modeller där det bara finns en kaj - på den andra nivån, och utrymmet under den är upptaget av ett arbets-, lek- eller sportområde.
  • Barn gillar möbler . Det ser ovanligt ut, var och en har sin egen plats. För pojkar förvandlas sängen till en fästning eller ett skepp, för tjejer, till ett mysigt hus eller Rapunzel -torn. Barns fantasi är obegränsad.
  • Det är säkert . En våningssäng av hög kvalitet har mjuka kanter, rundade hörn, en stabil stege, höga sidor på andra våningen. Det är omöjligt att släppa det. Den är monterad av giftfria material och stöds av hållbara fästen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar med våningssängar

  • Barn under 4 år kan inte sova på andra våningen . Barnläkare rekommenderar i allmänhet ålder från 6 år. Det finns en stor risk att barnet faller över att leka. Under sömnen skyddas den på ett tillförlitligt sätt av sidorna, men föräldrar måste övervaka barnens aktivitet under dagen.
  • Det är nödvändigt att regelbundet och effektivt ventilera rummet . Om detta inte görs blir det täppt och obehagligt att sova på andra våningen.
  • Sängen på översta våningen är obekväm att göra . Ett barn, om det inte är en tonåring, har inte möjlighet att gå längs sidan och räta ut filt och sängkläder. Han måste bädda sin säng medan han stannar på övervåningen. Att göra det snyggt i den här positionen är svårare och längre än att stå på fötterna.
  • Den omhuldade andra nivån blir föremål för en tvist mellan barn . För att undvika konflikter måste du komma med ett rättvist system för fördelning av platser.
  • Det blir svårare att ordna om rummet . Först och främst väger strukturen mycket. I den andra, enligt parametrarna och stilen, väljs möblerna för en specifik plats i rummet. Det kan vara svårt att få det organiskt att passa i det motsatta hörnet.
  • Högkvalitativa möbler med en intressant design - ett dyrt köp.
  • Bra säng kan tjäna i årtionden, men barn kommer att bli uttråkad av det snabbare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Mångfalden av mönster är en av fördelarna med två våningar sängar. Även de mest nyckfulla barnen och de mest rädda föräldrarna kommer att kunna hitta en kompromiss som matchar barnets idéer om personligt utrymme och uppfyller föräldrakraven.

För att inte gå vilse i sortimentet kan sängar i två nivåer delas in i grupper: beroende på designtyp, efter antal sängar, för barn av olika kön, för barn i olika åldrar.

Bild
Bild

Efter konstruktionstyp

Det finns 4 typer: en klassisk version, en loftsäng, en säng med ytterligare funktionella element, en transformerande säng.

En säng med en solid ram anses vara en klassiker, där de övre och nedre nivåerna är strikt parallella. Sovplatser är separata. En stege med steg eller steg finns för att klättra upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta finns det en klassisk 2-lags säng i en liten modifikation - när den nedre delen skjuts framåt. Det ser original ut, men huvudändamålet med den modifierade designen är inte att lägga till originalitet. Enligt forskning från psykologer kan ett barn som ständigt sover på nedervåningen känna sig kränkt, deprimerad, mindre betydande. När den övre nivån inte skuggar den nedre nivån uppstår inte detta problem.

Bild
Bild

För att undre våningen inte ska se mindre attraktiv ut för barn är det värt att uppmärksamma designer -sängmodeller. Sovplatserna för en sådan uppsättning kombineras med ytterligare funktionella element och ligger inte parallellt, utan vinkelrätt mot varandra.

Bild
Bild

Klassiska sängar på två våningar med 2, 3 eller 4 bäddar är fristående och inbyggda i en alkov.

Bild
Bild

Loftsängen är avsedd för en person. På den andra nivån finns en sovplats, och den första är reserverad för ett funktionellt område. För förskolebarn är detta område vanligtvis ett lekområde. Ett skolbarn behöver ett arbetsområde med ett bekvämt bord och bra belysning. Om sängen är långt från fönstret, är det bättre att organisera arbetsområdet närmare källan till naturligt ljus och på den första nivån för att utrusta ett sport- eller vardagsrum eller en plats att koppla av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa möbelfabriker producerar loftsängar för två barn. Oftast är detta hörnmodeller, där kojer har en gemensam sida vid huvudet, och nedanför finns det två funktionella zoner.

Bild
Bild

Loftsängar med inbyggt förvaringssystem är relevanta. Detta arrangemang av möbler sparar utrymme så mycket som möjligt.

Bild
Bild

Det inbyggda lagringssystemet är ett av tillvalselementen. Det kan göras i form av en rymlig garderob med hyllor, en klädstång, lådor och korgar för små föremål.

När det inte finns tillräckligt med utrymme för ett skåp i den nedre delen, sprids lagringssektioner över ramens ihåliga fack. Till exempel är detta en våningssäng med öppna hyllor, med en smal garderob på sidan, med trappor och lådor under trappan. En låda för förvaring av sängkläder är bekväm under den nedre nivån.

Bild
Bild

På sängens sida är det användbart att placera element i den svenska väggen. Det tar inte mycket plats, men det kommer att vara till nytta för ett barn under morgonövningar.

Transformerande sängar är den mest talrika typen. Alla är utrustade med en eller annan mekanism, vilket gör det möjligt att tillfälligt förlänga och dölja strukturella detaljer.

Bild
Bild

Det finns bara fem huvudtyper av transformatorer med flera nivåer

Rulla ut . När den är hopfälld upptar en sådan säng ett utrymme som kan jämföras med storleken på en kaj. En enkel rullmekanism gör att du kan göra en dubbelsäng eller till och med en trippelbädd av den och skjuta den ena nivån under den andra.

Om den utdragbara sängen har en rullmekanism, kommer den nedre delen efter utrullningen att stå nära den övre. Om rörelsen utförs med gelhjul kan strukturen delas upp helt i två separata kojer. I det här fallet, rulla den rörliga delen till valfritt avstånd, som en vanlig kontorsstol.

Bild
Bild

Utfällbara sängar med tre nivåer är det säkraste, mest prisvärda och praktiska alternativet för tre barn.

Bild
Bild

Glidande . Modell av en säng "för tillväxt". Ramens konstruktion gör det möjligt att öka sängens längd från 100 till 180 cm. En särskild madrass måste ingå i en skjutbädd. Den består av mjuka element som gradvis läggs till när sängens längd ökar.

Bild
Bild

Vikbar . På natten ser den här modellen ut som en klassisk säng med parallella sängplatser, och på dagtid blir den till en vertikal panel. Kompakt, lätt och säker. Alla delar av mekanismen är placerade på ett sådant sätt att barnet inte skadas när sängen fälls ihop.

Bild
Bild

Hopfällbar . Vikbäddstransformationsmekanismen liknar den vikbara. Skillnaden mellan modellerna är att den hopfällbara sängen inte längre utför några funktioner, medan den hopfällbara sängen tillhandahåller ett förvaringssystem eller ett arbetsområde.

Bild
Bild

Modul . Detta är en möbeluppsättning som består av oberoende element. De kan flyttas, läggas till, tas bort, kombineras, optimera utrymmet i barnkammaren. Många av konstruktörselementen är utbytbara.

Bild
Bild

En komplex uppsättning innehåller vanligtvis en eller flera sovplatser och ytterligare element (skåp, hyllor, korgar, lådor). Stegen kan placeras på vilken lämplig plats som helst och fixas.

En enkel uppsättning består av två kojer, som vid behov är uppdelade i två våningssängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna möbelfabriker erbjuder ett urval av färdiga produkter och möjligheten att designa skräddarsydda möbler.

Med antalet sovplatser

Om det finns två nivåer vid sängen kan det finnas sovplatser på den från 1 till 4. Därför är möblerna indelade i 4 kategorier.

Till den första kategorin inkluderar loftsängar för ett barn. Sängens mått är varierande. För ett litet rum är ett enkelrum lämpligt. För ett rymligt rum är det bättre att välja en och en halv säng. För små barn som sover tillsammans är dubbelsängar relevanta.

Bild
Bild

Andra kategorin Är klassiska våningssängar med en solid ram. De inkluderar också hopfällbara modeller och transformatorer med separata sängar för två barn.

Bild
Bild

Tredje kategorin - sängar med tre bäddar. Standardtypen av trippelbäddar är en L-formad icke-separerbar ram med två sängar på övervåningen. Den tredje platsen ligger på den första nivån och ligger intill arbets- eller lekområdet.

Bild
Bild

En L-formad säng tar mycket plats, därför finns transformatorbäddar med en utdragbar tredje nivå i botten för små rum.

Bild
Bild

Mindre vanliga tre-nivå sängar där alla tre sängarna ligger ovanför varandra. Denna modell är lämplig för ett rum med högt i tak, där tonåringar bor. Det övre planet ligger högt i förhållande till golvet, och det är inte säkert att släppa in en förskolebarn på en sådan struktur om sängen inte har särskilt höga sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjärde kategorin - för stora familjer. De fyra kojerna förenas av en robust ram. Två ligger på den första och två på den andra nivån. Dessa sängar har vanligtvis inte ett funktionellt område.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barn av olika kön

Ett separat rum från bröder och systrar är lycka för ett barn. Men för familjer som bor i standardlägenheter är lokalernas layout och område inte utformade för detta. Barn av olika kön delar ofta ett rum för två, och ibland för tre.

Att välja en våningssäng i ett rum för en pojke och en flicka är svårare än för samkönade barn . De har olika intressen, olika önskemål och en annan utvecklingstempo.

Klassiska modeller med en solid ram är lämpliga för barn upp till 9-10 år. Med tanke på det faktum att en baby kan släppas in i den övre nivån efter 4-6 år, och åldersskillnaden mellan barn är liten, kommer sängen att hålla cirka 5 år. Då rekommenderas det att byta ut den.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barn av olika kön från 9 år och äldre är två typer av transformerande sängar ett mer praktiskt alternativ.

  1. Klassisk vid sovplatser över varandra, men med möjlighet att dela dem i två separata sängar i framtiden.
  2. Utfällbar säng med en lägre nivå på hjul. Under dagen tar strukturen ett utrymme som är lika med storleken på en enkelsäng, och på natten kan ägaren av den nedre nivån flytta den till vilken lämplig plats som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild

För barn i olika åldrar

Det går ganska lång tid mellan det första och det andra barnets födelse. Som ett resultat befinner sig barn med en skillnad på två eller flera år i samma rum. Ju närmare barnen är, desto lättare är det att tänka på en inredning som kommer att vara bekväm för båda. Ju större skillnad, desto svårare blir det att i ett rum organisera två utrymmen som är fundamentalt olika i funktion och karaktär.

För barn i förskoleåldern (från 0 till 5-6 år) är spjälsängar för nyfödda bekväma och säkra . De finns i olika konfigurationer, är gjorda i olika utföranden, men alla har samma uppsättning egenskaper.

Våningssängar för nyfödda och spädbarn är hållbara, låga, med pålitliga sidor. De tar lite plats. Det finns inga funktionella områden för barn i designen. De kan utrustas med ett skötbord och skåp för förvaring av babysaker, så att föräldrarna trivs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett alternativ till sådana sängar är ett våningssängloft med en vagga under.

Bild
Bild

För det yngre skolbarnet är närheten till barnet inte lämplig. Övre och nedre nivåerna bör vara på avstånd från varandra så att den enas aktivitet och den andras infall inte stör en sund barns sömn.

Fram till det yngsta av barnen är 4 år krävs det lägre nivået. För barn över 5 år kan båda sängplatserna placeras på övervåningen.

Bild
Bild

Det svåraste är att placera en dagis eller en yngre elev och en tonåring i samma rum. För att lösa problemet är transformerande sängar lämpliga, som kan delas in i två oberoende element. Barn känner sig bekväma på en våningssäng med en komplex design, när sovplatser separeras av ett dekorativt eller funktionellt element.

Bild
Bild

Material och storlekar

Sängdesign är en fråga om smak och estetik. Storleken och materialet från vilket det är gjort är en fråga om praktiska egenskaper. Användningen av råvaror av låg kvalitet kommer att förkorta möbelns livslängd. Det tappar snabbt sitt utseende, kosmetiska defekter visas på det. I vissa fall är de traumatiska.

Bild
Bild

Förekomsten av giftiga ämnen och hartser i råvarans sammansättning leder till obehagliga konsekvenser. Ett barn kan utveckla olika sjukdomar, från allergier till astma. Sund sömn på en sådan säng är omöjlig. Barnet kommer att känna sig trött redan på morgonen.

Hållbara ramar för barnmöbler är gjorda av två material: metall och trä. De kombineras ofta. Dekorativa föremål kan vara gjorda av plast och textilier.

Olika träslag används som material för träkonstruktioner . Dyrare möbler med lång livslängd är monterade av massivt trä. Billiga och tillfälliga modeller är gjorda av träbearbetningsavfall (sågspån, spån) och naturliga hartser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Massiva träbäddar

Tall . En betydande del av produkterna på möbelmarknaden är gjorda av tall. Det är hållbart, tål småägares lekfulla aktivitet i flera år, behåller sitt ursprungliga utseende länge. Med minimal dekorativ bearbetning bevaras också en svag barrträd. Massiv tall är smidig i arbetet. Det är möjligt att montera en säng av valfri konfiguration och komplexitet från den. Det lämpar sig för olika typer av dekorativ bearbetning: träsnideri, borstning (åldrande), bränning, målning.

Bild
Bild

När det målas under lack är träets struktur och dess färg synliga. När du använder färgad emalj är beläggningen tät, jämn och hållbar.

Björk . Björkråvaror är billigare, så spjälsängar för barn kräver inte stora utgifter. Björken är också hållbar och håller i årtionden. I barnrummet är det särskilt bra eftersom det är luktfritt och har bakteriedödande egenskaper. Materialet orsakar inte allergier, och sängens komfort garanterar en god sömn.

Bild
Bild

Ek . En ekbädd kommer att tjäna barn, barnbarn och barnbarnsbarn, den är så hållbar. Ek är dock högt värderat i möbelproduktion, så kostnaden för en säng ökar betydligt. Ek är formbart för bearbetning med kemiska föreningar. Det målas ofta om för att matcha andra träslag.

Bild
Bild

Bok . Dess trä används sällan vid tillverkning av barnmöbler, men några exempel finns under prislappen över genomsnittet.

Bild
Bild

Återvinningsbara träsängar

Plywood . Detta laminerade massiva träplåtmaterial är ett bra budgetalternativ till dyra möbler. När det gäller slitstyrka är det sämre än massivet, men det tål utan problem tio års drift i ett barnrum.

Det är bekvämt att göra möbler av plywood med egna händer, klippa dekorativa detaljer i komplexa former, måla och dekorera på olika sätt.

Bild
Bild

Spånskiva . Tjocka brädor av limmade träspån täckta med laminerad film ovanpå är ett populärt material vid tillverkning av barnmöbler. Spånskivor sängar är billiga, varierade i design, ser snygg ut, kräver inte underhåll. Laminatet kan ha valfri färg. Det är resistent och bleknar inte.

Bild
Bild

Livslängden för laminerade spånskivemöbler är tiotals år mindre än för massiva trämöbler. Detta är både ett minus av materialet och ett plus. Till en mycket blygsam kostnad kan laminerade spånskivor bytas vart femte år, i enlighet med de förändrade kraven hos barn i deras fysiska utveckling.

Massivt trä och återvinningsbara material ger tillsammans ett optimalt resultat. En säng på en massiv träram med funktionella och dekorativa element av spånskiva kombinerar de bästa materialkvaliteterna. Det är billigt, ser bra ut och håller länge.

Bild
Bild

Metalsängar är inte mindre populära … Metallbasen är hållbar, motståndskraftig mot skador, kommer att tjäna barnet under hela barndomen. Det tål inte bara barns vikt, utan också vikten av två vuxna. Samtidigt är järnstrukturen ganska lätt. Ramen är monterad av ihåliga rör, så den väger mindre än en träbädd av spånskiva. Metallrören är pulverlackerade ovanpå. Det skyddar materialet mot korrosion och repor. Ovanpå lacken lägger sig färg i valfri färg i ett jämnt lager. Det kan vara glansigt, matt, glitter eller pärlemor.

Bild
Bild

Smidda sängar är mindre vanliga. De är dyra, tunga och passar inte alltid inuti ett barns rum.

Vissa sängmodeller använder både trä och metall … Av de icke-hopfällbara alternativen är detta en kombination av smidda ben och ryggar med en träram. Vid konstruktionen av transformerande sängar är basen monterad av trä, och de rörliga mekanismerna består av metalldelar.

Bild
Bild

Material och storlek är parametrar som är beroende av varandra . Massiva och smidesjärnsängar med en solid ram är dyra, väger mycket och är i genomsnitt konstruerade för 20 års service. Det är bättre att köpa sådana möbler för tillväxt, minst 180 cm långa. Bredd spelar ingen avgörande roll. Hennes barn kan välja självständigt. Standardstorleken på en enkelsäng är 90-100 cm. Om rummets yta tillåter är det värt att överväga en och en halv säng med en bredd på 140-150 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjden på den övre nivån beror på höjden på taket i rummet och barnens ålder. En låg säng är säkrare för spädbarn. Den övre nivån bör placeras på en höjd av cirka 150 cm. För ungdomar är alla höjder som barnet anser bekväma acceptabla. Det är bara viktigt att ta hänsyn till att det inte är värt att släppa barnet upp i taket. På övervåningen blir det täppt att sova.

Avståndet mellan kajplatsen i den nedre delen och sängens botten på den övre bör vara stort. Om en vuxen kan sitta upp och räta ut ryggen och hålla huvudet rakt, kommer barnet att trivas där också.

Bild
Bild

Om lägenheten har lågt i tak är det nödvändigt att öka avståndet mellan nivåerna utan att höja övervåningen högre, men sänka den nedre så nära golvnivån som möjligt.

MFC, plywood och ihåliga rörbäddar är billigare och har en kortare genomsnittlig livslängd. En sådan säng kan köpas 2-3 gånger under uppväxten av barn. Sänglängden för ett barn under 6 år är 100-120 cm, från 6 till 10-12 år-120-160, för en tonåring och en ung man-180-190. Bekväm bredd - 100-160 cm.

Höjden väljs utifrån rummets dimensioner och barnens ålder . Småbarn behöver en mycket låg modell. För yngre studenter är en låg en lämplig - cirka 150 cm. Tonåringar är inte rädda för att bli tillåtna på en struktur av vilken höjd som helst, men den bör fortfarande ha stötfångare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träformade sängar med metalldetaljer finns i ekonomisegmentet från möbelmarknader och från dyra märken. Dessutom kan de beställas enligt individuella parametrar, sedan beror kostnaden på arbetets komplexitet. En dyr och hållbar modell måste köpas omedelbart med de maximala parametrarna för bredd och längd. Glidande, hopfällbar och utrullning med hjul på den nedre nivån kommer att göra.

Bild
Bild

En billig tillfällig modell väljs enligt samma princip som sängar gjorda av spånskiva och plywood. Varje typ av transformation är lämplig.

Design

Att inreda ett barnrum är en kreativ process. Det viktigaste i det är att ta hänsyn till barnets önskemål. Om föräldrar upp till 6-7 år kan föräldrarna helt ta valet av vackra och samtidigt säkra möbler, då har äldre barn redan sina egna preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under 10 år älskar barn spel, tecknade serier, ljusa färger, söta och ovanliga karaktärer . Pojkar kommer att älska en bilsäng, ett skepp eller en raket. Tjejer älskar känsliga färger, baldakiner, dockutrustning. Du kan bädda en säng i samma stil för en pojke och en flicka i form av ett slott. Bussbädden kommer att se intressant ut. Barn gillar ofta det marina temat, dekoration i stil med sin favorit -tecknad film, djurvärlden. Barn är glada över de livfulla färgerna och de indianska bostadsdekorationerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är svårare att hålla med barn i tonåren i smaker. De är inte längre intresserade av bilar och Disney -prinsessor. Flickor och pojkar i denna ålder kan vara beroende av dataspel och serier. Deras idoler lever på tv -program och på scenen.

Bild
Bild

Det finns ingen anledning att vägra ett barn om han gillar en motsägelsefull och upprorisk bild. Om en mamma vill inreda ett rum i ljusa färger, och barnen insisterar på svarta sängar, måste en kompromiss hittas.

Bild
Bild

I tonåren börjar barn uppskatta det praktiska och estetiska i saker. Om barn har samma intressen och hobbyer (musik, sport, vilken hobby som helst) kan de läggas till grund vid val av möbeldesign. Många av dem gillar moderna designtrender (minimalism, loft) och kreativ design (hamburgerbädd, smide i stil med ett främmande skepp, hängmatta).

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer ett sovrumsset för barn måste du först och främst utvärdera produktens kvalitet och säkerhet.

Tecken på rätt våningssäng

  1. Ansedd tillverkare. En okänd fabrik kan producera anständiga produkter, men en fabrik med ett namn har redan ett visst rykte. För att inte förlora det kan tillverkaren höja kvalitetsgränsen, men kommer inte att sänka den.
  2. Den andra anledningen är produktgarantin. En fabrik som är säker på sina möbler har alltid en längre garantitid än mediokra företag.
  3. Solid, stabil konstruktion av massivt trä eller metall. Kroppsdelarna passar perfekt, fästelementen lossnar inte. Basen under madrassen är hållbar, böjer sig inte. En sådan säng kommer att bära vikten av två vuxna, och kommer säkert att överleva barns aktiviteter under spel.
  4. Slät och enhetlig färg och lack (lack, emalj) beläggning av sängramen. Tjockleken måste anges på medföljande dokument.
  5. Förekomsten av sidor på den andra nivån med en höjd av minst 25-30 cm. Höjden beräknas från madrassen, och inte från botten. Du måste tänka i förväg vilken typ av madrass som kommer att vara och dess tjocklek.
  6. Mjuk kant längs kanterna på sidorna, vilket skyddar mot stötar.
  7. Avrundade hörn, skyddande gummikuddar på utskjutande hörnstycken och fästelement. Det är bäst att undvika utskjutande metallbeslag.
  8. Stabil stege, breda, plana, halkfria steg. En ledstång är valfri, men önskvärd. Barnet måste hålla fast vid något när det går upp och ner.
  9. Stort avstånd mellan övre och nedre nivå.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra steget är att tänka framåt om ditt barns tillväxttakt och förändrade intressen. Baserat på sådana utsikter och din ekonomiska förmåga måste du välja en praktisk modell som inte kommer att vara synd att byta ut om 5 år.

Det tredje steget är att samråda med barnen. Den enhetliga inredningen i alla rum i lägenheten ser snygg ut, men behöver barnet verkligen en tråkig träsäng i hasselnötsfärg? Redan vid 3 års ålder kommer barnet enkelt att välja design och färger efter eget tycke, föräldrarna behöver bara passa in i barnrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Valet av en tillverkare som inte är rädd för att anförtro det dyraste beror på företagets rykte och budgeten för barnmöbler. För högkvalitativa och billiga träbäddar bör du kontakta en inhemsk tillverkare (" Legend", "Fairy", "33 beds "). Multifunktionella transformatorer med en garanti, till ett överkomligt pris, med möjlighet att välja en individuell design, kommer alltid att finnas i butikerna hos den berömda svenska koncernen. Italienska tillverkare har dyra produkter för små estetiker. Italienska möbler är inte bara vackra, utan också genomtänkta till minsta detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Föräldrarnas recensioner

Är det säkert att lägga ett barn på en våningssäng - det här är frågan som uppstår för kärleksfulla föräldrar i första hand. Deras åsikter i denna fråga skiljer sig åt. Många känner att det är bättre att offra utrymme än att utsätta barn för fara. Men ändå är de flesta mammor och pappor benägna att tro att en våningssäng i ett rum är bekväm, praktisk och glädjer barn. Och problemet med skador och blåmärken löses med försiktighetsåtgärder. Om du ökar sidornas höjd till 40 cm, mantlar kanterna med mjukt material, ger räcken på trappan och diskuterar spelreglerna på andra nivå med barnen, även det mest rastlösa barnet kommer inte att lida.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Den ursprungliga sovrumssatsen är en del av interiören. Rummet kommer att fungera som bakgrund för det, därför är det viktigt att ta hänsyn till väggarnas färger, fönsterets utformning, utformningen av andra föremål i rummet när du väljer design och färger. Till exempel kommer utformningen av en skeppssäng att stödjas av blått, vitt, guld eller smaragdfärger i interiören, ett akvarium, flygande genomskinliga gardiner eller en solid matta i färg.

Bild
Bild

Det medeltida slottet kommer organiskt att se mot bakgrunden av en målad vägg, murgröna, 3D -tapeter i temat

Bild
Bild

Sängen för två barn är väl placerad inte mot väggen, utan i mitten av rummet. Hon delar utrymmet i hälften, och varje barn har sin egen mysiga plats

Bild
Bild

Små rum och en icke-standard layout kommer att sparas av en transformerande säng. En vanlig säng ser bättre ut i en ljus inredning. På en neutral bakgrund kan en säng med en intressant design bli det centrala föremålet för en inre komposition

Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare av kreativitet finns modeller från obehandlat trä. De måste grundas och strukturen är klar för de små konstnärerna att experimentera med

Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av en våningssäng kan vara intressant eller koncis, söt eller upprorisk, men det viktigaste är att barn gillar det.

Doktor Komarovsky kommer att berätta allt om våningssängar för barn.

Rekommenderad: