Våningssängar I Metall (64 Bilder): Järnmodeller För Vuxna Med Lådor Och Hopfällbara Med En Stege, "ekonomiklass", Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Våningssängar I Metall (64 Bilder): Järnmodeller För Vuxna Med Lådor Och Hopfällbara Med En Stege, "ekonomiklass", Recensioner

Video: Våningssängar I Metall (64 Bilder): Järnmodeller För Vuxna Med Lådor Och Hopfällbara Med En Stege,
Video: COOL Metal bunk beds twin over full 2024, Maj
Våningssängar I Metall (64 Bilder): Järnmodeller För Vuxna Med Lådor Och Hopfällbara Med En Stege, "ekonomiklass", Recensioner
Våningssängar I Metall (64 Bilder): Järnmodeller För Vuxna Med Lådor Och Hopfällbara Med En Stege, "ekonomiklass", Recensioner
Anonim

Sängar med två nivåer är en praktisk lösning för barnrum, lantgårdar, små hotell, vandrarhem. Våningssängar i metall tar liten plats, om det behövs kan de enkelt demonteras och transporteras. Dessutom är detta en original designlösning som kan "återuppliva" en tråkig inredning.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Våningssängarnas design är baserad på två kojer som ligger ovanför varandra. Detta låter dig avsevärt spara utrymme, vilket är särskilt viktigt för smala långsträckta rum. Ofta köps modeller för barnrum, internat, läger, men de är också lämpliga för vuxna. Sådana produkter kommer att vara oumbärliga på stugor där många släktingar och vänner samlas. Våningssängar köps också för kedjor av små hotell och billiga sanatorier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag hos metallbäddar med två nivåer:

  • Kompakthet . Modellerna tar liten plats, vilket gör dem lämpliga för alla storlekar av rum. Dessutom kan du beställa en säng i anpassad storlek - för ett specifikt rum.
  • Lönsamt pris . Inköp av sådana möbler kommer att ta ungefär hälften så mycket pengar som köp av två sängar. För personer med begränsad ekonomi erbjuder tillverkare budgetmodeller med minimal inredning.
  • Lång livslängd . Metalsängar har använts i år (och till och med decennier) eftersom de är nästan omöjliga att bryta. Samtidigt behåller produkterna sina estetiska egenskaper.
  • Styrka och slitstyrka . Sängramen är motståndskraftig mot yttre mekaniska påverkan, den tål tung belastning.
  • Brandsäkerhet . Sådana modeller är inte rädda för eld, så de kan användas vid höga temperaturer.
  • Enkel installation . Att samla sängar kräver inte professionell kunskap och användning av specialverktyg, så även en nybörjare kan installera dem.
  • Hygien . Metallramen är resistent mot skadliga mikroorganismer och avger inte skadliga ämnen till atmosfären.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tidigare var metallbäddar tunga, men nu använder de ihåliga rör och små delar för att göra dem. I ett demonterat tillstånd är sådana produkter lätta att transportera, och när de är färdiga kan de flyttas från plats till plats. Sängen kan innehålla ytterligare hyllor, lådor, ett inbyggt bord, vilket gör modellen mer funktionell.

Dessa modeller har många fördelar, men de har också ett antal nackdelar . På grund av det tekniskt komplexa metallbearbetningsförfarandet produceras sängar i ett relativt begränsat antal former. Detta är dock tillräckligt för valet av lämpliga möbler. Dessutom kan basen alltid kompletteras med paneler och element från andra material.

Metallen har god värmeledningsförmåga, så den kommer alltid att värmas upp på en solig dag. Rostberoende kräver särskild vård av ramen. Det rekommenderas att behandla det regelbundet med speciella korrosionsskyddande medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Våningssängarnas externa och designfunktioner varierar från tillverkare till tillverkare. Vuxen- och barnmodellerna skiljer sig från varandra i storlek, närvaro av räcken och skyddselement. För små familjemedlemmar rekommenderas det också att välja ytterligare förstärkta trappor.

Priset är ett annat grundläggande kriterium för att sängarna skiljer sig åt. I märkesamlingarna kan du hitta produkter i ekonomiklass, men du ska inte jaga för billiga möbler: produkternas kvalitet och bekvämlighet beror på detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanliga typer av våningssängar:

Med lådor . Ett praktiskt alternativ som sparar utrymme. Lådorna ligger under sängens första nivå. De är lämpliga för förvaring av sängkläder, onödiga eller säsongsartiklar. Miniatyrhyllor svetsade från sidorna kommer också att vara lämpliga. Det finns böcker, dekorativa element, ramar med fotografier, lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Järnfällning för två sängar . En ovanlig modell, som används både som våningssäng och som två separata sängar. Lämplig när möbler periodiskt transporteras från ett stort rum till ett smalare. Dessutom låter denna lösning dig bara öka antalet sovplatser efter behov - till exempel när vänner och släktingar anländer. Sådana modeller kännetecknas av enkel installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en stege av metall . De flesta modellerna på möbelmarknaden. Ett bekvämare alternativ än sängar utan trappor. För enkelhets skull är de utrustade med räcken och skyddselement. Det finns modeller med breda steg eller tillverkade enligt stegen. De senare är inte särskilt praktiska att använda, men de är kompakta och minskar den totala vikten av strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med förstärkt ram . Höghållfasta möbler. Denna ram har en tjockare bas och är gjord av de mest hållbara metaller. Den är resistent mot stark mekanisk stöt och är hållbar. Modellen är lämplig för överviktiga personer och par, om en av kojerna är avsedd för två personer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad . I grunden för modellens design har tillverkarna kombinerat flera material. Den slutliga versionen ser original ut, lämplig för modern inredning, sovrum i modern stil. Metallramen kombineras med trä, spånskivor, plastelement som används för att dekorera sidorna och baksidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Valet av dimensioner beror på en viss persons personliga preferenser. Tillverkare erbjuder sängar i ett standardstorleksintervall. Bredden på produkterna sträcker sig från 70-90 cm för enstaka modeller och cirka 140-160 cm för dubbla modeller.

Sängens längd är som regel 190-205 cm, och den genomsnittliga höjden på den andra nivån når 1760 mm och beror på höjden på taket i lägenheten. Vid tillverkning av specialtillverkade produkter kan dessa egenskaper dessutom variera beroende på kundens önskemål, inklusive när ett ovanligt designprojekt genomförs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Möbelfabriker som tillverkar våningssängar i metall kan grovt delas in i tre grupper. Europeiska tillverkare anses vara de bästa, med endast material av hög kvalitet och de bästa legeringarna.

Företag introducerar regelbundet innovativ teknik och strikt kontrollerar produktionsprocessen. Kinesiska produkter är billiga, men deras livslängd är flera gånger lägre . Det händer också att utländska märken öppnar fabriker i Asien och tillverkar möbler där med sin egen teknik.

Inhemska tillverkare och företag från OSS -länderna är ett separat block. De kan både skapa originalprodukter och köpa rättigheterna att använda sina designprojekt från europeiska kollegor. I ryska samlingar kan du hitta både dyra möbler och ganska billiga produkter för sommarstugor och hus på landet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på kända möbelmärken.

Ikea

En välkänd tillverkare som skapar sängar i olika höjder och storlekar, avsedda för barn och vuxna. Modellerna är utrustade med stötfångare och räcken, tack vare vilka det är omöjligt att falla från kajen, även medvetet. Experter rekommenderar dock att man köper möbler från denna fabrik endast för barn över 6 år.

Kända modeller av märket inkluderar "Sverta" och "Tromso". Den första är avsedd för yngre skolbarn och har en låg kostnad. Trappan är vinklad, vilket gör det lättare att klättra upp i andra våningen. Höjden till botten är cirka 145 cm. En annan version av denna modell är utrustad med dubbelsängar och ligger nedanför; du kan sitta på den första nivån, men du kommer inte att kunna komma upp dit.

"Tromso" har stora dimensioner, därför kan en person på bottenvåningen sitta fritt och inta en upprätt position. Alla produkter är tillverkade av stål och är pulverlackerade med epoxiharts för ökad slitstyrka och hög hållbarhet. Använd en fuktig trasa och milt tvättmedel för att rengöra dessa modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metalsängar

Ett inhemskt varumärke som skapar budgetprodukter för en mängd olika konsumenter. Bland företagets kunder finns sjukhus, internat, barnläger, sanatorier, turistcentrum. Dessutom köps sådana möbler för byggare, arbetare och reparationsteam. Filtar, kuddar och madrasser kan köpas med sängarna. Fördelarna med produkterna är styrka, tillförlitlighet, enkel montering.

Bild
Bild

Under metall

Ett populärt malaysiskt märke, vars kollektioner inkluderar hopfällbara modeller och transformatorer. Den riktar sig direkt till barn och skapar kompakta sängar som är lämpliga för de minsta rummen. På andra våningen finns skyddsräcken som förhindrar att barnet faller. Företaget uppmärksammar detaljerna, varför sängarna är unika i designen och låter dig väcka unika interiörprojekt till liv.

I stället för botten finns det ett metallnät där du kan placera vilken madrass som helst, inklusive en ortopedisk. Ett annat särdrag hos kollektionerna är att olika material aktivt kombineras vid tillverkning av möbler. Tillverkaren använder aktivt sortimentet av hevea.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

En skön säng är en garanti för god vila under sömnen, så du bör ta det på allvar. Modeller skiljer sig från varandra i storlek, design, design och utförande, därför rekommenderas att jämföra möbler från olika tillverkare i rätt prissegment innan du köper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så vad ska man tänka på när man köper en våningssäng:

  • Mått . Möbelns storlek är korrelerad med antalet personer, deras hy och det lediga utrymmet i rummet.
  • Material … För tillverkning av sängen tas stål, liksom aluminium och andra typer av metaller, trä och plastpaneler används dessutom. Det första alternativet är mer prisvärt, det andra har bättre korrosionsskyddande egenskaper.
  • Beläggning . Det kan vara polymer eller pulver. Det är bättre att föredra sängar vars metallbas behandlas med speciella skyddsmedel som förhindrar förekomst av korrosion och svamp.
  • Strukturens hållbarhet . Lederna ska vara så starka som möjligt, annars håller inte sängens komponenter och deformeras snabbt. Vanligtvis kontrollerar de hur väl fogarna är svetsade.
  • Skyddselement . Sidorna kommer inte att falla från den övre nivån, detta är särskilt viktigt när man köper möbler för barn och ungdomar.
  • Design . Sängarnas utseende beror på närvaron av dekorativa element och särdragen i deras kombination. Det finns både minimalistiska modeller och futuristiska, dekorerade med många detaljer. Dessutom är de estetiska egenskaperna direkt relaterade till sovrummets inre.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper, ta hänsyn till den kompletta uppsättningen av modellen, förekomsten av ytterligare inbyggda element. Mestadels finns de i träbäddar, men små hyllor kan också svetsas till metallhyllor. Om utrymme tillåter placeras ett litet bord på sidan; vid behov placeras lampor och sänglampor på var och en av nivåerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

För att förlänga sängarnas livslängd bör de skötas. Damm och smuts ansamlas oundvikligen på ramen, så metalldelar måste regelbundet torkas av med en mjuk trasa. Våt rengöring rekommenderas en gång i månaden med Sanita, Comet, Adrilan, Cillit rengöringsprodukter. De används både för profylax och för att ta bort rost som redan har dykt upp. Aluminiumdelar rengörs med tvålvatten och en mjuk svamp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd inte järnborstar eller slipmedel för att rengöra sängarna, eftersom de kan repa metallen.

Om möblerna är gjorda av metaller utan korrosionsskyddande beläggning, bör de inte installeras i rum med hög luftfuktighet. Dessutom täcks delarna med jämna mellanrum med skyddslösningar. Polering gör att du kan bli av med mindre repor och andra yttre defekter. Rostade element rengörs, grundas och målas om eller lackeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

När man tänker på våningssängar uppstår ofta associationer med monotona modeller, som är baserade på en tunn metallram. Sådana möbler köps ofta till sovsalar och billiga vandrarhem, styrda av en begränsad budget. Detta är dock långt ifrån gränsen för tillverkarnas designidéer. Sängar med ovanliga former och färger kommer att förvandla sovrummet, vilket ger det fräschör och nyhet.

För en interiör där funktioner i den klassiska stilen är närvarande, är en modell dekorerad med smidda ornament och galler på sidorna lämplig. Den mörka ramen kombineras med ljusa sängkläder, pastellfärgade väggar och trägolv.

Den förtjockade basen kompletteras med metallbollar, en stege med tunna stavar är svetsad på sidan. Kombinationen av tunga och lätta komponenter gör det möjligt att kombinera moderna och traditionella stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant modell, gjord i rosa, körsbär eller lila färger, är lämplig för damrum, i vars design ett visst tema råder. Dekorationer och andra inredningsartiklar väljs i liknande färger, överkast och kuddar i de angivna färgerna placeras på själva sängen.

Sammet, corduroy och andra dyra tyger kan användas som kommer att tillföra lyx till interiören. Abstrakta mönster och växtmotiv placeras på sängens sidor som dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som komplement till metallramen med träpaneler kan du få en ovanlig säng i en futuristisk stil. Varierade nyanser, strikta former, brist på inredning - allt detta förvandlar modellen. På kajen placeras kuddar med kontrasterande toner, hål skärs i sidorna - både strikt verifierade och asymmetriska. Ovanför den övre nivån är lampor och hyllor lämpliga. Om du planerar att lämna accenten på sängen tas ljusare nyanser för att dekorera rummet.

Bild
Bild

En ovanlig lösning skulle vara kombinationen av enkelsängar och dubbelsängar, så att tre personer kan läggas på sängen samtidigt. Som regel är den större basen belägen på den nedre nivån. Om du målar ramen vit och lägger till mönstrade överkast får du ett mycket intressant alternativ.

Rekommenderad: