Funktioner För Hopfällbara Madrasser: Hopfällbara Gästmodeller På Golvet, Hopfällbara Alternativ För Gäster

Innehållsförteckning:

Video: Funktioner För Hopfällbara Madrasser: Hopfällbara Gästmodeller På Golvet, Hopfällbara Alternativ För Gäster

Video: Funktioner För Hopfällbara Madrasser: Hopfällbara Gästmodeller På Golvet, Hopfällbara Alternativ För Gäster
Video: Three Layer Folding Mattress how to make matters 2024, April
Funktioner För Hopfällbara Madrasser: Hopfällbara Gästmodeller På Golvet, Hopfällbara Alternativ För Gäster
Funktioner För Hopfällbara Madrasser: Hopfällbara Gästmodeller På Golvet, Hopfällbara Alternativ För Gäster
Anonim

När du väljer madrasser för många är huvudfaktorn att säkerställa en trevlig sömn, samt upprätthålla en sund rygg och ryggrad. Den moderna marknaden erbjuder ett stort antal olika alternativ för denna enkla enhet. Priserna på sådana varor är olika. En speciell plats bland modellerna upptar en hopfällbar madrass, som kännetecknas av många funktioner, lockar till sig funktionalitet och praktiska egenskaper.

Bild
Bild

Vad det är?

När man tittar på en hopfällbar madrass är det svårt att hitta några uppenbara skillnader från den vanliga. Det viktiga kännetecknet för den hopfällbara madrassen är att den består av tre delar som är anslutna till varandra och kan monteras utan problem. Detta alternativ är perfekt för att ta emot gäster i en liten lägenhet med ett minimum av sovplatser. För att lagra gästmadrassen tillhandahåller nästan alla tillverkare en speciell täckpåse, och vissa modeller är utrustade med remmar för att fixa den vikta sovanordningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Eftersom populariteten för denna modell bara har ökat på sistone har många redan uppskattat alla positiva egenskaper hos denna produkt. Bland fördelarna finns det flera huvudsakliga:

  • En sådan modell kommer att vara en riktig räddning när man tar emot gäster . Samtidigt kommer de inte att känna sig obekväma av att somna på golvet. Denna golvmadrass är inte till skillnad från en hel säng och ger utmärkta sovförhållanden.
  • Sådana enheter utan fjädrar är de mest kompakta och tar lite plats även i den mest trånga lägenheten.
  • Produktens lätthet låter dig enkelt använda den även för sköra tjejer och äldre.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vissa alternativ är utformade för utomhusbruk , därför har de ytterligare skydd mot fukt, vilket kommer att tilltala familjer med små barn.
  • Den utfällbara madrassen är ganska tjock, vilket också bidrar till en smärtfri sovställning . Även om vissa modeller är upp till 10 cm tjocka, hindrar detta inte att produkten samlas i en kompakt påse.
  • Det finns inte bara "vuxna" fällbara modeller, utan även barnmadrasser , som är perfekta för en lekhage eller spjälsäng. Den mjuka ytan gör att barnet kan spendera tid på att spela spel eller koppla av på ett säkert ställe med nöje och utan att skada hälsan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Sådana madrasser är olika (som konventionella modeller) och klassificeras enligt flera kriterier:

Typer av konstruktion . Bland de fällbara modellerna kan du hitta alternativ med fjäderblock eller utan fjädrar. Fjäderkonstruktioner kan utrustas med beroende eller oberoende fjädrar. Det första alternativet är väl lämpat för att ta emot gäster, priset på en sådan produkt är lågt. Normalt använder sådana modeller ett fjäderblock av Bonnel-typ där alla fjädrar är anslutna med tråd. Fjäderblocket ger elasticitet, och vid noggrann användning räcker madrassen i 5 år eller mer.

Den andra typen av fjädrar är ganska populär på grund av dess utmärkta ortopediska egenskaper. Fjädrarna i dessa modeller finns i separata tygfickor, vilket gör att du kan fördela lasten jämnt och skydda ryggraden under sömnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjäderlösa modeller består av flera sammankopplade block fyllda med material. Som fyllmedel för sådana modeller används både naturliga kokosflingor och syntetisk latex och polyuretanskum; blandade fyllmedel är också möjliga.

Kokosfyllnadsmedel ger maximal styvhet, vilket är nödvändigt för ett problem med ryggen, och utmärks också av dess hållbarhet (livslängd - upp till 15 år), motståndskraft mot ruttnande processer, mögelbildning och kvalster. Modeller med fyllmedel i form av kokos är allergivänliga - men individuell intolerans är möjlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Latexfyllda madrasser är ganska elastiska, de är inte allergiska, de är miljövänliga . Denna sovhytt ger utmärkt stöd för hela kroppen under sömnen.
  • Beroende på särdragen i produktionen av polyuretanskum kan modellerna skilja sig åt i styvhet . En produkt fylld med polyuretanskum kommer att hålla i cirka 10 år, vilket är något mindre än latexprodukternas livslängd. En annan nackdel är att materialet absorberar fukt väl och inte är lämpligt för utomhusbruk.

Genom att kombinera lager av kokos och latex i sina produkter uppnår tillverkarna maximala fördelar, utmärkta ortopediska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur påverkar stelhet sömnkvaliteten?

Vissa människor letar efter den mjukaste modellen när de handlar en sovmadrass. Detta är inte helt korrekt, eftersom överdriven mjukhet leder till följande konsekvenser:

  • Sömnens mjukhet kan orsaka krökning av ryggraden , eftersom kroppen är i fel position under sömnen. Vissa människor jämför att sova på en mjuk madrass med att sova i en hängmatta.
  • På grund av mjukhet och brist på stöd är kroppen och musklerna spända under hela sömnen , som inte låter dig slappna av helt.
  • En obekväm position av kroppen under sömnen kan leda till ofta uppvaknande .
Bild
Bild

Det är dock inte bara den mjuka ytan som är full av hälsorisker och sömnstörningar. När du väljer en hård yta bör du inte heller gå till ytterligheter för att undvika följande situationer:

  • Överdrivet tryck på höfter och armbågar kan leda till cirkulationsproblem .
  • En hård yta kan orsaka nacksmärta och nedre del av ryggen , som kan störa sömnen.
  • En hård sovplats leder ofta till domningar i lemmarna , vilket också påverkar sömnmönster negativt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur hittar man rätt modell?

Tänk på följande användbara tips:

Oavsett vem sovplatsen köps för (för gäster eller värdar), bör denna fråga tas på största allvar, alla nyanser bör beaktas . Efter att ha valt en lämplig modell är det värt att läsa recensioner om den eller fråga vänner som äger samma produkt.

För det första ger vänner en oberoende bedömning av saken, och för det andra kan du personligen testa den om du vill. Efter att ha legat på madrassen ett tag kan du förstå känslan av komfort och bekvämlighet. I kvalitetsbutiker kommer säljare nästan säkert att låta dig ligga och testa produkten.

Att lyssna på din kropp och fokusera på känslor är viktiga punkter när du väljer rätt modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Produktens kvalitet måste vara hög: släta och slitstarka sömmar, alla fyllmedel och tyger måste uppfylla säkerhetskraven och omslagen måste vara gjorda av naturmaterial som är behagliga att röra vid.
  • Om du inte kommer att använda produkten särskilt ofta, är det bättre att föredra medelhårdhet . - sådana modeller är universella och populära hos många.
  • Tillämpningsområdet för den köpta kajplatsen är också av stor betydelse . För drift i naturen eller i lanthus är det bättre att välja modeller som tål tung belastning och är lätta att rengöra.
  • Om du har problem med din rygg eller ryggrad bör du konsultera en specialist . Läkaren hjälper dig att välja den optimala styvheten i kajplatsen och berättar också vilket fyllmedel som är det bästa alternativet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kokosfyllmedel rekommenderas att köpas främst för nyfödda och barn under tre år , denna modell är också lämplig för gravida kvinnor. I sådana situationer är det mer lämpligt att köpa en dubbelsidig madrass, vars ena sida är ganska hård, och den andra är av medelhårdhet. Denna lösning kommer att förlänga produktens livslängd.
  • Gå till en sovande produkt, först och främst bör du vara uppmärksam på produkterna från kända tillverkare , som lyckades bevisa sig på den positiva sidan. Att göra ett köp från en tveksam butik kan vara frustrerande.

Du kommer att lära dig hur du väljer en madrass i följande video.

Rekommenderad: