Cabriolet Sängar (75 Bilder): Inbyggda Och Hopfällbara Modeller, Hopfällbara Och Runda, Puff-säng Och Byrå-säng, 8 I 1, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Cabriolet Sängar (75 Bilder): Inbyggda Och Hopfällbara Modeller, Hopfällbara Och Runda, Puff-säng Och Byrå-säng, 8 I 1, Recensioner

Video: Cabriolet Sängar (75 Bilder): Inbyggda Och Hopfällbara Modeller, Hopfällbara Och Runda, Puff-säng Och Byrå-säng, 8 I 1, Recensioner
Video: 10 DIY Bedroom Furniture Sets You Can Try at Home 2024, Maj
Cabriolet Sängar (75 Bilder): Inbyggda Och Hopfällbara Modeller, Hopfällbara Och Runda, Puff-säng Och Byrå-säng, 8 I 1, Recensioner
Cabriolet Sängar (75 Bilder): Inbyggda Och Hopfällbara Modeller, Hopfällbara Och Runda, Puff-säng Och Byrå-säng, 8 I 1, Recensioner
Anonim

Ett bra sätt att rädda det omgivande utrymmet, särskilt i blygsamma levnadsförhållanden, är konvertibla sängar. De blir mer och mer populära bland ryska konsumenter. Det finns människor som fortfarande är försiktiga med sådana icke-standardiserade alternativ på grund av att var och en av dem är utrustad med en viss mekanism, som enligt vissa snabbt kan misslyckas. Men för närvarande är varje mekaniserad design av en transformerande säng hållbar och pålitlig, så en sådan inre lösning kan säkert kallas säker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med en transformerande modell är möjligheten att spara utrymme runt dig och inte köpa ytterligare möbler. För små rum är detta alternativ ibland den enda och optimala vägen ut ur situationen om det är möjligt att säkert fixera strukturen mot en stark bärande vägg . Men inte alla lägenheter har möjlighet att göra detta, till exempel på grund av layoutens särdrag eller närvaron av interiörpartitioner som inte är lämpliga för att fixa sängen och lyftmekanismen eftersom de inte tål en sådan belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformatorn kräver också den mest noggranna inställningen till sig själv, främst på grund av den regelbundet fungerande lyftmekanismen, som kan gå sönder på grund av dess dåliga kvalitet eller för att den behandlades vårdslöst.

Det är viktigt att tänka igenom alla dessa punkter innan du köper en så ovanlig möbel.

Bild
Bild

Var används

Konvertibla modeller kan användas överallt: i ett stort sovrum kan en klassisk garderobssäng dekoreras med ett tryck eller en spegelpanel, och den passar snyggt in i rummet och ger maximalt ledigt utrymme. Byrå är särskilt efterfrågade i små lägenheter och studior. Det finns ett stort utbud av modeller för barnrum, från barnsängar till de små med skötbord och bekväma lådor till våningssängar för skolbarn . Små transformatorer i form av puffar, stolar och bänkar används på kontor där du kan behöva stanna för att arbeta över natten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla transformerande sängar, baserat på deras designfunktioner, kan delas in i vertikal och horisontell. Ett av de levande exemplen på vertikal konstruktion är en "vuxen" dubbel garderob-säng-transformator, vars huvudgavel är fixerad mot väggen, och huvuddelen placeras i sin fulla höjd. När det gäller den horisontella sängen är den huvudsakligen avsedd att användas som en enkelsäng, fäst vid väggen vid sidan. Fördelen med en horisontell modell är att väggutrymmet förblir ledigt, och du kan placera tavlor eller bokhyllor på det, dessutom ser det ut mindre skrymmande och tar lite plats när det viks ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra typer inkluderar:

Ett av de mest kända exemplen är konvertibel säng med utrullningsplats , vid behov infällbar direkt under den. Detta är en av de enklaste modellerna: reservbädden är inbyggd i den andra. Med dess hjälp kan du optimera utrymmet, och möjligheten att organisera en andra säng kommer att vara tillgänglig när som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyftfällbar sängtransformator - det kan förklädas som andra möbler i lägenheten, till exempel genom att installera det i en garderob eller vägg. En pneumatiskt baserad mekanism lyfter upp den och placerar den på en särskilt avsedd plats. Oftast är detta en dubbelsäng för vuxna, men det finns också liknande modeller utformade speciellt för barn. Själva mekanismen är ganska enkel att använda, och ett barn i skolåldern kommer att klara det utan svårigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byrå säng - populär i studior eller i ettrumslägenheter, perfekt för ensamstående personer som inte behöver köpa en extrasäng. Med hjälp av en mjuk mekanisk drivning dras den ur en speciell låda, som på dagtid ser ut som en vanlig byrå. Det finns också den enklaste, hopfällbara modellen av en sådan säng, när den enkelt tas bort i lådan med en enkel lyftmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest intressanta och iögonfallande modellerna är puffsäng … Det kallas välförtjänt den mest moderna musslan i världen. När den är hopfälld ser den ut som en mjuk ottoman, vars dimensioner är mycket kompakta. Men om du lyfter locket är insidan den vanligaste metallstrukturen på benen med en bekväm madrass som glider ut vertikalt. Modellen kan enkelt förvandlas tillbaka: du behöver bara vika den som en vanlig hopfällbar säng och lägga den inuti puffen.

Bild
Bild

Bankett säng Den skiljer sig från transformatorpuffen i ännu mindre dimensioner, liksom möjligheten att organisera två eller tre platser under alla förhållanden, om de är bristfälliga. När dessa tre ställen är hopfällda kan de användas som en bekväm hopfällbar säng. En annan skillnad från en puff med liknande design är att i det första fallet avlägsnas vikbädden direkt i puffen, och i fallet med en bankettbädd sker dess fullständiga omvandling.

Bild
Bild

Stolsäng är en modern modifiering av en hopfällbar stol, välkänd för den ryska konsumenten. Fällmekanismen hjälper till att skjuta sängen på metallramen framåt. Det finns också mycket bekväma och behagliga beröringsformer av en sådan stol med en ramlös design: den mjuka madrassen fälls helt enkelt upp eller ner, och hela kompositionen ser ut som en liten mjuk stol utan ben.

Bild
Bild

Sängar med konvertibla sänggavlar ger en möjlighet att ställa sänggaveln i en position som är mer bekväm för en person. Du kan höja den här delen av sängen så att den blir ett bekvämt stöd för ryggen: i den här positionen är det mycket bra att läsa böcker eller titta på TV, medan du kopplar av hemma med maximal komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänk säng gjord av trä eller metall, men det bästa alternativet är en träbänk, som är en enkel infällbar struktur som kan fällas framåt eller enligt principen om en soffbok. Alternativet är väl lämpat för att ge. Det viktigaste är att en bra ortopedisk madrass alltid finns till hands: det hjälper till att organisera en extrasäng så bra som möjligt.

Bild
Bild

Bebis . För en student skulle ett av de bästa alternativen vara en barns transformerande säng, där två föremål byter plats dag och natt: på dagtid stiger sängen uppåt och bordet rör sig nedåt. Det finns tillräckligt med plats under bordet för att lagra små föremål eller leksaker. Fördelen med denna design är att ordningen alltid kommer att bibehållas i barnrummet och det kommer att finnas tillräckligt med ledigt utrymme för spel.

Bild
Bild

En tvåvånings transformerande säng kommer att vara en utmärkt lösning på en situation för två barn i en familj. Detta är en komplex designlösning som inte bara inkluderar själva sovplatserna. Det är lätt att föreställa sig en sådan säng med sängbord och hyllor, som tack vare en noga genomtänkt komposition harmoniskt passar in i helhetsbilden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avståndet mellan de nedre och övre nivåerna kan vara litet, så om kojerna monteras kommer de att ta upp ett minimum av utrymme . Våningssängar för barn kan också vikas. En pendelsäng för små barn är det bästa sättet att rocka ett barn utan ytterligare psykologiska kostnader. Den är utrustad med en pendelliknande mekanism som sätter spjälsängen i rörelse. Den smarta spjälsängen svänger, roterar och barnet somnar mycket snabbare.

Bild
Bild

Blanketter

I grund och botten är sängar med en standard rektangulär form med ett längsgående eller tvärgående läge relativt väggen utbredda. Det finns dock modeller med mer attraktiva och ovanliga former. Oftast är det barnsängar. Runda transformerande sängar är idealiska för små barn, även nyfödda. Denna typ av säng är den största säkerheten för barnet, eftersom det inte finns några hörn i den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära är utrullningsmodeller på hjul på grund av att en sådan spjälsäng kan omarrangeras var som helst . Hjulen är utrustade med en pålitlig låsmekanism som helt eliminerar risken för minimal fara för barnet. När barnet växer upp kan en sådan spjälsäng "justeras" efter sin höjd och användas som lekhage. Den ovala baldakinvaggan för spädbarn har specialdesignats av norska tillverkare. Den kan förvandlas till två stolar, en lekhage och en liten soffa.

Bild
Bild

Transformationsmekanismer

Det finns två huvudmekanismer för att transformera sängar: fjäder och hydraulik:

  • Fjädermekanismen är inställd beroende på sängens storlek och dess vikt . Priset är lågt och det är utformat för cirka 20 000 uppslag. Detta räcker för att sängen ska tjäna i många år. För att mekanismen ska träda i kraft krävs en påtaglig fysisk ansträngning.
  • Hydraulisk (eller gas) är den mest moderna typen av mekanism . Alla nya produkter är utrustade, främst, bara med dem. Med sin hjälp kan sovplatsen enkelt fixas i alla tillstånd, och själva förvandlingen är skonsam. Den hydrauliska mekanismen är helt säker och ger inget ljud.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Vagnens dimensioner väljs utifrån en persons ålder, längd och vikt. För förskolebarn räcker det med en 60 cm bred säng. Studenten behöver redan en enkelsäng med en bredd på upp till 80 cm. Tonåringar kan redan räkna med en och en halv säng. Dess bredd kan vara 90, 120, 165 cm. Kompakta sängar 160x200 cm är universella för människor i alla åldrar med en genomsnittlig byggnad och kan bli en användbar och trevlig möbel i alla rum. En bred dubbelsäng på 1400 mm eller 1800x2000 mm är lämplig för en person i alla åldrar och vikter - det är viktigt att lyftmekanismen är stark och pålitlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rammaterial

Transformerande sängramar är gjorda av massivt trä, ofta i kombination med en stark metalllegering. Det finns också lättare sängar på en metallram, vilket underlättar deras omvandling både manuellt och med hjälp av någon lyftmekanism. Naturligtvis är ramen för den kombinerade strukturen både starkare och mer estetiskt tilltalande, men det kräver mer avancerad sänghöjning och sänkningsmekanik som kan bära vikten av både trä och metall . Bärbara modeller i form av ottomaner, bänkar eller fåtöljer har flexibla men hållbara metallramar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

En garderobstransformatorbädd i vitt, beige eller elfenben kommer att se väldigt känsligt ut och skapa en känsla av luftighet och lätthet i utrymmet för avkoppling, trots massan av en sådan struktur. Dessa färgscheman är särskilt bra när det gäller ett separat sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En och en halv dubbelsängstransformator i wengefärg och mörkblå kommer att se bra ut i interiören i en studiolägenhet eller vardagsrum kombinerat med ett sovrum . När den är hopfälld kommer den inte att skilja sig från en annan möbel (garderob eller byrå), och de täta och rika färgerna i detta sortiment kommer att ge utrymmet en obeskrivlig känsla av hemkomfort. Wenge i olika nyanser är också att föredra om det är planerat att installera en transformator av vilken design som helst i ett lanthus eller i ett lanthus. I lime- eller honungsfärg kan du ordna en tvåvånings transformerande säng för barn i skolåldern eller en säng för en tonårsflicka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Först och främst, när du väljer, bör du alltid vara uppmärksam på kvaliteten på de material som den transformerande sängen är gjord av. Om belastningen beräknas felaktigt kan varje modell av denna typ tillsammans med budgettyper av material mycket snabbt misslyckas. I det här fallet bör du inte föredra det vanliga spånskivan. Det är bättre att välja mer hållbara modeller av MDF, och om möjligt, sedan köpa en produkt av naturligt trä. Två tredjedelar av hela lasten i sådana sängar faller på benen, därför är deras optimala form bokstaven "G" eller i form av en bred bräda, som kan bära ett stöd.

Bild
Bild

Många vill omedelbart köpa en transformerande säng med en madrass i hela setet. Eftersom själva strukturerna kännetecknas av en viss specificitet och en stor variation, är det inte möjligt att komplettera var och en med en madrass: sängen rör sig dagligen, byter plats och madrassen kan helt enkelt falla, även om den är fixerad med något. Det rekommenderas inte att ta de för närvarande fashionabla "ekologiska madrasserna" för transformatorer: de är fyllda med kokosspån, vilket på grund av deras vikt kommer att skapa en onödig extra belastning på sängmekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om tillverkningsföretag kompletterar sina sängar med madrasser, är det som regel bara från latex: de är alla ortopediska, deformeras inte (vilket är mycket viktigt, förutsatt att sängen hela tiden rör sig) och, viktigast av allt, lätt, vilket inte belastar mekanismen.

Bild
Bild

Hur man monterar en barnsäng med en pendel?

För att montera en spjälsäng med en pendel med egna händer behöver du en liten skruvmejsel, pluggar och skruvar.

Först installeras ett staket som måste fixas . Skruvar, med en skruvmejsel, ansluter sängens huvud, sidan och botten. Sedan installeras själva kajen: den är fixerad på alla 4 sidor, och först efter det är det rörliga staketet monterat. Den är installerad i speciella spår som ligger på barnsängens sidor. Den slutliga fixeringen av det rörliga staketet görs med skruvar.

Bild
Bild

Pendeln är monterad så här: fyra styrningar är monterade mellan botten och toppen .… Botten är installerad mellan de två styrningarna ovanpå. Sedan är pendelns botten monterad. Alla fästelement måste också fixeras med skruvar. Lådan monteras enligt samma princip som pendeln. Den måste placeras inuti själva pendeln, och sängen måste placeras ovanpå. För att installera sängen monteras två rörliga delar ovanpå pendeln, till vilka sängens ben är fästa. Skruvarna är dessutom fixerade med pluggar.

Bild
Bild

Betyg av tillverkare och modeller

Ledarna inom tillverkningen av sådana möbler är:

  • Italienska företag Colombo 907 och Clei . De producerar hållbara och säkra omvandlingsmekanismer. En av de mest populära modellerna av italienska designers är en modulär transformerande säng: soffa-bord-garderob-säng. Tillverkarna Calligaris, Colombo och Clei producerar för närvarande inte bara välkända garderober i klassisk vertikal design, utan skryter också med nyheter i form av garderober-sängar med en rotationsmekanism.
  • Amerikanska företaget Resource Furniture utvecklat konceptet med en rumslig lösning, som har blivit ett snällt och mycket bekvämt kunnande: ett objekt som upptar minsta utrymme i rummet kan fungera som en säng med hyllor, liksom ett arbets-, mat- och till och med soffbord.
  • Tyska företaget Belitec är en innovatör och utvecklare av modeller med en transformerbar bas med eldrift och massage. Denna mekanism är unik genom att den kan aktiveras genom att helt enkelt trycka på en knapp. Naturligtvis kommer priset på en produkt med ett sådant styrsystem att vara en storleksordning högre, men det kan rättfärdiga sig själv många gånger. Bland de tyska tillverkarna är det värt att notera Geuther -företaget, som har gjort ytterligare innovationer i barns transformatorer, förbättrat dem med hjälp av en rymlig låda för saker och en extra sovplats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Decadrages - ett franskt företag som äger den ursprungliga idén om att lösa problemet med hur man utrustar en icke-standard sovplats för ett skolbarn. Sängen är utrustad med en speciell lyftmekanism som lyfter den till taket under dagen, och under sömnen kan den sänkas ner till önskad höjd.
  • Cabriolet soffor uppdateras också regelbundet på alla möjliga sätt. HejTeam har skapat en soffa som heter "Multiplo", som är ett modulsystem bestående av olika block, och som perfekt kan passa in i alla interiörlösningar. Detta företag skapar multimodulära modeller av transformatorer: 3 i 1, 6 i 1, 7 i 1 och till och med 8 i 1.
  • Av de ryska tillverkarna kan två företag noteras som förtjänar uppmärksamhet: dessa är "Metra" och "Narnia ". De producerar transformatorer med robusta stålramar och mekanismer av god kvalitet. Produkterna är billigare än utländska kollegors, och dessa företag ligger i Lyubertsy och Kaliningrad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Första platsen i recensionerna tas av en transformerande säng med en extra utfällbar säng. Köpare uppskattar det för att kunna bo i en liten lägenhet och till en rimlig kostnad. En sådan säng gömmer sig i ett bra reservalternativ vid ankomsten av gäster.

Bild
Bild

Den konvertibla garderoben är ett klassiskt alternativ som redan är älskat av många köpare om de vill kombinera idén om en stor säng och spara det omgivande utrymmet . Möjligheten att mästerligt "packa" en stor säng så att den inte syns under dagen uppskattas. Det noteras också mjukheten och tystnaden hos den hydrauliska lyftmekanismen och dess långa livslängd. För många familjer visade sig tanken på en transformator vara mycket mer attraktiv än en pallbädd.

Bild
Bild

Kunderna kallar puffsängen en "överraskningslåda" och köper den gärna som en present till familj och vänner, eftersom en sådan originell möbel inte bara representerar estetisk skönhet, utan också fördelar: en hopfällbar säng inuti kan vara till nytta när som helst . Barns våningssängar-transformatorer av olika modifieringar bokstavligen "rädda" situationen för föräldrar som har två barn. Detta tillåter inte bara att organisera bekväma sovplatser för båda, utan också att spara utrymme i barnkammaren.

Bild
Bild

Sovrum och vardagsrumsinredning

Naturligtvis ska en inbyggd transformerande säng inte alltid uppfattas som det enda valet under de förhållanden när bostadsutrymmet är litet. I vardagsrummet kan denna lösning vara en stor extrasäng . Till exempel finns det en variation som kamouflerar bra i kombination med en soffa. Det är en vertikal vikningsstruktur, gjord i samma färg och stil med soffans centrala del, som kan placeras i en speciell nisch bredvid garderoben. När den är hopfälld ser ensemblen naturlig och mysig ut.

Bild
Bild

Om det finns en önskan och möjlighet, kan en transformator -sovplats ordnas så att den när den viks helt kommer att smälta samman med den omgivande miljön och vara helt osynlig.

Designers använder fototapeter, tryck i olika färger och kvaliteter som smälter in i huvuddelen av möblerna i vardagsrummet.

Bild
Bild

Transformator 3 i 1 (garderob-bäddsoffa) är en bekväm och funktionell klassisk version . När den är hopfälld ser den ut som en garderob med en soffa i mitten, och när den är utfälld är det en stor dubbelsäng, vars ben, när de är vikta, blir till en gångjärnshylla. För ett litet vardagsrum finns det inget bättre än en horisontell bäddsoffa inbyggd i en gipsskivans nisch. Denna extrasäng kan också perfekt kamoufleras genom att använda toppen av nischen som en hylla för souvenirer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av de mest populära alternativen för ett sovrum är en konvertibel garderob. Det är perfekt för dem som vill sova på en extra stor säng och samtidigt spara utrymme i rummet. Kläder och sängkläder placeras i garderoben, och på grund av att sängen fälls på övervåningen på dagtid kommer sovrummet alltid att se snyggt och harmoniskt ut.

Rekommenderad: