Ikea-sängar (83 Bilder): Utdragbara Och Hopfällbara Modeller Med Lådor, Tvåvåningshus I Trä Och Vikbara En Och En Halv, Vita Ramar, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Ikea-sängar (83 Bilder): Utdragbara Och Hopfällbara Modeller Med Lådor, Tvåvåningshus I Trä Och Vikbara En Och En Halv, Vita Ramar, Recensioner

Video: Ikea-sängar (83 Bilder): Utdragbara Och Hopfällbara Modeller Med Lådor, Tvåvåningshus I Trä Och Vikbara En Och En Halv, Vita Ramar, Recensioner
Video: IKEA – Smart Sängförvaring 2024, April
Ikea-sängar (83 Bilder): Utdragbara Och Hopfällbara Modeller Med Lådor, Tvåvåningshus I Trä Och Vikbara En Och En Halv, Vita Ramar, Recensioner
Ikea-sängar (83 Bilder): Utdragbara Och Hopfällbara Modeller Med Lådor, Tvåvåningshus I Trä Och Vikbara En Och En Halv, Vita Ramar, Recensioner
Anonim

Valet av en säng för ett sovrum är ett av huvudstadierna i dess design, eftersom det inte bara är det huvudsakliga funktionella elementet, utan också centrum för ögatraktionen. Det finns många möbeltillverkare. Du kommer att lära dig mer om utbudet av sängar som erbjuds av det svenska märket Ikea från den här artikeln.

Visningar

Ikea -sortimentet innehåller följande sängtyper:

  • enda;
  • dubbel;
  • barn;
  • loftsängar;
  • våningssäng;
  • infällbar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Enskilda modeller är 205–214 cm långa och 86–106 cm breda, beroende på modell. Det finns modeller från obehandlat trä, samt målade i vitt, brunt eller svartbrunt. Sänggaveln kan vara gedigen eller dekorativ. Modeller presenteras både med en låg fot och utan den. De justerbara sidorna på vissa sängar tillåter användning av madrasser av olika tjocklek. Dessa inkluderar serien " Todalen "," Malm "och" Hemnes ».

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Seriemodeller " Malm »Kan köpas med eller utan lådor på hjul. Om det behövs kan du köpa dem separat. Sängar Hemnes "Kan om så önskas kompletteras med lådor" Vardo ».

Bild
Bild

Sortimentet innehåller också intressanta modeller av soffor med ryggstöd, vinklad sänggavel eller utan. Fördelen med dagbädden är möjligheten att göra den till en soffa med hjälp av stora kuddar. Dessutom är alla tillgängliga modeller infällbara och har en extrasäng. Brimnes- och Flecke -modellerna är utrustade med två lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild

I butikens sortiment finns en Hemnes bäddsoffa . Hon har tre lådor för linne. Den kan användas som enkelsäng eller som dubbelsäng. Det räcker med att dra ut en extrasäng och lägga madrasserna bredvid. När de är hopfällda ligger madrasserna ovanpå varandra.

Bild
Bild

Enkelsängar (förutom modell Fjels »Och soffor) säljs utan botten. Alla sängar och soffor säljs utan madrasser.

Enkelsängen kan kompletteras med en Brunet baldakin … Den vilar på en cirkel av polypropen och är fäst vid en ring. Tillverkad i mesh, har en längd på 230 cm och en cirkeldiameter på 56 cm.

Bild
Bild

Dubbelsängar har olika design och är gjorda av olika material. Sänggaveln kan vara hög, medel eller låg. Huvuddelen av sortimentet har inte en fot, och vissa modeller har en medelhög eller hög.

Bild
Bild

Sängar av trä eller spånskiva har en fast eller lamellgavel. Stålprodukter (som " Nesttun "och" Leirvik ») Är dekorerade med dekorativa prydnader och mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängarna presenteras i vita, ljusbruna, mörkbruna och svartbruna färger. Det finns också raw array -modeller. En sådan produkt kan målas i valfri färg.

Minimilängden på de presenterade sängarna är 206 cm, den högsta är 218 cm och bredden är 146-194 cm.

Sängpall "Brimnes "har ingen sänggavel men kan köpas separat. Dess särdrag ligger i det faktum att det kan fungera som ett sängbord, eftersom det har två hyllor på sidorna och en hylla ovanpå. Tillsammans med denna sänggavel blir sängens längd 234 cm.

Bild
Bild

Modeller av "Oppland" -serien har en mjuk sänggavel som kan tas bort och tvättas.

Bild
Bild

En av seriens modeller Malm »Har en lyftmekanism som gör att du kan använda hela utrymmet under kajen för förvaring.

Sängar i serien Brusali och Malm säljs både utan lådor och med lådor för förvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dubbelsängar säljs utan madrasser, nästan alla är utan botten. Botten för vissa modeller ingår i sängens pris - till exempel " Fjels "," Malm "Med lyftmekanism och" Hemnes "Vit.

Våningssängar är gjorda av trä och metall. De är 206-208 cm långa, 96,5-97 cm breda och 130,5-159 cm höga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Två våningar modell "Svert " kan kompletteras med en utdragbar säng för en tredje kaj. Modell " Swart »Kompletteras med en bordsskiva. Detta skapar en arbets- och sovplats samtidigt.

Bild
Bild

"Vuxna" loftsängar har en höjd från golv till botten på 145 cm. Loftsäng " Sturo ”Är 176 cm hög och 153 cm bred, så den kan passa två personer.

Barns loftsängar är 193 cm höga och deras särdrag ligger i att de har ett skrivbord med fyra lådor, hyllor och en garderob med dörrar.

För alla loft- och våningssängar ingår en botten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bäddsoffan kan vikas, rullas ut och dras ut. Liggstorlekarna, liksom soffornas design, är mycket olika. Klädseln kan vara tillverkad av konstläder, textil eller läder. Bäddsoffor säljs med madrasser. För vissa modeller kan du välja en lämplig madrass.

Bild
Bild

För barn erbjuds sängar som växer med barnet. Deras botten kan förlängas i längd när barnet växer. Minsta längd på dessa sängar är 135-138 cm och max är 206-208 cm. Sängarnas bredd är från 80 till 90 cm. Sundvik "," Busunge "och" Minnen " säljs med rack och pinjongbotten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängarna finns i olika färger: vit, rosa, brun, mörkbrun och svart. Det finns modeller med låga, medelstora och höga sänggavlar. Alla sängar har fotbrädor. Stålmodeller har vackra dekorativa element.

Bland barnsängarna finns en dubbelsidig modell. I ett tillstånd kan det vara en loftsäng, en lekplats eller en plats för ytterligare förvaring kan placeras under kajen. Om du vänder på den kan du fästa en gardin "Kura" på rackramen - för att skapa en mysig och avskild plats. Barn är väldigt förtjusta i sådana mönster.

Bild
Bild

Material (redigera)

Ramarna är gjorda av flera typer av material:

  • pigmenterat pulverlackerat stål;
  • av massiv tall, björk eller bok, täckt med träfläck och transparent akryllack eller polyesterfärg;
  • av spånskiva, MDF och fiberboard, behandlad med akrylfärg eller björk, bok, ask, ekfaner, bets, präglad akrylfärg och transparent lack.

Träprodukter har en mittbalk av massiv furu eller en mittbalk av galvaniserat stål.

Modellens huvuddelar Undredal »Är tillverkade av fiberboard och benen är gjorda av massiv björk. Hela produkten är klar med akrylfärg.

Bild
Bild

Modell Tyssedal »Tillverkad av fiberboard, massiv bok och björk, och täckt med polyesterfärg ovanpå.

Bild
Bild

Loftsängen "Sturo" och tvåskiktsmodellen "Midal" är gjorda av massiv furu. Loftsängram "Stuva »Är tillverkad av fiberboard och spånskiva, och botten är tillverkad av fiberboard och OSB-board.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ortopediska baser (lamellbottnar) har lameller (lameller) gjorda av bok- eller björkfaner. De anpassar sig efter personens vikt och ökar madrassens fasthet. Det kan vara från 17 till 30 skenor - beroende på modell.

I de modeller som har en bas är den gjord av massiv bok eller björk och plywood. Dessa modeller har också komfortzoner som anpassar sig efter kroppsvikt.

Spaltbotten " Leirsund »Utrustad med sex lameller med justerbar styvhet. " Lagsevog »Har en sänggavel och fotgavel, justerbar med fjärrkontroll. Detta system ger maximal komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Företaget erbjuder följande storleksvariationer:

  • Som tidigare nämnts, enkelsängar (tillsammans med soffor) är 205-214 cm långa och 86-106 cm breda.
  • Sofforna är breda 86-89 cm och längd 205-214 cm. De är utformade för en madrass 80 × 200 cm.
  • Om vi bara pratar om sängar, då serierna "Fjels", "Hemnes" och "Malm" har två modifikationer för madrassen - 90 × 200 cm eller 120 × 200 cm. Den andra ändringen kan hänföras till en och en halv säng. De senare är 127-135 cm breda och 207-211 cm långa.
  • En och en halv modeller finns bland dubbelsängar avsedda för en madrass 140 × 200 cm. Dessa är serierna "Fjels", "Malm", "Brusali", "Leirvik", "Kopardal", "Nesttun", "Trisil", "Askvol", "Brimnes", "Rikene". Samma modeller har också modifieringar avsedda för en dubbel madrass 160 × 180 cm.
  • Serie designad för dubbel madrass 160 × 200 cm eller 180 × 200 cm, också mycket. Bland dem finns Hemnes, Malm, Leirvik, Tissedal, Oppland, Undredal.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Höjd ledigt utrymme under sängen för modellerna Tyssedal och Undredal är 20 cm.
  • Lägsta foten vid 33 cm - för Fjels- och Rikene -modellerna (den ligger på själva sängen) och den högsta - 98 cm (för Leirvik -modellen).
  • Den lägsta sänggaveln är vid Brimnes -sängen (47 cm), den högsta - vid "Undredal" (154 cm). Huvudgavelhöjden på andra modeller är vanligtvis 80-120 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barnsängar designad för en madrass på 80x200 cm. För skjutbäddar måste speciella madrasser köpas. Deras minsta längd är 130 cm och max är 200 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Våningssäng och loftsängar designad för en madrass 90x200 cm, modell "Sturo" - för 140x200 cm. Detta är den högsta loftsängen i sortimentet, dess höjd är 214 cm.
  • Lägsta våningssäng - Tuffig ". Dess höjd är 130,5 cm och avståndet mellan sängarna är 86 cm.
  • Loftsängar "Stuva "Är 193 cm höga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Träbarnsäng kan vara vit, rosa eller brun. Stålmodeller finns i vitt eller svart.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Vuxna" enkla och dubbla modeller är gjorda i vitt, ljusbrunt, brunt eller svartbrunt. Copardalsängen är grå, Undredal -dubbelsängen och Firesdal -soffan är svarta och Rikene är antik. De enkla och dubbla Fjels -modellerna har en naturlig furuskugga, så de kan målas i valfri färg.

Bild
Bild

Valfria tillbehör

Det finns många olika tillbehör till babysängar:

  • Ljusa fickor med tre fack - en stor och två små. Du kan lägga en surfplatta, telefon, bok, anteckningsbok och andra personliga föremål i dem.
  • Sänglådor med en intressant design , som kan placeras under sängen och få ytterligare förvaringsutrymme för sängkläder eller leksaker.
  • Mjuka och täta sömnkuddar , liksom många dekorativa kuddar för att dekorera sängen.
  • Fleecefiltar eller med isolerande fyllmedel.
  • Flerfärgade sängkläder med olika tryck och prydnader, stretchduk för skjutbara sängar, samt överkast.
  • Gardin med draperi (gardin) och utan det - för en dubbelsidig säng.
  • Bladformade baldakiner , visir eller tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För "vuxna" sängar kan du köpa följande tillbehör:

  • Spånskivor på hjul matchar sängens färg.
  • Plast och mjuka lådor med lock , samt lådor av spånskiva eller rotting med lock.
  • Fjäder, polyuretanskum och hård latex och medelhårda madrasser.
  • Tunna madrasser , madrassöverdrag och kuddfodral.
  • Mjuka och täta kuddar samt produkter med fyllning med minneeffekt.
  • Enkla och mångfärgade sängkläder med blommor, mönster, rutor eller ränder, samt växt-, djur- eller abstraktryck.
  • Dekorativa kuddfodral lämplig för vissa sängkläder. De kan matchas med dynorna på soffans eller soffans baksida, till sängens huvud.
  • Dekorativa kuddfodral matchande gardiner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Produkterna är avsedda för vuxna eller barn. Det finns flera populära alternativ.

Barn:

  • " Kura ". En dubbelsidig säng, som i en position är en vind, i den andra - en vanlig säng med en ram för en baldakin eller baldakin. Sängstommen är tillverkad av massiv furu, lackerad och har utseende av naturligt trä. Produktlängd - 209 cm, bredd - 99 cm, höjd - 116 cm. Måtten på en lämplig madrass är 90 × 200 cm. Sängen levereras med en lamellbotten. För att skapa en vacker och mysig sovplats kan du dessutom köpa en "Kura" baldakin i rosa eller blått. Det finns också en original draperad gardin. Det ser ut som ett hus och hjälper till att skapa ett intressant lekområde.
  • Leksvik … Utdragbar säng, vars längd kan justeras när barnet växer. Minsta längd är 138 cm och max är 208 cm, bredden är 90 cm och sänggavelets höjd är 79 cm. Du kan köpa en speciell Vissa Somnat -madrass för den. Minsta längd är 130 cm och max 200 cm och bredd 80 cm. Produkten måste kompletteras med en lamellbotten. Sängen är gjord av massiv furu, täckt med vit fläck och transparent akryllack. Den har en attraktiv design med flytande linjer och snidade hörn. Speciella stötfångare hindrar barnet från att falla under sömnen.
  • " Sundvik ". Skjutbädd i vit eller gråbrun färg. Den är tillverkad av massiv furu (med en fiberplattans baksida). Utrustad med rackbotten. Den har en minsta längd på 137 cm, och högst 207 cm, och en bredd på 91 cm. Sådana möbler är utrustade med skyddande stötfångare vid sänggaveln och fotbrädan. Modellens strikta skandinaviska design passar in i nästan vilken design som helst av ett barns rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För vuxna:

  • " Rikene " … Dubbelsäng av massiv furu. Tre färgscheman (svartbrun, taupe, antik), två storlekar-140 × 200 cm och 160 × 200 cm. Den enkla designen av sängen passar in i etniska lantliga interiörer, såväl som skandinaviska eller minimalistiska stilar. Tack vare de tvärgående och längsgående linjerna vid sänggaveln och en höjd av 33 cm är den också lämplig för japansk stil.
  • " Hemnes " … Dubbelsängar i vit eller svartbrun massiv furu. Två storlekar: 160 × 200 cm och 180 × 200 cm. Produktens ganska mångsidiga design kommer att dekorera ett sovrum i traditionell stil, liksom i skandinavisk eller Provence -stil. Ett särdrag hos modellen är de justerbara sidoväggarna, som låter dig välja madrasser av olika tjocklek.
  • « Malm ". Den mest varierade linjen bland dubbla modeller. Det finns en modell med en lyftmekanism som gör att du kan använda allt ledigt utrymme under madrassen. Den kan tillverkas i två färger (vit och svartbrun) och tre storlekar (140 × 200 cm, 160 × 200 cm, 180 × 200 cm). Resten av seriemodellerna (förutom vita och svartbruna) kan vara ljusbruna och bruna, men endast två storlekar erbjuds - 160 × 200 cm och 180 × 200 cm. Alla modeller kan kompletteras med två eller fyra sänglådor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Av enkelsängmodellerna är Todalen populär . Den har en vit färg, en låg sänggavel och är avsedd för en 90 × 200 cm madrass.
  • Bäddsoffa "Bedinge " från en tresitsig soffa förvandlas enkelt till en dubbelsäng. Har ett avtagbart lock som gör att du kan tvätta produkten, samt ändra inredningen. Dessutom är fördelen med modellen valet av madrass. Soffans lakoniska design kan kompletteras med dekorativa kuddar och passa in i en mängd olika interiörer.
  • Våningsmodell "Midal " populär bland familjer med två barn. Den har en höjd av 157 cm och är tillverkad av massiv tall. Stegen kan fästas antingen på höger eller vänster sida. Denna modell är designad för en madrass som inte är mer än 19 cm tjock.
  • Soffa "Hemnes " har en original design tack vare ryggstödet och tre lådor. Med dekorativa kuddar kan den förvandlas till en soffa. Vid behov omvandlas den till en dubbelsäng med två madrasser. När de är vikta placeras madrasserna ovanpå varandra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Köpare av barnsängar noterar följande positiva aspekter av produkterna:

  • snabbt och enkelt monterat;
  • ha ett rimligt pris för naturligt trä;
  • skjutbäddar har en tydlig omvandlingsmekanism;
  • massiva träbäddar har en behaglig talllukt och ingen limlukt;
  • försedd med tillgängliga och begripliga instruktioner;
  • sängens bredd gör att en vuxen kan ligga med ett barn (om det behövs);
  • Praktiska sidofångare förhindrar fall.

Köpare av olika "vuxna" modeller noterar:

  • loftsäng tål 130 kg;
  • "Rikene" -modellen har ytterligare ben i mitten av ramen, vilket ger den ytterligare styvhet (efter 4 års användning har inga produktfel identifierats, det knarrar inte, träet har inte torkat ut, den lakoniska designen är lätt att passa in i interiören);
  • modellen "Malm" med en lyftmekanism är bekväm, har ett rymligt förvaringsfack, knarrar inte, faller inte sönder, vacklar inte;
  • Bedinge bäddsoffa har flera olika konfigurationer och ett urval av madrasser, det avtagbara locket kan enkelt tas av och tvättas, demonteras har en mycket rymlig koja, basen knarrar inte, madrassen stiger inte, i fem års drift var det inga klagomål om kvaliteten, det är lätt att montera …
Bild
Bild

Inredning idéer

För att skapa en original och avkopplande miljö är det tillräckligt att använda bruna trämöbler och många färska blommor. Den traditionella designen av Hemnes -modellen är perfekt för en sådan inredning.

Bild
Bild

Interiörer i skandinavisk stil kan kompletteras med element från andra stilar-till exempel en tegelvägg i loftstil. Det är ett utmärkt dekorativt element som lockar ögat och inte tar plats. I kombination med dekorativa gula och svarta lådor samt ljustryckta textilier erhålls en komplett och slående design. Den mörka Malm -sängen med lyftmekanism är en utmärkt bakgrund för ljusa sängkläder.

Bild
Bild

Den strama designen och den bruna färgen på Brusali -modellen är perfekta för att skapa en inredning i nyklassicistisk stil. För att göra detta behöver du ett lugnt gråbrunt sortiment, liksom flera ytterligare element: lister på väggarna och en rokokospegel.

Bild
Bild

Med Leyrvik -modellen, dekorerad med sammanflätade mönster, kan du skapa en ljus inredning som kommer att tilltala romantiker. Detta hjälper pastellfärger, sängkläder i små blommor, en engelsk fåtölj, graciösa golvlampor och ett bord med tunna ben.

Bild
Bild

Med hjälp av Askvol -modellen kan du skapa en intressant och minnesvärd sovrumsdesign. Dess vita färg och form på sänggavel, i kombination med gipsfläckar på väggen, skapar ett originellt och ovanligt utseende av rummet.

Bild
Bild

Den bruna färgen på nästan vilken nyans som helst ser väldigt snygg ut i kombination med blått och blått. Dessutom är brunt och blått utmärkta färglösningar för sovrummet, eftersom sådana nyanser har en bra effekt på det känslomässiga tillståndet. Den svarta och bruna sängen från Malm -serien med sin lakoniska design passar perfekt in i en så rik inredning. Ljusa textilier och golv motverkar mörka färger, de ser inte dystra ut.

Bild
Bild

Snygg och vacker blå färg ser ut i kombination med vitt. Denna kontrasterande kombination skapar en slående dekorativ effekt, så väldigt få ytterligare detaljer krävs för att slutföra designen: lampskärmar med draperier, en affisch på väggen. Den vita sängen från Brusali -serien (tack vare dess diskreta design) kompletterar perfekt den skapade interiören.

Bild
Bild

Tre nyanser av brunt och bara några karaktäristiska inredningsdetaljer kan skapa en mysig inredning i kolonialstil. Vanliga sängkläder, rottingmöbler, golvmattor med nationella mönster, hattar på väggen och en brun Brusali -säng är lämpliga för detta.

Bild
Bild

Sturo -modellen är perfekt för att organisera en modern och intressant interiör. Under kajen kan du organisera ett rekreationsområde, mottagning av gäster eller en arbetsplats. Detta är ett bra alternativ för moderna små lägenheter.

Bild
Bild

Möbler "Hemnes" kommer att vara ett utmärkt alternativ för ett sovrum-vardagsrum. Det har ett stilrent utseende och kommer att bli en inredning i sig. Tack vare möjligheten att göra den till en dubbelsäng hjälper den till att lösa problem med en extrasäng.

Rekommenderad: