Podiumsäng Med Lådor (22 Bilder): Modeller För Vuxna Och Skolbarn Med Lådor Och Lådor Under Madrassen

Innehållsförteckning:

Video: Podiumsäng Med Lådor (22 Bilder): Modeller För Vuxna Och Skolbarn Med Lådor Och Lådor Under Madrassen

Video: Podiumsäng Med Lådor (22 Bilder): Modeller För Vuxna Och Skolbarn Med Lådor Och Lådor Under Madrassen
Video: Hur gör snickaren - Justering av lådor och luckor i kök 2024, April
Podiumsäng Med Lådor (22 Bilder): Modeller För Vuxna Och Skolbarn Med Lådor Och Lådor Under Madrassen
Podiumsäng Med Lådor (22 Bilder): Modeller För Vuxna Och Skolbarn Med Lådor Och Lådor Under Madrassen
Anonim

En pallbädd med lådor är en utmärkt lösning i inredningen av ett rum. Mode för sådana möbler uppstod för inte så länge sedan, men samlade snabbt ett stort antal fans runt om i världen.

Bild
Bild

Fördelar

Precis som alla andra möbler har pallbädden många fördelar jämfört med sina motsvarigheter:

  • Uppdelning av ett rum i funktionella zoner . Tack vare sådana möbler är det fullt möjligt att göra från ett rum, till exempel ett arbetsområde och ett sovrum. Pallen skiljer sovområdet till ett separat område och hjälper till att visuellt dela utrymmet.
  • Hög funktionalitet . En säng med lådor kan kombinera flera funktioner samtidigt, både vara en bekväm sovplats och ett område för förvaring av saker. Ofta har sådana möbler utdragbara byråer och till och med hela garderober där du kan förvara sängkläder, kläder eller madrasser. Dessutom är pallbädden en kreativ designlösning som lägger till originalitet i rummet och sparar utrymme.
  • Ortopedisk funktion . Som regel är en pallbädd en ganska hård sovplats, vilket har en positiv effekt på att upprätthålla korrekt hållning och ryggrad.
  • Naturliga material . Vanligtvis, när man skapar sådana möbler, används miljövänliga material, till exempel trä.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

När du väljer en säng bör du vara särskilt uppmärksam på podiets struktur.

Det finns flera huvudtyper av dess design:

Monolitisk . Denna struktur är en träformning, den andra hälls vanligtvis ovanifrån med betong. Därefter är det nödvändigt att jämna ut ytan på det framtida podiet och dekorera betongen med ett golvbeläggning som kombineras med en annan del av rummet. Vikten av en sådan struktur är ganska stor, men det råder ingen tvekan om tillförlitligheten hos det monolitiska podiet. Denna modell kommer garanterat att hålla i många år.

Bild
Bild

Trådram . Det säregna med denna typ av konstruktion är dess lätthet, som skiljer rampallen från den monolitiska versionen. De flesta tillverkare erbjuder en träram, men det är fullt möjligt att montera den med egna händer, eftersom denna design är extremt enkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall . Fördelen med denna typ av konstruktion är att den är lättare än den monolitiska versionen. Men vid montering av en sådan modell kan svårigheter uppstå.

Bild
Bild

Utdragbar säng . Det mest funktionella alternativet, så lämpligt för små utrymmen, är ett podium med en utdragbar säng. Allt kan placeras på själva podiet - en arbetsplats, ett område för sport, etc. Och ramen döljer en sovplats i sig själv, som glider ut från sidan, som en låda, om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängpall med lådabord . Detta designalternativ är idealiskt för placering i ett barnrum. I den här modellen innehåller sidan av podiet lådor, varav en är ett infällbart bord, där eleven kommer att trivas med att göra läxor. Om det behövs glider bordet helt enkelt in i strukturen och frigör utrymme för spel i barnkammaren

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Innan du köper ett lämpligt alternativ måste du vara uppmärksam på flera punkter:

  • När du väljer ett material för en säng är det bättre att fokusera på naturligt trä. En sådan ram kommer att vara miljövänlig, lätt och lätt att montera.
  • Sängens storlek brukar tas som standard - 1,5 meter bred och 2 meter lång.
  • Om taket i rummet är lågt bör podiet inte överstiga 20 cm i höjd, annars finns det en känsla av att trycka på utrymme.
  • Själva podiet kan dekoreras med ett sådant dekorativt element som lysdioder, vilket i mörker kommer att ge extra kreativitet till sovområdet, vilket skapar en känsla av en säng som flyter i luften.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Hur gör man det själv?

Några användbara tips:

  • Besluta om podiets utformning. Det monolitiska designalternativet är det mest mödosamma och tidskrävande att skapa. Metallramen kräver erfarenhet av svetsverktyg. Därför är det bästa alternativet ett träd.
  • Skapa en skiss över den framtida strukturen. Efter att ha målat noggrant alla storlekar och proportioner.
  • För fästelement av strukturen, använd pluggar och självgängande skruvar.
  • När du placerar golvet på vilket madrassen ska placeras är det nödvändigt att lägga till 5 cm avstånd på varje sida.
  • För beklädnad av ramen används OSB- och plywoodmaterial.
  • Som inredning kan du använda en mängd olika material som laminat, parkett, linoleum, matta. Det är viktigt att komma ihåg att materialet måste matcha golvets färgschema.
Bild
Bild

Recensioner

Genom att analysera recensionerna från ägarna till pallbädden kan vi dra slutsatsen att de inte räknade fel med köpet. De flesta köpare noterar den höga funktionaliteten hos dessa möbler, användarvänlighet, en känsla av mysighet och komfort. De rymliga lådorna kan användas för att förvara många saker och sängkläder. Enkelhet vid montering noterades också, det vill säga efter köpet är det inte alls nödvändigt att kontakta en möbelmonteringsspecialist, eftersom det är realistiskt att montera en sådan säng på egen hand.

Bild
Bild

Pallbädden med lådor är en utmärkt möbelmodell som perfekt organiserar utrymmet. Podiet låter dig spara utrymme i små lägenheter. Denna säng ger modern atmosfär till rummet, som inte bara är en stark designlösning, utan också multifunktionella möbler som kombinerar en sovplats och ett förvaringsfack.

Priserna för dessa modeller är ganska låga, så vilken person som helst har råd med dessa möbler, och om så önskas kan en sådan säng göras med egna händer.

Rekommenderad: