Enkelsäng (78 Bilder): Vit Enkelsäng Med Madrass I Sovrummet

Innehållsförteckning:

Video: Enkelsäng (78 Bilder): Vit Enkelsäng Med Madrass I Sovrummet

Video: Enkelsäng (78 Bilder): Vit Enkelsäng Med Madrass I Sovrummet
Video: Viking Strömsholm kontinentalsäng 2024, April
Enkelsäng (78 Bilder): Vit Enkelsäng Med Madrass I Sovrummet
Enkelsäng (78 Bilder): Vit Enkelsäng Med Madrass I Sovrummet
Anonim

Enkelsängar köps minst lika ofta som rymligare dubbelmodeller. Sådana inredningsdetaljer är utformade för att rymma en person och passar perfekt i små sovrum. När du tittar in i någon möbelbutik idag kan du hitta en mängd olika alternativ för enkelsängar.

Bild
Bild

Särdrag

Enkelsängar är inte på något sätt sämre än rymliga dubbelmodeller. De skiljer sig från dem bara i sina dimensioner.

Idag producerar många möbelfabriker högkvalitativa och vackra modeller. Enkelsängarnas dimensioner är inte ett hinder för installationen av lådor, skjut- / vikmekanismer och andra användbara element i dem.

Sådana sängar är mycket kompakta, så de köps ofta för små rum . Detta påverkar dock inte deras egenskaper på något sätt.

Små enkelsängar (som de större modellerna) kan kompletteras med en ortopedisk madrass av hög kvalitet. Sådana möbler är ofta gjorda med anatomiska baser.

Dessa sängar är perfekta för placering inte bara hos en vuxen, utan också i ett sovrum för tonåringar. Denna möbel är ett måste för rum där två barn bor. Experter säger att två personer med olika typer av temperament inte kan placeras på samma säng.

Bild
Bild

Det rekommenderas inte att lägga barn i olika åldrar på en dubbelsäng . Så, skillnaden per år för barn under 7 år kan säkert likställas med en imponerande siffra på 10 år för en mogen person. Ofta finns det fall där barn i olika åldrar aktivt lurar i en dubbelsäng innan de går och lägger sig, vilket leder till olika skador.

Ofta köps dessa möbler för tonåringar . I det här fallet spelas en av de viktigaste rollerna av den psykologiska faktorn. Det är ingen hemlighet att en ung man i tonåren befinner sig i bildningsstadiet. Under denna period försöker tonåringen sticka ut från mängden och betona sin individualitet. Att ha en egen enkelsäng kan betraktas som ett av hushållens självbestämmande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Idag på möbelmarknaden finns det många olika modeller av enkelsängar. De är utrustade med olika dekorativa och funktionella element. Du kan välja det perfekta alternativet för en person med alla krav och smakpreferenser.

Det är värt att överväga i detalj vilka modeller av enkelsängar som erbjuds av moderna tillverkare:

  • De mest populära är fortfarande vanliga sängar , inte har några mekanismer. Dessa alternativ är billiga och presenteras i ett stort sortiment.
  • Kompaktitet är bekvämt bäddsoffa . Sådana modeller skiljer sig från traditionella sängar genom att de inte bara har sidodetaljer, utan också ett ryggstöd. Dessa produkter har olika former (från vanlig geometrisk till elegant vågliknande) och höjder. Ryggstöden på ryggen är täckta med olika material: naturläder, läderersättning, ekoläder eller olika typer av textilier. Sådana möbler kan användas inte bara som en säng, utan också som en soffa.
  • Mycket populärt nuförtiden multifunktionella transformerande möbler . Inte bara i sovrum utan även i vardagsrum, många ägare placerar skjutbara och utrullningsbara soffor med en extra enkelsäng. Fällningsalternativen är utrustade med en mängd olika mekanismer. När de är vikta tar sådana kopior inte mycket ledigt utrymme i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Både rektangulära och hörnmöbler är utrustade med liknande strukturer

Det ser intressant ut i det inre av sovrummet möbler med inbyggd enkelsäng . Detta kan vara en mycket stor modell, som är en garderob med en nisch för en kaj. Ofta kompletteras sängar i sådana uppsättningar med inbyggda sängbord och väggskåp. Om området i sovrummet kräver det, kan du välja alternativet där det finns en hopfällbar säng.

I fällbara produkter finns det speciella mekanismer som gör att du kan höja sängen på dagtid och fixa den i en nisch. När kvällen börjar faller en sådan säng lätt ner och den kan användas för att sova och koppla av.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mer kompakt enkelsängskåp. Kanten i sådana produkter är också vikbar. Vanligtvis är dessa möbler smala och låga.

  • En tillräckligt liten storlek är idealisk för både vuxna och barn. enstaka möbler med tre ryggar (rygg och sida) . Sådana modeller är ganska enkla i utseende. Möbler med sidopanel kompletteras ofta med bekväma lådor i botten.
  • Mer nyligen, elegant sängar med hörnstrukturer . Som regel placeras sådana möbler i ett av de fria hörnen i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En hörnsäng tar minst ett utrymme, så du kan välja den för ett litet rum. Det rekommenderas dock inte att köpa modeller med tjocka och höga sidor för sådana utrymmen. Dessa detaljer kan visuellt få sängen att se större och mer skrymmande ut.

  • Sängarna är bekväma och bekväma med en rygg på långsidan . Sådana modeller kan ha vilken design som helst: traditionell rektangulär, kantig.
  • Multifunktionella och kompakta sängar är med lyftmekanismer . I sådana fällbara modeller stiger madrasspanelen upp, och i den nedre delen finns en rymlig nisch. Dessa sängar kan vara horisontella eller vertikala. Det finns produkter där det finns en sovplats som dras in i väggen. Vanligtvis är dessa kojer vertikala.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Om du vill skapa en original och vacker inredning i sovrummet, bör du titta närmare till "skyhöga", d.v.s. hängande, sängar . Sådana modeller fästs med sänggavel till väggen (på ett visst avstånd från golvet). De har inga ben eller andra stöd.

Utifrån ser det ut som om sådana möbler svävar ovanför golvytan. Alternativen, dekorerade med belysning längst ner, ser särskilt attraktiva ut.

De vanligaste är dubbla "flytande" sängar. Det är dock möjligt att beställa en enda modell om du inte kunde hitta en i möbelbutiken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Vanligtvis har små enkelsängar följande dimensioner:

  • 90 × 200 cm . Modeller av denna storlek anses vara klassiska vuxensängar. Dessa alternativ är vanligast. Som regel kan en bekväm madrass enkelt matchas till en enkelsäng 200 cm lång och 90 cm bred.
  • 100 × 200 cm . Dessa enheter är rymligare och är också lämpliga för placering i ett vuxenrum.
  • 90 × 190 cm . Experter hänvisar till enkelsängar med en längd på 190 cm och en bredd på 90 cm som barnalternativ. Valet av sängkläder och en madrass för en sådan säng är inte heller svårt.
  • 80 × 190 cm . Sängkläder av denna storlek är smala. Om du bestämmer dig för att köpa en sådan säng, bör du se till att det inte blir trångt på den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Klassiska alternativ kommer alltid att förbli fashionabla. Vita enkelsängar är mycket populära bland konsumenter . Sådana möbler är mycket väl lämpade för ett sovrum, gjorda i både mörka och ljusa färger. En ljus säng kommer att se väldigt bra ut i ett litet sovrum - särskilt om det inte har stora sidor på sidorna.

Var försiktig med svarta enkelsängar. Sådana möbler bör endast placeras mot en ljus eller pastellbakgrund. Om du lägger en mörk säng nära en mörk vägg, kommer den helt enkelt att smälta ihop med den, och interiören kommer att bli för dyster och deprimerande.

En intressant wenge -färg är väldigt modern idag . Möbler av denna färg rekommenderas att placeras i ett grädde, persika, vitt, beige, tråkigt lila eller ljusgrått rum.

I många interiörer ser bruna sängar harmoniskt ut . Det kan vara en enkelsängsmodell av cappuccinofärg, delikat karamell, mjölk eller mörk choklad, samt en mjuk nyans av kaffe med mjölk. Modeller av mörka nyanser rekommenderas att placeras i ljusa rum för att få interiören att se mer bekväm ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Enkelsängar är gjorda av olika material - både konstgjorda och naturliga. De senare är naturligtvis dyrare och av bättre kvalitet.

Naturliga träbäddar är miljövänliga och attraktiva . Detta naturmaterial är mångsidigt och ser organiskt ut i en mängd olika interiörer.

Olika träslag används vid tillverkning av stoppade och skåpmöbler. Mer prisvärda är sängar gjorda av material som tall eller björk.

Modeller av bok, hård och hållbar ek, tropisk wenge eller al kännetecknas av sin höga kostnad.

Det bör noteras att sådana möbler behöver särskild omsorg. Vissa typer av träbäddar måste behandlas med särskild skyddsutrustning då och då så att möblerna inte torkar ut, inte tappar färg och inte blir ett hem för träparasiter.

Billigare och vanligare sängar är gjorda av MDF eller spånskiva . Liknande alternativ produceras av många möbelfabriker. Det är dock få som vet att spånskiva är giftigt.

Vid tillverkning av ett sådant material används träavfall (sticklingar och spån). De limmas ihop med speciella formaldehydhartser som avger skadliga ämnen. Produktionen av möbler från laminerad spånskiva har blivit mer avancerad med tiden, och idag har andelen formaldehydhartser i sådana produkter minskat avsevärt, men det har ännu inte varit möjligt att helt överge dessa kompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De starkaste och mest hållbara är stål- eller järnmöbler . Den är inte utsatt för mekanisk skada och kan fungera i minst 25 år utan problem.

Sängar av sådana material är mindre rörliga på grund av deras tunga vikt. Lättare är sängarna i aluminium.

Sådana sovrumsmöbler ser kanske inte organiska ut i alla interiörer. Till exempel kommer en järnsäng inte att smälta in i en klassisk, provensalsk eller rustik ensemble. För sådana inredningsartiklar är en stil som högteknologisk (eller loft) bäst lämpad.

Under den kalla årstiden blir järnsängarna kalla. Om det är en varm sommar ute kan sådana möbler bli väldigt varma. Av denna anledning rekommenderas inte metallbäddar att utsättas för direkt solljus, annars kan du bli bränd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

En enkelsäng kan väljas för en inredning i vilken stil som helst:

  • Så, i en elegant klassisk ensemble en modell av naturligt trä kommer att se det mest attraktiva och organiska ut. Det kan kompletteras med ett vackert och högt snidat sänggavel, fotgavel och sängbord i trä. Trä nyanser kan vara mycket olika - från mjuk mjölk till mörk choklad.
  • Den populära stilen idag är provence . Den är idealisk för sovrumsdekoration. Denna riktning ger närvaron i det inre av högkvalitativa möbler gjorda av naturmaterial. Ett bra val skulle vara en säng gjord av massivt trä i en ljus nyans, kompletterad med känsliga sängkläder med blommiga tryck.
  • I lyxiga och konstnärliga interiörer som t.ex. barock Sängar med mjuka sänggavlar dekorerade med strass eller möbelknoppar, samt modeller med en elegant vagnskopplare, kommer att se spektakulära ut.
  • För mer moderna sovrum enkelsängar av metall är lämpliga. Du kan lägga till en touch av sofistikering i ditt rum med en charmig mönstrad säng.

En säng med positiv färg kommer att se attraktiv ut i barnens sovrum. Du kan plocka upp en känslig modell med en baldakin, kompletterad med ett genomskinligt luftigt tyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en vacker och bekväm enkelsäng måste du lita på följande kriterier:

  • Pris . Massiva träprodukter är av hög kvalitet och miljövänliga. Sådana alternativ är dock ganska dyra. Om du inte vill betala för mycket för en naturlig träsäng bör du vara uppmärksam på modellerna i ekonomiklass - gjorda av järn, MDF och spånskiva.
  • Storleken . Du måste mäta sovrummet i förväg så att du kan välja en säng med lämpliga dimensioner. För en liten lägenhet är en kompakt modell lämplig, som inte tyngs av onödiga dekorativa detaljer (stötfångare, hyllor, piedestaler etc.).
  • Design . Sängens utseende ska vara i harmoni med sovrummets inre och inte sticka ut från den övergripande ensemblen. Enkla och vackra möbler i en positiv färg är idealiska för ett barns sovrum. Du bör inte belasta ett sådant utrymme med en lyxig säng i en genomarbetad design.
  • Tillverkare . Högkvalitativa och hållbara enkelsängar produceras inte bara av inhemska, utan också av vitryska, italienska fabriker, tillverkare från Malaysia. De dyraste är malaysiska och italienska designmodeller. Dessa importerade produkter är gjorda av naturligt trä och har fantastiska mönster.

Tänk på en mängd olika nyanser. Först då blir du helt nöjd med ditt köp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum inredning med enkelsäng

En säng i svart trä med linnelådor och vita och blåa sängkläder är ett bra alternativ för ett vitt sovrum. Det är lämpligt att placera sådana möbler mellan två fönster dekorerade med mörka romerska nyanser. Klipp golvet med vit matta. Komplettera interiören med ljusa målningar på väggarna, en svart byrå och dekorativa vita vaser på fönsterbrädorna.

Bild
Bild

Två blå enkelsängar, placerade sida vid sida och förenade av en stor långsträckt blå sänggavel, kommer harmoniskt att se ut i barnens sovrum. Sådana möbler kan placeras i ett rum med mjölkiga eller vita väggar och ett gräddgolv dekorerat med en blå matta. Komplettera sängen med ljusa sängkläder, blå kast och kuddar med färgglada tryck. Fönster i ett sådant rum bör dekoreras med romerska persienner.

Bild
Bild

En mörk träsäng med en något böjd sänggavel kommer att se naturlig ut i ett rum med vita väggar och blanka golv. Bredvid kan du sätta ett mörkt datorbord med hyllor för böcker, fyrkantiga sängbord och en smal mörk byrå. Späd den kontrasterande ensemblen med målningar i blå och beige färger samt dekorativa äppelfärgade vaser.

Bild
Bild

En enkel bäddsoffa med hörnstötfångare, trimmad med grönt sammetstyg, kommer att sticka ut effektivt mot bakgrunden av vita väggar och ett golv fodrat med mjölklaminat.

Bild
Bild

Dekorera ett sådant rum med fresker som visar gröna växter, en liten grön matta, en ljusgrön ottoman och dekorativa vaser. Sängen bör kompletteras med kuddar i vita, grädde och ljusgröna nyanser, och genomskinliga gardiner ska hängas på fönstren i rummet.

Bild
Bild

I den lilla tjejens sovrum kan du lägga en vacker säng med en vit stoppad sänggavel och orange sängkläder (med vita mönstrade tryck). Sådana möbler kommer att vara i harmoni med persikafärgade väggar och ljust laminat. På bägge sidor av sängen bör ljusa sängbord placeras och ett toalettbord med en rund spegel placeras i hörnet av rummet.

Bild
Bild

Om området tillåter, kommer det i ett sådant sovrum att vara möjligt att sätta en hög bokhylla. Avsluta interiören med små målningar till höger och vänster om sänggaveln, vita mattor på golvet och levande växter.

En enkelsäng med en hög vågig sänggavel och en grå fotgavel kommer att se attraktiv ut mot en vägg i ett beige rum med mörkt chokladparkettgolv . Lägg ett glasbord med färska blommor bredvid sängen. I en sådan miljö kommer sängkläder som kombinerar rosa och vita toner att se harmoniska ut. Häng en mörk tavla över sänggavel och dekorera fönstret i rummet med mörkbruna gardiner av lätt tyg.

I ett rosa barns sovrum, nära en av väggarna, kan du sätta en vacker säng i smidesjärn med en mönstrad fotgavel och sänggavel . Ett datorbord och en hög byrå i ljusrosa och vita färger kommer att se organiska ut mot den motsatta väggen. Dekorera sovplatsen med gula och rosa kuddar och bred en randig matta i pastellfärger på golvet. Dekorera interiören med färska blommor, vägglampor med vita nyanser och gula romerska nyanser på fönstret.

En lyftsäng med mjuka lila hörnstötfångare kan placeras i hörnet av ett ljusgrått eller vitt rum . Golvet i ett sådant rum bör avslutas med beige parkett och kompletteras med en rund lila matta. Häng hyllorna målade lila över sängens huvud och lägg ett ljust sängbord nära sängen.

Rekommenderad: