Bankett I Sovrummet (79 Bilder): Säng Med Puffar Och En Förvaringslåda, Vit Med Rygg Och Vikning Med Koja

Innehållsförteckning:

Video: Bankett I Sovrummet (79 Bilder): Säng Med Puffar Och En Förvaringslåda, Vit Med Rygg Och Vikning Med Koja

Video: Bankett I Sovrummet (79 Bilder): Säng Med Puffar Och En Förvaringslåda, Vit Med Rygg Och Vikning Med Koja
Video: Stående sängskåp anpassat för resårsäng 2024, April
Bankett I Sovrummet (79 Bilder): Säng Med Puffar Och En Förvaringslåda, Vit Med Rygg Och Vikning Med Koja
Bankett I Sovrummet (79 Bilder): Säng Med Puffar Och En Förvaringslåda, Vit Med Rygg Och Vikning Med Koja
Anonim

En säng eller en soffa, ett litet bord, en garderob är standardmöbler för ett modernt sovrum. Det finns dock några möbler eller dekorativa element som ger inredningen en mysig och hemtrevlig värme. Bland dem: puffar, sängbord och eleganta banketter, som kommer att diskuteras.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Bankett, översatt från franska, betyder "bänk". Denna eleganta möbel går tillbaka till medeltiden och användes i boudoirerna av ädla damer för enkel påklädning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även om vissa källor hävdar att de första banketterna hittades i det antika Grekland. Sedan var de gjorda av värdefulla träslag, var väldigt dyra och låga bänkar som du till exempel kunde sätta dig ner för att ta på sandaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många år har gått och idag har detta till synes enkla och begripliga inslag i inredningen i stort sett förändrats. Nu innehåller sortimentet dussintals olika alternativ, som skiljer sig från varandra i form, design, storlek, funktionella funktioner, kostnad och andra parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De produceras i olika stilar, och den mest perfekta modellen för idag har ingen ram, men "kommer ihåg" en person som sitter på den och tar formen av sin kropp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är bänken inte bara en funktionell assistent, utan också en härlig dekoration för sovrumsinredningen. Den kan utföra följande funktioner:

  • extra stol utöver fåtöljer, soffa eller puff;
  • förvaringsplats för sängkläder eller underkläder och annat;
  • hjälp med att montera eller byta kläder (du kan sitta på den eller vika kläder på den).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kompakt storlek och brett utbud av modeller gör att du kan hitta den perfekta bänken för alla sovrum. Den tar inte mycket plats, är ljus, elegant, ser vacker ut.

På den kan du bekvämt sitta med en intressant bok och en kopp te, eller sitta gäster vid ett litet bord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänken kan ha armstöd och en rygg, i så fall kommer den helt att ersätta en liten soffa, som kan användas inte bara i sovrummet, utan också i korridoren, barnkammaren, vardagsrummet eller köket.

Bild
Bild

Av nackdelarna med bänken kan flera punkter noteras:

  • ibland är det svårt att hitta rätt modell för ett litet rum;
  • för en bankett med lådor kan det vara svårt att hitta ett ersättningsskydd;
  • runda modeller tar mycket plats;
  • plastprodukter är mycket kortlivade.
Bild
Bild

Vyer

Alla varianter av olika modeller på bankettens tema kan delas in i flera huvudgrupper.

Bild
Bild

Klassiska banketter

Det klassiska alternativet är en bänk utan rygg, som vanligtvis finns vid sängbordet. Denna modell har samma höjd som sängen och är designad i samma stil. Du kan sitta på en bänk, sätta på dig en mantel, nattlinne, andra kläder här, eller till och med lägga en liten tebricka.

Oftast är en sådan sängbänk en del av ett sovrumsset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ryggmodell

Utåt ser det ut som en liten, snygg soffa med rygg, armstöd och lockiga ben. Oftast har den mjuk vaddering för enkel användning. Framfört i den klassiska versionen, barock, modern, empirestil. Vackra, dyra tyger används för dekoration: sammet, satin, linne, siden.

Installerad nära ett fönster eller på någon annan lämplig plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänk med låda för förvaring av linne

Ett praktiskt alternativ som utför två funktioner samtidigt. Vanligtvis är en sådan modell att föredra att köpa för små sovrum, där varje ledig centimeter yta är "guld värd." Lådan kan användas för att förvara linne, kläder och andra saker. Bänkstolen kan lyfta eller ligga.

För klädsel används ett tätt tyg, bäst av allt naturligt eller konstläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bankett ottoman

Den ottomanska är samma klassiska version, bara i en mindre storlek. En liten, mjuk pall är användbar både som stol och som plats att placera dina personliga tillhörigheter.

Denna puff kan användas som en pall för ett toalettbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bänk med kaj

En bänk med kaj kan placeras i ett rum i olika storlekar. Den kan användas som en komplett sovplats. Om det behövs kan den placeras i vardagsrummet eller köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbar bänk

Den fällbara modellen kommer helt att ersätta den kompakta enkelsoffan. Denna bänk kan användas som permanent viloplats eller vid behov.

När den är monterad ser den ut som en bänk med ett mjukt säte eller en ottoman.

Bild
Bild

Beroende på form, design och funktionsvärde kan banketter vara av en mängd olika storlekar, från små puffar till tresitsiga bänkar. Kompakta modeller är en idealisk lösning för inredning av små rum: en smal bänk tar inte mycket plats och kommer inte att röra upp ett redan litet utrymme. En större modell kan också placeras i ett rymligt sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Eftersom banketter ofta inte bara fungerar som ett funktionellt utan som ett dekorativt element, produceras de i alla möjliga stilistiska riktningar för att vackert komplettera sovrumsuppsättningen och inredningen i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Ett mångsidigt alternativ som smälter harmoniskt med andra möbler och passar in i vilken inredning som helst. En klassisk bänk kan ha en rektangulär eller fyrkantig form, raka eller böjda ben, kompletterade med ryggstöd och armstöd. Dimma, återhållsamma färger och traditionella tryck (geometri, blommönster) ser alltid lämpliga och moderna ut.

Bild
Bild

Provence

Banketten, inredd i en elegant fransk stil, kommer att bli en värdig dekoration av alla interiörer. Men det är bättre om själva sovrummet är utformat i samma stil. Riktningen förutsätter ljus, pastellfärger, blommiga ornament, graciösa former.

Bänken kan ha vackra snidade eller krökta lackade ben, en korgstol.

Bild
Bild

Modern

Möblerna, designade i jugendstil, kännetecknas av lakoniska, tydliga linjer och ursprungliga finish. Banketter är gjorda av starka, pålitliga material, oftast av trä. Benen har en vacker, böjd form och sitsen och ryggen är dekorerade med klädsel med ett stort blommigtryck, prydnader i form av löv, monogram och andra intressanta mönster.

Bild
Bild

Art déco

En sådan bänk ser lite mer pretentiös och prickig ut än den borde vara för den klassiska modellen. Vackra linjer, sofistikerad design, ljusa färger, originaltryck, trä och läderklädsel, konstnärligt smide - alla dessa element är inneboende i möbler designade i art deco -stil.

En sådan bänk kommer att bli en riktig pärla i alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ecostyle

Den ekologiska riktningen innebär användning av naturmaterial: trä, textilier, metall. Den mest enkla och begripliga designen, lite grova linjer, återhållsamma färger - allt för att vara närmare den naturliga miljön.

Bild
Bild

Rokoko

Älskare av lyxiga palatsinteriörer kommer säkert att gilla en sådan bankett. Siden, satin, gobeläng, sammet, naturligt trä av värdefulla arter, originaldesigner, komplexa former, inredning i form av fransar eller tofsar - denna bankett kommer att bli ägarens stolthet och beundrande blickar från husets gäster.

Bild
Bild

Högteknologisk

För sådana bänkar är grå, vit eller svart färg, rektangulär eller kvadratisk form, raka eller korsade ben relevanta. Inga dekorationer, bara praktiska och funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av denna typ av möbler används olika material idag. De mest populära är:

Metall

Mycket starkt och hållbart material. Oftast är det järn eller brons. Metallbänkar utmärks inte bara av utmärkta funktionella och prestandaegenskaper. Smidd metall är en bra dekoration för alla modeller av bänkar och puffar.

Mycket graciösa, eleganta, ömtåliga smidda produkter i alla interiörer ser värdiga och dyra ut och ger en touch av aristokrati och sofistikering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

En träbänk är ett klassiskt alternativ. Trä är ett mycket följsamt och bekvämt material som låter dig skapa produkter av de mest komplexa, bisarra formerna. Snidade säten, ryggar, ben ger möblerna en speciell skönhet. För att skapa banketter används naturligt trä (björk, bok, ek), liksom spånskiva, fiberboard, plywood, MDF.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Ekonomiskt modernt material, lätt och tillräckligt starkt, men inte särskilt pålitligt.

Bild
Bild

Läder

Naturligt eller konstgjort material som används för klädsel. Skiljer sig i utmärkta dekorativa egenskaper, praktiska egenskaper, slitstyrka.

Bild
Bild

Textil

För klädsel av sits, rygg och armstöd kan en mängd olika material användas: linne, bomull, satin, siden, sammet, plysch, brokad, flock, gobeläng. De har alla olika egenskaper, livslängd, kostnad.

Bild
Bild

Färg

Bänken kan vara en integrerad del av en sovrumssvit eller ett harmoniskt tillägg till dess interiör. Naturligtvis hålls den i samma stil och färg som huvudmöblerna.

Oftast är insidan av sovrummet och möbler för det gjorda i lugna, känsliga färger (sand, persika, lavendel, mynta, rosa). Det här är färgerna som främjar avslappning, vila och god sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild

En vit eller svart bänk är en mångsidig möbel som, förutom ett sovrum, kan användas i andra rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturmaterial och färger så nära dem som möjligt är fortfarande på modet. Till exempel nyanser av naturligt trä eller metall. Sådana banketter ser alltid harmoniska ut och kombineras med andra möbler.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är nödvändigt att välja en bankett baserat på de krav som kommer att ställas på den:

Storlek och form bestäms utifrån sovrummets dimensioner. För ett litet rum är enkelmodeller eller fyrkantiga / rektangulära puffar lämpliga

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett litet rum är det bättre att välja den enklaste modellen utan rygg och armstöd. Massiva möbler reducerar visuellt utrymme

Möblernas design och färgschema ska vara helt kompatibla med sovrummet inuti.

Bild
Bild

Om bänken ständigt kommer att användas som koja eller bänk måste materialet vara starkt, pålitligt, motståndskraftigt mot nötning och deformation

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Mysigt, elegant sovrum i Provence -stil: varma nyanser, mjuka linjer, blommig prydnad. Den eleganta bänken med böjda ben passar perfekt in i denna inredning.

Bild
Bild

Den ursprungliga marinblå klädseln är ett perfekt komplement till inredningen, designad i modern stil. Du kan lägga en bok på den, lägga ett fat med frukt, lägga dina personliga tillhörigheter, sätt dig ner om det behövs. Snyggt och funktionellt inslag i en modern inredning.

Rekommenderad: