Barns Enkelsäng (36 Bilder): Välj Möbler Med Madrass För Barn

Innehållsförteckning:

Video: Barns Enkelsäng (36 Bilder): Välj Möbler Med Madrass För Barn

Video: Barns Enkelsäng (36 Bilder): Välj Möbler Med Madrass För Barn
Video: 20 Ultimate IKEA Furniture Upgrade Ideas 2024, Mars
Barns Enkelsäng (36 Bilder): Välj Möbler Med Madrass För Barn
Barns Enkelsäng (36 Bilder): Välj Möbler Med Madrass För Barn
Anonim

I vilken familj som helst kommer det en tid då barnet redan har vuxit ur sin babyvagga och måste utrusta en ny sovplats. Ett av de mest praktiska alternativen för barnmöbler är en enkelsäng, som kommer att ge komfort och tjäna länge.

Det är viktigt att välja rätt modell och material för sängen, eftersom en säng av hög kvalitet är nyckeln till en sund ryggrad hos barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Att köpa en hel säng till en son eller dotter är ganska allvarligt, eftersom möbler av hög kvalitet inte är billiga. Den har betydande fördelar jämfört med olika kompakta soffor eller fällbara stolar och över en massiv dubbelsäng.

  • Det är lättare att placera det i ett litet rum, särskilt om rummet har en långsträckt rektangulär form. En sådan säng kan fästas på väggen och det kommer inte att skapa svårigheter när man byter sängkläder. Om den bara vidrör väggen med sänggaveln kan du gå upp och lägga dig från båda sidor.
  • Om det finns två eller flera barn är flera enkelsängar att föredra framför en dubbelsäng. Spädbarn kommer inte att störa varandra i sömnen, dra av filten eller krossa sina yngre bröder och systrar med sin vikt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Till skillnad från olika fåtöljer och soffor, även för den minsta spjälsängen, kan du välja en ortopedisk madrass av hög kvalitet. En sådan madrass låter dig inte bara sova bättre, utan kommer också att lindra onödig stress på ryggraden.
  • En sådan säng kan enkelt kompletteras med olika funktionella mekanismer, vilket är särskilt viktigt för föräldrar med barn med funktionshinder eller problem med ryggraden.

Av nackdelarna med en enkelsäng för barn kan bara en särskiljas - det är att barnet växer snabbt och möblerna kan bli "små" för honom. Detta problem är dock lätt att lösa.

Det är nödvändigt att inledningsvis köpa möbler med förväntan om att sonen eller dottern kommer att växa upp snabbt, välj därför de optimala storlekarna som passar även en vuxen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av barnsängar

Förutom att det finns sängar för vuxna och barn, klassas även barnmöblerna efter barnets ålder.

Det finns enkelsängar:

  • för spädbarn och barn upp till 2-3 år (vagga, sänglåda);
  • för förskolebarn från 2 till 6 år;
  • skolmöbler;
  • möbler för en tonåring.

Formen på en enkelsäng kan vara:

  • klassisk rektangulär;
  • oval med rundade hörn (vilket är särskilt viktigt för föräldrarna till en liten fidget som berör alla hörn);
  • designalternativ i form av olika bilar, rymdskepp, vagnar med mera.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på ramens material kan möblerna vara:

  • trä är det mest föredragna alternativet för ett barn: det är miljövänligt och säkert, det viktigaste är att det är noggrant polerat och inte sätter splitter;
  • metall - sådana modeller måste täckas med korrosionsskyddande ämnen som kan vara farliga för små barn;
  • kombinerat - i dessa strukturer kan metallben anslutas till en träram;
  • med plast- eller glasinsatser - dessa sängar är bättre kvar för vuxna, eftersom plast lätt böjer sig och glas kan spricka och skada en baby.

Dessutom kan en säng för ett barn antingen vara med en solid bas i form av en enkel låda eller i form av trälister som sätts in i speciella hållare fästa vid ramen. För barnets ryggrad är det andra alternativet mest att föredra, eftersom det ger en ytterligare ortopedisk effekt.

Dessutom, med en sådan bas, är madrassen bättre ventilerad, vilket är särskilt viktigt för de föräldrar vars barn fortfarande kissar i sömnen på grund av deras ålder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på utseende och funktionalitet kan du också dela upp enkelsängarna i flera typer.

Klassisk

Oftast är detta en vanlig rektangulär säng med ben eller en platt bas. Utvändigt kan den dekoreras med plywood eller brädor och se ut som en båt, bil och alla transporter eller föremål, men inuti finns en vanlig rektangulär ram med en madrass på.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med lådor

Dessa sängar kombinerar funktionerna i en säng och en garderob. Det lediga utrymmet under botten upptar en eller flera ihåliga utdragbara lådor, som enkelt rymmer ytterligare kuddar, filtar eller sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med lyftmekanism

Denna modell liknar en säng med lådor, bara de glider inte ut under den.

För att komma åt dem måste du höja själva sängen, under vilken lagringsutrymme finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Podiumsäng

En sådan säng har inte ben, men ligger direkt på golvet på en liten höjd. Oftast är det monterat i stora, rymliga rum, eftersom det kräver mycket utrymme.

På själva podiet kan du också placera olika lådor och nischer för förvaring av saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loftsäng

Dessa sängar, å andra sidan, är praktiska för användning i mycket begränsade utrymmen. Sängen själv ligger på höga ben på 1/3 avstånd från taket. En liten trä- eller metallstege leder till den.

Utrymmet under sängen kan användas under ett bord, en lekplats eller en liten garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bäddsoffa

En sådan hopfällbar säng liknar en liten soffa med mjuka räcken och en rygg. Dess storlek är ganska blygsam, så den är lämplig för ett barn som inte är äldre än 12-14 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bäddsoffa

Utåt är en sådan säng mycket lik en bäddsoffa, men den expanderas inte i bredd, utan i längd. Detta gör att även en vuxen kan använda sovplatsen, och inte bara ett barn.

Bild
Bild

Möbeluppsättningar med inbyggd säng

Dessa är stora multifunktionella strukturer som kan antingen ha en dold eller öppen säng. Oftast är detta en kombination av stora garderober med ett skrivbord, som på kvällarna blir till en snygg barnsäng.

Sådana mekanismer är mycket praktiska för skolbarn i trånga utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Optimala mått

Det är bäst att välja en säng i standardstorlek, eftersom det blir lättare för dem att välja madrasser. Färdiga ortopediska madrasser är mycket billigare än de som är måttbeställda.

Klassiska sängar finns i följande storlekar

  1. Bredd - 100, 90, 80 och 70 cm. Barnsäng har oftast en storlek på 70 till 90 cm i bredd. Möbler över 90 cm breda anses vara en tonårs- eller vuxensäng. En säng 140 cm bred anses redan vara en och en halv;
  2. Längd - 200, 195 och 190 cm. Självklart, ju längre sängen är, desto fler år kommer barnet att kunna sova bekvämt på den. En säng på 200 cm anses vara ett alternativ för vuxna.

Oftast produceras sådana modeller av sovplatser, som har dimensioner 90x200 och 90x190.

Om det finns ledigt utrymme i rummet är det bättre att välja det första alternativet, eftersom det är mest bekvämt för både ett förskolebarn och en tonåring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Idag producerar både stora möbelföretag och små privata industrier enkelsängar för barn i många olika färger och former. För tjejer väljs mer känsliga toner och pastellfärger, medan pojkar föredrar skarpare former och ljusa färger. Trämöbler med naturlig färg och textur passar in i alla interiörer och kommer att förbli relevanta även efter att barnet växer upp.

Med alla olika färglösningar är de mest populära modellerna i vitt, beige och mörkbrunt. De kombineras idealiskt med alla färger och finish på väggar och golv, det är lättare att välja sängkläder för dem. Ändå är det viktigaste urvalskriteriet barnets komfort och preferenser.

Rekommenderad: