Enkelsäng Med Lådor (51 Bilder): En Säng Med Lådor För Förvaring Av Sängkläder

Innehållsförteckning:

Video: Enkelsäng Med Lådor (51 Bilder): En Säng Med Lådor För Förvaring Av Sängkläder

Video: Enkelsäng Med Lådor (51 Bilder): En Säng Med Lådor För Förvaring Av Sängkläder
Video: Raphael Padded Bed with Drawer | Furniture Deals Philippines 2024, Maj
Enkelsäng Med Lådor (51 Bilder): En Säng Med Lådor För Förvaring Av Sängkläder
Enkelsäng Med Lådor (51 Bilder): En Säng Med Lådor För Förvaring Av Sängkläder
Anonim

En enkelsäng med lådor är ett utmärkt val för att inreda ett litet rum där en person bor. Det sparar inte bara plats, utan ger också möjlighet att bekvämt förvara kläder och sängkläder.

Bild
Bild

Särdrag

En enkelsäng med lådor är mycket efterfrågad, inte bara på grund av möjligheten till kompakt och bekvämt arrangemang av saker, utan lockar också uppmärksamhet med sitt ursprungliga utseende. Det kan bli en höjdpunkt i en snygg inredning eller passa perfekt in i den valda stilriktningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängen med lådor ger ett extra fack för bekväm ordning av saker eller sängkläder, samt en bekväm sovplats . Vanligtvis utför sådana modeller också en dekorativ funktion.

Till exempel ser en säng i massivt trä, kompletterad med en snidad rygg och utrullningsbara lådor, elegant och graciöst ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare erbjuder modeller med stora eller små lådor. En säng gjord av massivt trä och en stor låda presenteras vanligtvis i form av ett podium . En sådan modell kan vara svår att klättra utan en extra bänk. Detta alternativ kännetecknas av rymlighet, du kan lagra nästan alla sängkläder i det.

Denna sängmodell låter dig inte använda en byrå och lämnar därmed mer ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många modeller är utrustade med lådor som sitter på hjul . De kan enkelt rullas ut under sängens sida. De kan öppnas med guider, medan kajen stiger till en viss höjd. Varje kund väljer utformningen av en enkelsäng på hjul individuellt, men det är värt att utgå från sovrummets dimensioner. För små rum är modellen där madrassen stiger upp det perfekta valet. En säng med utrullningsbara lådor är ett mer bekvämt alternativ för rymliga sovrum, eftersom de kan användas som ett separat element.

Bild
Bild

Olika sorter

Sängen presenteras i en mängd olika tolkningar som gör att du kan dekorera interiören, lägga till nya färger och anteckningar till rummets design. Antalet alternativ ökar när det gäller modeller med lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar med en låda

De mest funktionella och bekväma är sängar med lådor. Denna modell låter dig inte använda byråer och sekreterare i rummet. En stor låda kan delas upp i soptunnor för att sortera saker … Du kan alltid snabbt hitta det du behöver. Den stora lådan är perfekt för förvaring av tvätt.

En sådan struktur bör vara utrustad med guider, stängare och rullar, sedan kan du öppna eller stänga lådan med en hand utan att skapa buller.

Bild
Bild

Sängar med två lådor

Modeller med två lådor är mycket populära. På grund av sin lilla storlek tål de betydande belastningar utan att hänga. Om lådorna är placerade på hjul, måste du vara försiktig när du använder dem så att hjulen inte skadar golvbeläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bäddsoffor

En bäddsoffa är lämplig för sovrum där det finns väldigt lite ledigt utrymme. Tack vare transformationsmekanismen kan "boken" enkelt byggas ut för att skapa en sovplats. Det unika med designen ligger i det faktum att saker från lådan kan tas ut både vikta och utfällda soffsoffor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar med lådor i ryggen

I princip presenteras alla sängmodeller med lådor i botten av möblerna, men det finns också mer intressanta alternativ. Sängar med sänggavel och små lådor inbyggda ser vackra och ovanliga ut. Denna modell ersätter väggen.

Öppna hyllor med snygga lådor kommer idealiskt att dekorera inte bara sängen utan också insidan av sovrummet som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Höga sängar med lådor

Den höga sängen är mycket populär idag. Det blir ett nyckelelement i designen av alla interiörer. Den lyxiga sängen ligger tillräckligt högt, så produktens design innehåller steg eller en liten bänk för enkel användning. Den lägre nivån är vanligtvis fylld med lådor i olika storlekar för bekväm placering av olika saker och linne.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barnsängar

En enkelsäng med lådor köps ofta till ett barnrum. Detta alternativ inkluderar en bekväm, säker och miljövänlig sovplats, samt ett fullvärdigt skåp, som är perfekt för förvaring av kläder, leksaker och andra barns tillbehör.

Denna sängmodell kommer också att ge plats för aktiva spel.

Bild
Bild

Vanligtvis har sängar för barnrum ett arrangemang av lådor från slutet eller från sidan. Modellen med lådor ser lite krånglig ut, men detta betalas fullt ut av produktens funktionalitet. Lådorna kan ordnas i en eller två rader. Ju fler lådorader, desto högre blir sovplatsen för barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av särskilt intresse är modeller med en trappa, som påminner lite om en loftsäng. De är lämpliga för äldre barn, eftersom småbarn kan falla från övervåningen. För att skydda barnet är kajen vanligtvis utrustad med avtagbara stötfångare. Detta skapar en säker sovplats för små barn och kan tas bort för äldre barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Sängar med lådor är gjorda av olika material, som skiljer sig åt i kvalitet, praktik och pris. Varje köpare kommer att kunna välja det alternativ som passar honom bäst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva

Många moderna sängar är gjorda av spånskiva, eftersom detta material kännetecknas av styrka, lång livslängd och det är inte heller benäget för delaminering. Spånskiva är nästan omöjligt att skada, även repor förblir osynliga på den. Men detta material har också vissa nackdelar.

En säng av spånskiva bör inte köpas till ett barnrum, eftersom denna tallrik innehåller formaldehydhartser i sin sammansättning, som gradvis avdunstar och kommer in i luften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana sängar går ofta sönder vid fästpunkterna. Om du ofta lyfter sängen för att komma till linne lådan, kommer detta att hända tillräckligt snabbt. Det bör noteras att spånskivan är tillverkad i lugnande färger och inte lockar uppmärksamhet med sin ovanliga konsistens.

Spånskivsängen kommer inte att bli en dekoration av sovrumsdesignen, men den kommer helt att passa in i standard sovrumsinredning

Bild
Bild

Trä

Träbädden lockar uppmärksamhet eftersom den är tillverkad av miljövänliga och naturliga material. Det kan köpas för barnrum utan att vara rädd för din barns hälsa. Moderna tillverkare använder ofta ek, bok, ask, al eller tall när de gör enkelsängar med lådor. Valet av träslag påverkar produktens pris. Träbäddar är attraktiva i utseende. De har en vacker konsistens och presenteras också i naturliga, naturliga toner som ger mys och hemvärme till interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men trädet har också ett antal nackdelar. Till exempel är en aspbädd rädd för mekanisk skada, eftersom repor ofta uppstår. Denna träslag kännetecknas av sin mjukhet, även om den tillhör hållbara material. Det är bättre att köpa en säng gjord av bok, ask eller ek, eftersom de kännetecknas av hårdhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

enkelsängar, en och en halv och dubbelsängar har samma längd-från 190 till 210 cm. Den definierande storleken är produktens bredd:

  • Säng med lådor brukar ha en bredd på 90 till 100 cm.
  • För barnrum det idealiska alternativet är en modell med måtten 80x190 cm.
  • För små sovrum du kan köpa en säng med måtten 80x200 cm, vilket gör att du kan lämna mer ledigt utrymme. För en vuxen är en säng med måtten 90x200 cm idealisk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men mångfalden av möjliga dimensioner slutar inte där, eftersom många moderna möbeltillverkare erbjuder att beställa produkter enligt individuella storlekar.

Hur man gör det själv

En enkelsäng med lådor har en enkel mekanism, så om du vill kan du göra ett sådant alternativ med egna händer, om du har åtminstone lite färdigheter i snickeri. Först måste du mäta rummets dimensioner för att bestämma produktens storlek. Därefter bör en ritning göras för att beställa material redan enligt färdiga storlekar.

Bild
Bild

Detalj av en enkelsäng med lådor:

  • Huvudgavel - 860x932 mm.
  • Sidoväggen vid benen är 760x932 mm.
  • Bakväggen är 1900x700 mm.
  • Främre sidostång - 1900x150 mm.
  • Nischen innehåller flera delar - 1900x250 mm (1 st), 884x250 mm (3 st), 926x100 mm (2 st).
  • För lådor behöver du sådana delar - 700x125 mm (4 stycken), 889x125 mm (4 stycken) och 700x100 mm (2 stycken).
  • Fasader - 942x192 (2 st).
Bild
Bild

Bakväggen kan vara vågformad för att skapa en attraktiv och elegant säng. Denna vägg har dimensioner på 1900x700 mm, därför är det värt att göra ett streck på 50 mm på ena sidan och 150 mm på den andra för att skapa en vacker våg. Du kan göra en intressant form för sänggavel eller sidoväggar i benen.

Till att börja med kopplar vi ihop sänggaveln, bakväggen och sidoväggen vid benen med hjälp av dragbultar upptill och nedtill. Sedan kan du sätta ihop en nisch. Vi fäster tre delar 884x250 mm vinkelrätt mot 1900x250 mm -delen, medan det måste vara samma avstånd mellan dem. Därefter fäster vi två remsor med måtten 926x100 mm, medan de ansluter den första och andra sidoväggen, den andra och tredje sidoväggen.

Bild
Bild

Därefter ska nischen installeras ände-till-ände mellan sänggaveln och sidoväggen i benen och skruvas ordentligt fast på sängens botten med självgängande skruvar, nämligen på sidoväggen, baksidan och sänggaveln. En lådsida ska fästas på nischen framför med ett metallhörn.

Bild
Bild

Efter det går vi vidare till att montera lådorna:

  1. Det är nödvändigt att ansluta två delar 700x125 mm och 889x125 mm, medan samma remsor måste placeras mittemot varandra.
  2. Vi fäster botten av plywood till de färdiga strukturerna, i varje hörn av lådans botten installerar vi 35 mm höga möbelhjul. Du bör inte köpa skenor eller fasthållningsanordningar, eftersom gapet på 5 mm gör att lådorna kan röra sig fritt inuti sängstrukturen.
  3. Därefter fäster vi fasader och handtag på de färdiga lådorna. Och ovanpå nischen installerar vi botten och lägger madrassen.
Bild
Bild

Vackra idéer i inredningen

En enkelsäng med lådor används ofta i ett sovrum där bara en person sover, medan det är önskvärt att lämna mycket ledigt utrymme. Modellen av naturligt brunt trä passar perfekt in i en klassisk inredning . Snövita sängkläder och mörka tretoner ser vackra, strikta och eleganta ut i ensemblen. En sådan modell ser ganska kompakt ut, eftersom de nedre lådorna är nästan osynliga, och en lyxig rygg i form av ett litet skåp med öppna och stängda hyllor kommer att dekorera insidan av sovrummet, samt bekvämt ordna saker.

Bild
Bild

En enkelsäng i vitt ser snygg och lakonisk ut, kompletterad med en bekväm ortopedisk madrass och en inbyggd låda för en bekväm plats för sovtillbehör . Lådan är dold, för att nå den måste du först höja madrassen. Denna modell är idealisk för förkroppsligandet av moderna stiltrender i det inre av sovrummet.

Vit färg gör rummet visuellt mer rymligt.

Bild
Bild

För ett barnrum är det värt att köpa sängar av en säker design gjord av naturligt trä . Barnrum är ofta inredda med färgglada möbler. Sängen kan användas som en accent i rumsdesignen, ange tonen för valet av andra möbler och tillbehör.

Bild
Bild

Ett utmärkt val är en säng med tre lådor och säkerhetsräcken. Denna modell är lämplig för förskolebarn, eftersom den förhindrar att falla ur sängen och sovplatsen inte ligger på hög höjd. Ljuslila färg ger interiören ljushet och ser vacker ut i kombination med naturliga nyanser.

Rekommenderad: