Vägg I Sovrummet (48 Bilder): En Minihörna Med Garderob Och En Smal Rutschbana, Grå Och Vit Modulär För En Tonåring, Under En TV Och Med Ett Datorbord

Innehållsförteckning:

Video: Vägg I Sovrummet (48 Bilder): En Minihörna Med Garderob Och En Smal Rutschbana, Grå Och Vit Modulär För En Tonåring, Under En TV Och Med Ett Datorbord

Video: Vägg I Sovrummet (48 Bilder): En Minihörna Med Garderob Och En Smal Rutschbana, Grå Och Vit Modulär För En Tonåring, Under En TV Och Med Ett Datorbord
Video: The Harrogate - Sveriges största villavagn 2024, Maj
Vägg I Sovrummet (48 Bilder): En Minihörna Med Garderob Och En Smal Rutschbana, Grå Och Vit Modulär För En Tonåring, Under En TV Och Med Ett Datorbord
Vägg I Sovrummet (48 Bilder): En Minihörna Med Garderob Och En Smal Rutschbana, Grå Och Vit Modulär För En Tonåring, Under En TV Och Med Ett Datorbord
Anonim

Sovrummet kan användas inte bara för avkoppling och vila, utan också för att lagra saker, särskilt om lägenheten är liten och det användbara området måste användas så mycket som möjligt. Väggen klarar lösningen av denna uppgift perfekt.

Bild
Bild

Fördelar

Väggen i sovrummet har ett antal obestridliga fördelar, med tanke på vilket du kan välja ett alternativ som är lämpligt för ett visst rum:

Möjligheten att placera ett stort antal saker för olika ändamål . Kläder, sängkläder, böcker, TV och många andra föremål som används dagligen och då och då kan placeras i en modern vägg.

Bild
Bild

Designen på denna möbel är genomtänkt till minsta detalj och låter dig snyggt ordna varje objekt på sin plats . Det moderna vägglagringssystemet har maximal funktionalitet. Trots den stora kapaciteten och överflödet av alla typer av hyllor och nischer är denna möbel mycket kompakt och överbelastar inte utrymmet, vilket är särskilt värdefullt med ett begränsat område.

Bild
Bild

Väggarna kan inte bara vara monolitiska, utan fristående element , som vid behov kan ordnas i en viss ordning. Dessutom kan elementen över tiden ordnas om efter dina önskemål.

Bild
Bild

Inte bara funktionalitet, rymlighet och kompaktitet hos moderna väggar lockar köparnas uppmärksamhet, utan också deras stil . Alla typer av texturer, olika material och former gör att du kan skapa en viss stil i sovrummet. Med hjälp av moderna väggalternativ kan du inte bara ordna saker korrekt, utan också dekorera interiören i alla rum.

Materialen som används i moderna modeller har högpresterande egenskaper, tack vare vilka väggen kommer att hålla mer än ett år utan att förlora sitt utseende och funktionalitet.

Bild
Bild

Typer och sammansättning

Väggar som tillverkas av moderna tillverkare skiljer sig åt i många avseenden. Utseendet, förekomsten av olika element, olika former och storlekar gör att varje person kan välja rätt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modul

Idag är en modulvägg tillverkad i olika stilar mycket populär och efterfrågad. Den är lämplig för älskare av improvisation och permutationer. Konfigurationen av denna typ kan vara annorlunda, den består av olika element.

Normalt består ett modulsystem av följande objekt:

  • garderob;
  • bokställ;
  • öppet lagringssystem för olika föremål;
  • plats för TV;
  • trottoarkant;
  • byrå;
  • sminkbord.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det som är bra med modulsystemet är att element tillverkade i samma stil kan ordnas med hänsyn till rummets egenskaper. Det är inte heller nödvändigt att köpa alla artiklar. Du kan bara köpa de som du behöver för en framgångsrik plats i den ordning du behöver.

Bild
Bild

Glidväggar

Budgetalternativen inkluderar en bildvägg. Dessa billiga sovrumsmöbler är standard med tre eller ibland fyra garderober i olika storlekar, höjder och användningsområden. Deras komplementaritet och funktionalitet gör det möjligt att tillgodose människors grundläggande behov när det gäller att lagra saker.

Bildens lakoniska stil saknar pompa och allvar.

Bild
Bild

Tillverkare producerar olika typer av bilder:

  • Mini -bild , som regel är den utrustad med nödvändiga föremål och är avsedd att rymma saker som rör underhållning: en TV, ett musiksystem, ett litet antal böcker, inramade fotografier.
  • Hörnskylt med garderob avsedd för installation i ett hörn.
  • U-format glidsystem kännetecknas av ett speciellt arrangemang av ett slutet system. Det passerar tv -systemet uppifrån i form av bokstaven P.
Bild
Bild

Med säng

För små rum där det inte är möjligt att installera en stor vägg, har tillverkare utvecklat en modell med en säng utrustad med en transformationsmekanism. Detta är en bra lösning för en familj som vill spara inte bara en betydande summa pengar, utan också tid att hitta en matchande dubbelsäng.

I ett sådant system är kompositionen byggd runt sängen. Systemet är utrustat med element i olika storlekar och ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smal

För små sovrum är en bra lösning att köpa en smal vägg. Mini -versionen sparar inte bara betydligt utrymme på grund av sin kompaktitet, utan ser också väldigt elegant och snygg ut.

Hängande skåp, smala pennfodral, miniatyrskåp till ett mycket rimligt pris kommer att vara ett bra köp för människor som uppskattar komfort och vet hur man sparar pengar.

Bild
Bild

Funktionalitet

Alla element som utgör en modell måste ha den funktionalitet som krävs:

Garderoberna har minst två fack . En innehåller kläder på en galge, hängde på en speciell enhet-bar. Det andra facket innehåller både vanliga hyllor och lådor för förvaring av sängkläder och säsongsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För människor som gillar att titta på olika program och filmer utan att gå upp ur sängen, kommer de att gilla väggar med plats för TV … De har en praktisk nisch som gör att du kan installera en tv -enhet med nästan vilken diagonal som helst.

Bild
Bild

Vissa moderna väggmodeller är modulsystem och har ett datorbord . Ett sådant inbyggt element kommer att tilltala människor som tillbringar mycket tid vid datorn. Ett bekvämt och funktionellt datorbord har inte bara en bra bordsskiva, på vilken du enkelt kan placera en bildskärm, tangentbord, dokumentmappar och andra föremål, utan också en speciell nisch för installation av en processor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av de flesta modeller används träbaserade paneler. Spånskiva, fiberplatta, laminerad spånskiva och MDF är exakt de material som väggelementen är gjorda av.

Bild
Bild

Bakpanelen på väggen och botten av lådorna är gjord av fiberboard . Detta material är hållbart och billigt. Interna skiljeväggar och en kaross är gjorda av spånskiva. För att ge möblerna färg, textur, glans täcks materialet med en film. Efter beläggning erhålls ett material som kallas laminerad spånskiva, som kännetecknas av låg kostnad, hållbarhet, hållfasthet. Dessutom krymper den inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland använder vissa modeller en MDF -skiva som fasader . Detta material är miljövänligt, flexibelt och har en speciell densitet, nära värde för naturligt trä. Tack vare paraffinimpregnering är materialet vattenavvisande.

Förutom träbaserade paneler används plast, glas och äkta läder för att dekorera fasaderna.

Bild
Bild

Stilar och inredning

Nästan alla tillverkare producerar flera modeller av sovrumsväggar i olika stilistiska riktningar:

Mest efterfrågad stilklassicism kännetecknas av minimal inredning. Modest beslag och bronsdetaljer pryder denna strama möbel med rena linjer.

Bild
Bild

Empire stil kännetecknas av blanka elfenbensfasader. Förgyllning och snidning pryder dessa storslagna möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barock . Rika färger och invecklade mönster präglar barockväggen.

Bild
Bild

Rokokostilen är graciös och magnifik . Böjda ben, förgyllning, vinjetter och rosetter är kännetecknen för denna stil.

Bild
Bild

Etnisk stil kännetecknas av: miljövänlighet och förekomst av naturmaterial som rotting, bambu, halm, trä och pärlemor. Möblernas design och dekoration utförs med en nationell smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk vägg dekorerad med speglar, glas och ibland plastelement. Fasadernas blanka yta kombineras perfekt med metallbeslag.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du väljer en vägg i sovrummet måste du bestämma bildmaterialet för utrymmet för väggen och bestämma den optimala storleken på den framtida produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer måste du också ta hänsyn till produktens praktiska egenskaper, särskilt om väggen väljs för en tonåring

Starka, hållbara och slitstarka material bör prioriteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkelhet och enkel underhåll garanteras om väggen är utan reliefer, mönster och andra konvexa element … Frånvaron av dessa element är nyckeln till säkerheten från olycksfall och skador.

Bild
Bild

Som regel är sovrummet inte stort i storlek, så du bör vara uppmärksam på väggarna, som är små i storlek, men har bra funktionalitet . Närvaron av en garderob, många öppna och stängda hyllor, TV -nischer bör gå in i även den minsta väggen.

Materialets stil, färg och struktur väljs utifrån varje persons preferenser, eftersom deras val idag är stort.

Bild
Bild

Hur ska man ordna?

Oftast väljer köpare en minimodulär systemvägg . Orsakerna till detta kan vara olika. Mini-versionens modularitet gör att du kan installera elementen var som helst i sovrummet.

När du arrangerar är det nödvändigt att ordna elementen så att de inte stökar upp ytterdörren och passager i sovrummet.

Bild
Bild

Kompositionen är byggd antingen som en monolit längs en vägg, eller är uppdelad i separata objekt och byggd utifrån placeringen av alla öppningar:

  • Vid nedbrytning kan garderoben installeras nära fönstret, om utrymme tillåter, och särskilt om det presenteras i en hörnversion.
  • Dubbelsängen är installerad mot väggen, med hänsyn till tillvägagångssättet till den från båda sidor. Piedestaler placeras nära den.
  • Ett skåp med en TV -nisch är installerat mittemot sängen.
Bild
Bild
Bild
Bild

En modulvägg med en arbetsplats ser intressant ut

Det kan finnas många alternativ för plats. Det viktigaste är att hitta rätt för dig.

Rekommenderad: