Garderober "vit Glans" (36 Bilder): Gångjärniga Trebladsmodeller För Kläder Med Dörrar Till Sovrummet Eller Korridoren, Gjorda I Vit Lack

Innehållsförteckning:

Video: Garderober "vit Glans" (36 Bilder): Gångjärniga Trebladsmodeller För Kläder Med Dörrar Till Sovrummet Eller Korridoren, Gjorda I Vit Lack

Video: Garderober "vit Glans" (36 Bilder): Gångjärniga Trebladsmodeller För Kläder Med Dörrar Till Sovrummet Eller Korridoren, Gjorda I Vit Lack
Video: IKEA and Picky Living closets // Mette housetour 2024, Mars
Garderober "vit Glans" (36 Bilder): Gångjärniga Trebladsmodeller För Kläder Med Dörrar Till Sovrummet Eller Korridoren, Gjorda I Vit Lack
Garderober "vit Glans" (36 Bilder): Gångjärniga Trebladsmodeller För Kläder Med Dörrar Till Sovrummet Eller Korridoren, Gjorda I Vit Lack
Anonim

En garderob är inte bara en plats för förvaring av en mängd olika föremål: från kläder och skor till tallrikar och böcker. Rätt vald färg, form och mönster kan göra det till en verklig höjdpunkt i interiören. Den blanka vita modellen är ett mångsidigt alternativ för att dekorera nästan alla rum. För ett rum inrett i modern stil kommer en snövit garderob med denna yta att vara den perfekta pricken över i: et för att slutföra kompositionens integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Glansvitt är bara ett av färgalternativen för skåp. På grund av den klassiska färgens mångsidighet blir det dock nästan det mest framgångsrika valet för alla typer av rum.

Bild
Bild

Här är bara några av fördelarna med sådana skåp:

  • Den blanka vita modellen ser bra ut i en mängd olika inredningsstilar.
  • Vitt är något mångsidigt och passar bra med andra färger. Flera ljusa detaljer, som färgade prydnader (till exempel geometriska, inklusive abstrakta former, blommiga eller stiliserade inskriptioner), silkscreen eller mosaikinsatser på dörrar eller väggar hjälper till att passa garderoben in i rummets övergripande bild och undvika monotoni. I en inredning gjord i mörk eller ljusgul, blå, turkosa nyanser kan vitt bidra till ett spektakulärt kontrastspel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vit färg förbättrar visuellt utrymmet och glans reflekterar solens strålar. Detta är särskilt viktigt för små utrymmen med dålig belysning. En garderob med speglar kommer att öka effekten av att utöka utrymmet och göra rummet ännu ljusare.
  • Stor variation: på marknaden kan du hitta skåp i vit glans för alla smaker och plånböcker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som med alla möbler produceras de högsta kvalitetsproven av vitglansskåp på möbelfabriker för enskilda beställningar, med hänsyn till kundens önskemål. Men många designalternativ och stillösningar är också tillgängliga för massköparen.

Swing två- och tre-dörrars, skjutdörr garderober, modeller på hela väggen och gångjärn mini-garderober-valet av lämpligt alternativ beror på konsumentens preferenser och egenskaperna hos rummet där möblerna väljs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr, trots alla fördelarna med glansiga vita skåp, saknar de inte några betydande nackdelar som måste beaktas innan du köper glansiga möbler:

För det första verkar den vita färgen i sig locka till sig en mängd olika smuts och damm, vilket innebär att för att bevara sin skönhet och vithet måste du torka av den flera gånger oftare än samma möbel av en mindre”smutsig” Färg

  • För det andra är det värt att förbereda det faktum att märkena på fingrar och händer kommer att vara tydligt synliga på den blanka ytan, så du måste hantera dörrarna med försiktighet.
  • För det tredje, för att ta hand om en blank yta, för att inte skada den, måste du använda dyra polermedel, och själva rengöringsprocessen bör vara så känslig som möjligt.
Bild
Bild

Detta resulterar också i följande nackdel: alla mekaniska skador kommer att vara tydligt synliga på den blanka ytan. Ibland kan sådana skador repareras, men vid till exempel folie kommer den skadade fasaden inte att bli föremål för restaurering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det finns tre huvudtyper av material som används för att göra glansiga skåp.

Filma . Detta är det billigaste och mest kortlivade alternativet. Filmen appliceras med vakuum på fasaderna på en mängd olika spånskivor och MDF -skåp och är lätt att rengöra, men samtidigt tål den inte interaktioner med hög temperatur och luftfuktighet, börjar blekna och skala av.

Bild
Bild
  • Plast - Detta är ett annat vanligt alternativ för att ge skåpfasaden en glansig effekt. Plast är också ett relativt billigt material. På grund av det speciella med att applicera det på en träbas, absorberar skåp med plastbeklädnader lätt fukt och kan torka ut med tiden. Även om en sådan beläggning är svår att repa, om det lyckas, är det enda som hjälper till i restaureringen att applicera plasten igen. Lyckligtvis är detta material ganska hållbart.
  • Emalj (lack) . Processen att applicera emalj är ganska komplicerad och den dyraste, vilket också påverkar priset på produkter som tillverkas med denna teknik. Emellertid är lackerade skåp de mest miljövänliga och motståndskraftiga mot mekaniska skador. Om de dyker upp lämpar sig ytan för enkel restaurering, vilket gör det möjligt att få tillbaka de ursprungligen höga kostnaderna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil och design

Modernt, klassiskt eller nyklassiskt - den blanka vita garderoben kommer att vara den perfekta dekorationen för interiörer i dessa stilar. Håll inte tillbaka din lust att experimentera.

Silkscreen -inlägg? Varför inte, för det kommer att diversifiera den solida vita färgen på ett behagligt sätt och hjälpa garderoben att smälta in i inredningen i rummet. Och det är värt att lägga till några runda speglar, och hallen i lägenheten förvandlas nästan till ett rymdskepps styrhus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är att inte glömma att det är bättre att kombinera glans med matta ytor och späda ut den vita färgen med ljusa detaljer i det inre av rummet. För att framhäva glansen är trä och dekorativ sten bäst.

Bild
Bild

I det inre

En garderob är en möbel som behövs i nästan alla rum. I sovrummet är det nödvändigt att förvara sängkläder och böcker, i korridoren - för ytterkläder och skor, i köket - för rätter och husgeråd. Det spelar ingen roll om du väljer en garderob i hallen eller i vardagsrummet. Det viktigaste är att korrekt välja form och storlek.

För sovrummet är garderober mer lämpliga, vilket inte kommer att distrahera uppmärksamheten från det verkliga mitten av rummet - sängen. Ett pennfodral eller en väggmonterad version, där det är bekvämt att förvara tallrikar, kommer att se bra ut i köket. I korridoren är det bättre att välja en stor rymlig snövit garderob, som passar vinterkläder och skor i alla hushåll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du går direkt till köpet är det värt att ta itu med huvudtyperna av skåp och bestämma vilken modell av vilken form och storlek som kommer att vara den mest ergonomiska i rummet som valts för det.

Till exempel, för rymliga rum är en skåpgarderob lämplig - en slags "låda" som kan fyllas i enlighet med din förståelse. För rum där utrymmet är begränsat är det bättre att välja en inbyggd garderob. Den enda nackdelen med detta alternativ är oförmågan att flytta det från plats till plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

I klassisk stil kommer enkla smala skåp med raka former att se bäst ut, och ett hörnkopia passar perfekt in i ett litet rum. Älskare av ovanliga former kan rikta sin uppmärksamhet mot radie skåp som lockar uppmärksamhet med sin asymmetri.

Bild
Bild

Hur som helst, elitutseendet på möbler i vit glans kommer att ge varje rum ett sofistikerat och modernt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Som nämnts ovan är glansiga vita skåp (på grund av materialets detaljer och på grund av den ljusa färgen) mycket lätt att bli smutsiga. För att behålla sin orörda vithet och känsla av renhet behöver du torka ytan minst en gång var par dagar , och dessutom bör detta göras noggrant.

Vid mekanisk skada kommer det inte att vara särskilt lätt att återställa dörrarna (eller, som i fallet med en filmbeläggning, är det helt omöjligt). Och för det andra, efter rengöring med en torr trasa, kommer den blanka ytan sannolikt att bli elektrifierad och kommer att börja attrahera damm ännu mer, så det är bättre att använda en mikrofiberduk under kemtvätten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För våtrengöring rekommenderas att använda milda tvättmedel för att inte skada den blanka ytan, samt för att undvika blekning och fläckar. En lösning av tvätttvål eller andra icke-slipande produkter är bäst.

Använd inte outspädda koncentrerade formuleringar, eftersom de kan skada beläggningen allvarligt. Dessutom är det värt att undvika produkter som innehåller alkohol eller klor, och det är absolut omöjligt att använda pulver och hårda svampar - den glansiga ytan kommer omedelbart att täckas med repor och sprickor och förlorar sin glans.

Bild
Bild

Ett idealiskt alternativ inte bara för skåp i blankvitt, utan också för glansiga möbler, i princip - specialiserade produkter för vård av sådana ytor. Du kan lika gärna använda glasrengöringsmedel.

Rekommenderad: