Kompakt Stol-säng (33 Bilder): Mini-hopfällbara Modeller, Hur Man Väljer En Liten Stol För Ett Litet Rum

Innehållsförteckning:

Video: Kompakt Stol-säng (33 Bilder): Mini-hopfällbara Modeller, Hur Man Väljer En Liten Stol För Ett Litet Rum

Video: Kompakt Stol-säng (33 Bilder): Mini-hopfällbara Modeller, Hur Man Väljer En Liten Stol För Ett Litet Rum
Video: VW California Ocean | A Stormy Engagement in Glencoe | Van Life Scotland 2024, April
Kompakt Stol-säng (33 Bilder): Mini-hopfällbara Modeller, Hur Man Väljer En Liten Stol För Ett Litet Rum
Kompakt Stol-säng (33 Bilder): Mini-hopfällbara Modeller, Hur Man Väljer En Liten Stol För Ett Litet Rum
Anonim

När man tänker på inredningen till minsta detalj vill alla att det ska vara så funktionellt och estetiskt som möjligt. När vi väljer möbler står vi ofta inför problemet med ett överflöd av alternativ. Om tidigare människor levde under brist, i dag är allt exakt motsatsen - du måste välja från hela sorten de saker som passar in i interiören, kommer att vara praktiska, praktiska och efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

En fåtölj är en bekväm möbel som kan ge ett respektabelt utseende till alla rum. Men att kvadrera utrymmet tillåter dig inte alltid att placera sådana omfattande föremål, särskilt på bekostnad av mer nödvändiga. I det här fallet är en liten fåtölj-säng ett bra alternativ för små utrymmen.

Modern tillverkning av fåtöljer producerar produkter som kan tillgodose köparens grundläggande krav:

  • bekvämlighet;
  • enkel vikning;
  • slitstyrka för material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kommer inte en enda stol-säng att tävla med en fullvärdig rymlig säng med en ortopedisk madrass, men i fall av att spara kvadratmeter kan det vara en oumbärlig assistent i att organisera en sovplats.

5 goda skäl att köpa en kompakt stol:

  • du behöver en extrasäng;
  • du måste organisera en kompakt tillfällig sovplats för barnet;
  • du bor i en hyrd lägenhet och vill inte spendera pengar på en hel säng;
  • du måste bekvämt bo i ett lantligt hus, på en veranda, vind;
  • ibland kan gäster eller släktingar stanna hos dig över natten.

I alla dessa fall kommer en bekväm hopfällbar stolsäng spara dig besväret med att köpa skrymmande och dyra sovalternativ.

Bild
Bild

Typer av fällningsmekanismer

Moderna fåtöljer kännetecknas av enkelheten och bekvämligheten att förvandla en modell från sittande till sovplats. Låt oss överväga de mest populära:

Bok . Ett vanligt alternativ, bekant för alla från barndomen. Vid en tidpunkt var det praktiskt taget det enda på hela marknaden för möbelprodukter för soffor och fåtöljer. Stolsängar av denna modell har en enkel design, fällmekanismen utlöses när ryggen och sätet fälls, som när man stänger en bok. Efter ett karakteristiskt klick sänks båda halvorna till ett horisontellt läge. Nackdelen är behovet av att flytta bort stolen från väggen när den fälls ut, vilket kan skada golvbeläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eurobook . Bekväm modell, som är särskilt populär på grund av strukturens stabilitet. Mekanismens enkelhet gör att även ett barn enkelt kan fälla ut och fälla sängen. Stolsitsen, utrustad med hjul, rör sig framåt och ryggen vilar ner till det fria utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dragspel . Den mest funktionella sovstolsmodellen. När den fälls ut bildar den en plan yta och har en linnelåda, vilket är en obestridlig fördel. Består av tre delar och fälls ut genom att dra ut den nedre delen, som bälgen på ett musikinstrument.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Delfin . Modell med ett utdragbart block längst ner. Det fick sitt namn på grund av mekanismen som extraherar det rörliga blocket till ytan och bildar en platt sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Franska och amerikanska musslor … Transformationsmekanismerna är en hopfällbar säng gömd inuti stolen, som fälls ut genom att fälla ut dess delar. Skillnaderna mellan de franska och amerikanska typerna är i tjockleken på spjälsängmadrassen och vikmekanismen. I den amerikanska versionen är madrassen tjockare och de hopfällbara sängarna är dubbelvikta. Den franska typen är mer som en vanlig lägresäng: en tunn madrass och trippelvik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du skapar stolar används olika material för invändig fyllning, klädsel och ram av produkten. Låt oss överväga huvudtyperna.

Hjälpämnen

En av förutsättningarna för produktens komfort och hållbarhet är fyllmaterialet för stoppade möbler. När det gäller fåtöljer utformade för att sova blir detta en ännu viktigare aspekt, eftersom sovplatsen ska vara så bekväm som möjligt för en god vila.

Det mest ekonomiska alternativet är skumgummi - kortlivad, förlorar snabbt sina kvaliteter, därför finns det praktiskt taget inte bland sittfyllningarna i sin rena form.

Av de senaste materialen kan man peka ut latex och holofiber … De har tillräcklig elasticitet, sjunker inte, behåller sin kvalitet och utseende även vid frekvent användning. Moderna modeller tenderar att innehålla kombinerade typer av fyllmedel … Detta uppfyller alla kvalitetsstandarder och garanterar hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

Valet av klädsel beror på köparens estetiska preferenser.

Det kan vara Äkta Läder billigare ekoläder och alla typer av textilier: bomull eller "halvbomull" jacquard, delikat velour, sammetslen flock och många andra. De flesta moderna material impregnerar tyger med smutsavvisande föreningar, men inte alla beläggningar lämpar sig för normal torkning eller reagerar positivt på rengöringsmedel.

Det är först och främst värt att uppmärksamma beläggningens smutsbeständighet och möjligheten att rengöra den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

Fåtöljesängens bas är en viktig komponent i hela produkten som kräver särskild uppmärksamhet.

Möblernas hållbarhet och funktionalitet beror på materialets styrka och vikmekanismen.

Vid tillverkning av hopfällbara stolar kan olika material användas: från trä till metall

  • De mest hållbara modellerna kommer att vara med trästomme … Som regel används barrträ för sådana ramar. Träet är motståndskraftigt mot stress, vilket garanterar en lång livslängd för produkten.
  • Spånskiva och plywood fåtöljer i ramen är attraktiva för sitt låga pris per produkt, men med daglig användning och tung belastning är de kortlivade.
  • Stål ramarna är slitstarka och perfekta för daglig användning.
  • Aluminium ihåliga rör i ramen ger lätthet i hela strukturen, men tål inte konstant belastning dåligt.
  • Som regel är de flesta moderna modeller baserade på på kombinerade ramar kombinerar de maximala fördelarna med alla typer av material.

Till exempel kan en extern träbalk kombineras med en plywoodbas för rygg och sits, vikmekanismerna kan vara av stål och benen på den franska vikbädden kan vara gjorda av aluminium.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar i interiören

Mini-stolarnas utfällbara design blandas perfekt i stil och anda med minimalism. Om ditt rum, där du planerar att placera stolen, är gjord i just en sådan modern stil, blir det inte svårt att välja en modell som matchar färgen. Det viktigaste är att känna en känsla av proportioner och att kombinera färger positivt.

Bild
Bild

En liten fåtölj-säng i ett mycket litet rum kan bli inredningens centrala dekoration, och då är det att föredra att göra en ljusare färg accent på den. Till exempel för ett litet rum är ljus väggbeklädnad lämplig, vilket kommer att göra rummet mer rymligt, och en ljus liten stol kommer att fungera som en slags avgränsare för rekreationsområdet.

Rekommenderad: