Kök Kombinerat Med Ett Rum (38 Bilder): Regler För Att Kombinera Ett Förgasat Kök Med Ett Annat Rum I En Lägenhet. Hur Tar Man Bort En Vägg För Att Ansluta Rum?

Innehållsförteckning:

Video: Kök Kombinerat Med Ett Rum (38 Bilder): Regler För Att Kombinera Ett Förgasat Kök Med Ett Annat Rum I En Lägenhet. Hur Tar Man Bort En Vägg För Att Ansluta Rum?

Video: Kök Kombinerat Med Ett Rum (38 Bilder): Regler För Att Kombinera Ett Förgasat Kök Med Ett Annat Rum I En Lägenhet. Hur Tar Man Bort En Vägg För Att Ansluta Rum?
Video: BoKlok visningslägenhet ett rum och kök 2024, Mars
Kök Kombinerat Med Ett Rum (38 Bilder): Regler För Att Kombinera Ett Förgasat Kök Med Ett Annat Rum I En Lägenhet. Hur Tar Man Bort En Vägg För Att Ansluta Rum?
Kök Kombinerat Med Ett Rum (38 Bilder): Regler För Att Kombinera Ett Förgasat Kök Med Ett Annat Rum I En Lägenhet. Hur Tar Man Bort En Vägg För Att Ansluta Rum?
Anonim

Ombyggnad är en aktuell typ av renoveringsarbete, som innebär att flera rum kombineras till ett utrymme. Särskilt populärt är förstoringen av köket. I de flesta lägenheterna har detta rum ett mycket litet område, där det är svårt att få plats med alla nödvändiga möbler och hushållsapparater, samt att bekvämt sitta vid bordet samtidigt för alla hushållsmedlemmar. Ett stort, rymligt och ljust kök är varje modern hemmafrus dröm.

Att ha ett kök och en matplats i ett rum gör att familjemedlemmar kan spendera mer tid tillsammans, fira semester tillsammans och bjuda in många gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Studiolägenheter är en ny lösning i arrangemanget av bostäder. Kunderna vill ha ett kök i kombination med ett rum. Unga designers genomför gärna de tilldelade uppgifterna, så att de kan skapa ett helt nytt bostadsutrymme. Ett ombyggt projekt har både fördelar och nackdelar.

Bland de viktigaste positiva aspekterna av att kombinera rymden noterar experter följande:

  • funktionell zonindelning av rymden;
  • visuell ökning av området;
  • skapa ett enda utrymme med mycket ljus och utan visuella hinder;
  • skapa bekväma och praktiska områden för matlagning och äta;
  • möjligheten att implementera en designlösning i vilken stilriktning som helst;
  • kombinera matlagningsprocessen och kommunicera med familjen;
  • genomförande av exklusiva projekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister:

  • sprida kökslukt till rekreationsområdet;
  • behovet av att installera ett speciellt ventilationssystem och installera en kraftfull huva;
  • brist på avskildhet;
  • behovet av att öka rengöringsfrekvensen för hela det kombinerade området.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsynskrav

Innan man börjar den komplexa ombyggnadsprocessen är det absolut nödvändigt att studera alla lagkrav och regler för genomförandet av denna händelse. Utan tillstånd är det omöjligt att ansluta bostadsutrymmet.

Konstruktionen av tegelhus består inte bara av bärande väggar, utan också av enkla skiljeväggar, vars fullständiga demontering gör det möjligt att förena utrymmet. För panelstrukturer är denna uppgift omöjlig på grund av att det endast finns lagerstöd för byggnaden. Denna funktion gör det möjligt att göra volymetriska valv med installation av hjälpstöd.

Det är strängt förbjudet att ta bort partitioner i lägenheter med naturgas . För att förhindra att gas och förbränningsprodukter kommer in i sovrummen måste köket ha en innerdörr. För att utföra denna uppgift är det nödvändigt att byta ut gasspisen mot en elektrisk. Koppla bort lägenheten från gas måste utföras av speciella gasorganisationer, och professionella elektriker måste bjudas in att lägga den nödvändiga elkabeln.

De ekonomiska kostnaderna för att locka specialister från dessa branscher bör inkluderas i den beräknade kostnaden för reparationsarbete.

Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att kombinera köket och loggian, vilket kan göras på två sätt

  • Demonterar endast fönsteröppningen . Detta projekt kräver inte särskilt tillstånd om väggens och tröskelns integritet är fullt bevarad.
  • Rivning av hela väggen, tröskeln, fönstret och dörrtröskeln . Projektet kräver ett obligatoriskt mottagande av tillstånd.

En viktig aspekt av denna ombyggnad är uppvärmningsorganisationen. Regleringsdokument förbjuder borttagning av värmesystemet till balkongen. Denna manipulation kommer att leda till en minskning av trycket i systemet och en minskning av lufttemperaturen i lägenheterna. Experter rekommenderar att man installerar autonoma värmare.

Bild
Bild

Hur försonas?

När man påbörjar en ombyggnad måste man komma ihåg att beslutet att demontera en partition kräver obligatoriskt godkännande från berörda myndigheter. Lägenhetens tekniska pass innehåller detaljerad information, inte bara om rummens storlek, utan också om väggarnas funktionella syfte. Varje ägare kan självständigt kontrollera om den valda rivningsväggen är bärande eller inte.

För rivningen av partitionen, som är en del av byggnadens huvudram, är det nödvändigt att göra ett projekt av den planerade ombyggnaden, komma överens om det i alla tillhandahållna organisationer och få tillstånd. Efter genomförandet av projektet är en förutsättning för vidare användning av bostaden idrifttagning av objektet.

För att skapa ett ombyggnadsprojekt för en bostadslägenhet måste du kontakta särskilda arkitektorganisationer.

Endast med alla dokument och tillstånd kan rivningen av partitionerna påbörjas. Fram till detta ögonblick kan inte en enda partition brytas.

Bild
Bild

Förteckning över dokument för godkännande av ombyggnad:

  • lokalt tekniskt pass;
  • skriftligt tillstånd från alla registrerade personer;
  • tillstånd från arkitekttjänsten;
  • ombyggnadsprojekt;
  • handlingar som bekräftar ägande;
  • ett skriftligt uttalande till BTI från ägaren till lägenheten.
Bild
Bild

Zoning och design

Den korrekta utformningen av lokalerna kommer att bidra till att öka antalet fördelar med ombyggnad och att ta bort nackdelarna så mycket som möjligt. Idag finns det två typer av arkitektonisk anslutning av rum.

  • Öppen - komplett kombination av rum och deras inredning i samma stil, riktning och färgschema. Huvuddrag: maximalt avstånd från matplatsen för hushållsapparater och kåpor, användning av ett modernt ventilationssystem.
  • Stängd - harmonisk placering av ljusa och luftiga skiljeväggar som diskret skiljer köket från matsalen. För att dela utrymmet kan du använda en bardisk, gardiner, gipsskivor, blomsterstaket och olika möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundregler för val och användning av färger:

  • jämn fördelning av solljus i ett rum med mörka nyanser;
  • användningen av vanliga färgscheman;
  • installation av komplex och flernivåbelysning;
  • användningen av ljusa möbler med ovanliga färger och texturer.

Efter att ha slutfört alla konstruktions- och konstruktionsarbeten är det nödvändigt att gå vidare till zonindelningen i det resulterande rummet. Det finns tre sätt att dela upp utrymmet på rätt sätt:

  • visuell;
  • arkitektonisk;
  • logisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på de mest populära zoneringsalternativen

  • Podium - lätt höjning av golvbeläggningen i matlagningsområdet.
  • möbel - en vanlig variant av att dela ett rum, när designers använder en soffa, gångjärn i tak, hyllor och ett köksbord på den visuella gränsen mellan två rum.
  • Gardiner - det mest ekonomiska alternativet, som använder textilier, samt gardiner av pärlor och glasbollar.
  • Golv - det klassiska sättet att utse köket och vardagsrummet. Huvuddragen är användningen av material som är olika i struktur, men samma i färg och stil.
  • Båge - ett tidskrävande och dyrt sätt att dela utrymmet, men det gör det möjligt att skapa välvda öppningar av valfri form och storlek.

I rum med lågt i tak rekommenderar designers inte att ändra takhöjden eller använda takkonstruktioner på flera nivåer. För dessa lokaler är det lämpligt att tillämpa arkitektoniska tekniker i form av installation av delande skiljeväggar. Dessa strukturer bör vara små i storlek och höjd.

Ett av de mer populära alternativen är en smal bardisk eller ett litet gångjärn matbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsskivor eller glaspartier är ett estetiskt och prisvärt sätt att dela ett utrymme, samt ge det någon form. För att öka och optimera matlagningsområdet kan du ta bort köksluckan och installera kylutrustning i stället.

För design av ombyggnation av ett förgasat kök professionella designers rekommenderar att du använder skjutväggar eller stora vikdörrar. Dessa mönster gör det möjligt att helt isolera köket och kombinera det med matsalen. Efter registrering av alla tillstånd demonterar många lägenhetsägare strukturen och använder ett enda utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers rekommenderar att ägna särskild uppmärksamhet åt belysningssystemet, som senare kommer att spela en av de viktigaste rollerna i rummets zonindelning. Armaturer kan placeras inte bara på tak och väggar, utan på arbetsytan, i matlagnings- och matplatserna. Bordslampor och golvlampor bär en speciell dekorativ belastning.

Du kan öka köksytan genom att kombinera det med en balkong eller loggia. För att minimera ekonomiska kostnader kan endast fönsteröppningen och balkongdörren tas bort.

Det kvarvarande blocket under fönstret kan användas som matbord, blomsterställ, bardisk och köksbänk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om projektet föreskriver överföring av arbetsområdet till balkongen måste följande nyanser beaktas:

  • brist på tunga och massiva möbler och hushållsapparater;
  • omöjlighet att placera eluttag och strömbrytare.

I det resulterande extra utrymmet kan du placera följande objekt:

  • bar område;
  • studie;
  • ett rekreationsområde med en bekväm soffa, hyllor och en golvlampa;
  • kök arbetsområde;
  • matsal.

Reglerna för inredning av den kombinerade balkongen och köksutrymmet sammanfaller med de allmänt accepterade reglerna för ombyggnadsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

På sidorna i specialiserade tidskrifter kan du se ett stort antal exempel på ombyggda projekt. Erfarna designers och arkitekter hjälper dig att välja rätt lösning för din lägenhet.

Den eleganta och känsliga interiören, gjord i ett vanligt färgschema, passar för en familj med valfritt antal personer. I detta projekt kombineras matlagningsområdet och sittgruppen harmoniskt med en stor och bekväm soffa.

Sträcktak ökar visuellt utrymmet, och en enda design och gardinstil förenar rummet ytterligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

En vacker gipsskivavskiljning hjälper till att funktionellt separera de två utrymmena. Detta inredningselement skapar en mysig matlagnings- och matplats, och låter dig också organisera ett rekreationsområde för alla familjemedlemmar. Användningen av naturmaterial och färger kommer att väcka liv i rummet och bidra till att upprätthålla en positiv atmosfär i hemmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att ordna en matplats genom att kombinera ett kök och en balkong är ett aktuellt sätt att öka rummets yta. Användningen av en stilistisk riktning och färgnyans gör det möjligt att skapa ett enda och integrerat utrymme.

Rekommenderad: