Garderob För Ett Litet Sovrum (37 Bilder): Idéer För Kompakta Och Rymliga Alternativ För Ett Litet Rum

Innehållsförteckning:

Video: Garderob För Ett Litet Sovrum (37 Bilder): Idéer För Kompakta Och Rymliga Alternativ För Ett Litet Rum

Video: Garderob För Ett Litet Sovrum (37 Bilder): Idéer För Kompakta Och Rymliga Alternativ För Ett Litet Rum
Video: INREDER OCH FIXAR I LÄGENHETEN | DYRT** 2024, April
Garderob För Ett Litet Sovrum (37 Bilder): Idéer För Kompakta Och Rymliga Alternativ För Ett Litet Rum
Garderob För Ett Litet Sovrum (37 Bilder): Idéer För Kompakta Och Rymliga Alternativ För Ett Litet Rum
Anonim

Ett litet sovrum är inte en mening, utan en anledning att rationellt planera det tillgängliga utrymmet. Uppgiften att ordna ett litet vardagsrum är för närvarande ganska relevant och möbler måste väljas så att det lilla rummet verkar trångt och mysigt. I ett litet sovrum är en av de viktigaste och nödvändigaste möblerna en garderob.

Bild
Bild

Vad ska man välja?

En chiffonier i ett litet rum ska vara så kompakt som möjligt, men samtidigt så funktionellt och rymligt som möjligt. Att installera en garderob kommer att vara en utmärkt lösning på detta problem. Denna modell är en mängd olika utföranden: kropp, inbyggd, rak och kantig. De kan tillverkas enligt kundens storlek och krav. Skåpets utseende kommer att vara förkroppsligandet av dina idéer och önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En funktionell sänggarderob kommer att vara ett acceptabelt alternativ även för en liten "Chrusjtjov". Sovplatsen kan sättas in i garderoben under dagen, vilket maximerar utrymmet i rummet.

I botten av loftsängen eller modellen kan en garderob placeras runt fönstret för att rymma en mängd saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lineup och dess funktioner

Den tydliga ledaren för inbyggda möbler är garderoben. Köpet av denna modell kommer att vara en lösning på problemet med brist på ledigt utrymme. Traditionellt görs utseendet och fyllningen av interiören i sådana möbler på beställning, och de verkliga fördelarna är komfort och ekonomi.

Skjutbara garderober kan placeras även i det minsta rummet. De har ett antal fördelar:

  • Volymetrisk . De gör det möjligt att fullt ut utnyttja det inre området, vilket är en viktig punkt i arrangemanget av små sovrum. Närvaron av speglade ytor på dörrarna ökar rummets utrymme kraftigt.
  • Lakonism . Tak, golv och väggar vid tillverkning och installation av garderoben kommer att ersätta sidopaneler, topp- och bottenpaneler.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fyllning . De befriar boytan från överflödiga saker och rör inte upp en liten del av rummet. De kan vara ett bra alternativ till ett omklädningsrum, som innehåller en imponerande mängd olika hyllor, fack och lådor. De kan tillåta att placera inte bara kläder, utan också alla möjliga saker som inte bör synas.
  • Manövrerbarhet och bekvämlighet . Deras installation kommer att dölja bristerna i dålig planering, och skjutdörrar kommer att spara utrymme. Om du behöver flytta kan du demontera möblerna och installera dem i ett nytt rum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörngarderober är ett bra alternativ som kan användas för ett litet sovrum. Denna garderob ser kompakt ut, och det är viktigt att välja lämplig form för en mängd olika interiörer:

Bild
Bild

Hörn

Det finns flera varianter av hörndesigner.

Den idealiska hörngarderoben är L-formad :

  1. Tar lite plats, men visar sig vara ett mycket rymligt alternativ. Gör att du kan använda sällan använt utrymme.
  2. På grund av platsen i hörnet frigör det utrymme i mitten av rummet, förvaringssystemet tas bort från vardagsrummet.
  3. Ändrar inte rummets geometri.
  4. Moduler med öppna hyllor kan läggas till.
  5. Inredningen är varierad, med många designalternativ.
Bild
Bild
  • En extra konstnärlig lösning kan vara radie skåp … Dörrarna kommer att ha halvcirkelformade former.
  • Trapezformade modeller svårt att montera, men går bra med andra sovrumsmöbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Triangulära skåp de kan verka för stora, ta en imponerande plats i rummet, men de är ganska enkla att göra och du kan placera ett stort antal saker i dem. Ett utmärkt plus är ett överkomligt pris.
  • För dem vars garderobsfyllning spelar en viktig roll, garderoben femkantig form kommer att bli en oumbärlig assistent. Vid första anblicken kan det skrämma dig med sin storlek, men en erfaren designer kommer att utforma det på ett sådant sätt att en sådan garderob verkar vara visuellt mindre.

Det är alltid möjligt att välja en unik hörngarderob som passar exakt ditt sovrums storlek och passar dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garderob säng

I varje lägenhet upptar ett betydande område en garderob och en sovplats. Detta märks mest i ett litet sovrum. En garderobsäng kan vara en utmärkt lösning på detta problem. Denna typ av opretentiös enhet hjälper till att spara utrymme. Med en liten rörelse skjuts sängen in i väggen, och garderoben visar sig vara ganska rymlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garderob runt fönstret

I ett litet sovrum ska garderoben vara bekväm, ergonomisk och mångsidig, därför kan en garderob placeras runt fönstret på en eller båda sidor. Baserat på parametrarna för fönsteröppningarna kan den använda ett inbyggt alternativ som är gjord på beställning.

Olika material kan användas som täckytor på skåpet som inramar fönstret, nämligen: blinddörrar, textilier, glasinsatser, rottingvävning i en karm, kombinerade dörrar, öppningar med genomtråd eller fullständig frånvaro av dörrar. Det inre utrymmet kan kompletteras med hyllor, mezzaniner och hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mini garderober

Det finns också modeller av miniskåp för "Chrusjtjov". Här ska det vara litet och så funktionellt som möjligt. Det är bäst att ordna denna garderob från tak till golv. Om skåpet är grunt, kompenserar höjden för dess lilla djup och bredd. Skjutdörrar hjälper till att spara utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gångjärn

Väggskåp kommer att vara en bra lösning för att utöka utrymmet i ett miniatyr sovrum. När man använder liknande modeller för att förvara saker som en möbel ser rummet lättare och rymligare ut, men samtidigt kan det rymma en betydande mängd föremål. I det här fallet är det möjligt att använda utrymmet i ett litet sovrum, fritt från skåp, och köpa en bekväm säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smala skåp

Sådana möbler är mycket efterfrågade i ett litet utrymme. Här kan du använda rummets höjd maximalt, medan det extra utrymmet inte kommer att upptas och det funktionella syftet går förlorat. Bredden på ett sådant skåp kan väljas oberoende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggskåp

Visar en kombination av platser för placering av kläder, utrustning, hyllor för små redskap, böcker. Det är en vanlig vägg för stora rum, men anpassad efter storleken på ditt sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pennskrin

Ett pennfodral kan fungera som ett underbart köp för ett litet sovrum. Den tar väldigt lite plats, är fri att montera och demontera, har en blygsam storlek, den kan enkelt flyttas eller ordnas om till en annan plats. Denna modell är populär för många intressanta lösningar, det finns ett stort utbud av modeller, vilket gör det möjligt att inte spendera en stor summa på inköp av sådana möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa modeller kommer att vara den perfekta garderoben för dig i ett litet sovrum och kommer att vara en garanti för ordning i vardagsrummet.

Material (redigera)

Vid tillverkning av alla modeller används material av olika egenskaper, det kan vara plast, glas, trä, spånskiva och fiberboard. Varaktigheten för användning av det färdiga skåpet, liksom dess hållbarhet och andra egenskaper, beror huvudsakligen på materialet från vilket de är tillverkade:

  • Spånskiva kan kallas det mest populära materialet. Materialets exceptionella styrka är jämförbar med naturligt trä och detta förklarar spånskivans enorma popularitet vid tillverkning av skåp.
  • Bottnar och skiljeväggar är tillverkade av fiberboard. Det används också vid tillverkning av sido- och bakväggar i garderober.
  • För närvarande, på begäran av kunden, kan ytan på alla skåp beläggas med en mängd olika material. För dessa ändamål används laminat, lack, faner, syntetisk dekorativ film, naturligt eller konstläder.
Bild
Bild
  • För att förvandla fasaden på alla garderober kan bra idéer vara fototryck, speglar, glans, glas, plast.
  • Spegelytor gör att du visuellt kan öka storleken på rummet, och en spegel från tak till golv monterad i garderoben hjälper dig att se dig själv i full tillväxt. I det här fallet behöver du inte installera ytterligare speglar.
  • För att bevara effekten av en synlig ökning av området i ett litet rum, utan att använda dörrar med speglade ytor, kan fasader göras antingen polerade eller av ogenomskinlig plast. Dessa material reflekterar ljus.
Bild
Bild

Val av funktioner

När du väljer en garderob för ett sovrum med en liten storlek är det värt att stoppa ditt val på kompakta och rymliga alternativ:

  • Skåpets yttre attraktionskraft bestäms av två faktorer - finansiella medel och kundens fantasi, eftersom klienten kan komma på vilken modell som helst på egen hand. Materialet för den framtida chiffoniern bestäms av det belopp som ägaren är redo att dela.
  • I enlighet med kundens önskemål bildas också den inre fyllningen av skåpet. Du bestämmer själv hur många hyllor, klädhängare, deras storlek och andra extra fyllningar. Det största pluset är dess mångsidighet.
  • Det finns saker som du inte använder så ofta, så det är väldigt bekvämt när skåpet har en mezzanine, där du kan lagra sådan egendom. Hushållsapparater, skor, kläder, böcker - det kommer att finnas en plats där du kan lägga allt detta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa är en intressant idé att spara utrymme i ett litet rum med en garderob.

Rekommenderad: