Kökssats För Ett Litet Kök (134 Bilder): Att Välja En Uppsättning För Ett Litet Kök, Projekt Och Design Av Ett Rum Med En ö, Alternativ För Storleken På En Köksuppsättning

Innehållsförteckning:

Video: Kökssats För Ett Litet Kök (134 Bilder): Att Välja En Uppsättning För Ett Litet Kök, Projekt Och Design Av Ett Rum Med En ö, Alternativ För Storleken På En Köksuppsättning

Video: Kökssats För Ett Litet Kök (134 Bilder): Att Välja En Uppsättning För Ett Litet Kök, Projekt Och Design Av Ett Rum Med En ö, Alternativ För Storleken På En Köksuppsättning
Video: Visning av 2 rum och kök i Strandsnäckan 2024, April
Kökssats För Ett Litet Kök (134 Bilder): Att Välja En Uppsättning För Ett Litet Kök, Projekt Och Design Av Ett Rum Med En ö, Alternativ För Storleken På En Köksuppsättning
Kökssats För Ett Litet Kök (134 Bilder): Att Välja En Uppsättning För Ett Litet Kök, Projekt Och Design Av Ett Rum Med En ö, Alternativ För Storleken På En Köksuppsättning
Anonim

På den moderna marknaden kan du se många erbjudna köksuppsättningar, som inte bara skiljer sig åt i färg och storlek, utan också i form. För stora och små rum väljs möbler i enlighet med kraven på design och ergonomi.

Vad är dem?

Köksuppsättningar kan vara små i storlek, perfekta för ett litet kök. Vanligtvis är sådana strukturer raka (eller linjära), men de kan baseras på en liten ö, det vill säga ett extra arbetsområde. För att förstå var det är bättre att använda vilket alternativ, bör du bekanta dig mer med frågan i fråga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Direkt

Raka små headset är utan tvekan det mest effektiva av alla alternativ som erbjuds när det gäller matlagning. Ett sådant minikök har en unik funktion trots sin blygsamma storlek. Det finns flera alternativ för hur ett sådant möbelarrangemang kan se ut:

med ett arbetsområde längs väggen

Bild
Bild
Bild
Bild

med två parallella arbetsområden

Bild
Bild
Bild
Bild

med en ö

Bild
Bild
Bild
Bild

En köksplan med två långa, parallella arbetsytor kan delas in efter vilken typ av arbete som utförs . På ena sidan kommer det att finnas allt du behöver för att förbereda och förbereda mat. Det vill säga, i den första delen finns det ett handfat, en spis. Den motsatta plattformen kan användas som extra arbetsutrymme eller för förvaring av hushållsapparater.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köket med ö har en bänkskiva till huvudenheten, som ligger i mitten och är tillgänglig från alla håll. Det är ett intressant koncept som ger utrymme för arbete i köket och kan också användas som matsal.

Ön används främst som ett extra utrymme för matlagning eller förbehandling av mat

Å andra sidan ser det ut som ett bord, det kan fylla sin roll, särskilt i de familjer där de är vana vid att ha ett snabbt mellanmål, eller i ett hus med ett litet antal hyresgäster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innovativa konstruktioner kan inkludera en diskbänk eller avfallshanteringsanordning , lådor för förvaring av porslin, bestick eller skärverktyg. I höjd når en sådan bordsskiva värdinnan upp till midjan eller högre. Fri åtkomst från alla håll gör det enkelt att flytta runt i köket, samtidigt som du kan kommunicera med familj eller gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett rakt kök längs ena väggen är lämpligt för ett pentry. En sådan design kan innehålla flera förvaringslådor, medan det måste vara bekvämt och allt du behöver för att vara inom räckhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

U-formad

Planen för det U-formade köket föreslår utrymme för arbete. Ibland sträcker sig halvön från en sidovägg eller skåp med åtkomst från tre sidor. Till skillnad från köksön i mitten skapar detta alternativ en enda struktur med huvudområdet.

Sådana kök används i små rum, eftersom de låter dig lämna mycket ledigt utrymme i mitten . Ett sådant kök påminner något om ett parallellt, men med en bygel. Med det här formatet kan du skapa många platser för förvaring av tillbehör, medan det finns en matplats och du kan till och med installera ett litet matbord i hörnet av rummet. För att spara utrymme placeras sittplatser alldeles intill väggen.

Denna layout hjälper till att organiskt rymma det mesta av nödvändig utrustning, och det kommer också att finnas tillräckligt med utrymme för att installera väggskåp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det U-formade köket är det näst mest populära i konsumentundersökningen . I genomsnitt föredrar cirka 36% av de tillfrågade att välja just en sådan layout.

Designen passar perfekt i både stora och små utrymmen. Men i det här alternativet är det mycket viktigt att ge belysningen korrekt, eftersom en sådan layout kan bli en riktig fälla för skuggområden. Detta undviks genom att installera bakgrundsbelysningen i arbetsområdet.

Kocken kommer i alla fall att arbeta med ryggen till resten av huset, så han måste ta hand om bra belysning i arbetsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I denna utföringsform behöver diskbänken inte vara i mitten . Tvärtom, i denna position kan det göra mer skada än nytta för den övergripande ergonomin. Bättre att flytta den till ett hörn. Kök med denna form har nästan alltid ett överflöd av skåp och inbyggda apparater. Utrymmet ovanför och under skåp används också för att förvara redskap. Designen i ett sådant kök kommer helt att bero på materialet på bänkskivor och skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

Med den ökande trenden mot studiostil och förlusten av matsalens popularitet blir öppna planlösningar mer och mer relevanta. Hörnkök är idealiska för mycket små utrymmen och ger ett funktionellt och ergonomiskt arbetsområde.

En del av ett sådant headset kan användas för tillagning och tillagning av mat, den andra är upptagen av inbyggda apparater och lådor för förvaring av redskap.

Det finns ett alternativ att använda ön, när det finns tre separata zoner med tillräckligt utrymme mellan dem för fri rörlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ö med extra lådor ger mer utrymme, vilket kan användas för att gynna rummets ergonomi . I vissa versioner används en sådan bordsskiva inte bara som en plats för att skära mat, utan också som en matplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det finns ett brett utbud av material för köksskåp. Ett funktionellt kök är inte bara skönhet och många ytterligare sektioner, det är också lätt att rengöra, opretentiöst material som tål konstant drift i en fuktig miljö.

Oftast, för arrangemanget av köket som de använder:

solitt trä

Bild
Bild
Bild
Bild

laminera

Bild
Bild
Bild
Bild

faner

Bild
Bild
Bild
Bild

PVC

Bild
Bild
Bild
Bild

metall

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Trä är det vanligaste skåpmaterialet. Det är en giftfri och förnybar resurs som kan målas och lackeras enligt önskad ytfärg.

Vackra och hållbara, som aldrig går ur mode, köksskåp i trä är av stort värde för alla hem. Tresorten, med skillnad i pris och styrka, lockar uppmärksamhet hos dem som har råd med ett sådant dyrt nöje. Oftast används följande raser för tillverkning av köksuppsättningar:

ek

Bild
Bild

lönn

Bild
Bild

Körsbär

Bild
Bild

hickory

Bild
Bild

Björkträd

Bild
Bild

Tall

Bild
Bild

Trä presenteras i ett brett sortiment och varierar i färg, densitet, konsistens . Den kan appliceras lika enkelt på traditionell stil och modern design. Den lackerade ytan är lätt att rengöra, använd bara en fuktig trasa. Men det är strängt förbjudet att använda borstar och kemiska lösningar - de påverkar utseendet negativt, repar ytan, gör det matt.

Bland nackdelarna är det också värt att notera att konstanta droppar i fuktighetsnivåer påverkar träytan negativt. För att minska denna påverkan är det nödvändigt att regelbundet polera köksuppsättningen för att behålla sitt utseende.

Dessutom är trä ett arbetsintensivt material och följaktligen dyrt.

Bild
Bild

Laminera

Laminat, liksom massivt trä, är benäget att skada, men på grund av dess låga kostnad har det blivit mer efterfrågat. Laminat är tunna ark av flera material limmade ihop:

  • plast;
  • harts;
  • tryckta papper;
  • överlägg gjorda av styv plastfilm.
Bild
Bild

För att skapa sådana headset används produkter från kompositmaterial som plywood, spånskiva och MDF (medeltäthet fiberboard). En dekorativ film limmas på dem. Dessa underlag är starkare och billigare än massivt trä. För köket är det bättre att välja HPL (högtrycks) laminat, eftersom det är mer hållbart och fuktbeständigt.

På grund av det faktum att det tryckta lagret faller på en pappersbas, kan du välja textur av något annat material: trä, metall, läder. Headsetets yta slits inte, repar inte, bleknar inte och kräver inte ompolering. Laminat är ganska motståndskraftigt mot fukt, och det är mycket lättare att rengöra en sådan yta, eftersom panelerna är täckta med ett tunt lager av transparent plast.

Nackdelar: om toppanelen inte är korrekt installerad kommer kanterna att sticka ut, fukt kommer under dem, så med tiden kan panelen delamineras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faner

Faner - faner med lövträ som limmas på ett kompositunderlag som ett laminat. Dessa ark poleras därefter för att uppnå önskad färg och struktur. Overlay -plattor används ofta som kopierar naturligt trä.

Sådana kök är fuktbeständiga och ekonomiska jämfört med massivt trä. Det finns många efterbehandlingsalternativ. Nackdelarna med faner inkluderar:

  • blekning av ytan om solljus ständigt faller på den;
  • behovet av regelbunden polering;
  • brist på repmotstånd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Pvc

Ett annat alternativ är polyvinylklorid. Dessa är kompositplåtar som är täckta med en hållbar film. Materialet är billigt och lätt att installera. Dess huvudsakliga kvalitet är vattenbeständighet, så den är idealisk för köket och är lättskött. Du kan använda material för gångjärn och handtag som är kompatibla med denna typ av plast.

Tyvärr finns det inte ett stort utbud av färger och mönster på marknaden . PVC -headset presenteras ofta i ljusa färger. Vissa märken erbjuder träimitation och lister.

Nackdelar med PVC -produkter: materialet är inte brandsäkert, blir gult med åldern.

Ibland blir PVC mjukt nära gångjärnen, så fästelementen lossnar med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Inte så populära, men fortfarande efterfrågade, är metallskåp, eftersom de är starka och hållbara. Detta alternativ är dock dyrare än de flesta av alternativen som beskrivs.

Stål eller aluminium används ofta för skåpdörrar . Du kan kombinera material med glas för att förbättra designen på ditt headset. Naturligtvis ser ett sådant kök väldigt ovanligt och ovanligt ut, men ur praktiska synvinkel är metallkök brandsäkra, påverkas inte av temperaturer och luftfuktighet, och de är lätta att rengöra.

Av nackdelarna kan man inte låta bli att notera det begränsade färgområdet. Om den inte vårdas ordentligt kommer den övre ytan att oxidera eller rosta. Dessutom kvarstår oljefläckar och fingeravtryck direkt på ytan, så du måste hela tiden torka av de smutsiga områdena.

Bucklor och repor kan också visas på ett sådant headset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Köket är vanligtvis förknippat med den plats som används för matlagning, men idag har dess roll utökats betydligt. Förutom att laga mat äter de här, har kul, barn gör sina läxor, vuxna läser och tittar till och med på tv. I detta avseende är lätt, multifunktionell och användarvänlig design mycket populär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna möbler är mer som en matsal och vardagsrum, det är lätt att hitta snygga saker i motsvarande färg för huvudinredningen, medan uppsättningen inte kommer att förlora sin funktionalitet. I ett öppet utrymme måste möbler matcha köksskåpen för att skapa en attraktiv och harmonisk inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern design innebär användning av en liten soffa i hörnet , som lämpar sig inte bara för att äta, utan också för att titta på TV, studera, spela och arbeta med hemdokumentation: fylla i kvitton, skapa en meny. Moderna kök är multifunktionella, de sparar betydligt utrymme och erbjuder att snabbt konvertera en sittplats till en extra sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har skåp och hyllor med frostat eller målat glas varit efterfrågade . Denna version av interiören ser mer rymlig och intressant ut. Möblerna som används i headsetet har blivit mer mångsidiga, bekväma, vilket ger flexibilitet till modern design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modulär möbeldesign är bekväm - flera block hjälper till att skapa olika köksalternativ i enlighet med behoven och livsstilen för hushållsmedlemmar. Modulära mönster gjorde det möjligt att bli av med skrymmande traditionella möbler och effektivt använda ett litet utrymme.

De ser kompakta ut och förstorar visuellt små kök, vilket gör modern inredning enklare och mer avslappnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designers erbjuder ergonomiska alternativ med kompakta möbler, energieffektiva kranar och köksapparater. Inbyggda strukturer, hörnmodeller med maximal utnyttjande av utrymme är moderna trender inom köksdesign. Dolda skåphandtag, liksom dörrar som fungerar enligt en annan princip - att vrida åt sidan eller stiga upp, gjorde rummet säkrare, bekvämare och elegantare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa färger och kontrasterande kombinationer är en ny trend . Glada nyanser i köket blandas perfekt med traditionella mönster, vilket ger intresse för de raka linjerna och enkelheten i köksskåp och pryder designen med färgglada accenter. Färgpaletten innehåller alla levande nyanser och neutrala.

Enkelhet och funktionalitet hos möbler och ljusa ovanliga tryck på det är två huvudtrender inom köksdesign i det moderna samhället.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köksuppsättningar med klistermärken eller inramade med ljusa finish ser intressanta och festliga ut . Det har blivit populärt att dekorera väggar och köksapparater med vinyldekaler, färgglada dekorativa väggpaneler. Kök tapeter är tillbaka för chansen att lägga djärva mönster till inredningen. Smidesjärn möbler och belysningsarmaturer, elegant patina, antika metallfärger och åldrade guld-, silver- eller bronsdetaljer, som ger respekt för interiören, intar den första positionen i popularitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Köksskåp i trä är ännu mer populära än moderna högglansiga ytor. Människor föredrar alltmer naturmaterial, trots sin höga kostnad. Massiv trämöbeldesign har en speciell känsla av komfort, medan trä lägger till sensualitet i enkla saker, gör dem mer meningsfulla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterfrågan på sådana möbler, i kombination med moderna element av naturmaterial, ökar bara. Mer och mer faller konsumentens val på köksskåp i massivt trä eller plastfärger av hög kvalitet som helt kopierar naturligt trä. Natursten är idealisk som bänkskiva för en träuppsättning, men kostnaden för sådana möbler är ganska imponerande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den traditionella typen av kök drar till det förflutna . En sådan interiör har valv, naturligt trä fungerar som huvudmaterialet. Omvänt är trendiga modeller en mängd olika färger, texturer, former och storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en liten lägenhet är det ganska svårt att fördela utrymme för ett stort kök . Så varför inte använda detta utrymme effektivt, ner till varje centimeter. Ett set kan innehålla skåp, spis, kylskåp, fläkt, bänkskiva och handfat.

Bild
Bild
Bild
Bild

I det här fallet är den raka köksuppsättningen den vanligaste typen som används över hela världen. Anledningen är att den enkelt passar in i vilken inredning som helst. Det spelar ingen roll om två väggar eller en kommer att vara upptagna, genom att placera köksredskap i ett sådant alternativ kan du spara maximalt ledigt utrymme, utan att det påverkar rummets estetik. Köket, som står i en rak linje, har alla nödvändiga områden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett ö -kök har ett separat utrymme i mitten av rummet, vilket inte nödvändigtvis används för att förvara köksredskap eller placera spisen. Den kan användas som diskbänk för att diska eller som matplats - varma rätter går direkt till tallrikarna för gäster som kommer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett modulärt kök är en kombination av skåp med olika funktioner, inredning och tillbehör av hög kvalitet . Från utsidan ser allt ut som en monolitisk struktur, där varje zon är byggd så ergonomiskt som möjligt och allt du behöver finns till hands.

En sådan uppsättning skiljer sig från standardblock - det är enkelt att tillverka, transporteras till monteringsplatsen, snabbt och enkelt installerat. Du kan designa en modell uteslutande för det tillgängliga utrymmet.

Modulära kök säljs i olika former, storlekar, färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora kök har blivit vanligare när människor börjar förstå vikten av detta utrymme och lägga mer tid på att förbereda hälsosam mat. Alternativ där matlagningsområdet kombineras med matplatsen är mycket efterfrågade. Den öppna planen låter dig skapa en atmosfär av mys och integritet i rummet runt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om köket är stort kan du välja en modell med ett större handfat, som ska byggas in i hörnet, eftersom det är här platsen för det är. Överst finns ett skåp för förvaring av tallrikar, och längst ner - för skedar och gafflar. Om det finns ett mycket litet utrymme kan storleken på detta element reduceras till det minsta tillåtna, vilket lämnar diskbänken för att tvätta händer, rengöra grönsaker och andra produkter. I detta fall kommer en diskmaskin att användas för att tvätta disken. Diskmaskinen gör det möjligt att spara inte bara användbart utrymme utan också tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Välja projekt, mått, köksdesign alla aspekter måste beaktas:

  • arkitektur;
  • layout;
  • nödvändiga hushållsapparater;
  • ägarnas behov;
  • personliga önskemål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Husets arkitektur talar mycket. Om köksutrymmet är öppet för närliggande bostadsutrymmen kommer detta att påverka dess stil. Under de senaste decennierna har det varit mer lutning mot tanken att köket ska ha ett hörn för att äta, en zon för att förbereda och förbereda mat. Om ditt kök är åtskilt från resten av lokalerna, som ofta är fallet i äldre layouter, finns det mer frihet att välja den stil du vill ha.

Nyligen har den växande populariteten för hushållsinbyggda apparater också spårats

Om du planerar att göra rummet så funktionellt som möjligt, måste möblerna nödvändigtvis ha nischer reserverade för kylskåp, diskmaskin, spis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis vill jag att utrymmet ska bli bekvämt för matlagning, men glöm inte interiören och estetiken . Användaren av det framtida köket kan idealiskt kombinera allt detta och få ett rum där han vill spendera maximal tid och samla gäster. Även ekonomiklassmodeller, med rätt tillvägagångssätt, förvandlas till ultramoderna lösningar, snygga och bekväma. På många webbplatser erbjuder tillverkare färdiga lösningar för 4-6-12 kvm. m och andra. Om rummet har en icke-standardlayout kan du enkelt beställa ett headset för en individuell mätning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För smala, små, fyrkantiga och andra kök används modulära mönster alltmer, eftersom de är billiga och ergonomiska. Pennfodralet är placerat enligt användarens behov, precis som andra skåp.

När det gäller tekniken får vi inte glömma att detta är kockens huvudassistent . Tillsammans utgör alla köksmaskiner cirka nio procent av ett köks budget. Denna siffra är förvånansvärt låg med tanke på de tekniska framsteg och energieffektivitet som sådana apparater erbjuder idag.

Även om prestanda och funktionalitet uppenbarligen är de viktigaste mätvärdena när du väljer ett fordon, är det lika viktigt hur det kommer att se ut och var det kommer att stå.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer möbler är det viktigt att tänka på följande punkter:

  • finns det barn i huset, sedan behöver du ett headset från vilket fläckar enkelt kan elimineras, med ökat motståndskraft mot repor;
  • möbler måste inte bara vara bekväma, utan också säkra;
  • särskild uppmärksamhet på beslag, eftersom konstruktionens livslängd i hög grad beror på dess kvalitet;
  • det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till antalet människor som bor så att det finns tillräckligt med lådor för förvaring av redskap;
  • om matplatsen inte behövs, är det bättre att välja en enkel U-formad eller rätlinjig;
  • om rummet är mycket stort, är det bättre att tillhandahålla ett extra område i mitten, som kallas en ö.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ön kommer att ge nödplatser och ytterligare lagringsutrymme, samt zonera lokalerna. Det är inte nödvändigt att följa de traditionella designreglerna, du kan säkert markera ljusa accenter som står i kontrast till resten av köksskåpen, eller prova en annan finish, roligt mönster, faner.

Om köket är långt och smalt är det bättre att placera sätena i slutet av özonen . För ett litet rum är fällbara stolar relevanta, som kan förvaras inuti under huvudpanelen. Om du planerar att använda extra utrymme här för att ta emot gäster, bör höjden vara lämplig. Ytterligare knäutrymme bör finnas under ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köksön behöver inte alls vara rektangulär . Detta kan vara vilken form som helst på begäran av de boende i huset. Ibland kan du se en oval eller till och med en rund - det finns inga begränsningar så länge formen är i harmoni med designen.

Det är värt att välja en extra panel som ger lagringsutrymme för tillbehör. Om utrymmet inuti rummet är begränsat, så är det på detta sätt möjligt att slå situationen.

Kanske lägga till krokar, hängande korgar eller kryddställ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta exempel

Vackra och icke-standardiserade exempel på hur ett modernt kök kan se ut presenteras i ett stort sortiment på Internet. Moderna kök är vanligtvis enkla och eleganta. Ramlösa möbler är efterfrågade, utan dörrlister och med tonvikt på material som används för konstruktion: bänkskivor i granit eller betong, dörrar utan handtag, rostfritt stål, glas, faner och dekaler för dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Traditionella kök definieras av sina detaljer, men de är inte alltid gjorda av trä. Modeller av PVC och laminat anses vara mer praktiska och billigare idag. För att lägga till mer flexibilitet i det lilla köket väljs en ö på hjul som ett ovanligt alternativ istället för den traditionella inbyggda versionen. Det är sant att du inte kan använda den för att installera ett handfat eller spis, men för andra ändamål, det vill säga som ett extra utrymme som används för att laga mat, är det fullt möjligt.

En sådan rak köksuppsättning kommer att lägga till ett element av lyx, och storleken på det fria utrymmet kan justeras, vilket frigör kökets centrala plats om det behövs. Det är bäst att använda svarta eller gråa möbler med raka linjer, samt inbyggda apparater som inte sticker ut för mycket mot bakgrunden av skåpen. Detta kommer att skapa en känsla av soliditet i strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan lägga till träprydnad som huvuddekoration för golv eller skåp. Där en matplats är planerad kan du sträcka ut en liten hylla längs väggen, på vilken blommor kommer att stå.

Grönska kommer att skapa en extra känsla av komfort och uppdatera utrymmet.

Bild
Bild

Det finns ett annat ovanligt alternativ - hörnskåp öppnas inte från ena sidan, men precis där i en vinkel. De är triangulära i formen bara på framsidan, inuti är de standardförvaringsutrymme för köksredskap.

Bild
Bild

Du kan också använda mer böjda linjer när du dekorerar ditt kök. Gör en halvcirkelformad ö där utrymmet minst beror på inbyggda garderober och apparater. Placera diskbänken på den och lägg den andra nivån för att lagra disk.

Rekommenderad: