Väggar I Ett Rum Med En Rymlig Garderob (76 Bilder): Möbelväggar Med Garderober Och En Nisch För En TV, Hörnmodeller I Ett Stort Sovrum, Inbyggda Alternativ För Ett Litet Rum

Innehållsförteckning:

Video: Väggar I Ett Rum Med En Rymlig Garderob (76 Bilder): Möbelväggar Med Garderober Och En Nisch För En TV, Hörnmodeller I Ett Stort Sovrum, Inbyggda Alternativ För Ett Litet Rum

Video: Väggar I Ett Rum Med En Rymlig Garderob (76 Bilder): Möbelväggar Med Garderober Och En Nisch För En TV, Hörnmodeller I Ett Stort Sovrum, Inbyggda Alternativ För Ett Litet Rum
Video: MITT RUM / bygger garderob & IKEA!! 2024, April
Väggar I Ett Rum Med En Rymlig Garderob (76 Bilder): Möbelväggar Med Garderober Och En Nisch För En TV, Hörnmodeller I Ett Stort Sovrum, Inbyggda Alternativ För Ett Litet Rum
Väggar I Ett Rum Med En Rymlig Garderob (76 Bilder): Möbelväggar Med Garderober Och En Nisch För En TV, Hörnmodeller I Ett Stort Sovrum, Inbyggda Alternativ För Ett Litet Rum
Anonim

Väggar i ett rum med en rymlig garderob - ett mångsidigt och användbart möbelkomplex. Det kommer organiskt att passa överallt: i en liten "Chrusjtjov" -lägenhet och ett stort vardagsrum i ett rymligt hus på landet. Naturligtvis minns många köpare väl väggarna i sovjettiden, som trots sin besvärlighet fortfarande räddade ägarna med sin mångsidighet.

Mot bakgrund av vår tids obegränsade möjligheter förbluffar möbeldesigner inte bara med sin mångfald, utan är också enkla att montera, vackra och praktiska att använda. En vägg förblir alltid en vägg: den innehåller alltid ett eller annat antal sektioner, och var och en av dem är utformad för att fylla en specifik roll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Väggens huvuddrag är att den innehåller olika möbelelement, tack vare vilket dess syfte blir så användbart som möjligt.

Om stoppade möbler placeras i rummet kommer det att gå bra med det.

Bild
Bild

Med en modulversion kan varje del av den ordnas om till en annan plats, beroende på rummets egenskaper och ägarens personliga preferenser. Det händer också att det finns för många saker, men eftersom det alltid finns andra sektioner i väggen kan alla föremål fördelas i dem så att de passar där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en rymlig garderob ser för stor och skrymmande utåt kan den byggas in i själva väggstrukturen genom att placera flera ljusare sektioner på sidorna. En sådan enkel teknik kommer att göra garderoben visuellt lättare och ge rummet ytterligare komfort. Om det finns ett urtag i väggen med lämpliga dimensioner kan skåpet placeras i en sådan nisch, vilket kommer att avsevärt spara utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka modeller och typer finns det?

Som du vet är alla möbler av denna typ skåp och modulära:

Skåpets väggar ser ut ungefär så här: ett skåp som är inbyggt i ramen för intilliggande element kan inte tas bort därifrån och sättas på en annan plats. Sådana alternativ passar bara bra där det finns mer än tillräckligt användbart område. Det är önskvärt att taket är högt: detta kommer alltid att jämna ut känslan av skrymmande och tyngd

Bild
Bild

För en liten lägenhet är det bäst att välja ett av de modulära alternativen, när någon del av väggen alltid kan bytas ut med en annan eller helt enkelt ordnas om till önskad plats. En mycket populär metod nu är när väggens huvudstruktur placeras i bostadens del av lägenheten, och de återstående elementen placeras i korridoren och fungerar som hushållsskåp

Bild
Bild

Modulära mönster gör att lägenheten kan omarrangeras när som helst, efter ägarens gottfinnande.

Hyllor och sektioner kan verkligen arrangeras var som helst, allt beror på antalet saker. Om det finns fler saker är det möjligt att du måste ordna om hyllorna så att allt passar in i väggen på en gång: som regel ger den modulära designen alltid detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ur funktionell synvinkel är förvärvet av en hörnskåpdesign en utmärkt lösning på frågan. Den placeras i ett hörn för att spara utrymme så mycket som möjligt och frigöra en extra kvadratmeter användbar yta.

Bild
Bild

Hörngarderoben passar bra in i en "Chrusjtjov" -lägenhet eller i en liten studiolägenhet. Om en sådan struktur är utformad kompetent och smakfullt kommer den att se väldigt vacker och estetiskt tilltalande ut. Förresten, det används långt ifrån uteslutande för att spara utrymme: ibland installeras hörnskåp specifikt för att betona rummets originalitet.

Men oftast görs den vinklade placeringen av skåpet för ett specifikt syfte: att dölja de defekter som finns i rummet på grund av byggarnas fel. På samma sätt är det möjligt att stänga "lådorna" med den elektriska ledningen placerad inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest populära moderna designerna är transformatorväggen, som är perfekt för en enrumslägenhet i avsaknad av möjlighet att tilldela ett separat rum för ett sovrum. Designen innebär oftast närvaron av en hopfällbar säng, som kan placeras både horisontellt och vertikalt.

När transformatorn är hopfälld skiljer sig dess utseende inte från ett väggelement med en byrå eller en garderob. Denna typ av vägg kommer också att se bra ut med två garderober placerade på sidorna: i mitten finns en säng gömd under dagtid, och två garderober till höger och vänster kommer inte bara att vara en bekväm plats att placera saker, men också tjäna som personifieringen av klassisk symmetri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du väljer material bör du vara uppmärksam på om de kräver särskild omsorg.

Å ena sidan är det alltid prestigefyllt att ha en träprodukt av naturligt ursprung och hög kvalitet, men å andra sidan är frågan om särskild uppmärksamhet på en träprodukt alltid relevant. Ett träd kan hålla mycket länge, men bara om det inte finns någon hög luftfuktighet i rummet.

För att förhindra att tråkiga buggar kommer in i träväggen måste du regelbundet bearbeta det med hjälp av speciella föreningar som är utformade för att ta hand om naturprodukter. Dessutom är kostnaden för sådant material mycket dyrare än priset på spånskiva eller MDF.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du tänker installera en vägg i en lägenhet, vars yta är mycket begränsad, är det olämpligt att stoppa ditt val på en modell av trä: under små förhållanden ser det alltid för tungt och krångligt ut. Om du är uppmärksam på layouterna för de flesta moderna lägenheter är de inte avsedda för sådana möbler, utan är fokuserade på alternativ gjorda av lättare material som passar mycket bättre in i ett blygsamt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köpare som vill köpa en vägg av hög kvalitet bör inte bli upprörda: nyligen har tekniken för tillverkning av material av trärakning blivit mycket bättre och möbler som gjorts av dem ser ibland inte sämre ut än trä.

Spånskiva och MDF är mindre "nyckfulla" alternativ än trä, de är mycket bättre på att tolerera höga nivåer av luftfuktighet och temperaturförändringar. För att få en ny, modern touch till din inredning kan du överväga mer moderniserade exempel på väggar med lätta element av gips, högteknologisk plast och metall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Faktisk design

Moderna möbelväggar är gjorda i flera riktningar:

Klassisk

Klassiker, trots det överflöd av moderna lösningar som finns, kommer aldrig att gå ur mode. Det är unikt att en uppsättning möbler av denna typ kan placeras både i en liten lägenhet och i ett stort rum - det skulle bara finnas förmåga och lust att navigera i planeringen.

Bild
Bild

För den klassiska stilen, konsekvens och svårighetsgrad för alla linjer, har utförandet av möbelelement i en färg, blygsam enkelhet, harmoni och symmetri varit och förblivit relevant.

Den klassiska stilen blir särskilt nödvändig om ägaren har många böcker och vill placera sitt bibliotek i lägenheten. En vägg med en bokhylla eller enklare hyllor med flera nivåer passar bäst här. Det finns vanligtvis tyngre lådor längst ner och en TV -nisch överst.

Det finns en utbredd uppfattning att en vägg i "klassisk" stil säkert måste vara gjord av naturligt trä, men det är långt ifrån fallet: nu används ännu mer opretentiösa material här, som kostar mindre och inte kräver så noggrant underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Ungdomens högteknologiska stil är raka motsatsen till de återhållsamma och monolitiska klassikerna. Dess främsta drag är bristen på symmetri, den kaotiska "spridningen" av element i hela rummet, användningen av olika material både i struktur och färg. Huvudmodulen för den högteknologiska designen är garderoben, och sidodekorationen utförs ofta av asymmetriska hyllor arrangerade i en "bild" -typ.

En sådan vägg är oftast gjord utan plats för en TV: som du vet föredrar moderna ungdomar att använda prylar för att titta på filmer och videor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eklekticism

För en eklektisk stilriktning är kaotisk blandning av olika material och deras färger också en karakteristisk egenskap. Vi kan säga att högteknologi, som är så populär bland unga, är en slags eklektism. Väggelement i denna riktning kännetecknas av små dimensioner och begränsad funktionalitet.

Om klassikern alltid är slutna utrymmen av modulära element staplade ovanpå varandra i en strikt definierad ordning, så är eklekticism en snygg garderob omgiven av ett stort antal asymmetriskt utspridda hyllor. Designen ser väldigt bisarr ut och kombinerar både praktiska och originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom huvudfunktionen i huset kan väggen också tjäna till att dela utrymmet, som en skiljevägg mellan två zoner. Denna zonmetod är känd för många sedan sovjettiden, eller till och med tidigare. Tunga gamla garderober fungerade ofta som skiljeväggar, till exempel separerades sovplatsen från vardagsrummet eller köket.

Nu har zonindelning med hjälp av väggen inte tappat sin relevans, bara det görs lite annorlunda. Till exempel finns det hyllor speciellt utformade för detta ändamål, som smakfullt kan dela utrymmet i barnrummet för att avgränsa lekområdet och relaxavdelningen.

Avdelningsställ för zonindelning kan utrustas med flera lätta lådor, och öppna hyllor är ofta försedda med souvenirer eller böcker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Det är viktigt att välja möbelensemblens färg i förväg så att den matchar bostadens allmänna inre orientering. Ägare till små lägenheter bör inte låta sig slösas med valet av för mörka skåp och lådor: sådana färger kommer att se för tunga och dystra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men om rummet är stort och takhöjden är anständig, kommer en monolitisk wengefärgad vägg till taket att se väldigt malplacerad ut. Den täta mörkbruna färgen på möblerna kommer att skuggas positivt om taket och tapeten är ljusa, till exempel en mjuk krämskugga.

Bild
Bild

Ett vitt headset ser alltid lätt och luftigt ut, oavsett hur fast och högt det är. Men du måste ta hand om honom mer noggrant, med valet av speciella skonsamma medel.

När det gäller andra färger kommer lösningar i modern stil av olika material att vara mer relevanta för unga människor - högteknologisk plast och metall som ingår i utformningen av moderna väggar kan målas i alla ljusa färger: rött, grönt, blått.

Färgade väggar, gjorda i eklektisk stil, är anspråkslösa varken till takets höjd eller områdets storlek; de kommer lätt att passa in i alla utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

De klassiska färgerna på skåp och andra väggelement är naturligtvis bruna i olika nyanser (från wenge till ljus grädde) och vita. Ytan kan avslutas med blanka material för att ge den en glans. Matta möbler blir också väldigt fashionabla, på fasader och dörrar som det finns ett dekorativt tryck i form av ritningar (oftast är de gjorda i form av blommor, växter eller geometriska former målade på ett speciellt sätt).

Om det inte är möjligt att göra en handritning kan du använda tjänsterna för fotoutskrift, vilket kommer att kosta mycket mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speglar kan också vara en underbar dekoration för väggens utseende. Ett klassiskt exempel som alltid kommer att vara på modet är spegelfinishen på skåpets baksida i mittskåpet, utformat för att förvara vackra serviser och souvenirer. Det är känt att speglar inte bara visuellt gör rummet större, utan också ger det extra komfort och estetik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas av hög kvalitet eller kraftig plast används ofta som material för hyllor och väggdörrar eller för dekoration av deras fasader. Alla föremål som ligger bakom en glasdörr ser alltid mer attraktiva ut, och ett nyckfullt ljusspel kommer alltid att glädja dig med dess unika karaktär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trendig och praktisk LED -belysning kan alltid fungera inte bara som en extra ljuskälla utan också som ett vinnande inredningselement. Med hjälp av LED -lampor kan du effektivt och vackert ange ett område med en TV eller böcker i ett rum, eller helt enkelt dekorera en hylla med en delningsfunktion med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beslag är också en mängd olika föremål som kan användas för dekorativa ändamål.

Bild
Bild

Oftast är detta handtag, smidda eller snidade (när det gäller produkter gjorda av naturligt trä).

Förresten, handtag är nu också gjorda av olika material, vars val är mycket brett:

  • Till exempel är dyra bronshandtag idealiska för en massiv vägg med effekten av artificiellt åldrande: brons ser alltid ut som en sliten metall, i ordets ädlaste mening.
  • Kromhandtag rostar aldrig och kommer alltid att se blanka ut som om de bara var polerade.
  • Glashandtagen ser snygga ut, men de är mycket sköra.
  • För "ungdoms" -versioner av väggarna är vanliga plasthandtag idealiska: priset är det mest "budgetmässiga" och deras styrka är hög.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

Det italienska företaget Arredo, med huvudkontor i Moskva, tillverkar möbler av hög kvalitet av både naturligt trä och mer moderna material. Utbudet av väggar från Italien presenteras i alla möjliga stilar och riktningar, från strikta klassiker till praktiska modeller i minimalismens stil.

Särskilt anmärkningsvärda är de ovanliga väggarna i nyklassicistisk stil. I dem kombineras klassikernas svårighetsgrad överraskande med ett modernt snitt: själva väggen är gjord av mörkt trä och ser ut som om den är införd i ett ljust metallsnitt med strikta vinklar.

Arredo producerar också riktiga konstverk. Barockväggarna, prydda med dyra glasfasader med unika handgjorda mönster, ser ut som om de just kom från ett museum.

Bild
Bild

Den direkta motsatsen till dem är en högteknologisk vägg i en monoton krämfärg med hyllor slumpmässigt utspridda i strukturens utrymme. Det rika sortimentet av produkter från detta företag kan tillgodose efterfrågan från varje potentiell köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vitryska väggar i olika stilar och riktningar produceras av "Kalinkovichi Furniture Factory". Det kännetecknas av en orientering mot "genomsnittliga" köpare, och modellerna som presenteras i beskrivningarna är både klassiska och moderna. Alla strukturer ser blygsamma och snygga ut, ibland finns det glasfasader och lockigt öppna hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Några tips:

För ett privat hus i ett stort vardagsrum ett idealiskt val kan vara en vägg med en monolitisk struktur i wengefärg eller någon mörk nyans, som kommer att se solid och presentabel ut. Det kommer att se särskilt harmoniskt ut i ett vardagsrum med öppen spis: du kan göra en fördelaktig inramning av eldstaden med hjälp av två mörka skåp med öppna hyllor, på vilka det kommer att finnas smycken eller souvenirer.

Bild
Bild
Bild
Bild

In i sovrummet du kan installera en transformerande vägg av ljusvit eller gräddfärg. En hopfällbar säng är alltid ett mycket bekvämt alternativ, särskilt om det finns en önskan att alltid behålla ordning och harmoni i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att sätta en vägg i en studiolägenhet , bör du överväga det alternativ som är det mest kompakta och praktiska. Till exempel kan du lägga en struktur längs hela väggens längd, där ett block med en skänk för rätter och dekorationer och andra nödvändiga element kan passa. En sådan vägg passar perfekt till matbordet, som traditionellt placeras mitt i rummet på semestrar. Om TV: n och skänk finns i närheten är det alltid mycket bekvämt under nyårshelgerna och andra familjefester.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

En monolitisk vägg för ett stort vardagsrum kan dekoreras med ytterligare hyllor längst upp. Om taket är högt blir detta alternativ en mysig dekoration för hela strukturen. Hyllor kan fyllas med böcker eller souvenirer. Samtidigt är det viktigt att inte glömma att lämna tillräckligt med utrymme under taket så att luften behåller förmågan att naturligt cirkulera.

Bild
Bild

Varje solid struktur i klassisk stil kan dekoreras med ljus. Naturligtvis talar vi inte om riktiga ljus, som kan skada trä eller andra material. Det finns ett bra alternativ i form av dekorativa ljus med LED -lampor monterade i dem. Deras mjuka ljus kommer att skapa en unik romantisk atmosfär, och absolut säkerhet kommer att vara en extra trevlig bonus till den övergripande mysiga bilden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att zonera ett utrymme med en ljus hylla med öppna hyllor kan förvandlas till en riktig kreativ process. Öppna hyllor kan dekoreras med blommor (för praktiska ändamål kan du använda konstgjorda växter av god kvalitet, som vid första anblicken inte kan särskiljas från riktiga). Ett modernt väggställ är anmärkningsvärt för det faktum att det kan vara tillverkat av vilket material som helst, och dess lätthet kommer att skapa ett gynnsamt mikroklimat i rummet, vilket är särskilt viktigt om zonering utförs i en plantskola.

Bild
Bild

En vägg med en rymlig garderob i ett rum är ett mångsidigt och användbart alternativ som länge har upphört att förknippas med besvär och olägenhet i drift. Tack vare lättheten och funktionaliteten hos moderna material kan du köpa mönster som kommer att se vackra och presentabla ut och ge ägaren glädje och komfort i många år framöver.

Rekommenderad: