Säng Med Lyftmekanism Som Mäter 140x200 Cm: Mjuka Modeller 140x190 Cm

Innehållsförteckning:

Video: Säng Med Lyftmekanism Som Mäter 140x200 Cm: Mjuka Modeller 140x190 Cm

Video: Säng Med Lyftmekanism Som Mäter 140x200 Cm: Mjuka Modeller 140x190 Cm
Video: COOSY Säng 160 cm x 200 cm 2024, April
Säng Med Lyftmekanism Som Mäter 140x200 Cm: Mjuka Modeller 140x190 Cm
Säng Med Lyftmekanism Som Mäter 140x200 Cm: Mjuka Modeller 140x190 Cm
Anonim

Konventionella stationära sängar blir gradvis ett minne blott. Mer sofistikerade och funktionella modeller med lyftmekanism är utbredda idag. De har en annan struktur och design. Idag kommer vi att prata i detalj om de mest populära alternativen med en storlek på 140x200 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För närvarande måste bostadsutrymmet organiseras så kompetent och eftertänksamt som möjligt så att det inte verkar onödigt trångt och obekvämt. För detta producerar många tillverkare moderna och multifunktionella interiörartiklar som sparar ledigt utrymme i rummet och är mycket bekväma.

I många lägenheter och hus idag kan du hitta bekväma dubbelsängar utrustade med olika lyftmekanismer. Sådana modeller sparar perfekt det fria området i sovrummet. Trots det faktum att rymliga dubbla versioner med en längd och bredd på 140x200 cm tar mycket plats, ger kopior med vikstrukturer ett stort område för förvaring av olika saker.

Normalt är förvaringssystem placerade längst ner i sängen och ligger under basen och madrassen. En rymlig nisch låter dig vägra att placera ytterligare lådor och skåp i rummet, eftersom det klarar sin huvuduppgift perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att ramarna för sådana sovrumsmöbler oftast är anordnade på ett sådant sätt att nästan inget damm samlas under dem. Denna intressanta funktion gör rengöringsprocessen enklare och snabbare. En lutbädd behöver inte ständigt röra sig från plats till plats för att rengöra golvet under.

För närvarande trivs möbelmarknaden med sin mångfald. Varje kund kan välja en modell av vilken typ, stil och storlek som helst. Många företag erbjuder en tjänst för tillverkning av skräddarsydda möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Det är osannolikt att det förlorar popularitet någonsin klassiska rektangulära sängar … Sådana modeller passar perfekt in i många layouter. Lyckligtvis producerar möbelfabriker idag en mängd olika rektangulära sängvariationer. De är utrustade med vackra sänggavlar och är färdiga med olika material.

Förutom lyftmekanismer innehåller sådana modeller ofta hyllor ovanför sänggavel, sängbord och andra funktionella element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lyftmekanismer kompletteras ofta med moderna hörnsängar … Sådana stoppade möbler har nyligen blivit populära. Men när du väljer en sådan modell bör du vara försiktig. Hörnsängar ser skrymmande ut, även om de målas i ljusa och lugna nyanser.

Denna visuella effekt beror på sidofångarna. Dessa detaljer får sängen att se större ut. En hörnsäng rekommenderas inte att placeras i den centrala delen av rummet. Den mest framgångsrika platsen för en sådan modell kommer att vara ett av de fria hörnen i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de mest sålda och mest populära är följande modeller av lyftsängar:

  • Sherlock … Denna billiga modell med lyftmekanism är tillverkad av material som MDF och spånskiva. Den är gjord i en återhållsam klassisk stil och målad i färgen på chokladmutter. Praktiska Sherlock -modeller är utrustade med pålitliga mekanismer och finns i storlekarna 140x200, 180x200 och 160x200 cm.
  • " Oscar ". Den populära ryska Oscar-sängen har en attraktiv design. Den innehåller en billig spånskiva. Den är täckt med vackert ekoläder. Denna modell kostar bara 14 000 rubel, eftersom den är gjord av billiga material.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Teatro … Denna modell tillverkas också i Ryssland och har lyxiga ekologiska läderklädsel av hög kvalitet. Den skiljer sig från den ovan nämnda Oscar -sängen med en hög sänggavel med dekorativa knappar. Teatro ser väldigt snygg och modern ut.
  • Askona … Sortimentet av detta kända märke innehåller mer än 30 modeller med lyftmekanismer i 80 färger. Lyftsängar av hög kvalitet finns med eller utan sänggavlar. Det är särskilt värt att lyfta fram intressanta modeller med moderna gasdämpare: "Maya", "Marta" och "Erica".
  • Ormatek … Detta ryska varumärke har ett oklanderligt rykte och har ett brett utbud av bäddsoffor. Pålitliga modeller med vikmekanismer - "Alba" och "Como" är mycket efterfrågade. En lämplig modell från Ormatek kan väljas för valfri plånbok. Alla sängar är gjorda av billiga spånskivor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lyfttyper

Det finns flera typer av vikningsmekanismer. Var och en av dem har sina egna egenskaper, fördelar och nackdelar.

Låt oss bekanta oss med dem i detalj:

  • Sängarna är ganska bekväma och billiga med spiralfjädrar … Sådana mönster är dock inte särskilt hållbara. Vid regelbunden användning slits fjädrarna ut och sträcker sig mycket. Dessa delar kan inte repareras, därför måste fjädermekanismerna bytas ut helt vid kraftigt slitage.
  • Fällbara sängar anses vara en av de mest pålitliga. med gasdämpare … De är mycket bekväma, bekväma och hållbara. Men sådana modeller är mycket dyrare än de tillgängliga fjäderalternativen. Den största fördelen med sängar med dessa mönster är användarvänlighet. Även ett barn klarar dem.

För att omvandla sådana möbler behöver du inte göra extra ansträngningar. Basen och madrassen lyfts smidigt och tyst. Den genomsnittliga livslängden för sängar med gaslyft är 5-10 år. De kan användas regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbelsängar är billigare och billigare. med enkla manuella mekanismer … Det finns inga ytterligare delar i deras design (till exempel gasdämpare eller fjädrar). Det är därför de är så starka och hållbara. En del ansträngningar krävs för att lyfta basen i sådana modeller.

Endast en vuxen kan klara denna uppgift, eftersom det vid tidpunkten för lyft kommer att vara nödvändigt att självständigt hålla basen och den tunga madrassen. Dessa typer av sängar är inte lämpliga för barns sovrum, eftersom barnet inte kommer att klara dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Idag kan du välja en säng av hög kvalitet med måtten 140x200 cm eller 140x190 cm för valfri plånbok, eftersom sådana möbler är gjorda av olika material:

De dyraste är produkter tillverkade av naturliga träslag … Men låt inte det höga priset skrämma dig, för en naturlig träsäng håller så länge som möjligt och blir en lyxig dekoration av ditt sovrum. När du väljer en sådan modell måste du komma ihåg att hon behöver särskild vård. Naturligt trä bör behandlas med speciella föreningar som är nödvändiga för att skydda dyrt material från att torka ut och spricka.

De vanligaste är billig björk eller tall och dyra sängar i bok, ek, valnöt och al.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du letar efter ett billigt alternativ till fällbara sängar i trä kan du hitta en från MDF eller spånskiva . Dessa modeller används flitigt på möbelmarknaden. Som regel har dessa sängar en enkel och okomplicerad design. Det är knappast möjligt att hitta en verkligt unik och spektakulär produkt av billiga material.

Den största nackdelen med sådana möbler är dess bräcklighet. Dessutom innehåller sammansättningen av billiga spånskivor skadliga ämnen - formaldehydhartser.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest pålitliga och hållbara är sängar gjorda av metall … De är ganska svåra att böja eller bryta. Många köpare vägrar dock sådana modeller, eftersom det inte är särskilt trevligt att röra vid dem, eftersom metallytan alltid förblir kall. Dessutom är järnsängar med lyftmekanism mycket tunga. Bara en stark man kan flytta sådana möbler från en plats till en annan.

Det rekommenderas att placera sådana möbler på slitstarka golvbeläggningar, som inte kommer att repas eller bulka efter ett tungt föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Numera är det inte så svårt att hitta en vacker säng av hög kvalitet. Vanliga modeller med måtten 140x200 cm är ganska vanliga och finns i nästan alla möbler. Låt oss titta närmare på vad du behöver vara uppmärksam på när du väljer en sådan modell för ett sovrum:

  • Se till att lyftmekanismen fungerar som den ska. De mest pålitliga är enkla manuella strukturer, men det är svårt att höja och sänka dem. Produkter med gasliftar är lättare att använda, men de är dyrare. Om du letar efter det billigaste alternativet, då är en vårsäng för dig. Men det kommer inte att vara länge, eftersom fjädrarna i det kommer att sträcka sig.
  • Välj modeller med högkvalitativa trådramar. Träalternativ är de bästa, men de är dyra. Om du letar efter den mest hållbara sängen är metallmodellen något för dig. De mest prisvärda är laminerade spånskivor och MDF -sängar.
  • Välj en säng som passar din inredningsstil.
  • Ansök endast till betrodda företag med ett gott rykte.
  • Kontrollera möbelns yta innan du köper. Det ska inte finnas repor, flisar eller andra defekter på den.

Rekommenderad: