Cabriolet Säng För En Liten Lägenhet (60 Bilder): Sängbord Och Stol-säng, Säng-byrå Och Garderob-säng I Rummet

Innehållsförteckning:

Video: Cabriolet Säng För En Liten Lägenhet (60 Bilder): Sängbord Och Stol-säng, Säng-byrå Och Garderob-säng I Rummet

Video: Cabriolet Säng För En Liten Lägenhet (60 Bilder): Sängbord Och Stol-säng, Säng-byrå Och Garderob-säng I Rummet
Video: Sängskåp för valfri säng 2024, April
Cabriolet Säng För En Liten Lägenhet (60 Bilder): Sängbord Och Stol-säng, Säng-byrå Och Garderob-säng I Rummet
Cabriolet Säng För En Liten Lägenhet (60 Bilder): Sängbord Och Stol-säng, Säng-byrå Och Garderob-säng I Rummet
Anonim

Ett utmärkt alternativ för att ordna ett litet rum är en transformerande säng, som är en praktisk och bekväm möbel. En sådan säng passar perfekt in i alla interiörer, förvandlar rummet och tillåter rationell användning av kvadratmeter även i små rum. Med hjälp av en enkel mekanism förvandlas den transformerande sängen med en liten rörelse av handen till vilken annan möbel som helst. En transformerande säng hjälper till att säkerställa tillgängligt ledigt utrymme även i den minsta lägenheten.

Fördelar och nackdelar

Fällbara möbler uppfanns redan 1921 av amerikanen William Murphy. Sedan dess har utformningen av sådana möbler ständigt förbättrats. Idag är ämnet att spara utrymme särskilt relevant, eftersom boytan i moderna lägenheter är liten. Designers skapar nya och kreativa idéer för hybrid och praktiska möbler.

Bild
Bild

Den transformerande sängen är perfekt för älskare av minimalism och låter dig spara så mycket ledigt utrymme i rummet som möjligt. Deras särdrag är närvaron av en speciell lyftmekanism, som gör att du kan ändra formen på ett objekt på ett par ögonblick.

Bild
Bild

De uppenbara fördelarna med denna typ av möbler är följande:

  • Praktik och funktionalitet . Den transformerande sängen är inte bara sovrumsmöbler. Denna säng kan också användas som andra möbler när du ordnar en lägenhet. Transformatorn kan enkelt förvandlas till en byrå, ett bord eller en soffa, vilket gör den mycket mobil.
  • Enkel användning . Tack vare transformatorbäddens enkla design behöver du inte göra stora ansträngningar för att fälla ut eller fälla dessa möbler, medan tiden som spenderas på denna process minimeras.
  • Sparar utrymme i rummet . Omvandlingssängar kan användas inte bara hemma, utan även på ett kontorsutrymme, som gör att du kan koppla av helt på jobbet under en paus, utan att störa arbetsplatsen med stora möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Använda obekväma områden i rummet . För områden i rummet där det skulle vara omöjligt att sätta möbler i full storlek är en transformatorbädd perfekt, som till och med kan placeras i ett hörn.
  • Möjlighet att välja möbler i olika storlekar för både vuxna och barn.
  • Prisvärdhet … Cabriolet sängar är ett ganska budgetalternativ för att ordna en lägenhet.
  • Sjukvård . Moderna transformatorbäddar är utrustade med ortopediska madrasser, som är perfekta för kroppsvård. Detta är särskilt viktigt när du köper en säng till ett barn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men i hopfällbara typer av möbler identifierades också vissa nackdelar, särskilt:

  • Eftersom den transformerande sängen måste läggas ut ofta, slits de inre mekanismerna snabbt, så det är viktigt att vara uppmärksam på materialets kvalitet och vikbarhetens tillförlitlighet när du köper möbler.
  • Det är viktigt att komma ihåg att det är oönskat att placera en transformerande säng nära vanliga inre skiljeväggar. Ofta kanske de inte kan bära vikten av vikningsstrukturen. Därför måste installationen av transformerande möbler utföras nära huvudväggen.
  • Omvandlingssängar bör inte köpas för äldre eller fysiskt svaga människor, eftersom det krävs en viss ansträngning när den fälls ut, vilket kan vara svårt eller traumatiskt för dem.
Bild
Bild

Trots vissa brister i transformatorbädden finns det dock många fler fördelar med sådana möbler, vilket indikerar det tveklösa behovet av att köpa sådana produkter till en liten lägenhet. Omvandlingssängar kan förvandlas till möbler för absolut alla ändamål.

Låt oss prata om varianter av omvandlingsmöbler för små rum.

Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av transformerande sängar, som alla kan väljas utifrån rummets syfte.

Här är några av dem:

  1. sängbord;
  2. fåtölj-säng;
  3. byrå;
  4. garderob säng.

Sängbord . Ditt barn går i skolan, och det finns inte tillräckligt med plats i barnkammaren för både bordet och sängen? Ett mycket lämpligt alternativ i detta fall är möbel-transformatormodellen "sängbord". Sådana möbler är relevanta för placering i barn- och tonåringsrum. Sådana transformatorer har som regel hyllor för läroböcker och lådor. Sängen kombinerar två zoner samtidigt - sova och arbeta. Denna möbel tillåter barnet att få ett individuellt utrymme där han kan göra läxor, leka och vila gott. En sådan transformator är också perfekt för placering på ett hemmakontor, även med ett minimum av ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolsäng . Ett av de mest kända och populära alternativen för att fälla möbler är stolsängen. Denna modell är perfekt för en ett-rumslägenhet eller för placering i ett vardagsrum. Det är möjligt att lämna en gäst för natten även om det inte finns tillräckligt med sovplatser i lägenheten tack vare fåtöljen. Denna modell har vanligtvis praktiska lådor under för förvaring av sängkläder och sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byrå säng . En snygg byrå förvandlas till en fullvärdig sovplats. Denna modell är utrustad med flera lådor för förvaring av sängkläder eller andra små föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garderob säng . En variant av denna modell gör att du kan lagra garderobsprylar och förvandlas från en koja till en fullvärdig garderob. När du väljer sådana möbler är det nödvändigt att ta hänsyn till typerna av vikningsmekanismer. Det finns garderober-sängar med en horisontell omvandlingsriktning. En sådan modell kan rymma både en sovplats och en garderob i en garderob. Den horisontella placeringsmodellen har som regel en kaj. I detta fall är lyftmekanismen fäst på sängens sida och på väggen. Det vill säga sängen ligger längs väggen. På dagarna fälls sängen upp i byrån, vilket frigör utrymmet i rummet. Den fällbara modellen sparar betydligt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbelsäng-transformator har vanligtvis ett vertikalt läge när det fälls ut. Sänggaveln för en sådan modell är fixerad på väggen, vinkelrät mot den, och i sammansatt tillstånd är sängen placerad längs väggens höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanismer

När du väljer transformerande möbler är den viktigaste aspekten transformationsmekanismen. Med den ständiga användningen av en transformerande säng måste du verkligen vara säker på att vikningsstrukturen är tillförlitlig och hållbar. Det finns tre huvudtyper av mekanismer:

  • vår;
  • Gaslift;
  • motvikt.

Någon av dessa mekanismer har ett visst antal arbetscykler, med andra ord ett utgångsdatum.

Bild
Bild

Fjädermekanism är den mest populära på grund av dess låga kostnad och enkelhet. Man tror att fjädermekanismen är ganska pålitlig, eftersom det inte är något speciellt att bryta där. Men det är uppenbart att fjädrar sträcker sig snabbt över tiden och tappar sin elasticitet. Därför är fjädermekanismernas arbetsliv i genomsnitt tjugo tusen cykler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gaslyftmekanism kommer att fungera många gånger mer - ungefär nittiotusen gånger. Transformerande sängar med sådana mekanismer utvecklas utan minsta ansträngning. Det är bäst att välja en säng med en gaslyftmekanism som är fylld med kväve snarare än luft. En sådan mekanism inkluderar en kolv som är fylld med kväve, en metallaxel och stålvridbara plattor. På grund av kvävepåfyllningen reduceras korrosionen av mekanismdelarna. Följaktligen kommer möbler med gaslyftmekanism att kosta mer än vårmöbler, men dess tillförlitlighet är mycket högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den sällsynta, men den mest hållbara mekanismen anses vara en motvikt . Dess nackdel ligger i behovet av att avsätta ett separat utrymme för motvikten. En sådan mekanism är mycket tillförlitlig, men som regel är möbler med sådana mekanismer gjorda på beställning eller för hand.

Mekanism typ

Arbetscykel Tillförlitlighetsnivå
Fjäderbelastad 20 tusen gånger Kort
Gaslift 90 tusen gånger Genomsnitt
Motviktsmekanism Obegränsat Hög

Material (redigera)

Valet av material för den transformerande sängen måste tas ansvarsfullt. Låt oss beskriva några av funktionerna i olika typer av material.

Det mest populära och budgetalternativet är spånskivor som omvandlar soffor . (flis av grov spridning). Men en modell av spånskivemöbler kommer sannolikt inte att hålla mer än fem år. Dessutom är det viktigt att veta att detta material är 90% avfallskomponenter. Spånskiva innehåller några formaldehydhartser och olika limblandningar som kan ha en negativ inverkan på människors hälsa. Därför bör detta alternativ inte övervägas när du väljer möbler för ett barn eller en person som är benägen för allergier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mycket mer hållbart, ofarligt och pålitligt alternativ är MDF -möbler ( finfördelad fraktion). MDF -material är mer miljövänligt och tätt. Livslängden för möbler av sådant material är garanterad i mer än fem år.

Bild
Bild
  • De mest hållbara alternativen är modeller av naturligt trä , som är helt ofarligt för människor och garanterat håller i många år.
  • Nyligen erbjuder tillverkare av vissa märken ofta sängar av metallram , som också är grunden för tillförlitligheten och hållbarheten hos transformerbara möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Livstid Pålitlighet
Spånskiva Mindre än 5 år Låg
MDF Mer än 5 år. Genomsnitt
Naturligt trä Obegränsat Hög
Metall Obegränsat Hög

Mycket uppmärksamhet bör ägnas åt kvaliteten på materialet i transformatorbädden. För pålitlig fastsättning är det värt att använda bekräftelser (det vill säga samma skruvar, men med en trubbig spets), liksom förstärkta stålhörn. En av transformatorbäddens huvuddelar är dess stöd, det vill säga benen. De bär huvudbelastningen (cirka två tredjedelar), så det är värt att välja möbler med starka ben. I vissa modeller kan benen ersättas med ett brett stödbräda eller krökt stålrör, vilket är ett ganska solidt stöd.

Dimensioner

Storleken på transformerbara möbler är mycket olika och låter dig välja en säng individuellt för alla. Du kan också välja en transformerande säng för ett barn, men när du väljer bör du ta hänsyn till hans ålder. Rätt valda möbler är nyckeln till bekvämlighet och komfort.

För barn

Barnets ålder Sängbredd Sänglängd
Upp till 3 år 60 cm 120 cm
4 till 7 år gammal 70-80 cm 140 cm
Tonåringar 90 cm 180 cm
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För vuxna

Vuxensängar kan vara dubbelsängar, en och en halv och enkelsängar.

Säng typ Sängbredd Sänglängd
Ett sovrum 70 - 90 cm (importerad - 90 - 100 cm) 1,9 - 2 m
En och en halv 1,4 m 1,9 - 2 m
Dubbel 1,4-1,6 m 1,9 - 2 m
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken madrass är rätt för dig?

En fullständig vila är omöjlig utan en kvalitetsmadrass. Idag finns det många madrasser med olika fyllningar och priskategorier. Många av dem har hälsoförbättrande funktioner. Men inte alla madrasser är lämpliga för att förvandla möbler, så dess val bör behandlas ansvarsfullt och med uppmärksamhet.

  • För en transformerande säng är det bäst att välja en madrass utan fjädrar . Springmadrasser, ofta i upprätt läge, försämras snabbt. Metallfjädrar kan rosta snabbt. Få människor kommer att bli nöjda med en obehaglig metallknark eller en slapp sovplats. Dessutom samlar fjädermadrasser upp damm i sig själva, vilket kanske inte har den bästa effekten på hälsan.
  • Det är också oönskat att överväga madrasser fyllda med kokos . för en transformerande säng, eftersom ett sådant fyllmedel är ganska tungt, vilket skapar en extra belastning på bäddmekanismerna. Men ett sådant fyllmedel är 100% naturligt och därför ofarligt. De flesta experter rekommenderar kokosfyllda madrasser.
Bild
Bild

Det bästa alternativet för en madrass för en transformerande säng är en modell med latexfyllning . En sådan madrass har ortopediska egenskaper, är mycket lätt, elastisk och kan behålla sin form länge. Tack vare latexfyllmedlet fördelas vikten jämnt över ytan, vilket skyddar madrassen från att hänga. Kostnaden för en latexmadrass kommer att vara högre jämfört med en springmadrass, men denna typ av madrass garanterar en sund och hälsosam sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Varje köpare väljer möbler beroende på hans smak och interiören i rummet, men det finns flera aspekter som du definitivt måste uppmärksamma när du väljer :

Materialets kvalitet. Det är bäst att välja en transformerande säng gjord av MDF eller naturligt trä. Detta material garanterar en lång livslängd för möblerna

  • Du ska inte sluta välja de billigaste modellerna. Produktens stora billighet kan tyda på en låg byggkvalitet. Det är bättre att ge företräde åt ett dyrare men beprövat möbelmärke.
  • När du väljer en produkt i en butik bör du be om möjligheten att personligen försöka demontera och montera om den transformerande sängen. Möbler bör användas utan last. Om demontering inte orsakar mycket ansträngning och är enkelt, kan du säkert köpa den här möblerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tidigare tillverkades transformerande sängar uteslutande av västerländska möbelmärken (Tyskland, Frankrike, Spanien). Men moderna möbler från inhemska tillverkare är inte mycket sämre i kvalitet än sina utländska konkurrenter. Dessutom kommer kostnaden för möbler från en inhemsk tillverkare att vara mycket billigare.
  • Du bör ägna särskild uppmärksamhet åt styrkan hos fästelement, vikningsmekanismer och stöd, eftersom detta är huvudkomponenten i transformatorbäddar.
  • Möblernas dimensioner måste motsvara personens höjd. Det finns ett enkelt sätt att avgöra om en säng är lämplig för en persons konfiguration: för att göra detta måste du ligga på sängen och lägga händerna bakom huvudet. Om armbågarna inte går bortom sängen, och ett avstånd på 15-20 cm återstår från armbågen till kanten, kommer sådana möbler garanterat att passa i storlek.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Litet bostadsutrymme är inte en anledning att vägra bekväma och snygga möbler. Överensstämmelse med ovanstående enkla rekommendationer hjälper dig att välja rätt högkvalitativ transformerande säng för en liten lägenhet som kan hålla länge.

Vackra rum inredning idéer

Praktisk och kompakt är huvuddragen i en modern inredning. Ett kreativt designgrepp kan förvandla även den minsta lägenheten till ett ljust och rymligt rum.

Bild
Bild

Trånghet är den största nackdelen med små lägenheter, men det är ganska lätt att lösa detta problem.

Huvudfunktionen är belysning . Tunga och mörka gardiner ska inte hängas på fönster. De är snarare lämpliga för rymliga rum. Bättre att släppa in mer solljus i rummet. Det viktigaste är att undvika närvaron av mörka hörn. Konstgjord LED -belysning kan användas längs golvet eller taket. Denna teknik kommer visuellt att expandera det trånga utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att dekorera väggar och möbler i ljusa färger hjälper till att visuellt förstora rummet. Rummet ska utformas i ett enhetligt färgschema. De mest lämpliga färgerna skulle vara ljusblå, vit, grädde, persika, ljusgrå.

En ännu mer intressant teknik är tapeter . Bilden av ett rymligt landskap eller stadspanorama på väggen ger en känsla av frihet, expanderar rummet och liksom fortsätter det vidare, flyttar invånarna till en annan plats. Det bör noteras att bilder av kalla toner visuellt förstorar rummet. Det är bäst att välja tapeter med fördelen av grönt, ljusblått eller blått.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan använda tapeten i två olika varianter. Enfärgad tapet på alla väggar skapar känslan av ett slutet utrymme. Det är värt att experimentera med färger eller dekorera en av väggarna med sten- eller träplattor.

Minimalism är en modern designstil . Lakonismen och rationaliteten i det lilla rummet är både snygg och bekväm. Den stora mängden av inredningsartiklar skapar en känsla av förtryckande utrymme, därför bör de användas i ett litet rum med dosering och försiktighet. Stoppa inte väggarna med ett stort antal målningar och hyllorna med olika vaser och figurer. Rymden älskar ordning.

Bild
Bild

Speglar är ett utmärkt alternativ för visuellt ökande utrymme . En skjutbar garderob med spegeldörr passar perfekt in i alla interiörer och skapar en känsla av frihet.

Du kan hänga ett fönster med belysta speglar på väggen, vilket kommer att vara ett mycket ovanligt och kreativt inredningsobjekt. Tak med speglad eller blank yta kommer också att öka rummets höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du inreder ett litet rum bör du dela in rummet i funktionella zoner .… Det vill säga, du måste föreställa dig vad exakt detta eller det där området kommer att tjäna (vila, arbete, sport). Beroende på detta är det värt att placera inredningsartiklar och nödvändiga möbler.

Multifunktionella möbler, som en konvertibel säng, kommer att vara den perfekta lösningen för att spara utrymme i rummet. Genom att kombinera både en sovplats och en garderob i en design kan du lösa problemet med brist på plats.

Stör inte i mitten av rummet. Möbler bör placeras främst längs väggarna, vilket frigör utrymme i mitten av rummet.

Genom att följa dessa enkla regler kan du enkelt och billigt förvandla ett trångt, dystert hem till ett mysigt, ljust och rymligt rum, där det kommer att vara trevligt att umgås både med dig själv och i företaget.

Rekommenderad: