Sängar Mått 180x200 Cm Med Lyftmekanism: Mjuka Ekolädermodeller Med Oscar-mekanism

Innehållsförteckning:

Video: Sängar Mått 180x200 Cm Med Lyftmekanism: Mjuka Ekolädermodeller Med Oscar-mekanism

Video: Sängar Mått 180x200 Cm Med Lyftmekanism: Mjuka Ekolädermodeller Med Oscar-mekanism
Video: Lectus Sängar - Air bäddmadrass 2024, Maj
Sängar Mått 180x200 Cm Med Lyftmekanism: Mjuka Ekolädermodeller Med Oscar-mekanism
Sängar Mått 180x200 Cm Med Lyftmekanism: Mjuka Ekolädermodeller Med Oscar-mekanism
Anonim

Moderna miniatyrlägenheter och små "Khrushchevs" dikterar ny design och funktionella lösningar. Det är svårt för ägaren av ett litet sovrum att välja rätt möbler, eftersom lyxiga, vackra sängar och rymliga byråer och garderober tar mycket plats. Och ofta finns det en svår uppgift - hur man organiserar sovområdet.

En säng med lyftmekanism kombinerar två funktioner - det är både en sovplats och en garderob.

Inuti kan du lagra olika saker, inte bara hemtextilier, utan även out-season eller onödiga kläder. Denna säng passar perfekt in i både små och stora sovrum. Samtidigt blir det inte bara bekvämt, utan också en användbar möbel. En av de mest populära modellerna är sängen 180x200 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Utformningen av sådana modeller är ganska enkel: den ortopediska basen lyfts upp med en speciell mekanism, och längst ner finns en låda för förvaring av linne. Den inre lådan är tillräckligt rymlig för att rymma inte bara textilier, utan också skrymmande sängkläder, som täcke eller kuddar.

Fördelar:

  • bekväm sömn;
  • rymliga lådor sparar utrymme;
  • förmågan att vägra utan att påverka andra möbler;
  • pålitlig och hållbar sängbotten;
  • enkelhet och användarvänlighet;
  • organisation av ett bekvämt lagringssystem;
  • ett brett utbud av storlekar, former och ramar;
  • skydd av saker från damm och vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus:

  • först och främst är det priset;
  • behovet av att byta lyftmekanism av säkerhetsskäl vart 3-10 år, beroende på tillverkarens rekommendationer;
  • sängens tunga vikt kan orsaka besvär vid allmän rengöring, omläggning eller renovering.

Sådana modeller skiljer sig bara i typerna av mekanismer, storlekar, former och yttre design.

Bild
Bild

Typer av mekanismer

Sängarna kan lutas horisontellt eller vertikalt. Bekvämlighet, användarvänlighet och pris beror på valet av hiss. Lyftmekanismen för dubbla modeller ligger på den smala sidan av kajen. Varje typ av mekanism har sina egna egenskaper.

De viktigaste typerna av lyft:

  • Fjäder typ bekväm att använda, lyfter mjukt och enkelt sovplatsen. Sådana modeller har ett lågt pris, därför är de mycket populära på marknaden. Men med tiden kan obehagliga situationer uppstå. Fjädrar sträcker sig, slits ut och kräver byte av system. Livslängden är relativt kort, i genomsnitt 3-5 år.
  • Manuell - den mest prisvärda av alla typer. Men sådana modeller är inte särskilt enkla att använda. Eftersom basens vikt är tillräckligt stor och den måste lyftas utan hjälp av hjälpfjäderelement eller stötdämpare. Den största nackdelen är att för att komma till rutorna nedan måste du ta bort madrassen med alla sängkläder. Samtidigt är den manuella mekanismen den säkraste, ur driftsynpunkt, och kräver inte byte över tid.
  • Gaslyft eller gasdämpare - en ny och modern typ av mekanism. Mest bekväm, tyst, säker och lätt att använda. Även ett barn kan höja och sänka sängen. Men priset för sådana modeller är mycket högre än för andra mekanismer. Livslängden är 5-10 år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Den mest efterfrågade storleken på en dubbelsäng är 180x200 cm. I närvaro av rygg och fot ökar ramen med flera centimeter.180x190 cm-modellen är också ganska vanlig och låter dig spara utrymme i ett litet sovrum, men en sådan säng är lämplig för personer upp till 170 cm långa. Det är därför standardlängden är 180-190 cm, och vissa modeller når 220 centimeter.

Sängens höjd spelar också en mycket viktig roll för komforten. För lågt eller högt kommer att vara obehagligt. Det mest lämpliga alternativet är 40-60 cm, beroende på köparens höjd och sovrummets totala interiör.

Det är viktigt att komma ihåg att madrassen kommer att lägga några centimeter till sängens höjd, så allt måste övervägas tillsammans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sömnkvalitet

Sängbotten måste vara gjord av lameller och bära en vikt mellan 80 och 240 kg.

Experter rekommenderar att ge produkter från björk eller bok företräde, de kommer att ge den nödvändiga ventilation för madrassen, vilket kommer att öka livslängden.

Bild
Bild

Som regel är en säng med en trälåda utrustad med en högkvalitativ ortopedisk madrass, som hjälper till att lösa problemet med smärta i rygg, ryggrad och nacke. Mjukare eller hårdare modeller väljs utifrån individuella preferenser. Framför allt måste madrassen vara stark och spänstig.

Bild
Bild

Ett mjukt sänggavel av läder eller tyg är inte bara ett dekorativt element i sovrummet, det påverkar också kvaliteten på avkoppling. Men om uppgiften är att spara maximalt utrymme i rummet blir sådana modeller oacceptabla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Basen i vilken säng som helst är gjord av massivt trä eller spånskiva, MDF.

  • De mest hållbara och pålitliga modellerna i tall, bok, ek, björk och al … Träbäddar är allergivänliga, de ser mer ädla och återhållsamma ut i det inre av sovrummet. Men priset för dem är mycket högre.
  • MDF och spånskiva är de billigaste materialen för möbelproduktion . Den är baserad på små träfibrer med ett bindemedel, komprimerat under tryck. Sängar av spånskiva och MDF har ett attraktivt utseende och ett relativt lågt pris. De olika finisherna och klädselalternativen gör att du kan välja rätt alternativ för ditt sovrum. Men styrkan och tillförlitligheten hos sådana modeller är sämre än fasta sängar. Naturligt eller eko-läder, velour, sammet eller annat material av möbeltyg kan väljas som klädsel.
  • Säng med metallelement kännetecknas av hög hållfasthet och tillförlitlighet. Även om sådana modeller inte är populära. Metallen är kall och inte särskilt behaglig vid beröring. Att hitta en vacker och elegant modell för ett litet sovrum kan vara problematiskt.

Men sådana sängar har en längre livslängd och är mindre nyckfulla att ta hand om än trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Lyftsängar Oscar och Teatro är mycket efterfrågade bland inhemska köpare.

Oscar Är förkroppsligandet av stram och klassisk design. Lådan med en mjuk sänggavel är gjord av snövit ekoläder. Och lyftmekanismen är utrustad med en slät gasstängare.

Modell Teatro har en mjuk sänggavel, dekorerad med knappar i stil med en slips, som ser ganska imponerande och elegant ut i kombination med ett vackert material - lyxigt ekoläder. Finns i fyra färger: vit, beige, brun och svart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska sängar Ormatek har fått ett oklanderligt rykte på marknaden. Det är detta företag som erbjuder modeller av högsta kvalitet till ett överkomligt pris. Det mest efterfrågade - Alba med en hög mjuk sänggavel med raka linjer och graciös Como.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryskt företag Askona erbjuder dussintals hissängar som passar varje plånbok. Modeller av olika stilar, från massivt trä eller spånskiva, med och utan en mjuk sänggavel - det blir inte svårt att välja rätt alternativ.

Italiensk fabrik Kamelgrupp erbjuder den största samlingen med lyftanordningar.

Sängar fortsätter att växa popularitet på marknaden Ikea med olika funktioner. Överkomligt pris och ergonomisk design lämnar inte likgiltiga många konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Vilka nyanser bör du vara uppmärksam på för att göra rätt val av hög kvalitet:

  • Bestäm valet av en lyftmekanism. Om du behöver tillgång till rutorna nedan varje dag, välj modeller med gaslift. Om du behöver hålla dig inom budgeten och nischen sällan kommer att användas - överväg alternativ med fjäder eller manuell lyft.
  • Det är bättre att överlåta installationen av sängen till en kvalificerad tekniker och inte försöka installera lyftmekanismen själv. För det är på detta som säkerheten och användarvänligheten beror.
  • Dela de inre lådorna i flera fack. En sådan enkel teknik gör att du kan hålla din tvätt i ordning och enkelt ta de saker du behöver.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En säng med mekanism måste nödvändigtvis vara utrustad med blockerare som skyddar dig från ofrivillig sänkning av kajen. Detta ögonblick är särskilt relevant för en säng som mäter 180x200 cm.
  • Italienska och ryska tillverkare har fått ett utmärkt rykte på marknaden. Men först och främst bör du inte vara uppmärksam på reklam, utan på riktiga konsumentrecensioner.
  • En stark och pålitlig säng bör ha en 6 cm tjock ram.
  • Sängens stil ska passa in i sovrummet.
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om sängar med en storlek på 180x200 cm med en lyftmekanism i följande video.

Rekommenderad: