Säng Med Lyftmekanism (76 Bilder): Mjuka Fällbara Modeller Utan Sänggavel, Lyftalternativ, En Ram Med Sidomekanism, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Säng Med Lyftmekanism (76 Bilder): Mjuka Fällbara Modeller Utan Sänggavel, Lyftalternativ, En Ram Med Sidomekanism, Recensioner

Video: Säng Med Lyftmekanism (76 Bilder): Mjuka Fällbara Modeller Utan Sänggavel, Lyftalternativ, En Ram Med Sidomekanism, Recensioner
Video: Så bygger du en sänggavel - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Säng Med Lyftmekanism (76 Bilder): Mjuka Fällbara Modeller Utan Sänggavel, Lyftalternativ, En Ram Med Sidomekanism, Recensioner
Säng Med Lyftmekanism (76 Bilder): Mjuka Fällbara Modeller Utan Sänggavel, Lyftalternativ, En Ram Med Sidomekanism, Recensioner
Anonim

Idag kan inte alla människor skryta med stora och rymliga bostäder. Som regel måste många nyanser beaktas vid arrangemang av möbler så att varje kvadratmeter används så effektivt som möjligt. För små rum kan det vara svårt att hitta en harmonisk och bekväm säng som inte gör rummet för trångt. En multifunktionell modell med lyftmekanism kan bli ett utmärkt alternativ till skrymmande inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bekväma sängar med pålitliga lyftmekanismer överträffar standardmodellerna som vi är vana i många avseenden. Som regel har sådana exemplar en intressant och vacker design. Därför kan du med hjälp av rätt säng fräscha upp insidan av sovrummet och göra det mer modernt. Det bör noteras att sådana inredningsposter kan installeras i nästan alla rum, vare sig det är ett rum i en stadslägenhet eller ett mysigt rum i ett hus på trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast kompletteras sängar med lyftkonstruktioner med stora och rymliga förvaringssystem. De rymmer en mängd olika saker: från sängkläder och kuddar till stora föremål som du inte har kunnat fördela utrymme i garderoben eller på hyllan. Moderna köpare har ett bra urval av sängar med sådana intressanta mekanismer. Tänk inte att sådana möbler har ett högt pris. Faktum är att du kan välja en högkvalitativ och praktisk modell för nästan alla plånböcker . Idag tillverkar många möbelfabriker lyftbäddar gjorda av en mängd olika material och kompletteras med olika mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med sådana möbler är dess kravlöshet i ett rymligt område. Sådana sängar passar idealiskt in i små rums interiörer, så att du kan spara ett redan litet ledigt utrymme avsevärt. Som regel är sådana praktiska möbler utrustade med en pålitlig och hållbar struktur. Många konsumenter noterar hållbarheten hos sådana sängar och deras utmärkta prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men om du är fast besluten att köpa sådana sovrumsmöbler, bör du bekanta dig med några av dess brister. Att hitta rätt madrass för en sådan säng blir svårt. I sådana möbler kan ökningen bara vara vertikal, vilket inte passar många konsumenter, särskilt om sängen kompletteras med en stor och tung madrass. Om du köpte en säng med en fjädermekanism, bör du ta hänsyn till att den inte är avsedd för tung belastning.

Därför ska du inte i något fall köpa en stor madrass som väger mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns många alternativ för sängar utrustade med en lyftmekanism. Låt oss överväga dem i detalj:

  • De ser organiska ut i moderna och fashionabla interiörer lyftsängar utan sänggavel … Sådana modeller placeras oftast mot bakgrund av accentväggar för att göra ensemblen mer harmonisk och komplett. Låga modeller utan sänggavel, kompletterad med belysning i den nedre delen, ser väldigt intressanta och attraktiva ut. Det är dock värt att ta hänsyn till det faktum att sådana interiörartiklar inte kommer att passa in i en alltför strikt och klassisk miljö.
  • Kompakt storlek har hopfällbar bäddsoffa . Sådana modeller är idealiska för placering i ett litet rum. Sådana möbler ser särskilt organiska ut i ett ungdomsrum. Detta kan vara rummet för en tonåring eller ett litet barn. En mjuk och hopfällbar bäddsoffa tar inte mycket plats, så det blir möjligt att placera ett elevbord i sovrummet, liksom hyllor för böcker och anteckningsböcker.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det skiljer sig i mer imponerande storlek pallbädd med lyftmekanism . I botten av sådana modeller finns en annan nivå, som kan vara bredare än själva sovplatsen. Sådana heminredning är högre än standardmodeller. De är idealiska för både vanliga lägenheter och kompakta studior. Med hjälp av pallen kan du diskret markera sovplatsen.
  • Som regel finns det i sådana modeller stora linneskåp, där ett stort antal olika saker enkelt kan passa:

  • För en liten lägenhet skulle det bästa alternativet vara hopfällbart sängbord . I sådana transformatorer ligger arbetsområdet för den bärbara datorn under kajplatsen. Ofta är sådana möbler inbyggda i en speciell hög nisch, som har bekväma skåp, lådor och hyllor på bägge sidor av sängen. Oftast köps sådana multifunktionella inredningsartiklar för ungdomssovrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du vill skapa en kreativ och icke-trivial inredning i sovrummet, bör du titta närmare på det unika flytande sängar med lyftmekanismer. Ramarna för sådana produkter är tätt fästa vid en av väggarna i sovrummet på ett visst avstånd från golvet, vilket skapar en fantastisk illusion av en "flygande" sovplats. Lagringssystem kan dock inte placeras under en sådan säng. Det rekommenderas att anförtro installationen av en sådan modell till specialister, eftersom det är ganska problematiskt att göra det själv.
  • Bekväma hopfällbara sängar skiljer sig från varandra i form … Naturligtvis erkänns traditionella rektangulära exemplar med rätta som de mest populära och utbredda. Trenden de senaste åren är också mer original - runda sängar. De kan också kompletteras med en kvalitetsortopedisk madrass och har en halvcirkelformad rygg. Några av de mest spektakulära är de runda modellerna, dekorerade med en elegant vagnstöd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana inredningsartiklar är sätt att omvandla sovrums inredning och göra det mer aristokratiskt:

  • Idag tillverkar många fabriker modeller med en lyftmekanism på benen . Dessa delar kan tillverkas av olika råvaror, samt ha olika höjder och former. Sådana sovrumsmöbler ser väldigt ljusa och attraktiva ut.
  • Vissa modeller har inte bara vertikala, utan också horisontella och tvärgående mekanismer . Sådana exemplar har en annan struktur och design, men är också idealiska för placering i ett litet rum.
  • Idag, alternativ utrustade med flera inbyggda linnelådor i den nedre delen. Sådana inre element är sätt att inte bara spara ledigt utrymme i sovrummet, utan också att överge onödiga skrymmande garderober och skåp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Vackra och praktiska hopfällbara sängar ser harmoniskt ut i interiörer i en mängd olika stilar:

  • Till exempel i ett mysigt sovrum i Provence -stil , transformerande möbler med en högkvalitativ naturlig träram kommer att se bra ut. Denna modell bör kompletteras med känsliga sängkläder och kuddar i pastell eller neutrala nyanser. Tyger dekorerade med små tryck av ett blommigt eller rustikt tema kommer också att se attraktiva ut.
  • För en strikt inredning i stil med klassikerna, skulle det bästa alternativet vara en stor säng . tillverkad av naturligt trä i både ljusa och mörka nyanser. Det kan kompletteras med sängbord i trä. Snidade eller smidda element kommer att se harmoniska ut på sådana möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För en lakonisk, minimalistisk ensemble är en enkel säng idealisk . neutrala färger, obetydliga av dekorativa prydnader, strass, möbelknoppar eller snidade skär. Det är bättre att välja ett alternativ med vanliga geometriska former.
  • Mer moderna ensembler kommer organiskt att passa "skyhöga " modeller eller alternativ i metall och trä i kontrastfärger. De bör kompletteras med metallarmaturer och neutrala väggbeklädnader. Sådana interiörlösningar kommer att se väldigt snygga och futuristiska ut.

Baslyftmekanismer

Låt oss titta närmare på vilka mekanismer som är utrustade med intressanta hopfällbara sängar:

  • Manuell . Det finns inga extra delar i sådana utföranden. Uppgången av kajen utförs uteslutande med hjälp av mänskliga ansträngningar. Sängar med sådana system är de billigaste och mest pålitliga. I sådana modeller blockeras dock tillgången till lådlådan av en madrass.
  • Fjäderbelastad … Fjäderbelastade versioner är mångsidiga och prisvärda. I dem är lyftmekanismen baserad på användningen av speciella spiralfjädrar. Det bör noteras att sådana system med tiden blir oanvändbara på grund av deras oundvikliga slitage.
  • Gas . Några av de mest funktionella och hållbara modellerna är de med gasliftar (stötdämpare). Även en tonåring klarar en sådan säng, eftersom du inte behöver göra alltför stora ansträngningar för att fälla ut den. Ofta är sängar med sådana system utrustade med motvikter som inte berör stödet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sida … Sidoliftarna i sovrumsmöblerna är mycket bekväma. De ger tillgång till lådor under sänglinne. I regel kan sådana mekanismer ordnas om till höger eller vänster sida, beroende på ägarnas personliga preferenser.
  • Elektrisk . Oftast är multifunktionella garderober utrustade med denna komplexa lyftmekanism. Sådana system är först och främst nödvändiga för att lyfta sovbädden in i skåpnischen i det vertikala planet. Alla åtgärder i sådana möbler utförs med hjälp av en elektrisk enhet.
  • En lyftmekanism behövs också för bäddsoffan . Det kan vara den populära delfin- eller dragspelsmodellen med en utfällbar våningssäng.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storleken på en enkelsäng med lyftmekanism kan vara 100x200 cm. En och en halv säng har oftast följande dimensioner: 120x200 och 140x200 cm. Oftast finns det rymliga 2-bäddar med måtten 160x195, 200x200, 160x200 cm, samt 1800x2000 mm.

Lyftbäddar kan också ha olika höjder:

  • hög - 89-100 cm;
  • medium - 50-60 cm;
  • låg - 20-45 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Icke-standardiserade sängmodeller görs vanligtvis på beställning. Idag erbjuder många möbelfabriker liknande tjänster.

Rammaterial

Några av högsta kvalitet och mest miljövänliga är träramar. Sådana modeller är inte billiga, men de är inte hälsoskadliga och har en lång livslängd. Oftast finns det billiga alternativ från tall och björk och dyrare exemplar av naturlig hård ek, bok, hevea och hållbar tropisk wenge.

Den överkomliga kostnaden skiljer sig åt i alternativ som har ramar av material som MDF eller spånskiva. Sådana råvaror är baserade på träavfall, bundna tillsammans med formaldehydhartser. De senare är mycket skadliga för människors hälsa, särskilt vid höga temperaturer. Möbler tillverkade av sådana material kan släppa ut farliga ämnen under vissa förhållanden. När det gäller yttre egenskaper är MDF och spånskiva inte mycket sämre än naturliga träslag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smidda modeller har en original och elegant design. Sådana produkter kan ha mönstrade sänggavlar. Med hjälp av sådana intressanta möbler kan du skapa en mycket elegant och icke-trivial bild av ett sovrum.

Klädsel spelar en viktig roll vid valet av sovrumsmöbler. De mest populära är läderalternativ. De är starka och hållbara, men dyra. Sängar med konstläder eller ekoläderklädsel har ett lägre pris. Trots det konstgjorda ursprunget ser dessa material vackra ut, men är mindre slitstarka och hållbara än naturläder. Det mest prisvärda och vanliga är sängar med tyger av hög kvalitet. Det kan antingen vara enfärgat eller kompletteras med vackra och kontrasterande fotoutskrifter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Bekväma lyftande sovmöbler kan ha olika färger. Beige och vita exemplar kommer att se spektakulära och attraktiva ut i sovrummet. Sådana möbler kan fräscha upp atmosfären i rummet och göra det lättare. Glans ser särskilt attraktivt ut på ytan på sådana sängar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörka sängar har en dyr och aristokratisk design. Det kan vara en lyxig svart, mörkgrå, mörkbrun eller en modell i en lyxig naturlig nyans av wenge. Vågade modeller av vinrött eller mörkrött trä har en unik design. Sådana modeller väljs oftast av passionerade och sensuella naturer. Möbler i denna färg ser imponerande ut i många ensembler, från klassiska till gotiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bruna möbler kommer att se bra ut i sovrummet. Denna klassiska färg är i harmoni med en mängd olika paletter, så en säng i denna design kommer att se spektakulär ut med många ensembler.

Komponenter

Lyftsängar kompletteras ofta med olika tillbehör. Det kan vara:

  • vackra ark i lämplig färg;
  • mjuka ottomaner av olika storlekar;
  • sängbord, designade i samma stil som sängen;
  • lyxiga baldakiner;
  • matchande kuddar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt kvalitet?

Kvalitetssäkra och pålitliga sängar måste vara utrustade med starka och hållbara mekanismer. Hittills kan modeller med gasdämpare skryta med den längsta livslängden. De klarar tung belastning (80-100 kg), vilket spelar en viktig roll när du lyfter basen till ett vertikalt läge.

Välj produkter med de starkaste möjliga ramarna. En stor vikt tål enkelt en bas av naturligt lövträ. Sådana alternativ är särskilt relevanta om du ska komplettera sängen med en speciell ortopedisk madrass som är tung.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest bekväma är de med en ortopedisk effekt. I sådana sängar tillhandahålls en jämn fördelning av lasten på madrassen. De har också en gitterstruktur för utmärkt ventilation. Det rekommenderas att välja sängar som har högkvalitativa och hållbara bok-, al- eller björkslameller.

Betyg av de bästa företagen

Tänk på de mest populära tillverkarna:

  • Utmärkta transformerande sängar med gasdämpare produceras av ett tyskt märke Hefele . Till exempel är lyftmodeller med ett bord och en kaj på 1900x900 mm, gjorda av laminerad spånskiva, mycket populära. Egger (Tyskland).
  • Dessutom produceras högkvalitativa modeller med lyftmekanism av en tysk fabrik. Guter Möbel . Under namnet på detta märke produceras enkelsängar och dubbelsängar med soffor och bord. Alla möbler erbjuds i olika färger. De mest populära föremålen är svart, brun och grädde.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Märkesvaror från italienska tillverkare är vansinnigt populära idag. Så den berömda fabriken Bensen erbjuder lyxiga sängar av hög kvalitet och modern stil för konsumenterna att välja mellan. Alla varianter har pålitliga och hållbara fästelement, beslag och starka ramar. Sortimentet av den italienska fabriken innehåller modeller med eller utan fotgavel och sänggavel.
  • Vackra och eleganta sängar finns i märkets kataloger Prama . Särskilt populära är de eleganta möbelmodellerna som kallas Palazzo Ducale Pallato och Ciliegio med högt snidade sänggavlar utan fotbrädor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I många år har vitryska lyftsängar av massivt trä och billiga spånskivor varit efterfrågade. Till exempel en fabrik FantastiskMebel tillverkar produkter av laminerad spånskiva, egger, Kronopol, etc. Under produktionsprocessen behandlas sängramar med ämnen som skyddar dem från de negativa effekterna av fukt.
  • Starka och hållbara modeller av laminerad spånskiva och massivt trä tillverkas av det vitryska varumärket " Pinskdrev " … Till exempel för ramen på en vacker modell " Hellas " med en sänggavel i läder används blockbitar från massiv bok, tall och björk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

De flesta konsumenter som köpte hopfällbara sängar var nöjda med sina inköp. Jag var särskilt nöjd med sådana möbler för ägare av små lokaler och fashionabla studiolägenheter. Modeller med gasdämpare är pålitliga och av hög kvalitet. Men det finns också billigare boxfjädrar. Sådana alternativ varar inte så länge och misslyckas med tiden, eftersom fjädrarna slits ut i dem . Många ägare av liknande typer av hopfällbara sängar har stött på ett sådant problem.

Bild
Bild

Människor kunde inte låta bli att notera de utmärkta förvaringssystemen för att lyfta möbler. De firar rymligheten i linnelådorna inbyggda i sängarna och deras praktiska egenskaper.

Designlösningar i det inre av rummet

En hopfällbar säng av ljusbrunt trä ser harmoniskt ut mot bakgrunden av vita väggar, ett vitt tak i flera plan med belysning och ett mörkbrunt laminat. På höger och vänster sida av kajen kommer skåp med höga glasdörrar och hyllor för olika små saker att hitta sin plats. Lägg till vita sängkläder i din säng.

Bild
Bild

Lyftsängen i vitt skinn kommer att se spektakulär ut mot bakgrunden av svarta väggar och mörkbrunt laminat. Komplettera interiören med ett vitt sängbord, en stor svartvitt väggmålning, en röd fluffig matta, en svart läderfåtölj och vita sängkläder med svarta linjer.

Bild
Bild

En mörkbrun säng kommer att hitta sin plats mot bakgrund av beige väggar och gråbruna golv. Komplettera inredningen med ljusa nattduksbord och en byrå med mörk kant, svartvitt väggkonst och guldmönstrade chokladbäddar.

Bild
Bild

I vardagsrummet med gråa och svarta väggar kommer en hopfällbar bäddsoffa i rött i en mjölkig tränisch med lådor, hyllor och ett datorbord att se organiskt ut. Avrunda ensemblen med en röd matta, ett mörkt soffbord och en svartvitt väggmålning på väggen.

Rekommenderad: