Sänghöjd (25 Bilder): Sängens Standardhöjd Från Golvet Med En Madrass, Vilken Bör Vara Den Optimala Höjden, Vad är Fotens Höjd

Innehållsförteckning:

Video: Sänghöjd (25 Bilder): Sängens Standardhöjd Från Golvet Med En Madrass, Vilken Bör Vara Den Optimala Höjden, Vad är Fotens Höjd

Video: Sänghöjd (25 Bilder): Sängens Standardhöjd Från Golvet Med En Madrass, Vilken Bör Vara Den Optimala Höjden, Vad är Fotens Höjd
Video: Stainless Pipe 1.5mm 304 Welding TIG 2024, April
Sänghöjd (25 Bilder): Sängens Standardhöjd Från Golvet Med En Madrass, Vilken Bör Vara Den Optimala Höjden, Vad är Fotens Höjd
Sänghöjd (25 Bilder): Sängens Standardhöjd Från Golvet Med En Madrass, Vilken Bör Vara Den Optimala Höjden, Vad är Fotens Höjd
Anonim

Det moderna livet är fullt av rörelse och oro. Varje minut räknas och den mer värdefulla sömntiden blir. Frågan om vila bör behandlas med särskild uppmärksamhet. Många till synes obetydliga nyanser påverkar sömnen: nattkläder, gatubuller, middag, luft. Varje dammfläck kan förstöra en dröm. Ligghöjden spelar en viktig roll för att skapa komfort.

Bild
Bild

Allmänna standarder

Det finns ingen enda standard någonstans. Man tror att den mest optimala höjden för en säng är från 42 till 48 cm. Men det finns en nyans: människor har olika höjder. Att hitta rätt modell är ingen lätt uppgift.

När benen är böjda belastas ryggraden. På grund av detta, på morgonen, om du plötsligt reser dig från en sådan position, uppstår obehagliga känslor. Kriteriet för komfort är 90 grader i sittande ställning. Glöm inte sängens tjocklek och styvhet.

Sängar från globala tillverkare kan dock klassificeras i flera grupper:

Har europeisk standard inte den högsta platsen. Denna säng är lämplig för personer med medelhöjd, vars längd från sulan till knäet varierar från 60 till 65 cm. Du kan sitta med hälarna vid golvet.

Bild
Bild

Pratar om den asiatiska standarden , bör det noteras att sängramens höjd i asiatiska länder är från 20 till 30 cm. Dessa strukturer skapas som golv, placeras på korta ben eller sätts upp på golvet. Idag finns dessa sängar i europeisk form.

Bild
Bild

Har amerikansk standard de största modellerna - höjden från golvet är 0,8-1 m. Varför skapas så höga strukturer i länderna på västra halvklotet? Det är allmänt accepterat att amerikaner älskar öppna platser som öken i vilda västern.

Bild
Bild

En våningssäng står isär . Den kan delas in i flera underarter, men denna design kan tillskrivas den amerikanska typen. Om familjen har två barn och det finns lite utrymme i lägenheten, hjälper en sådan säng till att lösa problemet.

Bild
Bild

Plats i interiören

När du köper en våningssäng är det värt att överväga om den passar i rummet / sovrummet / vardagsrummet. Till exempel är en amerikansk säng lämplig för ett stort utrymme. Det är viktigt att överväga kombinationen av säng och ljusa färger på väggen, fönsterbeklädnader och golv. Speglar skapar illusionen av expansion när de fästs på väggar eller på utsidan av ett skåp. Material som plastpaneler eller reflekterande tak kan öka takhöjden.

Bild
Bild

Asiatiska sängar är lämpliga för små utrymmen. För mer komfort gör det inte ont att se till att sängen är i harmoni med miljön. En våningssäng rekommenderas för barns sovrum. Föräldern måste ta hänsyn till: barnet ska inte känna effekten av "trycket" på taket. I genomsnitt är golv till tak-nivå i moderna hem cirka 2,6 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande parametrar måste observeras:

  • Avståndet från golvet till madrassen är cirka 165 cm.
  • Den lägsta nivån från madrassen från den första våningen till golvet är 30 cm, den högsta är 50 cm.
  • Avstånd mellan nivåer: minst 80 cm, högst 90 cm.
  • Det är bra om avståndet mellan taket och sängen på det övre planet når minst 60 cm.

På andra våningen ska sängen vara utrustad med stötfångare, annars riskerar barnet att slänga och vända sig i sömnen och falla av andra våningen. Sidorna på den nedre delen är från 5 till 15 cm och på den övre delen minst 30 cm. Du bör också tänka på sidorna när du köper en vanlig säng för att förhindra att madrassen glider.

Bild
Bild

Glöm inte klyftan mellan de nedre och övre nivåerna. Föräldern behöver beräkna höjden på barnet som sover på "första våningen". Annars blir det obehagligt för ett barn i sittande läge att slå huvudet på den övre delen.

I genomsnitt är höjden 85-90 cm. Avståndet mellan "andra våningen" och taket bör vara cirka 1 meter så att barn när de sitter på övervåningen inte känner obehag.

Bild
Bild

Glöm inte ett sådant alternativ för vuxna som en högloftsäng. De finns i två varianter: dubbel eller med en kaj. Den minsta höjden är 180 cm och den största är 190 cm. Detta alternativ rekommenderas inte för personer som har nått ålderdom eller som är rädda för höjder.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ansvarsfull uppgift är valet av en säng för barnet. Madrassens höjd måste beaktas för barnets komfort. Det är värt att ta hand om kvaliteten och höjden på tvärstängerna, vilket skyddar barnet från att råka falla av misstag. För att förhindra skada på barnet bör du välja en säng vars höjd inte överstiger 30 cm. Ju lägre konstruktion, desto säkrare för barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

En säng kan inte vara så om den inte har en sänggavel. Först och främst har den en dekorativ funktion. Många proffs älskar att modellera och inreda detta område. Dess delar är målade, lockiga, de är klädda med tyg. Sådana nyanser påverkar hur hög sängen blir. Dessutom skyddar denna detalj väggbeklädnaden från skador. Standardhöjden är 39 cm, från golvet - upp till 90 cm.

Bild
Bild

Precis som en person har huvud och ben, så har en säng en sänggavel och en fotgavel. Det sista elementet är inte nyckeln, moderna modeller klarar sig utan det. Höjden "utan fotbräda" sträcker sig från 38 till 40 cm. Medelhöjden från golvet till stödgallret är 25 cm. När det gäller en madrasshöjd på 18-20 cm är sängnivån från 43 till 45 cm.

Bild
Bild

Hur väljer man en madrass?

Huvuddelen av den totala sänghöjden är madrassen.

Det rekommenderas starkt att köpa madrassen med sängen. Om du tar fjäderversionen måste du ta hänsyn till dess höjd: från 20 till 25 cm, medan alternativet utan fjäder är kortare med 5 cm.

En mer detaljerad klassificering av madrasser är följande:

  • Om sidornas storlek är mindre än 5 cm, bör madrassens höjd inte nå 20 cm.
  • Vid 5-10 cm sidor bör du välja en madrass med en höjd av mer än 18, men mindre än 22 cm.
  • När sidans storlek varierar i området 10-15 cm kan du säkert köpa en madrass med en höjd av mer än 23 cm.

Det finns en situation när en person inte kan köpa en fullvärdig säng och han måste nöja sig med en hopfällbar säng, eller kanske en metallsäng. Att sova på det är tufft på grund av skölden eller nätbädden. För sådana situationer är tunna, cirka 5 cm, vadderade madrasser lämpliga.

Bild
Bild

Som en sista utväg kan personen sova på golvet. För detta finns det ett underbart alternativ - en madrass infälld i pallen.

Detta erbjudande är fördelaktigt för att spara utrymme, eftersom sängkläder kan förvaras i en sådan madrass. Men det är nödvändigt att ta itu med hygienproblemet, annars finns det risk för att andas in damm under sömnen.

Bild
Bild

Populära modeller

Det särdrag hos Eco -modellen är lyftmekanismen. Möbeltillverkare - "M -stil". Om köparen vill utrusta ett litet sovrum är denna modell ett lämpligt alternativ för detta. För att lagra saker är det tillräckligt att använda en plats gömd under sängen, detta kommer att spara mycket utrymme i rummet. "Eco" är tillverkad av laminerad spånskiva, varför strukturen har en lång hållbarhet och samtidigt inte är tung.

Bild
Bild

Gaslyft ger en lyftmekanism. Sängens bas är ortopedisk och har en metallram. Om du mäter höjden av basen från golvet får du 39 cm, och fördjupningen för madrassen är 7 cm. Kostnaden för en säng med höjdjustering är cirka 10 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns ett intresse för lätt och elegant design, rekommenderas att köpa "Bergamo", tillverkad av laminerad spånskiva, tillverkad av möbelfabriken Dream-land. Även om det är opretentiöst, är designen gjord i de bästa moderna traditionerna. Fotbrädan och sänggavel har liten effekt på konstruktionens totala vikt. Sovplatsens höjd från golvet når 38 cm. Men det är ett problem: basen med ben måste köpas i tillägg. "Bergamo" kommer att kosta köparen 5 000 rubel.

Bild
Bild

"Europa" är ett av de mest storskaliga exemplar som producerats i Ryssland vid "VVR" -fabriken (Penza). 47 cm - en sådan höjd på sängen, om du inte tar hänsyn till madrassen. Men fördjupningen under madrassen når 4 cm. "Europa" betyder också platsbesparing, eftersom det finns rymliga lådor för sängkläder och sängbord under sängen. Spånskiva är det material som "Europa" är tillverkat av. Det är värt att spendera 10 000 rubel på "Europa", om du inte inkluderar i detta pris basen, som måste köpas separat.

Bild
Bild

Flavia är en låg säng med en extraordinär design. Hennes sovplats är välvd. Ramen med lätt ekologiskt läder ger denna del ömhet. 33,5 cm - detta är höjden på sovplatsen.

Ett separat plus, till skillnad från de tidigare alternativen: du behöver inte lägga pengar på ytterligare ett köp av en bas. När madrassen med önskad höjd har valts kan kajnivån ändras.

20 000 rubel är värt det. Flavia produceras i Ryssland och kan köpas på Hoff -möbelns hypermarknadswebbplats. ru.

Bild
Bild

Bekvämlighet är huvudkriteriet för sund och sund sömn. Att välja en säng med rätt höjd ger en trött person en trevlig vila, varefter nästa arbetsdag inte kommer att verka så svår.

Rekommenderad: