Bord För Barn (44 Bilder): Den Optimala Höjden På En Skrivmodell Med Ett Tillägg För En Student, Ett Interaktivt Alternativ För Ett Barnrum

Innehållsförteckning:

Video: Bord För Barn (44 Bilder): Den Optimala Höjden På En Skrivmodell Med Ett Tillägg För En Student, Ett Interaktivt Alternativ För Ett Barnrum

Video: Bord För Barn (44 Bilder): Den Optimala Höjden På En Skrivmodell Med Ett Tillägg För En Student, Ett Interaktivt Alternativ För Ett Barnrum
Video: Wisbygymnasiet Jullovsavslutning 2024, April
Bord För Barn (44 Bilder): Den Optimala Höjden På En Skrivmodell Med Ett Tillägg För En Student, Ett Interaktivt Alternativ För Ett Barnrum
Bord För Barn (44 Bilder): Den Optimala Höjden På En Skrivmodell Med Ett Tillägg För En Student, Ett Interaktivt Alternativ För Ett Barnrum
Anonim

Varje barn behöver sitt eget bord. Föräldrar bör välja en bekväm modell, ta hänsyn till möbelns höjd, färger och design, fråga om materialet som produkten är tillverkad av.

Bild
Bild

Visningar

Det är nödvändigt att tydligt definiera funktionerna för varje bord i barnrummet. Arbetsplatsen är nödvändig för att rita, skulptera, limma applikationer, göra hantverk, göra hantverk, göra läxor. Det finns klassiska bord med rundade hörn. Det finns produkter med svängbara bordsskivor. Vanligtvis är de utrustade med mobila moduler, vikning och redskap.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja hörnprodukter, såväl som rektangulära och i form av bokstaven G . För små lägenheter väljs bordets vinkelarrangemang. Detta alternativ tar inte mycket plats, men möbelns yta gör att du kan rymma många föremål. Lådor eller kantsten gör bordet funktionellt. Det är oönskat att kombinera barnets arbetsplats med ett datorbord. Datorn bör placeras på ett separat bord, även om detta inte alltid är möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den L-formade versionen är bekväm eftersom datorn inte kommer att störa skrivuppgifter . För detta ändamål kan du använda den andra möbeln. Om det finns två skolbarn hemma, kommer en sådan modell att göra det möjligt att samtidigt slutföra hemlektioner. Bordet är lämpligt för rymliga rum, eftersom det tar mycket plats. Du kan välja tabellversion med arrangemanget av skolbarn i sidled mot varandra, motsatt eller snett. Varje elevs personliga område avgränsas nödvändigtvis av en bordsskiva. Varje barn behöver en låda med verktyg. Anteckningsböcker, läroböcker, brevpapper kan placeras på bordsskivan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kompletteras produkter med överbyggnader: ställningar, hyllor, lådor . Det är mycket viktigt att välja bordets höjd med överbyggnaden, så att det är bekvämt för eleven att få böcker, föremål för hemmet och kreativa uppdrag. Barnet ska lätt nå alla tillbehör. Ett interaktivt pekskärmsbord istället för en bordsskiva hjälper barn att utvecklas. Med en förskolebarn kan du bedriva utvecklingsaktiviteter. Spelmoment hjälper till att få kunskap på ett spännande och effektivt sätt. Flera personer kan arbeta samtidigt på en plasmayta, en skärm med ett infrarött peksystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Biologi, astronomi, historia, litteratur, främmande språk blir de mest intressanta ämnena vid pekskärmsbordet. Ytan på den interaktiva versionen fungerar som en virtuell geografisk karta, kemiskt och fysiskt laboratorium. Skalan kan justeras: zooma in och ut. Det är bekvämt att använda fällbara bord. Om det behövs kan de placeras i garderoben eller tas med dig, till exempel till lanthuset, där barnet kommer att leka i naturen och utvecklas i sitt eget hörn.

Bild
Bild

Det finns också fällbara modeller med en bordsskiva som hänger längs väggen.

Material (redigera)

Tabeller bör väljas bland material som är säkra för hälsa och miljö.

Naturligt trä . Absolut miljövänligt, praktiskt, estetiskt material som kommer att hålla länge. De mest hållbara är produkter från lövträd: körsbär, ask, valnöt, bok. Barrträd producerar mjukare bord som kan utsättas för bucklor och repor. Men oavsett vilken träslag möblerna är gjorda av, bör de inte behandlas med giftiga lacker och färger.

Bild
Bild

MDF (finfördelad fraktion) . Skivor pressade av träfibrer som är svåra att mekanisk friktion. Giftiga hartser används inte vid tillverkning av möbler, så borden är helt hälsosäkra. Slitstarka produkter tål perfekt andra montering. Möbler är något billigare än trävaror.

Bild
Bild

Spånskiva (spånskiva) . Träpartiklar är varmpressade, helt säkra för barnets hälsa. Formaldehydhartser, som tillsätts produkten under tillverkningsprocessen, kan frigöra giftiga ämnen vid uppvärmning. Det är bättre att inte installera ett sådant bord i ett barns sovrum. Täckning med faner gör det möjligt att diversifiera utbudet av färger och texturer. Alternativ med fotoutskrift är möjligt. Spånskivemöbler är relativt billiga. Materialet är mindre motståndskraftigt, flisar är möjliga. Undvik att få fukt på produkten.

Bild
Bild

Spånskiva (laminerad spånskiva bunden med formaldehydharts) . Värmehärdande polymer tillverkad av naturligt trä. Det är absolut nödvändigt att be om ett kvalitetscertifikat, eftersom inte allt material kan vara miljövänligt.

Bild
Bild

Bordets delar hålls ihop med metall. Separata metalldelar, förutom stödet, försöker inte användas. Glas och plast används också sällan som material till barnbord. Det är nödvändigt att köpa plastmöbler för barn med försiktighet: vissa typer av plast har en stickande, ihållande lukt. Modeller för spädbarn väljs endast av plast som är säker för hälsan. Det är opretentiöst i drift och lätt att rengöra.

Bild
Bild

Produkter tillverkade av naturligt trä är inte särskilt lämpliga för små barn, eftersom naturmaterial snabbt kommer att förstöras genom att rita och skrapa.

Dimensioner

Om tabellen väljs felaktigt, då barnet kan utveckla hälsoproblem:

  • ett mycket högt bord bidrar till axelns asymmetri;
  • för låg produkt bidrar till försämrad syn, nedsatt andning.
Bild
Bild

Tabellen hjälper till att bestämma bordets höjd med personens höjd:

  • små barn med en höjd av 100–115 cm (5–6 år) bör välja ett 50 cm högt bord;
  • 116-120 cm (7 år) - 52 cm;
  • 121-127 cm (8 år) - 53 cm;
  • 128-136 cm (9-10 år)-56 cm;
  • 137-144 cm (11-12 år)-59 cm;
  • 145-150 cm (13 år) - 62 cm;
  • 151-153 cm (14 år) - 63 cm;
  • 154-158 cm (15 år) - 65 cm;
  • 159-161 cm (16 år) - 67 cm;
  • 162-170 cm (17-18 år)-71 cm;
  • 171-178 cm (19-20 år)-74 cm.
Bild
Bild

Barnets knän ska böjas i en vinkel på 90 grader och fötterna ska placeras bekvämt på golvet. Det är nödvändigt att välja en produkt med en bredd på minst 80 cm, ett djup på 60 cm. Om datorn kommer att placeras precis där, bör bredden respektive vara minst 100 cm. Från bordsskivan till knän det ska vara ca 10-15 cm, till stolen - 20–24 cm. Om det är omöjligt att röra golvet med fötterna, bör ett fotstöd byggas. Det är lämpligt att täcka trästället med trasa. Du kan fila benen, men tänk på att små barn växer upp väldigt snabbt. Pallen kommer att bidra till att göra det låga bordet högre, vilket också kommer att fungera som fotstöd. Stöd kan köpas utan bordsskiva.

Bild
Bild

Design och färger

Nyligen har det blivit modernt att välja möbler med graciösa linjer i ett flickrum. Ett enkelt och lakoniskt bord bör säkerställa miljövänlighet och funktionalitet. Ett ljust träbord med dekorativa detaljer kommer att betona flickans romantiska karaktär. För pojkar är det bättre att köpa ett stort skrivbord, där det är bekvämt att engagera sig i kreativitet och forskningsarbete. Du kan sätta en jordklot eller en lampa med en grön nyans på den. Ett hopfällbart eller hopfällbart skrivbord kan köpas för en tonåring.

Bild
Bild

Färgpaletten är olika . Varje barn måste välja färg individuellt. Ljusa färger kan distrahera ett barns uppmärksamhet och orsaka irritation. Ljusa oansenliga nyanser kommer att vara den mest optimala lösningen på problemet. Beige, persika, gräddfärg lugnar, hjälper till att koncentrera sig bättre, koncentrera uppmärksamheten. Bordet ska passa in i möblerna, matcha färgen och glädja barnet. Färgschemat bör uppmuntra barn att vara kreativa.

Bild
Bild

För flickan väljs modell och färg på bordet, med hänsyn till hennes smak. I ett litet rum är det bäst att köpa ett vitt bord. Denna ton reflekterar och sprider ljus, och rummet verkar större. Ljusgrå och beige färger bidrar också till den skenbara ökningen av rymden. För pojkar är ljusgröna, grädde, beige toner lämpliga. Ett blått, grått eller blått bord kan placeras i pojkens södra rum. En lila nyans är bättre för en tjej.

Bild
Bild

Rosa passar ett känslomässigt och rörligt barn. Det förstärker dagdrömmar och positivt tänkande. Orange färger är fulla av värme och energi, vilket uppmuntrar kreativitet och uppfinningsrikedom. Bra för långsamma barn. Gula toner stimulerar hjärnan att fungera. Rekommenderas för osäkra barn som har svårt att kommunicera med kamrater.

Bild
Bild

Urvalstips

Valet av ett bord för ett barnrum måste närmar sig noggrant. Det är nödvändigt att ta hänsyn till scheman för korrekt landning av barnet vid bordet, så att ryggraden inte böjer sig och skolios inte bildas. Det är bättre att välja ett skrivbord med justerbara ben: de hjälper möblerna att passa barnets höjd. En sådan produkt kommer att tjäna i många år. En separat plats skapar en trygghet för barn, ger dem sitt eget territorium, vilket hjälper till att utveckla deras personlighet. Ett praktiskt och funktionellt bord ska skapa komfort. Samtidigt ska arbetsplatsen inte ta för mycket plats.

Bild
Bild

Barnet tillbringar mycket tid vid bordet, så du måste välja en väl upplyst plats . Inga hushållsartiklar ska blockera flödet av naturligt ljus. Bordet måste vara utrustat med en bordslampa, vilket ger ytterligare belysning. En bekväm stol väljs utifrån ålder. Det är bäst att köpa en stol med fotstöd. Det är lämpligt att välja en stol eller en fåtölj med justering. Detta kommer att göra det lättare för barnet att tillbringa långa timmar vid bordet.

Bild
Bild

Ett barn som är ett år behöver också sitt bord. På den kommer han att titta på bilder, böcker, skulptera av plasticine. För barn över 1 år är ett plast- eller träbord med lådor där du kan förvara leksaker väl lämpad. På ytan kan barnet lägga ut brevpapper, böcker, album. Från 2 års ålder lär sig barn att rita med pennor, markörer, pennor. För dem måste du välja bra rengöringsbord. Barn i åldern 4, 5, 6, 7 år lär sig läsa och skriva. Böcker, anteckningsböcker, pennor, målarfärger, tuschpennor, saxar, plastikfigurer, applikationer och annat hantverk ska passa bra på bordet.

Bild
Bild

Bordet måste vara åldersanpassat . Det bör vara bekvämt för barnet att behärska vetenskapens grunder. Dekorativa dekorationer och de avbildade sagorna hjälper barnen att njuta av sin tid vid sitt eget bord. Det är mycket viktigt att den framtida ägaren av bordet själv deltog i urvalet. Hans preferenser måste beaktas. Välj bänkskivan med fördjupningar så att pennor och pennor inte faller till golvet. Vid val av möbler bör föräldrar alltid tänka på säkerheten. För att undvika skador är det oönskat att köpa ett bord med vassa hörn. Möbler tillverkade av miljövänliga material skapar gynnsamma förutsättningar för full utveckling.

Bild
Bild

Det rekommenderas inte att välja trendiga bordsmodeller. Platsen ska skapa en fungerande stämning och inte distrahera barnets uppmärksamhet.

Vackra exempel

Det finns intressanta modeller med fällbara sidor. Detta bord rymmer upp till sex barn åt gången. Bekvämt och originellt är ett transformerande bord, bakom vilket barnets hållning inte störs på grund av bordsskivans lutning. Bordets höjd kan justeras. Många föräldrar är intresserade av att använda fönsterbrädan som en del av skrivbordet. För att genomföra denna idé är det bäst att använda ett fönster i mitten av väggen, sedan till höger och vänster om plattorna kan du bygga skåp i vilka olika tillbehör kan fällas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bekvämt och vackert alternativ för att använda en fönsterbräda som en del av en bordsskiva för ett hörnbord hjälper till att öka utrymmet i barnrummet.

Rekommenderad: